Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 244
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
    Не съм видяла къде е писано кучка, но се сетих за една приказка на дядо ми: Една кучка не си ли вдигне опашката, мъжкия нищо не може да направи! Това ми се е запечатило в главата, толкова години вече...
  Още доводи колко е виновна Бихтер имаш ли? Ако да,моля ,сподели ги с нас,ще ни е интересно да черпим от съкровищницата на народната мъдрост.
  Къде видя в текста Бихтер?
  Чета между редовете.

# 556
  • Пловдив
Разбира се, че не е цинизъм. Нека някой филолог каже точно как се наричаха тези "определения", не сравнение, а друго беше. Изразява лично мнение, да, в което няма лошо.

# 557
Още доводи колко е виновна Бихтер имаш ли? ...

Да виновна е! За мен също тя е виновна, но това е мое мнение и не пиша хиляди страници, за да я нападам или защитавам. Какво ви става тази вечер на всички? Да се намеси вече модератор, че тук е страшно.

# 558
  • София
  Още доводи колко е виновна Бихтер имаш ли? Ако да,моля ,сподели ги с нас,ще ни е интересно да черпим от съкровищницата на народната мъдрост.

Къде видя в текста Бихтер?

Чета между редовете.

Ами не чети!Аз пиша само по редовете, няма нищо между редовете! Мнението за Бихтер го казах няколко мнения преди това!

# 559
   Не съм видяла къде е писано кучка, но се сетих за една приказка на дядо ми: Една кучка не си ли вдигне опашката, мъжкия нищо не може да направи! Това ми се е запечатило в главата, толкова години вече...
!
Жалко,че в днешно време,тогава,когато стил,свят,мисъл,мъдрост,начин на живот,технологии,възприятие,опит,мечти и желания толкова много са се разводнили,осъвременили и са стигнали до толкова високи интелектуални нива се цитират /мисля без да има причина/ доста неприемливи афоризми от старото българско време-даже още преди  цивилизацията на иначе мъдрия ни народ!

# 560
И за толкова обсъжданата дума КУЧКА-според майка ми , лелями и близките  на  техните набори с който обсъждам филма набор от-48 до 55 тя наистина е такава "Как може да причини това на Арнан,човека какво ли не прави за нея" това имах предвид ............
Без да обиждам жените на тази възраст............моето мнение е различно

# 561
Светла, Hugизвинявай-върнах се да прочета отново поста ти и видях,че си цитирала някой друг!
Но наистина смятам тези тежки думи за неприемлив стил на писане!
Дори и само цитирането им е неприятно!

# 562
  • Пловдив
Светла, Hugизвинявай-върнах се да прочета отново поста ти и видях,че си цитирала някой друг!
Но наистина смятам тези тежки думи за неприемлив стил на писане!
Дори и само цитирането им е неприятно!

Няма проблем.
Но аз пък като се замисля, в очите на Аднан, ако разбере, може и да е такава.

# 563
  • София-в сърцата на моите деца
Хайде ,стига..Разводнихте хубавата темичка с глупости...Спрете.. PeaceИ си следете правописа...особено малките Peaceда  не соча.. hahaha

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 09:25 от didiela

# 564
Утре тати ще е почистил с метлата Joy

# 565
Разбира се, че не е цинизъм. Нека някой филолог каже точно как се наричаха тези "определения", не сравнение, а друго беше. Изразява лично мнение, да, в което няма лошо.
Ето това е нещо за което може да се спори и трябва, според тълковния речник Кучка -е куче в женски род.Но не и цинизъм.......
Много е грозно това до което стигаме............. 

# 566
  • Пловдив
Хайде да сменя темата: как мислите, Бешир нарочно ли не беше в къщата да види Нихал преди бала, за да не се тормози, или просто забрави покрай военната служба ?

# 567
Ще се изпусна да кажа нещо,и после ще съжалявам,за това-лека нощ на всички светици!!!

# 568
  • Пловдив
Ще се изпусна да кажа нещо,и после ще съжалявам,за това-лека нощ на всички светици!!!

Ами на другите няма ли ?

# 569
И аз ви пожелавам лека нощ  newsm46

Общи условия

Активация на акаунт