Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 264
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  Lady Vi-темата е за да се пише и коментира,а за вината аз вече съм се изказала-колкото е виновен единият,толкова и другият.Явно епизодът е предизвикал бури от емоции,в което няма нищо лошо  Peace
  Не желая да се конфронтирам и да обиждам никого.Ако съм засегнала някого,моля да ме извини,не съм имала такова намерение.
  Сега ви желая лека нощ и сладки сънища  Hug

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 23:41 от charovnica

# 571
 Lady Vi-темата е за да се пише и коментира...

Повече от ясно ми е, че темата е за това. Но е за да се пишат и коментират неща свързани с филма, а не кой е писал кучка и кой не(цитирам това, защото е от последните спорове).

# 572
Snejka, за да даваш такива доводи трябва да познаваш първо спецификата на езика и второ спецификата на взаимоотношенията в турското общество, кой кога кого как защо баткосва или съответно не го прави.
Това което казваш е обяснение на нещата, което ти си дала на себе си, но то не е вярно.
Права си, че не ги познавам. Доводите ми са от турските филми, които съм гледала и от взаимоотношенията в семейството, които съм наблюдавала. Грешката ми е, че не написах, че така мисля аз. А, защо не е вярно? Не се заяждам, наистина искам да знам.

Ağabey (аби) е по-голям брат или братко или батко. Използва се както за роднини така и за извън-роднини. При роднини, ако разликата е малка не се изполва, направо името. Колкото е по-голяма разликата, толкова е по-голям шансът да се използва. Но, ако пък разликата е прекалено голяма, пак не се използва, направо името. В случая с Нихал играят няколко фактора. Не е кръвен брат, разликата е прекалено голяма, възпитанието е отчасти френско, където няма батковци и принадлежат към определени среди, по-висши, които в стремежа си да се доближат повече до останалия свет избирателно спазват традициите, примерно не винаги използват батко пред имената на роднини.

Понякога пишеш толкова хубави неща и понеже сега не беше много права, затова и аз писах.  Peace

# 573
sara bri....аз мисля че забележката ти е неумесна ...............да при турците това е нещо недопустимо.....семейството е най важната бръмка в живота на всеки един от тях,Но когато ти си позволяваш удоволствието да направиш филм с такъв сюжет значи ти допускаш че това би могло да се случи , би могло да се изпитват някакви по различни чуства и т.н.......всичко което стандартното сем. би прило за табу....................да но храта евоюлират и чуствата им също.....

УмесТна е и този, за когото беше, Snejka, ме разбра правилно за разлика от тебе. Нещо не си разбрала вярно, аз не говоря за никакви чувства, а за нещо мнооого по-прозаично, за думата батко - езиков въпрос по-скоро, но аз отговорих вече на Снежето, да не се повтарям.

# 574
Ağabey (аби) е по-голям брат или братко или батко. Използва се както за роднини така и за извън-роднини. При роднини, ако разликата е малка не се изполва, направо името. Колкото е по-голяма разликата, толкова е по-голям шансът да се използва. Но, ако пък разликата е прекалено голяма, пак не се използва, направо името. В случая с Нихал играят няколко фактора. Не е кръвен брат, разликата е прекалено голяма, възпитанието е отчасти френско, където няма батковци и принадлежат към определени среди, по-висши, които в стремежа си да се доближат повече до останалия свет избирателно спазват традициите, примерно не винаги използват батко пред имената на роднини.

Понякога пишеш толкова хубави неща и понеже сега не беше много права, затова и аз писах.  Peace
Ок, разбрах. Благодаря.  bouquet
Лека нощ на всички и от мен. Hug

# 575
  • Пловдив
О, успокоиха ли се духовете. Темата направо се усмърдя.
Човек да го е яд да влезе. Обясняват се неща, дано някой се напъне и разбере.
Тук сме да си доставяме радост и удоволствие. Нещо има май много непълнолетни в прекия и преносен смисъл.
В понеделник е последната серия от 1 сезон. Това което Бихтер иска - ще се случи, под зоркото
око на Мадмоазел.

# 576
Сега видях анонса за понеделник, Бихтер ще продължи да съблазнява Бехлюл като разкопчава копчетата на ризката си. Laughing

# 577
  • Пловдив
И двамата се искат до полуда.

# 578
Радвам се , че не бях тук тази вечер !
dterziiska ,  Heart Eyes благодаря зя епизода в снимки !  bouquet

sara bri , Hug благодаря ти за тези красиви стихове !  bouquet

# 579
  • Пловдив

Берен в новата роля на Фатмагюл. Така харесва ли Ви?

# 580
Ще се изпусна да кажа нещо,и после ще съжалявам,за това-лека нощ на всички светици!!!
Разсмя ме Joy hahaha

# 581
  • Варна
Тъй и тъй говорим за нови роли Ето я Хазал в новия и сериал

# 582
  • Пловдив
Дами, (хммм, не зная дали в тази тема се включват и господа, но ако да и те да са съпричастни, моля) в един от епизодите, може би преди около 7-8, може и малко по-назад ми се мярна, че Бехлюл изпълнява някакво произведение на пиано, но детето ме завлече към детската и не можах да дочуя. Та...на кой композитор е, ми е въпроса, тъй като ми е много познато, но не можах да си го изровя от архивите, по-скоро не знаех какво да търся?  Не може да не ви е направило впечатление.

# 583
  • Пловдив
Magosniwa всеки си пробутва любимките. Тази вечер Нихал беше чудесна.
Както казва госпожата - татлъ сънища на всички.

# 584
Бях казала, че повече няма да пиша, но успях да удържа на обещанието си само няколко дена...
Не мога да разбера, защо хората, които се имат за широко скроени, се опитват да оправдаят нещо, което дори те не вярват, че е грешно. Не разбирам, как така оправдавате Бихтер за всичко - че изневевява на мъжа си, че го лъже (и не само него), абе въобще за всичките й постъпки намирате оправдания и го нямате за неморално... а имате за пошло това, че Нихал гледа на Бехлюл като на мъж... Как става тази работа, даже вие си противоречите. Щом не са роднини, имат пълното право да са заедно. Хем сте широко скроени и отворени към света и приемате поведението на Бихтер, но чувствата на Нихал са "неморални"?!? Тя поне е "чиста", невинна... може да гледа на Бехлюл като мъж, но вижда, че той не я гледа с такива очи и не му го казва, не му се натиска... Докато Бихтер е друго нещо... тя не само, че върши нередни неща, ами и вече не може да прикрива чувствата си... щом и сестра й започна да я подозира както Фирдевс... а на бала на Нихал, едва не се пропи...

Общи условия

Активация на акаунт