(Био) зеленчукова градина 7

• 92 563
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Да попитам по запознатите с торовете за какво се използва калиевият фосфат(калиев оксид 50процента и серен триоксид 18 процента) . Днес ми беше препоръчан за картофите. Досега съм използвала или оборски тор или NPK , та заради това не съм наясно. И дали може да се използва за друга култура освен за картофи. Thinking

Как се торят картофите? 

# 496
  • на брега на Дунава
Куркума ,Имам един пипер -софийска капия -поникна на 20 ден ,но общо взето ,ако не поникне за две седмици не си струва да го чакаш.Сей други семена .
MAD65. И аз ще пробвам този уред за къртиците , защото бая са се разшетали тази година. Котето ги дебне ,но пък ние си го вземаме в къщи и цяла седмица си тези гадинки копаят картичини на воля.Има и едни полски мишчици- малки ,но копаят много и  плитки тунели под тревата и като стъпиш потъваш.Дали ще действа и на тях?
В неделя ще експериментирам и ще посадя няклко корена домати ,но ще ги покрия с 10 литра туба от минерална вода .Имам много и не ми е жал ,ако измръзнат.

# 497
  • Вече на светло в София
MAD65 и  аз го използвам за картофите.Миналата година изкарах две реколти картофи на едно и също място.
анн, кога събираш първата реколта и кога садиш втората. Само за картофи ли използваш тази тор
МХ не знам дали действа на полски мишки. За радост нямаме навън такива, но в мазето дал бог. Там съм сложила в ел. контакт другия уред и по отровата с която ги храня  Mr. Greenпознавам, че ги няма. За къртиците - нашата градинка се охранява от 2 броя уреди от около 5 години ( мощни батерии, разбира се)

# 498
И аз ползвам такъв уред. Моят е от ТСМ, отпреди няколко години.
При нас върлува сляпото куче, каза съседът.
Разкопало е точно на границата и в съседския двор, явно дотам е обхвата. Embarassed

# 499
Вълк, какво е дзъмбак?
Аз вчера насях парника, моят помощник почти го унищожи, засипа го с пръст и пясък, чакам да видя ще стане ли нещо от парника или не  hahaha

# 500
Има дебели корени, колкото палец, приличат малко на грудки. От дебелите излизат тънки неразклонени. Листата му са без дръжки. Цъфти мастиленосиньо, кремавобяло, жълтото е рядкосрещано. Някъде му викат пате. Не е лилиум, дръжката му е къса 20 см и дебела Като прецъфти, листата на цвета усвиват като сварени Разсаждат го в селските дворове като бордюр на градинката

# 501
Вълк, какво е дзъмбак?
:

Перуника, ирис Laughing И свекъра така му казва.

# 502
Ааа, сетих се, по-нисичко, баба му казваше пачи крак  Simple Smile

# 503
Я да питам-кой имаше хубав разсад от патладжан? За колко дни поникна и семената бяха ли рътени? Вчера не се сдържах и купих едно пакетче, ето от тук: http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BB% … =1000012&c=17

# 504
Ана,Блек бюти сме го сяли на нивата.Страхотен на вид-малко като ветрило с три секции,лъскаво черен,с малко семки.Не си закъсняла.Аз миналата година бях сложила семки в кофички от кисело мляко.И ги бях забравила не поливани седмици наред Mr. Green.Като се сетих за тях ги измъкнах навън,полях и забравих.Около тях поникнали бурени.Един ден мама ме пита ще разсаждам ли патладжана newsm78-като го погледнах ми се доплака.Расъл зорлем-в кутийките само корени,от пръстта почти няма следа.Времето средата или към края на юни.Но нали сърце не ми дава да ги изоставя отново след всичко,което им причиних Cry.Разкопах мястото на разсадите и ги набодох там-в миналогодишните ми снимки ги има.Всичко друго високо,зелено,навързало.А патладжана не се вижда от земята.А брах от него до слана.

# 505
Прасковите и кайсиите напъпили, а финапът не проявява признаци на живот Cry
Садих по правилата, даже е на наклон с леко изложение на югоизток
Ако е измръзнал през зимата? Майната им на 15 кинта, но ще ми е много мъчно. Ще е първото ми умряло дърво без да съм му видял листата.

# 506
Вълкът с дълъг ник бързаш. Имай търпение. Ще се разлисти - рано му е още.

# 507
Споко вълчо , ще се покаже .... по-бавничко, но тук и след 10-тина години в една изоставена джунгла се разви въпреки , че бях убедена , че са сухи - нещо им стана и си имаха лани листенца .... Лошото е че тук не им стига сумарно температура (слънцегреене или нещо такова).
Сега ще си снимам "гадинките" шарени доматчета и други подобни странности  Grinning

# 508
  • София
Само моите гризачи ли не искат да се съобразяват с мнението на хората?
Точно с такъв оранжев уред закупен от Практикер разполагам 3 -та година.Има 3 батерии и пише че покрива 600-800 кв.м.Първо батериите се изхабяват доста често(не като в упътването на 6м) и второ на къртиците и слепите кучета не им пука от уреда.Даже 1 господин в магазина беше се опитал да ми обяснява че не че ги плашел,ами им пречел да гнездят,т.е те си си разхождат.При мене проблема е с цветната градина.По същата причина бях разположила навсякуде по дърветата чанове-пак без полза.загубите на пари са огромни.Луковиците са ми в кошнички,но не мога да си закопая всичко в телени кошници-това все пак е градина.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 15:34 от lluna

# 509
lluna,възможно е да е повреден-като се знае качеството на практикерските артикули Laughing,или при транспорт.Нашия е метална тръба около 80 см-половината се забива в земята.И когато работи приближен до радиоприемник включен на УКВ му прави смущения/уреда на радиото Laughing/

Общи условия

Активация на акаунт