Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 871
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, дами!
Относно ФМ - не е задължителна, аз прецених, че искам да си направя, ще отида в център Марковс при д-р Павлова по препоръка на наблюдаващия ме доктор, записаха ми час за 29 март, надявам се и там всичко да е наред.
Относно болките - нормално е, и доктора с това ме успокоява, не знам ... всички около мен ми обясняват как трябвало да се наслаждавам на бременността, ами...не знам на какво да му се наслаждавам - на болките, гаденето, дебелеенето, успокоявам се с това, че най-важното е бебето да е добре, пък ще потърпя  smile3504
Аз настинах и съм много притеснена - пия чай с лимон и мед и си слагам солен разтвор в носа и от настинката, там където не ме болеше, сега ме боли. Ще си поседя 3-4 дни вкъщи пък после ще видим, дано да няма усложнения
Хубав ден на всички мами  bouquet

# 571
  • Варна
Здравейте момичета, по принцип гледам редовно да ви чета, че да не изоставам, но рядко имам време и да пиша  Embarassed

Кратунка, трябвало е да ги напънеш от МД да ти обяснят с точност кой пакет какво ти включва, по мое "разследване" информацията е следната и не виждам нищо нередно в това което си минала при тях до момента, като изключим че лекарката ти е можела да те види на ехограф и при регистрацията ви.
1. ЖК по ЗК - 335лв. и не включва БХС (40лв.), 4D ФМ (65лв. или 75лв.+запис) и болничен се заплаща допълнително (ако се налага).
Осведомиха ме, че са включени 3-4 ехографии за цялата бременност, както и 2 пълни изследвания (в момента на записване и към 6-ти месец) на кръв, урина и т.н.
2. ЖК платена - 555лв. тук са включени всички изследвания + БХС и ФМ със запис, както и ефография всеки месец и болничен (ако се налага).
3. ЖК интензивна - 610лв. същото като в точка 2., но прегледите са по-чести, като това зависи от индивидуалния случай, най-често 2 пъти месечно.

последната ЖК,... и лекарката и сестрата са много доволни от мен  Laughing От предходния месец съм качила само 700гр., а корема е пораснал доста  preggo Кръвното 100/60 след кафенцето,... което за мен е даже повече от задоволително. Бебо се оказа цели 243гр. и доки каза, че върви доста добре, даже едричко. Гледахме го и на 4D,... няма такова усещане за майката,... Док си гледаше там апаратурата и на другите прозорци замерваше гръбнак и т.н. и каза че всичко си му е наред. А аз гледах само прозореца в който се виждаше малкото човече, същинско като истинско  Laughing През цялото време беше свил юмручета пред лицето и се боксираше,... все едно ни казваше "Я марш, ко зяпате тука?!? " Иначе това което видях аз е, че е с дълги крачка и е чипоноско...  Heart Eyes Таткото отстрани само се хилише доволно,... и като излязохме от залата каза: "Ти видя ли какви големи топки имаше?"  hahaha Щях да се пръсна от смях, гордият ни татко,... какво гледал през цялото време  Joy

За сега толкова,... надушкайте коремчетата и от нас  Hug

# 572
Здравейте мамчета,
от 3 дни се мъча да смогна да прочета всичко и най-накрая успях.

Започвам по темите:

За болницата - и аз си мисля напоследък за Вита, при др. Богословова. Имам добри отзиви за нея. Притеснява ме само цената, която е 1400лв, но иначе условията, до колкото знам са много добри. Аз също съм малко гнуслива, както писаха някои други. Другото ми колебание е за Окръжна, но Джен ми каза, че не е хич доволна от там и се поразколебах. ще се радвам да споделите още мнения къде и защо сте избрали да раждате там!

За курсовете за бременни - мисля да посетя и аз някой, по възможност да не е много скъп. Предложения от nut_ella - "Ма-Ма", ми изглежда добре, но не намирам датите, на които започва. Ако изровите още нещо, казвайте! Simple Smile

Мравчица - питаше за възглавниците. Аз си направих една самоделна от одеало завито на руло и отгоре увита в чаршаф. Супер удобно ми е с нея.

За киселините - и нем ме тормозят. Казаха ми, че като хапнеш ябълка става по добре, но при мен май не се получава.

Някой случайно да е ходил на Бебешкото кафе? Това ми се струва добра възможност да се научи нещо, а и да си организираме нещо като среща.

Честито и от мен, със огромно закъснение, на рожденничките.

# 573
Здравейте,отново! Flutter
За ФМ-препоръчителна е,но не е задължителна,не е поета от НЗОК и си се прави на частно.При 1-вата ми бременност ходих в 19 г.с. при Д-р Мазнейкова в МБАЛ"Св.София",по препоръка на наблюдаващия ме АГ,който лично ми запази час за ФМ.Преди това аз бях звъняла на няколко места,но никъде нямаше сводобни места и се очертаваше да чакам поне 2 месеца.От прегледа и лекарката останах много доволна,беше внимателна и обясняваше много обстойно,струваше ми 80лв.Таткото присъстваше на прегледа и тъй като тогава за 1-ви път ни казаха пола на бебо,беше много емоционален момент.Сега при 2-рата ми бременност също много настоятелно АГ-то ми препоръчва ФМ.На предната ЖК в 16 г.с. ми каза,че до 3-4 седмици максимум трябва да направя ФМ.Сега смятам да ходя при Д-р Чорбова във"Вита".
За изследванията на кръв и урина-при 1-вата ми бременност до 5-тия месец нито веднъж не ми направиха това изследване,но след това всеки месец ми го искаха.Сега при 2-рата,още в 11-12 г.с. ми назначиха изследванията.Знам,че по НЗОК са поети и мисля,че са през месец.Ако си на частно може и всеки месец да ти ги искат,но това е по преценка на наблюдаващия АГ и зависи от състоянието ти и дали имаш някакви оплаквания.

# 574
Вече за 3-4 път започвам да пиша и все нещо става...Затова ще съм кратка. Киселините аз ги моря с чаша айран, с малко сол.
Някои препоръчвам и лъжица мед, но на мен той ми действа киселинообразуващо.
И да попитам нещо...Имам леко кафеникаво зацапване, както в последните 2-3 месеца около тези дати. Доки каза, че може да са датите на липсващия месечен цикъл и е нормално, ама аз се шашкам. Някоя друга има ли подобни проблеми?

# 575
Здравейте мами   bouquet
Виждам за ЖК си говорите, тъй като вече имам една несполучлива бременност и бях към ЗК и останах разочарована от отношението и т.н. , този път реших да ходя в частна клиника (препоръчана от приятелка), за всеки преглед плащам по 35 лв , което включва УЗ, мерят ми кръвно, тегло и матка. ПКК до сега съм правила 2 пъти , и сега за 10.03 ще направя още една, за всички изследвания си плащам, наистина идва в повече понякога, но бих искала до колкото мога да съм по-спокойна. Първите три месеца ходех на 2 седмици, тъй като имаше риск , сега веднъж месечно. В петък съм на ФМ и много се вълнувам, дано всичко е наред  Praynig
Пожелавам ви прекрасен ден, изпъленен с повече усмивки  Hug

P.S. За мамите без настроение и ядосващи се на свекърви, работодатели и др. Преди време в едно предаване бях гледала как да се преборим с този проблем и да ви кажа за сега помага и понякога го прилагам ... та ... когато сте ядосани се усмихвате и на ум , пък може и на глас си казвате: "Аз съм толкова прекрасна , защо трябва да се ядосвам"   bouquet

# 576
Аз киселините моря с ябълка.Да ви се оплача,сутринта писах нищо ми нямаше,сега ми толкова тежко на стомаха че чака ми е нервно,не съм яла много,даже почти нищо,ма мита главно на близнаци(и другите да помагат)нормално ли е това от толкова рано да ми е тежко?Едвам дишам

# 577
привет, много сте изписали, докато ви изчета, сготвих, приспах малкия юнак и се изкъпааах....

Та така! Hug

Днес бях на ЖК, да си дам отчета:
- обиколка на корема в легнало положение - 93см.
- матка - 19.5 см.
- килограми + 1 Hug до тук общо 2кг. отгоре Flutter (доки много ми се зарадва, както и аз)
- кръвно - 110/70
- излседвания - ПКК и урина
Видеозон нямаше, но сега не ми е толкова кофти, бях се настроила, а и нали на 18.02 гледахме бебето, но нямаше д аоткажа, ако доки се беше съгласила Wink
Даде ми и болнични, та до началото на април ще съм болнични, пусна ми първо 1 седмица, после с комисия още 30 дни каза, та съм доволна!
Сега на 02.03 ще тярбва пак да ходя, за да си занеса картона и д ами впише новия болничен, само ще ме разкарва, но нищо. Много настойчиво ми обясни, че е задължително да отида на ФМ до края на тази седмица Joy а предния път каза, че не било задължително newsm78

Ели, чакаме и теб с отчет от прегледа!

Еййй, днес половината мами сме били на прегледи!!! Joy Hug

радвам се за всички с хубави новини!!! Hug Flutter  bouquet

Хайде до скоро!

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 16:43 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

# 578
Закачете ми едни сини гащи. Толкова се надявах да е момиченце. Дори си бях харесала име - Оливия, а днес изненада. Една голяма висулка между краката. Е , няма да го върна.
Докторът ме успокои, че процентът да се зарази плодът е много малък. Днес беше първият от последващите 10 седмици ежеседмични контроли. Всичко беше наред. Дребния и той ми обясняваше, че искал бебе-момиченце, защото обичал момиченца  Laughing Сега да видим как ще му променя предпочитанията.

# 579
  • Варна/Сливен
Ето ме и мен  wavey преди малко се върнах от преглед и бързам да се похваля с добрите резултати   Grinning бебо все още е мъж  stork-boy  за радост на мъжа ми и тежи цели 324 гр. място за тревоги няма каза доки охх направо ми олекна  Wink качила съм 2 кг и съм 65кг. кръвното ми е 100/60 ама като за мене добре.
emsi4ka добре дошла желая ти леко бременност  Hug
Момичета аз искам да ви питам нещо имате ли колит и ако имате как се справяте с него мене понякога много ме мъчи и наред с запека просто  Tired голяма мъка.Ако някой има същия проблем нека да сподели какви мерки предприема newsm78
До после  Hug   love001

# 580
Закачете ми едни сини гащи. Толкова се надявах да е момиченце. Дори си бях харесала име - Оливия, а днес изненада. Една голяма висулка между краката. Е , няма да го върна.
Докторът ме успокои, че процентът да се зарази плодът е много малък. Днес беше първият от последващите 10 седмици ежеседмични контроли. Всичко беше наред. Дребния и той ми обясняваше, че искал бебе-момиченце, защото обичал момиченца  Laughing Сега да видим как ще му променя предпочитанията.

Joy fat.wombat, това все едно аз съм го писала!!! Същата работа е и моят юнак!!! Но при нас поне не беше на 100% мъж, та затова и си изчаквам още!!! Embarassed

За покупките, решила съм да са в неутрални цветове - бяло, жълто, оранжево, червено, зелено/резеда -  така и да има и да няма изненади, все ще са на място цветово!!! Но все още изчквам, нека се позатопли, да имам повече време за разходки и така... то така или иначе ще са съвсем малко неща Wink пък и има доста време, все още Wink

# 581
Оле момичета, на мен утре ми е прегледа ФМ. Така ми се иска да няма пишка Laughing Laughing Laughing
Моя батко пък категорично отказва да има сестра.
Аз няма да потретя и сигурно с мъжа ми ще ни наврат снахите в някое мазе Grinning
Но пък горда майка на синове!!!!

Мислите ли , че на първата ФМ в 13г.с. може да са сбъркали?Ако някои има такъв случай нека сподели.

# 582
Благодаря ти semruna!И аз мисля да купя някои неща в неутрални цветове,се пак не е казано,че ако е момиче само розово,или ако е момче само синьо.Но аз трябва да пазарувам тайничко че на мен не ми дават,ама низ защо... Thinking било на лошо,пък рано и то свекървата ги подклажда тия неща,ама.....

# 583
Спокойно  и на мен 3-ма лекари ми казаха че ще са момчета,ама сега май,май и дама ще имаме,така каза вече 4-тия лекар,чудя се ако отида при 5-ти..... smile3502,ама да е живо и здраво пък каквото дойде.Миналата седмица,като бях в болницата на една мама до последно и казвали момче те хората накупили всичко в синьо и то какво момиче,при положение че техниката е толкова напреднала,за мен самата до последно са казвали на мама че ще съм момче,ама ей ме

# 584
... Миналата седмица,като бях в болницата на една мама до последно и казвали момче те хората накупили всичко в синьо и то какво момиче,при положение че техниката е толкова напреднала,за мен самата до последно са казвали на мама че ще съм момче,ама ей ме

Мдааа, аз затова казвам, че докато не се роди, няма нищо сигурно и нищо не е на 100% Hug

Момичета, искам мнението ви за ТОВА, дали според вас си струва да се купи? newsm78
Според мен е полезно и може да се използва доста време, но искам и вашето мнение Hug

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 17:53 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

Общи условия

Активация на акаунт