"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 460
  • 835
  •   1
Отговори
# 510
  • София (Възраждане)
Накупих еко препарати от карфур, но не открих такъв за почистване на тоалетна. Моля споделете с какво миете тази най мръсна част.
В ДМ има гел.

Някаква собствена марка ли е?

# 511
Да, от техните марки. Пише nature.

# 512
Със сода за хляб и понякога оцет.

В какво съотношение са?

Не ги смесвам, киселина и основа са. Първо наливам оцет и изтърквам с четката. Оставам да поседи малко докато изчистя другата тоалетна и после пускам водата, ръся сода и пак търкам с четката.

# 513

А аз да попитам с какво чистите ламината newsm78 ? В момента съм на Емсал, но ми се иска нещо по-еко, а не намирам...
С препарата за под на Фрешактив, а сега последно взех на Сано препарат за под. Пише еколоджико на него, но иврит не разбирам и вярвам само на този надпис. Simple Smile

Мерси, ще го видя този Сано, дано наистина да е еко.

# 514

В ДМ има гел. Фреш актив също имат. А, фаянса на тоалетната чистя с един препарат от Англия..

А аз да попитам с какво чистите ламината newsm78 ? В момента съм на Емсал, но ми се иска нещо по-еко, а не намирам...
С препарата за под на Фрешактив, а сега последно взех на Сано препарат за под. Пише еколоджико на него, но иврит не разбирам и вярвам само на този надпис. Simple Smile

Жени,
това и аз ще проверя. Сано са известни с това, че праховете им са пълни с фосфати, а препаратите с хлор. Изненада ще е ако има екологичен препарат за под.

# 515

Ето го. Дедо, пиши после каквото научиш. Аз в нета сега намерих това инфо - Sano has launched ecological cleaning products through its Sano Teva (Nature) series.
Degradable garbage bags, Dishwasher tablets – from the Sano Sun series, Liquid for cleaning and shining windows from the Sanoclear series, Sanobon Teva (Nature) for cleaning toilets, Sano Ecology for cleaning floors.

# 516
Нещо интересно:
http://www.ecobulpack.com/bg/page/5/news/99/
В нашия квартал няма вече контейнери за разделно събиране  ooooh!, писах на Екобулпак да кажат какво се случва.

# 517
При нас в Пловдив, контейнер нямаме от повече от половин година. Не знам дали в целия град е така или само при нас изчезна Thinking

Днес видях едно Пронто с помпичка за пръскане 99% натурално  Thinking

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 15:00 от JeniB

# 518
Аз ламината го мия с Фрош - универсал.доволна съм.
JeniB - аз живея до бившия магазин НЕВА и има доста и жълти и зелени.Естествено #Cussing out ,точно срещу нас "съвестни" граждани го запалиха с пепел от печката.
Но вече съм тренирана,като излизам с колата да си хвърля еко-то в някой друг квартал Laughing

# 519
JeniB - аз живея до бившия магазин НЕВА и има доста и жълти и зелени.Естествено #Cussing out ,точно срещу нас "съвестни" граждани го запалиха с пепел от печката.
Но вече съм тренирана,като излизам с колата да си хвърля еко-то в някой друг квартал Laughing
A, дали може следващия път да видиш на коя фирма са?

# 520
  • София
Наложи се да ровя до основи в контейнера за общия боклук. Наблизо са  за разделно събиране.
повръщаше ми се не от миризмата. Повръщаше ми се от хвърлените неща - много хартия А4, прекрасни опаковки от скъпи парфюми, алкохол, компютри, адски здрави, луксозни пликове за пазар, с мъъничко боклук на дъното... и хвърлен.
И колко много други неща!
Какво самодоволство и презадоволеност и алчност....
Бях забравила как изглежда моя плик с боклук. Но лесно го  намерих сред купчините хартия, картони, бутилки от стъкло и пластмаса... Моят беше като плътна бомба, само от хранителни , тежки отпадъци. Готов за компост, ама аз не съм готова Simple Smile
Сега разбрах, че ромите и другите хора, които ровят в контейнерите са най-големите еколози.

Може да се направи някакво движение - "Дари красивите си опаковки на близкия център за работа с деца". newsm78
така ще може да се осъзнае ,че такова потребляване на опаковки е неморално и прескъпо за планетата, освен, че ще се подпомогне работата на децата.

# 521
  • При децата ми

Аз също мия ламината и теракота с "Фрош"- универсал и съм доволна!

# 522
...
Ето го. Дедо, пиши после каквото научиш. ...

Мерси, Жени
Дадох задачата. Ще имам резултат до седмица, че немците има празници сега и не ми обръщат внимание Laughing

# 523
Снощи купувам зеленчуци и ... торбичката струва 10 стотинки  Mr. Green Кеееееееееееф голям! /естествено аз си имам моя си/
   Сега ще стане ясно колко ненужни са ни били въпросните торбички и как изведнъж хора, дето при покупки се прибираха с 20 торбички, сега няма да потребят и една  Peace

# 524
  • Пловдив
Дааа, мноо е яко с торбичките..и аз го забелязах в кварталния магазин преди няколко дни и се изкефих. Ама мнооо евтино, бРе...При нас ги продават 2/3/4ст. И не във всички магазини се плащат.  Confused
Тряя да ги направят 30-40ст, поне, за да са стимулират хората да си носят от плат. Там продават и от плат- около 2 лв са. Всеки да си решава...

Общи условия

Активация на акаунт