Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 246
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  Тогава дори не го е забелязала,сега живейки под един покрив,започва да го опознава.Бех лекуваше раните си в Париж от сестра й.Освен това не върви той да се раздели с Пейкер  и тя да хукне с него,сега също,но явно такава е посоката на събитията.  Мислеше си само как да избяга от майка си и да се спаси от проблемите.Държеше майка си отговорна за смъртта на баща си и искаше да й отмъсти. Бихтер действа импулсивно и подчинена на емоциите,а не на разума,това е една от основните й грешки.

# 631
Май някой,който е по-наясно с обичаите и религията на турците трябва да разясни какво е при тях обичайното право. Но да ви кажа сред българското население има редица групи, при които брак между братовчеди (трети и повече) е нормално, дори препоръчително. Те дори и да са братовчеди не са втори или даже трети, а ако са четвърти братовчеди не е проблем да се женят. Но все пак, ако може някой по-вещ да разясни, интересно е наистина. При все това кръвосмешението е факт от векове, така че нищо ново под слънцето...

# 632
  Кръвосмешението като е факт,да го одобряваме и да го подминем така ли? Хората и от векове се убиват,крадат,лъжат,предават и не е нищо ново,но всеки път ясно трябва да се каже,че е нередно и неправилно.

# 633
Charovnica, аз никъде не съм казала, че подкрепям подобно нещо, пък и съм написала за разяснителни работи колко опасно е това. Няма какво да ме поучаваш. Само много деликатно споменавам, че някъде не гледат с такива очи на тези бракове. Още повече пък през 1900 година когато времето е било друго. Както и да е, като казах, че знам такива семейства нямам майка ми и баща ми предвид, а семейства, които съм срещала в държавите в които живея. Светът е много шарен и голям...

# 634
...защо тогава се осъжда връзката между Б и Б,какво толкова влюбва се в далечен племенник на мъжа си,а той в жената на далечния си чичо?
Да ти кажа аз защо я осъждам - защото това за мен е предателство, най-вече от страна на Бехлюл. Това не е далечния му чичо, а човекът, който го е отгледал, когато никой друг не го е искал, човекът, който му е дал дом, семейство, добро образование.

# 635
  • София
Чичото също до известна степен предаде брака си. Не може да се ожениш за толкова млада жена и да си продължиш по старому. Иска се два пъти повече внимание в такъв неравнопоставен брак, отколкото обикновено. Освен това много ясно приоритетно той слага децата си и грижите за тях.

# 636
...защо тогава се осъжда връзката между Б и Б,какво толкова влюбва се в далечен племенник на мъжа си,а той в жената на далечния си чичо?
Да ти кажа аз защо я осъждам - защото това за мен е предателство, най-вече от страна на Бехлюл. Това не е далечния му чичо, а човекът, който го е отгледал, когато никой друг не го е искал, човекът, който му е дал дом, семейство, добро образование.

Подкрепям те напълно,исках да кажа,че не може за Нихал да е далечния роднина,а за Бихтер сина-само това  PeaceМисля,че дори в продължението на цитираното изречение съм го обяснила.
    salve,не съм искала да те поучавам   Peace
    Аднан никой не е предал,той прави абсолютно всичко за нея-глези я,угажда й,прибра майка й и й дава пари,колкото иска,прати я на пътешествие и т.н.Аднан е предаденият-от Бих и Бех,като постъпката на Бех за мен е много по-тежка,поради по горецитираните причини.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 15:09 от charovnica

# 637
Здравейте на всички филма наистина е много хубав.Чудя се как да отговоря на анкетата ви. В момента може би изживявам по-малко и от любовта на Нихал и от любовта на Бехлюл. Любовта която изживявам в един момент имам имам чувството че е несподелена а в следващия момент е споделена, но невъзможна и донякеде мъжа в който съм влюбена се явява като забранен плод който същевременно е сладък и донякъде горчив.Страх ме е да се впусна и да я изживея защото после аз ще съм тази която ще страда от всичко.Дано някоя от вас ме разбира. А ега бих искала някой да ми помогне ако някои има всичката музика от филма моля да ми я прати но ако може да не само някакви откъси е целите мелодии обожавам музиката от филма.Ако някой може да ми помогне ммоля да ми я прати на скайпа: maistorkata85 Благодаря ви предварително

# 638
И за толкова обсъжданата дума КУЧКА-според майка ми , лелями и близките  на  техните набори с който обсъждам филма набор от-48 до 55 тя наистина е такава "Как може да причини това на Арнан,човека какво ли не прави за нея" това имах предвид ............
Без да обиждам жените на тази възраст............моето мнение е различно

Моля, моля, след по-малко от четири месеца навършвам 50 години , но никога не използвам думата "кучка", дори да я изрека ,  още по-малко да я напиша...!?   
         Аз също много пъти Ви призовавам да внимавате с изказа си , защото сме достатъчно интелигентни да разберем какво искате да ни внушите и без да използвате подобни думи...!!!
Да не би да сме родени на една дата????

Да не си "астралния ми близнак" !?    Grinning Grinning Grinning

Зодиакален близнак съм ,  много ще се радвам на виртуална среща със сродна душа !!! Hug Hug Hug

# 639
Хубава серия беше снощи! Нихал се преобрази направо, даже мъжа ми каза - сменили са артистката! Joy Joy Joy Наистина голяма промяна, изглеждаше чудесно! За "кецките" Mr. Green - и аз смятам, че не бяха случайни, а са свързани с характера на Бехлюл!
За Бихтер - честно казано адски много ми дожаля за нея и просто се чудя, че има толкова "железни лейдита", които не могат да я разберат. Да, тя се напи, но от мъка точно за провалената си младост, за невъзможната си любов и за прибързаното си и грешно решение да се омъжи за Аднан. Изобщо не е безчувствена, пресметлива и разгонена...и много добре осъзнава, че любовта и е неприемлива от морална гледна точка, а това я съсипва допълнително, но чувствата и са по-силни! Много тъжно ми стана, пази боже човек да попадне в такава ситуация!
Ето,заради такива постове си заслужава човек да продължава да разсъждава върху сложния образ на Бихтер!!! [/color] smile3501
newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 640
Пост 591 на pipilota27  също newsm10 smile3501 да не се повтаря да пиша едно и също Peace

# 641
  Кръвосмешението като е факт,да го одобряваме и да го подминем така ли? Хората и от векове се убиват,крадат,лъжат,предават и не е нищо ново,но всеки път ясно трябва да се каже,че е нередно и неправилно.
Charovnica, аз никъде не съм казала, че подкрепям подобно нещо, пък и съм написала за разяснителни работи колко опасно е това. Няма какво да ме поучаваш. Само много деликатно споменавам, че някъде не гледат с такива очи на тези бракове. Още повече пък през 1900 година когато времето е било друго. Както и да е, като казах, че знам такива семейства нямам майка ми и баща ми предвид, а семейства, които съм срещала в държавите в които живея. Светът е много шарен и голям...
Salve, поучението беше за мен, не за теб. Към Charovnica, Защо всичко казано се приема като тема за заяждане? Казвам само, че тези неща се случват, както виждаш не съм добавила моето мнение, но пък твоето го разбрахме...
Темата за Забраненият Плод би могла да бъде много интересна....

# 642
Аз не упреквам Бихтер, че има връзка със сина. Освен, че изобщо има връзка,а е женена, утежняващите обстоятелства са, че това става под един покрив и че Бехлюл е много близък на Аднан. МНого често сме чували за някои изневерил с наи-добрата приятелка на жена си или някоя с най-добрия приятел и това се смята за голямо предателство и много грозно. Така че и без Бехлюл да е син или близък роднина на Аднан, положението е доста некрасиво. Сега даже се замислям, ако съм на мястото на Аднан и се разбере, и мене от това още повече ще ме заболи- че зад гърба ми в собствения ми дом, докато аз си спя те в другата стая... А съм имал доверие и на двамата.

# 643
Светла,явно доста често употребяваш думата "кучка"!
Нямам представа какво те е накарало да сравняваш даден човек с  животното от женски род,но все си мисля,че може да си спестяваш от време на време този груб тон.Все пак сме се събрали тук,за да ни е приятно,а не да четем изказвания с уличен манталитет и език!Съжалявам,но аз се обиждам от езика,който употребяваш и мисля,че никой от нас не го е заслужил!!!

Извинявай , сега виждам , че този пост е писан от теб !!!

Може да не сме родени на една дата , но ако се разровя във форума на Листопад , мога да ти копирам мои постове със същия изказ , призоваващи за спазване на добрия тон ...

# 644
Светла,явно доста често употребяваш думата "кучка"!
Нямам представа какво те е накарало да сравняваш даден човек с  животното от женски род,но все си мисля,че може да си спестяваш от време на време този груб тон.Все пак сме се събрали тук,за да ни е приятно,а не да четем изказвания с уличен манталитет и език!Съжалявам,но аз се обиждам от езика,който употребяваш и мисля,че никой от нас не го е заслужил!!!

Извинявай , сега виждам , че този пост е писан от теб !!!

Може да не сме родени на една дата , но ако се разровя във форума на Листопад , мога да ти копирам мои постове със същия изказ , призоваващи за спазване на добрия тон ...

И аз съм близнак-датата ми е на ника!50-да,2011!
Ето защо може би мислим и пишем еднакво!

Общи условия

Активация на акаунт