"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 527
  • 835
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, здравейте   bouquet
Чета ви от доста време и сега реших да се включа, за да ви следя и да черпя идеи за по-"зелен" начин на живот.
Трябва да ви призная, че винаги съм била природозащитничка и съм се стремила да допринасям с нещичко.Например винаги се гаси лампата в стаята, в която не сме, зарядното се вади от контакта, когато телефона не се зарежда, по възможност пера на по-ниска температура на пералнята (всъщност винаги, само ако има нещо силно замърсено пускам на по-висока).
От повече от година събираме разделно отпадъците и ги връщаме на вторични суровини-хартия и пластмаса.(вкъщи и в мазето е като пункт за вторични, пълно със сортирани чували  Mr. Green)
Когато сме някъде сред природата никога не оставяме мръсно след себе си.А тъй като моят мъж пътува доста и понякога аз ходя с него на курсове, отскоро съм си създала навика да си нося чувалче и ръкавици със себе си и да събирам боклуците наоколо.
Открих и магазините втора употреба и си накупих някои неща за дома оттам (нещо не мога да се отпусна да нося дрехи оттам засега, но пък има разкошни покривчици).
Това е само началото, тази тема я чета всекидневно и ще въвеждам още подобрения и пак ще пиша  Heart Eyes

# 466
http://varnadeals.com/team.php?id
=108

тези топки се коментираха в една друга тема, сега са много изгодни.

# 467
Нещо линка не работи.
А някой купувал  ли е от тези четки за зъби от Астралийския сайт?
Палиа, може би ти Wink
Пише за света доставка 12 долара.Може би поне относно доставката е н далавера да се обединим няколко човека.
Но иначе тук на митница отиват предполагам?Какви са таксите?
С доставката излизат 48 AUD .Но тук какво още ще се плати не зная.
Но пък намерих същата четка из Английски сайтове около 2,5 лири едната.
Друга опция е пластмасовка четка със сменяеми глави.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 10:56 от dora7511

# 468
Доре, не съм купувала, но за този сайт знам от Solley. По спомени мисля, че тя поръчваше от там, но пък не живее в България.

# 469
Аз ще върна малко темата назад за лекарствата с изтекъл срок. Вера попитах в кварталната аптека дали приемат такива, жената ме изгледа с очудване и каза "... едно по едно в кофа вода и в тоалетната! Ние така правим! Ако искате донесете вашите лекарства, не ми пречи и тях да ги хвърля там!" Обясни ми, че изобщо във фармацевтичните заводи не приемали стари лекарства за преработка, а аз точно такива спомени имам от един репортаж по ТВ преди време!
Та... живеем в Абсурдистан!   Sad

# 470
...Обясни ми, че изобщо във фармацевтичните заводи не приемали стари лекарства за преработка...
                             Те не ги приемат за преработка, а за безопасно унищожаване. Дори на листовките пише да се върнат на фармацевта, ако не ги използваш всичките. Аз още нямам отговор от Риосв- София, нито входящ номер, нито нищо. Чакам си.
                             За Абсурдистан не знам, но знам че в Щатите масово се изхвърлят в тоалетната. Бях постнала преди време линк с изследване на водата им, имаше наличие на доста лекарства в питейната вода, които пречиствателните станции не улавят. Съответно се пият лекарства в малки дози от всички, и особено зле влияе това на децата. Да не говорим колко отганизми и животни 'пият' тези лекарства.

# 471
Доре, не съм купувала, но за този сайт знам от Solley. По спомени мисля, че тя поръчваше от там, но пък не живее в България.

Аз съм поръчвала, да.  Peace 12 долара е доставката извън Австралия. Мита и ддс не съм плащала допълнително (в САЩ). Много сме доволни от четките. Препоръчвам ги.  Grinning

# 472
Омбудсманът ни отговори Simple Smile Вижте си мейлите, ако сте пращали писмо до него относно шистовия газ. Peace

# 473
  • София (Възраждане)
Омбудсманът ни отговори Simple Smile Вижте си мейлите, ако сте пращали писмо до него относно шистовия газ. Peace
Ще споделиш ли? не знаех, че са писани писма Embarassed. Благодаря  bouquet

# 474
  • София
и аз получих, Джени Simple Smile
бях приятно изненадана, макар че като го прочетох останах с впечатлението за "бла-бла-бла, ще посъветвам моите колеги за общественото мнение.."

# 475
  • Пловдив
Момичета, видяхте ли това:

Експлозия в ядрен обект във Франция!

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4111911

# 476
и аз получих, Джени Simple Smile
бях приятно изненадана, макар че като го прочетох останах с впечатлението за "бла-бла-бла, ще посъветвам моите колеги за общественото мнение.."
Аз пък нямам отговор.

# 477
Момичета, можете ли да ми помогнете за екологично легло. Тези дни търсих екологични матраци, но се оказа че са безумно скъпи. Така че се разрових в сайтове на английски за това как сами да си направим матрак. Струва ми се обаче, че ще ми бъде много сложно да си сложа в апаратамента 500 кг. матрак от пшенични трици, примерно, или овесени ядки. Гледах също, че продават 5 см. топери от гъши пера и ми хрумна да взема няколко, да ушия калъф и да направя дюшек от гъши пера, но ме притеснява да не се сляга много.
Имате ли някакви идеи?

# 478
Някой може ли да ми помогне с рецепта за домашен препарат за съдомиялня? Нещо не успях да открия в линковете на първа страница.  Blush

Потърси в англоезичните сайтове: hommade dishwasher powder

Най-обичайното е една лъжица смес от лимонена киселина и сода бикарбонат, в съотношение 1:4. В Пикадили има по 50 г. пакет лимонена киселина за 65 ст., а содата 100 г. там е 35 ст. Вместо гланц се използва оцет.
Вместо лим. киселина може оцет. Най-екологично май е да се ползва оцет и малко сол, защото производството на содата и лимонената киселина не били екологични, според Дедото.

# 479
Моля ви, препоръчайте ми хубави витамини за деца. Гледах на Jameson, но не разбрах химия ли са или от естествени източници. И за възрастни търся и хич не мога да се ориентирам.
 Peace

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 20:49 от ellpi

Общи условия

Активация на акаунт