Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 833
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро на всички  Hug
addy_1 благодаря за кафенцето
Та, какво включва ЖК при вас всеки месец.?
На мен досега един път (последния) са ми мерили обиколката на корема и височина/дължината ? на матката. Кръвно не ми е мерила, аз имам апарат в къщи и за сега не е проблем за мен, кг също не ми е мерила, само един път ме пита колко съм. Ина4е видеозон всеки път, но аз май се водя рискова бременност заради близнаците и се поема от касата? И досега един път сме пускали всички изследвания по касата.
Петя браво за добрите резултати и за девойката  Simple Smile
Нямам търпение да дойде вторник (на жк съм) и да ми кажат вече пола окончателно   stork-girl + ? и аз да се развихря по on-line магазините.
Лек ден на всички   bouquet

# 556
  • Варна/Сливен
Добро утро и от мен   food010 как сте тази сутрин  Grinning
Пете радвам се че си добре  thumbsup че с кръста шега не бива пази се.Браво за добрите резултати от ФМ  Peace
addy_1 и наща детска стая е още като склад  Joy доса работа ни чака   ooooh!,но и аз като тебе чакам да се запролети и да се развихрям  smile3508 все съм с надеждета че до тогава ще съм по-добре и ще мога да ходя и  да избирам всичко сама  Grinning.
kaloqnis2007 дано прегледа ти мине добре,а за настроението ти пожелавам до края на деня да ти се е оправило     bouquet каза че при вас валяло може и от времето да се чувстваш така на мене лично ми влияе.
И аз днеска съм на ЖК и при мене процедурите са същите кръвно, тегло, обиколка на корема, височина на матката плюс това че моя доки всеки път ме гледа на ехограф  Grinning
Толова от мен за сега желая на всички ви един прекрасен ден изпълнен повече с усмиви и положителни емоций  smile3525.Като се върна ще намина пак да ви "видя" и да пиша как е минал прегледа ми  Hug

# 557
Добро утро, мамчета!
Съжалявам, че не пиша често, но явно са решили да ме затрупат с работа! Поне не ми идва наум да мисля разни глупости, а само списвам като замаяна... избягвам срещите, че все разни болни хора се мъкнат и трябва да ги съжаляваш, как са "милите" на работа болни! Много ме дразнят такива, които не се съобразяват и ръсят бацили! Сякаш другите умират да се тръшнат и те болни!
За ултразвуците, аз още не съм се записала по ЗК, а ми водят платена, но не съм особено доволна! И не от лекаря ми, а от практиката на МД. От януари, когато се записах до сега са ме гледали 1 път на УЗ и 2 пъти съм била при акушерката! Първия за регистрацията (тогава ми взеха и кръв и урина), втория преди УЗ при лекаря ми (последва вземане на кръв за БХС). А уж акушерката трябваше да ме вика на 2 седмици, да ама не! Мисля да го обсъдя с лекаря си, защото в крайна сметка платих 550 лв., а явно идеята в МД е да правят по-малко УЗ и да икономисат къде каквото могат, ясно ми е и, че това не е измислено от лекаря ми, а по-скоро си е нещо като стандарт, ама... Бе може и аз от хормоните да съм се изкривила знам ли, ама някак си нередно ми се види... Чак се чудя аз ли съм крива?
Добре, че ходих и при Балев, че човека си ме огледа хубавичко и ми е мирна главата! В този ред на мисли за това мисля да си водя и някъде ЖК по ЗК и без това плащам луди пари за осигуровки...
За болничните, за съжаление на този етап не мога да си позволя да изляза в болнични, но дано и не се налага де...
Със закъснение, честит рожден ден на рождениците. Пожелавам Ви лека бременност, а накрая здрави и усмихнати бебчета, които да не ви будят често нощем!  newsm38

# 558
Здравейте мили мамита,да се разпиша и аз.Бъдеща майка съм на близнаци в 16 седмица съм и ми е много тежко от сега,имам пупа като за 5-6 месец,ама аз пупата си я харесвам,термина ми е за 15 август,но аз съм убедена че ще се родят по рано,понеже миналата седмица бях за задържане и ми казаха,че трябва да ме закрепят поне до 7-8 месец.Е аз се надявам всичко да мине успешно.Искам да попитам кога усетихте първите си неразположения и кога за първи път усетихте бебоците?Ще се радвам да обменяме опит с вас,приятен ден ви желая и много здраве за всички.А и още нещо как да се наредя и аз горе в класацията?

# 559
Здравейте, addy_1 кафето е супер и ме накара да се усмихна. И аз хода по ЗК на ЖК и ме мерят кръвно, кг, матка, корем и много си говорим. На мен ЖК ми води една акушерка, е казвам ви това е супер човек, ако всички в болниците са като нея ценя няма да имат. Просто се раздава на 100% за майчетата. Иначе на видеозон ме гледа докторка, до сега ме е гледала 1 път да установи бремеността и сега ми казаха, че пак ще имам видеозон и май е това по ЗК. С Ивчето ме е гледала същата докторка на ехото всеки път, но си го обеснявам с факте, че преди това бях направила аборт и сигурно докторката искаше да се увери всеки път, че всичко е наред и не ме пропускаше, щом идех на ЖК, тя ме викаше в кабинета за ехо. Сега не е така, но здраве да е , поне се надявам сега като отида март месец да ме гледа да ми каже пола, че тя пък не обичала да казва пола на бебетата, а пари да дам на някой за да отида на частен ехограф не ми се дават , само за да знам пола. Иначе ме човърка отвътре та минра не ми дава. Heart Eyes. Изследвания са ми правили един път и сега ми казаха, че пак ще ми пускат.
На всички искам да пожелая весел ден, стискам палци на майчетата, който са днес на преглед, на болните бързо да оздравяват, а на тези който почват да се чувстват некомфорто  да кажа да взимат мерки по-навреме, за да не стига до по -сериозни неща. Отплеснах се сори, почвам да работя и пак ще намина. Heart Eyes
Емичка, писали сме заедно добре дошла при нас и лека бремостт ти желая. Пиши на лични години , град и коя бременост ти е или на Петя, или на Таня те оформят темата. Първите движения на плода можеш да очакваш към 18 20 седмица, а неразположенията трябва да ти отминава вече, като гадене, болки в гърдите и т.н.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 11:03 от polq31

# 560
Във връзка с прегледите, за които всички разказват искам да ви питам нещо:

Мислите ли, че 4Д/3Д е абсолютна необходимост? И ще правите ли такъв преглед?

Моята по ЖК ми каза онзи ден, че след около 2 седмици мога да отида на 4Д да се видело хубаво бебето и органите (т.е ФМ). Аз обаче се чудя дали да ходя  newsm78 Все пак не е задължително, но тя явно заради предходния ми аборт иска да се застрахова. Частния пък нищо не ми е говорил досега за 4Д/3Д  newsm78 Той пък сигурно си мисли, че на неговия апарат вижда всичко  Thinking Той е много хубав, но не триизмерен.
Чуденката ми е единствено заради разходите! Прегледа не е евтин и с тези болнични......Иначе го искам и аз, за да съм спокойна, че всичко с бебчо е ОК.

# 561

А да ви питам, до сега колко пъти са ви правили изследвания- кръв и урина? На мен само веднъж и се чудех не трябва ли пак да ми правят такива?

На мен този път не ме прати (това ми беше второ посещение), но само защото за 1 месец два пъти давах кръв и доки ми каза, че по-добре да не ме дупчат този месец. И следващият път ще ми даде направления със сигурност. За 4Д при мен в понеделник доки не  успя да извади хубав образ  Confused но и не платих за опитите. Аз ако не се бъркам ФМ ми правиха на 2Д и доки пак си видя добре сърчицето и други органи. Но като цяло в Бургас не са специализирани по ФМ  Confused

И мен веднъж са ме гледали на видеозона  newsm78  Този път нямах нужда да ме гледа, защото аз следобед бях на ФМ, но се надявам следващият път да ме погледне  Rolling Eyes

emsi4ka Добре дошла при нас  Hug Поля вече ти е отговорила на въпроса

# 562
  • Стара Загора
Адди само от финансова гледна точка ли не мислиш да отидеш на ФМ?
Не мисля,че е задължително да направиш това изследване.
Аз лично си продадох колата,за да мога да си платя в частната болница всички изследвания през бременността и да ми остане и някой лев да си платя раждането и за покупки.От началото решихме,че ще направим всички процедури и изследвания,за да ни е мирна главата.
емсичка,добре дошла в редиците ни Hug,пожелавам ти всичко да е наред и на финала две сладки бебочета smile3504

# 563
Добро утро и от мен   bouquet , за ЖК предпочитам да ходя в частния кабинет на лекарката,която ми води ЖК,защото в Майчин дом ми е малко гнусничко в поликлиниката,особено ако се налага гинекологичен преглед,ехографа им е от миналия век и май работи с педали... един е за всички кабинети и все трябва да чакаш,такъв е и апарата за измерването тоновете на бебето и пак е един.По нататък като трябва следене на тоновете след 31ва седмица пак в частния кабинет ще ходя.Килограмите си ги меря вкъщи всяка седмица,микробиология и стерилна урина всеки месец,аз си ги плащам,кръвни изследвания когато реша и тях аз си ги пускам, каквото ми се полагаше от здравната каса в началото като се записах в МД го получих,ама то за мен е крайно недостатъчно... Онзи ден покрай разискванията в темата си измерих корема,това с мерките не ми е ясно защо е важно  Crazy ... Ади 1 ФМ се прави на 2Д,другото 3Д и 4Д е за родителите да видят бебето... важен е специалиста,който прави ФМ,пускам ти линк

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
дано да ти е полезно и да ти помогне да си решиш дали има нужда  Peace

# 564
darato , мерси  Hug
Чела съм го сайта на Марковс още при предната бременност.
Освен другия път ще поговоря с частния, който има хубав апарат дали трябва да отида някъде (3Д) допълнително или прегледа при него е достатъчен... Thinking То вече да не знаеш как да се държиш с тях, да не вземе да се засегне, че не го оценявам като специалист ...  Whistling

# 565
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, но всичко изчитам. Аз днес съм на ФМ при Балев и съм много притеснена, защото докторката ми не хареса резултата от БХС и допълнителните изследвания, които пусна след него. Стискайте ми палци всичко да е наред, вярвам, че положителната енергия много помага!

polq31 - И аз се възхищавам на лекарите и акушерките, които се раздават за пациентите си и вършат работата си с вдъхновение и желание. Правя огромна разлика в наблюдението на първата ми бременност и сега. Все са по ЗК. Но отношението, загрижеността и вниманието сега са на светлинни години от първия път. А за една бременна жена е изключително важно да се чувства спокойна и обгрижена с внимание, за което понякога е достатъчно и просто разговор със специалиста, на който се е доверила. Не е важно само да те измерят и да ти пуснат изследвания.

За гледането на видеозон всеки път - незнам дали ежемесечния ехограф е необходим - може би не, щом не е включен в задължителната програма "Майчино здравеопазване" към здравната каса, но и вие ще потвърдите какво облекчение изпитва всяка от нас като види мърдащото си бебе. Моята докторка ме гледа винаги на ехограф - нищо, че не и го плащат от ЗК. Сега се налага да ходя почти всяка седмица за разни изследвания и тя винаги ми казва - "Ела да го видиш сега бебчо", нищо че изследванията са за бъбреците ми, кистата или хормоните.

Извинете ме, много се отплеснах! Много усмивки и хубав ден!

# 566
Здравейте,момичета!

smiling,имаш цялата ми положителна енергия!Стискам палци и вярвам,че всичко ще е наред с детенце. Hug Hug Hug Hug

И при мен ЖК е аналогична - теглене,мерене,кръвно,проверка на краката за отоци,и общи приказки  Grinning Два пъти са ми пускали ПКК и урина в началото ( + васермани и др.) и сега в 5-я месец.Видеозони са ми правени 2 по каса и следващите ще си ги плащам.
А при частният ми гинеколог апаратат има 3/4 Д и винаги ни ги пуска.След като си направи прегледа на 2 Д,следва 3/4 Д,доплер и вече забавление за нас + много снимки.Дори и точицата си я имам на 4 Д.

# 567
Благодаря на всички за отговорите.
Значи следващият път и аз ще си искам да ми измерят кръвното и теглото.
Иначе при мен всеки път досега са ме гледали на видеозон, но това ми се полага, тъй като си плащам, както и ПКК и урина, плюс задължителните първоначални за спин, васерман и австралийски антиген. Апаратът си е 3Д и е хубав, а ако имаш оплаквания или въпроси ти отговарят и ти правят допълнителни прегледи. Но явно не смятат, че обикновените неща като кръвно и тегло са толкова важни. Теглото ми го искаха, само когато ме пратиха на БХС.
Което между другото според мен е един излишен стрес за майката, така че моето мнение smiling е, че изобщо не трябва да се притесняваш. И на мен БХС ми беше гранично, но то само от годините и те причисляват към рисковата група. На феталната всичко излезе добре.
А иначе смятам, че момичетата, които са написали, че е важен докторът зад монитора са прави. На какъвто и апарат да те гледат, ако не добър лекарят е все тая. В този смисъл, ако имаш добър лекар според мен не е задължително да ходиш допълнително на 3Д, Ади.

# 568
Пете, радвам се, че всичко е ОК, вече можеш със спокойно сърце да разглеждаш (а защо не и да поръчваш) розови дрешки!   bouquet
SMILING - какво казва БХС-то и какви допълнителни изследвания сте правили, че аз освен амниоцентеза не се сещам за други допълнителни?
Калоянис- да се оправя синчето! Как да си в блестящо разположение на духа , след като се притесняваш дечко да не се разболее?
Исках още нещо да пиша, ама нещо много ми се спи...
Ади, благодаря за кафенцето, още не съм пила, може би заради това ми се спи....
А, благодарение на Мури се сетих. Мен само ме гледат на УЗ всеки път, не ме теглят, не ми измерват кръвното нито път височината на матката. Първия път пак беше така, тогава даже на изследвания ме пратиха само 2 пъти (при друг АГ, който и ме изроди накрая)

# 569
Здравейте!
С това мрачно време днес и моето настроение май се е поизгубило!

На ЖК на мен в самото начало ми пуснаха направлние за кръвни изследвания и само един път до сега са ми мерили кръвно и кг, за корема дори незнаех, че трябва да се мери. Следващия път като отида ми казаха че пак ще ми пуснат кръвни изследвания. А иначе всеки път док ме гледа на ехограф, честно казано така ми е по-спокойно понеже виждам бебчето да мърда и зная че е живичко и е добре  Heart Eyes
На ФМ ще ходя следващата седмица за втора, не че е задължително просто за мое успокоение, за да съм сигурна че се развива добре. Там си заплащам 30 лв и освен прегледа док дава снимки и клипче по желание  Crazy 

nut ella благодаря за отговора, но аз не съм се обездвижила, никак даже, питах и док и той ми каза че е нормално да ме наболява кръста. Добре поне че не е постоянно, а предимно малко като прекаля с ходенето или чистенето  Blush Но това да е ще го изтърпя в името на каузата, която е най-важна  baby_neutral

emsi4ka добре дошла и леко бременеене  baby_neutral   bouquet

Пожелавам на всички болнички, бързо да се оправят и лек ден на всички   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт