Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 260
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Светла,явно доста често употребяваш думата "кучка"!
Нямам представа какво те е накарало да сравняваш даден човек с  животното от женски род,но все си мисля,че може да си спестяваш от време на време този груб тон.Все пак сме се събрали тук,за да ни е приятно,а не да четем изказвания с уличен манталитет и език!Съжалявам,но аз се обиждам от езика,който употребяваш и мисля,че никой от нас не го е заслужил!!!

# 541
Snejka, за да даваш такива доводи трябва да познаваш първо спецификата на езика и второ спецификата на взаимоотношенията в турското общество, кой кога кого как защо баткосва или съответно не го прави.
Това което казваш е обяснение на нещата, което ти си дала на себе си, но то не е вярно.
Права си, че не ги познавам. Доводите ми са от турските филми, които съм гледала и от взаимоотношенията в семейството, които съм наблюдавала. Грешката ми е, че не написах, че така мисля аз. А, защо не е вярно? Не се заяждам, наистина искам да знам.

# 542
 emely   Hug  Права си и за характеристиката на другите герои,на същото мнение съм   bouquet

# 543
  • Пловдив
Всеки детайл е от значение,колкото и дребен или незабележим да ни се струва.
Например за мен дрехите на Бихтер символизират романтика и жажда за свобода.
На Фирдевс-власт и сила,прецизност.
Мадмоазел-тя е микс от романтика и ретро стил.

Подкрепям. Това не е недомислица на стилистите. Освен ако не дават свобода на актьора да реши как да съчетае дрехите. Според мен това несъвместимо съчетание костюм-кецове показва част от характера на Бехлюл, например че не е праволинеен и иска да внесе свой нестандартен елемент.

# 544
  • Пловдив
Светла,явно доста често употребяваш думата "кучка"!
Нямам представа какво те е накарало да сравняваш даден човек с  животното от женски род,но все си мисля,че може да си спестяваш от време на време този груб тон.Все пак сме се събрали тук,за да ни е приятно,а не да четем изказвания с уличен манталитет и език!Съжалявам,но аз се обиждам от езика,който употребяваш и мисля,че никой от нас не го е заслужил!!!

Употребявам ли думата "кучка" ? Грешиш, това беше цитат  Naughty Обиждай се като искаш, първо прочети назад. Нямам друго какво да ти кажа, излагаш се, приписвайки ми "кучка"-та.

# 545
# 546
Какво правите? Изчетох 10 страници с кавги и нападки.
По-умният отстъпва пръв  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 547
sara bri....аз мисля че забележката ти е неумесна ...............да при турците това е нещо недопустимо.....семейството е най важната бръмка в живота на всеки един от тях,Но когато ти си позволяваш удоволствието да направиш филм с такъв сюжет значи ти допускаш че това би могло да се случи , би могло да се изпитват някакви по различни чуства и т.н.......всичко което стандартното сем. би прило за табу....................да но храта евоюлират и чуствата им също.....

# 548
Браво,оставих ви на 29-та страница,за няколко часа сте изписали колкото целия сценарии на филма.

Бебс,мелодията се казва Marimba.Не знам доколко е на Нокиа или просто е мелодия за мобилни.
  http://www.youtube.com/watch?v=JNE_Ai5Q7ew   Peace
Отново адмирации за играта на актрисата Саат.С какво чувство изиграва всяка една сцена - толкова реална : мимики,жестове,поведение...А и любовните й сцени с Къванч - прекрасни актьори.

Кецовете/Конверси май бяха/ бяха точно на място за стила на персонажа.Лично аз много харесвам костюм+спортно елегантна обувка.
Стилистите много добре подбират дрехите,особено на Бихтер.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 11:20 от NotApproved

# 549
  • София
    Не съм видяла къде е писано кучка, но се сетих за една приказка на дядо ми: Една кучка не си ли вдигне опашката, мъжкия нищо не може да направи! Това ми се е запечатило в главата, толкова години вече...

# 550
 emely   съгласна съм с теб!
Мен ако питате(макар ,че не ме питате Wink ) прическата му куцаше Simple Smile
А иначе на кой му пука за кецовете,това което си казаха беше  Kissing Heart

# 551
   Не съм видяла къде е писано кучка, но се сетих за една приказка на дядо ми: Една кучка не си ли вдигне опашката, мъжкия нищо не може да направи! Това ми се е запечатило в главата, толкова години вече...
 Още доводи колко е виновна Бихтер имаш ли? Ако да,моля ,сподели ги с нас,ще ни е интересно да черпим от съкровищницата на народната мъдрост.

# 552
  • Пловдив
   Не съм видяла къде е писано кучка....

Ето тук:

Цитат на: тара-ди в Пет., 18 Февр. 2011, 22:40
Драмата .......например в това че  голямата част от момичетата мислят че той е полубрат на Нихал , че това е забранената любов , че Бихтер е ревнива кучка която няма право на тази любов и т.н

Дали е полубрат на Нихал е въпрос на факт, но дали Бихтер е ревнива кучка, това вече е въпрос на лично мнение, за чието изказване среда е форумът, защо трябва да има драма.

И в допълнение: нали в езика са залегнали определения като "котенце", "кучка", "пес", "лисица", те имат своята смислова натовареност и много добре знаем какво се влага в тях. Фирдевс например си е чиста проба лисица  Mr. Green

# 553
  • София
 Още доводи колко е виновна Бихтер имаш ли? Ако да,моля ,сподели ги с нас,ще ни е интересно да черпим от съкровищницата на народната мъдрост.
  Къде видя в текста Бихтер?

# 554
Момичета не се карайте, думата кучка е употребих аз ....поне така мисля но това не е цинизъм , а определение или по точно сравнение ...............на това което ни заобикаля в ежедневието.
Не може всички да имаме еднакво мнение-няма да има форум или той ще е скучен....Предполагам че тук сме хора на различна възраст което  значи, че ценностната ни система е различна.....жени с различна професия .............което също играе важна роля за мнението ни
Нека да се насладим на мнението на всяка без да се караме и спорим.............Макар че при толкова жени това е невъзможно

Общи условия

Активация на акаунт