"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 404
  • 835
  •   1
Отговори
# 435
... Знам, че по принцип би трябвало да се връщат в аптеката, откъдето да ги предават за унищожаване, но в нашите квартални аптеки явно няма такава практика, защото всеки път се чудят какво да ги правят като им ги занеса?
                           Да, и аз започвам да се чудя. Разнасям едни в момента, няколко аптеки вече ми отказаха. В едната дори ми препоръчаха да ги изсипя в тоалетната  Shocked. Преди винаги съм ги носила в една и съща, но в момента ми е далечко или или ще ходя дотам или ще продължавам да опитвам. Крайно време е да пишем писмо до някоя институция май. Друг вариант е, ако са в срок на годност (имам такива - нещо не ми харесаха и не сме ги пили) да се подарят. Може да пробвам podariavam.com , виждала съм обяви там.

# 436
Аз бях открила на кого да се пише за опасни отпадаци, но сега не си спомням. Нещо като РИОКОЗ, но за околната среда Thinking
Сега намерих някаква фирма, може би и други има - http://biolinx.eu/index.php?lang=bul

П.П. Намерих - Регионална инспекция по околната среда и водите. Може би те ще знаят, къде да се предават..

# 437
...Сега намерих някаква фирма, може би и други има - http://biolinx.eu/index.php?lang=bul
                             Фирмата е от Варна и се грижи за отпадъците срещу заплащане. Не мисля че излиза особено евтино, особено за няколко опаковки (аз имам два блистера в момента).

# 438
Писах на Регионална инспекция по околната среда и водите- Пловдив в нета и ми изпратиха отговор с входящ и изходящ номер Simple Smile Посочили са ми някакви фирми, та ще видим от там какво ще кажат.
Пишете и вие на вашите РИОСВ. Peace

# 439
Писах на Регионална инспекция по околната среда и водите...
                                Може ли да драснеш примерен текст (може и на лични). Много трудно мисля в жегата  Blush.

# 440
                                Може ли да драснеш примерен текст (може и на лични). Много трудно мисля в жегата  Blush.
Аз попълних бланката за контакти в интернет сайта им. Там се попълва име, мейл, телефон и текста. Изобщо не очаквах, че ще заведат питането и ще ми отговорят официално (сканиран документ с вх и изх номер, подпис и печат на директорката). Simple Smile В полето за текст им писах стандартно : Здравейте! Интересувам се, къде мога да предам развален живачен термометър и лекарства с изтекъл срок на годност? Блогодаря!

# 441
Здравейте, знаете ли неръждаемата стомана доколко е безвредна? Гледах шише за вода, сега ползвам стъклено, но ми е малко, а ако взема голямо си натежава вече, дори и празно.

# 442
                            Мерси   bouquet. Аз обаче имам друг проблем - не открих работещ мейл на РИОКОЗ София - info@riokoz-sfo.com, office@riokoz-sfo.com и riokoz_so@riokoz-sfo.com ми върхаха писмата на минутата. А и форма не видях на сайта им. Ако някой има други идеи ще се възползвам, до края на годината да отида лично ми е невъзможно.

# 443
Не РИОКОЗ, а РИОСВ  Peace

# 444
Kakvo izpolzvate v mialnite mashini?

# 445
# 446
За миалната ползвам ето това: http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Почистващи%20препарати/Екологични%20таблетки%20за%20миялна%20машина%20OPM%20Gruen%20Green%2040%20бр%20x%2018%20гр

# 447
За миалната ползвам ето това: http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Почистващи%20препарати/Екологични%20таблетки%20за%20миялна%20машина%20OPM%20Gruen%20Green%2040%20бр%20x%2018%20гр
и аз. Вече повече от година.

# 448
  • София
А продуктите на Gruen Green могат ли да се купят някъде от магазин или ги има само по онлайн магазините? Имам спомен, че някой ги купуваше от Пикадили, но в това Пикадили, което ми е най-близо, ги няма.

# 449
Да, в Пикадили експрес ги няма. Ще трабва да се разходиш до някое по-голямо, там има. Аз, например, си взимам от това в Мола на Стамболийски.

Общи условия

Активация на акаунт