Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 819
  • 710
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, здравейте, имам още да ви дочитам, но искам да споделя първо за нашата среща с щъркела вчера. Бях при моя док и той ни потвърди, че ще си имаме момченце, иху иха хааа! Така че Пети, сложи ми син щъркел ако обичаш  Hug Най-много се радвам обаче, че мозъчните кисти на бебо, които ми установиха по-рано вече са се резорбирали и бяха изчезнали! Иначе имаше голяма вероятност да се подложа на амниоцентеза поради този факт и още няколко други фактора, които смущаваха моето Аг. Но аз вярвам, че всичко с бебока ни е добре и живея с тази мисъл! Целувки на всички тумбички , аз отивам да дочитам!  Hug

# 526
Честито на всички срещнали щъркела   bouquet

Аз съм тук и чета цял ден, така че съм в час  Peace

Имах малко домашна работа, изпратиха ми от офиса.

Сънищата ми винаги са били много цветни и реалистични, понякога няколко часа не мога да се отърся от тях (чудейки се дали е било истина). Така че сега нямам особена промяна  Crazy

# 527
-...като се прибрахме Коско поиска да види подаръка за бебето - показвайки му сините боди и шапка, той ме погледна и каза: "Ааааа, това не е за нашето бебе?", попитах защо, а той отговори: "Ми не е розово, нашето бебе е момиче - доктора нещо е сбъркал, мамо
...А така, после да няма рекламации към МД, че не е момиче... Joy

Joy Joy Joy Нали, нали!!!

Ето ме отново, Коско и Денис си играя в другата стая, а аз да не изпусна нещо от нета Embarassed

Слънчева, честит ти мъж!!! Hug

Франсе, дано ти помогне, това което препоръчах!!!

Пете, как си, мила, губиш се нещо newsm78 Дано всичко при теб е ОК, и вчерашното секване да е минало!
Как мина прегледа? Сигурна съм, че ще споделиш хубави новини! Heart Eyes
Хубав ден ти пожелавам!!! Hug

На всички пожелавам лека и спокойна нощ!!! Hug

# 528
Честито на виделите пола. Май отбора на свекървите върви с голямо изпреварване на отбора на тъщите, което ме кара силно да се замисля - колко ли ще са изненадите на изхода... Thinking

nut_ella както ми казва приятел на баща ми - спортен лекар - сващанията и болките в кръста са от обездвижване на кръста и препоръчва елементарните упражнения, които някога правихме в училие за сутрешна гимнастика. Той казва 5 мин са достъчни. По принцип трябва да се се раздвижва всяка стаичка, но ме понамързява.

Сънищата са ми ок, даже ги следя с интерес и както се прекъснат, чак ме е яд - все едно, че са ми спряли тока и не мога да догледам филма.  Mr. Green Иначе това, което ме мъчи е - розовите сънища. секса ми е забранен, но сънищата не мога да ги контролирам - събуждам се след като привърши... Blush Някой продължава ли с розовите сънища?

# 529
... което ме кара силно да се замисля - колко ли ще са изненадите на изхода... Thinking

Иринка, много си права, наистина, докато не с епокаже бебето нищо не е на 100% Hug
Даже като бях бременна с Коско, все се шегувахме накрая дане се покаже някоя девойка Joy Въпреки, че всички дофтори бяха сигурни, че ще е момче, пък и разните сметки и таблици също това показваха, но знае ли човек newsm78 hahaha Joy

Аз за сега нямам розови сънища, но пък и нямам забрана за секс Embarassed

Хайде, целувки и сладки сънища!!! Hug

# 530
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейтее!! Hug Heart Eyes
На всички узнали пола ЧЕСТИТО  bouquet Голям отбор са момчетата Laughing
За раждането ,винаги съм била за това ,което природата е определила ,стига да няма индикация за секцио.Сама не бих си причинила подобно нещо .
За обиколката на корема -88 см ,но пък за килограмите не ми се говори +8съм Sad Добре Mr. Green ,че слагам на всякъде и за сега приличам повече на напълняла отколкото на бременна /както каза една приятелка/и това аз ще трябва да го смъквам, ама здраве да е .Със синчето когато бях бременна все се шегувах ,че когато корема ми изпревари бюста тогава ще родя. /не, че се случи/ Joy
За гърдите с първото още в 4 м. започна да ми зацапва нощницата /винаги сутрин /, с второто дори като родих трудно слезе коластрата, с третото за сега нямам/може пък да се получи някакъв среден вариант между двете ...има време  Mr. Green Joy/
За сънища, много сънувам и са или кошмари или неща за които да се ядосам  ...
Тази сутрин дори станах ядосана , сънувам че съм си поръчала количка и я чакам с нетърпение и като я отварям , виждам че не е с цяла дръжка както я исках и много се ядосах ,чак ревнах от яд .../тази  количка ми пратили  Mr. Green/Не съм си избрала още дори марка , а на сън даже и си я купих Joy Joy Joy
За работата, мисля да ход до 45-те дни ,ако нямам проблеми де  PraynigПриятно ми е сред хората , а и времето минава бързо Grinning
За киселините , имам отдавна и само с портокали ги оправям .Талцид не знам дали помага ,защото мразя  таблетки за смучене , Стоп ацид са го изтеглили от пазара #Cussing out
Болните бързо да оздравяват  Praynig
Спокойна вечер ви желая ! Hug

# 531
  • София
Добър вечер!
Честито на всички,които вече знаят пола на бебчетата Hug Толкова се радвам като прочета,че някой вече е минал на преглед и всичко е наред с бебчето му.Вярвам и знам,че юли месец всички ще се хвалим с живи и здрави бебчета! Hug
За сега приятна вечер от мен! Hug

# 532
  • София
Нещо ми е изчизна линийката Rolling Eyes май не само аз имам проблем с това Rolling Eyes

# 533
Здравейте,момичета! Hug
Вчера ме изписаха от болницата,но не смогнах да ви изчета!Много сте активни през последните дни!Много се радвам,че повечето от новините са добри!Пете,дано бързо ти се оправи кръста,че знам какво е.fat.wombatстискам палци и при теб да се развият добре нещата!
Мен отново ме е обхванало мрачно настроение,нещо ми е некомфортно,всичко ме боли,корема ми е на топка непрестанно...Чудя се да звъня ли на докторката си ,ама не искам пак в болница да стоя...В петък ще ходя на преглед,стискайте палци дотогава всичко да е наред!

Сънищата са ми ок, даже ги следя с интерес и както се прекъснат, чак ме е яд - все едно, че са ми спряли тока и не мога да догледам филма.  Mr. Green Иначе това, което ме мъчи е - розовите сънища. секса ми е забранен, но сънищата не мога да ги контролирам - събуждам се след като привърши... Blush Някой продължава ли с розовите сънища?

това доста ме развесели.И на мен секса ми е забранен,надявах се да не съм единствената с "розови сънища",но не се бях сетила да повдигна въпроса Laughing
Мацки,извинявайте,ако ви натоварвам с моето мрънкане! smile3518 Доскоро бях много позитивен човек,сега просто не мога да се позаня!Не знам дали е от хормоните или съм направо за психиатър! smile3514
Видях,че вече обсъждате коя къде ще ражда.Аз съм си избрала Окръжна болница,при лекарката ,която ми води ЖК.Само не съм говорила още с нея по този въпрос,може да не и се занимава с истерични пациентки

# 534
  • София
много ви благодаря за напътствието  Hug,още сега ще се обърка към Ла Лече с конкретния си проблем..

Здравейте,мили дами!
Позволявам си да пиша в тази тема,но не съм сигурна дали въпросът ми е за тук..Ако съм се оберкала,моля да ме извините..
След като родих 1-вото ни бебче и започнах да го кърмя забелязах,че при спарване и изпотяване зърната ми започват да издават специфична миризма и вкус..Отдадох го на засилената секреция на хормоните..Но дори и след като спярах да кърмя това продължи и така то този момент..Сега отново съм бременна и наблюдавам същото..
Според мен има нещо..,не е нормално..
Вие,какво ще ме посъветвате?

Здравей, Nar-Nour/Om Saeed, добре дошла в темата!

Правилно ли разбирам, че те притеснява специфична миризма на зърната ти при изпотяване, появила се след раждането на първото ти дете? Споменаваш също така “вкус”, може ли да поясниш? Само при изпотяване и само при зърната си ли усещаш тези особености? Употребяваш ли специфична козметика, храна или лекарства?

Може би забелязваш малки пъпчици върху ареолите си (тъмно оцветената част на гърдата около зърното) – това са т.нар. жлези на Монтгомъри, които обикновено се появяват през първия триместър на бременността. Жлезите на Монтгомъри секретират след раждането на бебето, осигурявайки омазняване и овлажняване на зърната. Според лентичките ти, показващи, че първото ти дете е на около 8 месеца, възможно е да си обърнала внимание именно на тази секреция.
При някои майки през третия триместър на бременността е възможно от гърдите да започне да прокапва или дори да изтича изтича коластра – жълтеникаво гъсто мляко – първата храна на бебето. Не си уточнила колко си кърмила с първото си дете, но предвид малката разлика между раждането и второто ти забременяване, това също е възможен вариант.
Надявам се информацията да ти е била полезна. Ще се радвам, ако пишеш пак.

Бих искала да обърна внимание за оформянето на въпросите към нас - добре е да бъде както е посочено на първа страница, за да не бъдат пропуснати.

ВАЖНО!
Напомняме на всички бъдещи майки за съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България
Ако имате въпроси, свързани с КЪРМЕНЕТО, може да задавате въпросите си директно тук, в темата. На тях ще отговарят консултантите по кърмене от Ла Лече Лига България - Else и зелено човече.

За да няма неискани съвети, ви предлагаме за всеобщо улеснение, ако имате питане конкретно към нас, да го маркирате някак чрез форматиране, например:
Else и зелено човече, интересувам се за... едикакво си  Grinning (да се откроява по-лесно, като може да препратите и линк към въпроса на ЛС). Извън питанките за кърмене, насочени изрично към нас, няма да се намесваме в темата, защото тя си е вашата отчетна  Simple Smile

# 535
Привет момичета  Hug

Днес сте поизписали доста  Peace

Ека при скъсена шийка трябва да имаш повече покой, да не седвижиш много и е възможно да се възстанови. За сега нивата до 3см не са критични  Peace

Слънчева браво за чудесната новина, дано повеч нямаш поводи за притеснение с бебо Heart Eyes

За сънищата - ами сънувам, ама като не помня после какво  newsm78, розови рядко, макар, че съм със забрана за секс, но не мога да кажа че нямам желание и то честичко  Embarassed

MocaQueen синът ми съм го раждала в Окръжна болница и доста съм полежавала с първата си бременост там, а  и миналата година лежах там една семица.  Сега след ремонта условията са много добри, но за лекарите и акушерите ще си запазя мнението Naughty. Хубавото е, че децата след като се родят са при майките. Peace  Отношетието към родилките не е много европейско и като цяло се придържат към класикат с предизвикване на раждането, окситоцини, епизотомии и т.н.

# 536
Добър вечер, момичета!

Включвам се по темите:

За скъсените шийки - сега от вас за пръв път разбирам колко ориентировъчно трябва да е шийката. Никога до сега на преглед не са ми казали колко е моята /надявам се да са я мерили изобщо/;

Корем - 88см; дупе - 98 см; бюст - 92см. Прясно измерени;

Сънища - включително и снощи сънувах неприятни сънища - не точно кошмари, но са неприятни - например снощи в съня ми през стъклото на вратата някой ме наблюдаваше, не можах да разбера кой е. Е, много втрисащ сън, въпреки че реално нищо не ме е заплашвало в него. Събудих се и трябваше да пообикалям къщата, за да заспя отново.

За розовите сънища - имам и от тях често...доооста силно изразено розово  Embarassed
Изобщо се чудя при тоз активен емоционален живот нощно време, как успявам да се наспя!!!

Ниема, на Ния пневмонията при последния и тежък грип беше точно скрита - само висока Т, без никакви открояващи се други симптоми и на рентгена излезе.

За настроението - в повечето време си е добро. Само темите за затрудненото финансово положение са в състояние да го помрачат.

Боли си ме и кръст и стави и костите "отдолу", както някоя от вас беше написала. Знам, че хормоните на бременността "размекват" костите, за да могат да са по - гъвкави при раждането. С Ния болките бяха силни, но поне само през последния месец. Сега струва ми се, че рано ме започнаха. Не спортувам, но не мисля че съм се обездвижила - абе няма да е лошо да правя по една 5 - минутка.

Уф, отплеснах се. Прегръдки от мен  Hug

# 537
Джен,мила,благодаря ти за инфо-то.Аз съм лежала само в патологията на Окръжна,имам впечатления основно от персонала там,не този в родилното.А за лекар съм си харесала шефката на отделението-Хаджиева.Дано сега да нямаш да споделиш нещо лошо за нея,че нямам друг вариант(засега поне) Praynig Колкото да  окситоцина и другите "екстри"-мисля,че такава е практиката почти навсякъде,но аз много отрано ще си кажа предпочитанията

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 21:37 от MocaQueen

# 538
MocaQueen нищо лошо няма кажа:hug: Има цяла тема в здравния Раждане в окръжна, дано там да има полезна за теб информация.  Peace
Моите спомени не са добри и няма да се върна да раждам там, но има и много доволни момичета  Peace

# 539
Здравейте и от мен.
Отдавна не съм писала, но и нас не ни пропусна грипната вълна. Калина беше доста болна и се бях притеснила да не развие нещо, че с тези усложнения си е направо страшно. Но сега да чукна на дърво сме добре.
Опитвам се да наваксам с четенето, но не ми се отдава много.
Но бих искала да питам - виждам, че всеки пише за обиколка на корема. Моята досега не са я мерили, да не говорим, че кръвното също не са ми следили, както и теглото редовно, а пък знам, че това се прави на всяка консултация.
Та, какво включва ЖК при вас всеки месец.?
Май ще си търся повече права там, където ходя. А то между другото е в Университетската Лозенец. Има ли някой друг там?

Общи условия

Активация на акаунт