"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 398
  • 835
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за чудесната тема   bouquet

# 16
Ени,
ето ги в оригиналният им сайт: http://www.oro-marketing.de/E/frame.html
ето ги и в българския: http://freshaktiv.eu/
Много хубави са им продуктите. Препаратът за съдове е страхотен. За таблетите за миялна ми знаеш мнението.

благодаря ти, Sourcherry !Немския сайт не го знаех. Знаеш, че ползваме еднакви таблети Hug

# 17
Дългоочакваната нова тема   bouquet
Коментиран ли е зеленият препарат за съдове Sodasan? Доста е икономичен. Разгледах набързо сайта и описанието на сертификатите и ми прави впечатление следното:
Цитат
Obviously there is no organically grown detergent. However there are vegetable fats and oils, from which we manufacture detergent raw materials such as soaps. This ranges from indigenous oils such as sunflower and rapeseed oil to palm and coconut fat from Central and South America.

Another raw material from controlled biological cultivation is, for example vinegar which we use in our Vinegar Cleaner.

Our operation is controlled by Ecocontroll / Ecocert.
Извадката е от тук.

Не мога да разбера дали суровините, от които са извлечени съставките, са от контролирано земеделие (освен оцета). Защо имат тогава сертификати Ecocert и Ecogarantie newsm78 При какво количество органични съставки може да се лепне сертификат на опаковката?

# 18
Аз не бях особено доволна от Sodasan (бебешкия). Това вместо запис  Wink

# 19
Всички дами, записали се в тази тема заслужават  bouquet
Моите поздравления за куража да спазвате това поведение и да имате това отношение към природата, към семейството си и себе си.

# 20
Дедо, дали получи някаква информация за бебешкия прах на Май планет?

# 21
Дедо, и аз да те питам какво ти е мнението за зеления Sodasan, за който съм писала малко по-нагоре?  Peace

# 22
Дедо, дали получи някаква информация за бебешкия прах на Май планет?

Жени, да - прахът се вписва в категорията на еко-препаратите. Лошото е, че този, който се носи тук е различен от гръцкия. А сертификатът Еко-лейбъл е даден на гръцкия. Различен е като доза, опаковка, визия. За качеството на изпиране не мога да дам сравнително мнение, защото пробвах местния, а не съм пробвал гръцкия. Този от карфур пере сравнително добре за еко-препарат. Нямам обаче много доверие в еко-характеристиките. Това си е мое лично мнение.

l`ange, препаратът на Содасан е екологичен. Не всички съставки могат да са от контролирано земеделие. Ако някой производител го твърди, той заблуждава. За различните сертифициращи органи процентите са рзлични. Някои връчват био-сертификат и без да има суровини от контролирано земеделие, За тях е достатъчно например да са възобновяеми. Не знам дали ще се уеднаквят скоро стандартите. Европейската комисия започна с еко-продуктите. За био ми се струва по-трудно и в бъдеще. Пък и не знам дали ще се стигне до такова. Тенденцията е еко-препаратите да заместват био-препаратите като ново начало във потребителското възпитание. Истината е, че тези които са еко, са по-достъпни като цена, по-лесни за производство и вършат повече работа. Мнението на специалистите, че за за опазването на природата и безопастност на потребителя е по-добре те да се ползват, отколкото конвенционалните или скъпите и неефективни био.

# 23
Много се радвам, че открих хубавата тема и се записвам да следя и уча Simple Smile

# 24
Благодаря за новата тема!   bouquet

# 25
Поклон за усилията! Не бях видяла тази тема досега!

# 26
Като да се запиша:
Вместо моркови понякога слагам гулия, но вкуса е по-специфичен, а и не съм виждала из магазините, вземам от село.

# 27
  • София
Много се радвам, че открих хубавата тема и се записвам да следя и уча Simple Smile
И аз сега ви откривам!  bouquet

# 28
Като да се запиша:
Вместо моркови понякога слагам гулия, но вкуса е по-специфичен, а и не съм виждала из магазините, вземам от село.

Добра идея! Защото е сезонна, нашенска и не вярвам да е третирана. Особено ако се купува от дребни прозиводители. Има по пазарите. Другото и име не беше ли земна ябълка? newsm78 Аз съм купувала, но ми е зор да ги беля, заради формата.

# 29
Земна ябълка - да. Някъде се нарича и земна круша.
Не съм купувала, не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт