Отговори
# 180
Цитат
И моето диваче много рита - във всички посоки, особено по ребрата му е голям кеф да се катери. Доста е болезнено. И батко му беше шило, ама това малкото ще е звяр и половина аааааа
И аз съм така, понякога имам усещането че ще ми намотае червата на възел.

# 181
Лъки на мен 50 размер, ми се вижда наистина малко  newsm78 моята кукла както се беше родила 51см,.можеше да и се окаже малко  newsm78 но може и да греша  newsm78
mama_vessy, ако се окаже голяма момата ще ползваме от на баткото дрешките, но исках да си купя нещо и специално за нея  Heart Eyes Взех за лятото едно много нежничко бодинце с късо ръкавче, розовко, с харбалички и 25 фактор защита от слънцето, еко-памук...не мога да се нарадвам  Blush

# 182
Лъки и аз ще ползвам от каката, ние на нея много дрехи и бяхме взели които не бяха розови  Mr. Green но иначе аз за бебока съм накупила не само за изписването във всички цветове, ама най много в синьо  Laughing

И мен много ме рита бебо понякога е ужасно болезнено  Crazy но се успокоявам, че пък го усещам  Heart Eyes

amanita щом доки така е казал ще се пазиш  Hug малко остана  Praynig и на мен ми е определена дата, ама другия петък след прегледа ще знам със сигурност. Моята доки не бърза каза че зависи от бебо  Hug и аз съм и много благодарна за това че не иска да я правим много рано.

Били може навсякъде да ти изтекът водите  Peace на снаха ми докато си седяла в къщи на фотьойла  Mr. Green  така че може да бъде навсякъде по всяко време в магазина , в парка ....  Crazy

E STELA и аз съм така, днес излезнахме да пием кафе и уж се бях поосвестила и като се прибрах и като ми стана зле  ooooh! мъжа ми каза че било заради слънчевото изригване.....  #Crazy не знам дали е заради това ама цяла седмица съм....  Sick Sick дано да спре, че.....

О да ви се похваля днес си получих количката  newsm44 много е готина и сега съм я разглобила и утре ще я пера в пералнята  wash заедно със тапицерията на столчето за кола и после  hang  ех че ми е кеф... взех си и бебифона  newsm44  А днес видях и някои от нещата, които е купила Майски на нейната сладка беба. Еххх ама не е честно за момиченцата има такива сладурски неща.....  Hug

# 183
  • София
Кейтии, бебочка е много сладка  Heart Eyes, все така да ти е спокойна.
То си им личи от малки, де, аз дъщеря ми я оставих втората нощ в болницата при мен, уж да си я гушкам - е, няма такъв рев, носих, кърмих, гушках и накрая се предадох, извиках сестрите да я вземат, все пак имаше и още едно майче в стаята, не можех да я оставя цяла нощ да не спи  Rolling Eyes. И като се почна така, та си е такава и досега  Laughing.

натали, много гадна случка, добре, че все пак с малко сте сте разминали  Hug

Ние днес с щерка ми се отдадохме на скитане - водих я на 3Д кино - Winx, после ходихме на фризьор да ни пострижат и двете, та доста се уморих. На бебето не му понася хич киното, нали е доста силен звукът, голямо ритане падна.
Петя Алишева, и нашият бебок много рита, запъва се, натиска, хълца и каквото там си реши, както казваш обикновено нощем, но и денем се проявява. Яна като я гушна в скута си и то я подритва, а тя умира от смях  Laughing. Шегуваме се с нея "това ритане беше с краче, а това с дупе" и се забавляваме за моя сметка - тя побутва отвън, то отвътре, само на мама й е неудобно  Laughing.

Нашето комплектче за изписване е точно като на Валари, към него съм добавила само едни терлички, може би няма да е зле да сложа и едни ританки за всеки случай, ако е по-студено. Валари, големи помощници имаш hahaha, котето е много смешно в този плик  Simple Smile.
Нашите дрешки са бели, жълти, синьозелени, но те повечето са ни от каката. И ние като при мама Веси оставихме розовите по чувалите. Купила съм и няколко синички, да има все пак  Simple Smile.

Може ли някой да ми обясни каква му е функцията на този ПИК и как го получава човек?
Аз нямам проблеми с болничните - излязох в 45-дневния на 22.01., занесох го на 26.01. и веднага са го придвижили, днес получих СМС от НОИ, че са ми преведени някакви 510лв, предполагам, че са това. Когато пък преди два месеца имах проблеми с един болничен, че бях надвишила 40-те дни, които се полагат на човек на година без ЛКК, ми бяха изпратили препоръчано писмо, от което разбрах какъв е проблема, т.е. уж дават информация, без дори да си я искал изрично, но...

майски, след амниоцентеза не знам как може да се сбърка пола, нали при нея се броят хромозоми и т.н. При вас според мен е на 100%. При нас обаче, дето само с ехограф са ни гледали, ако са сбъркали и не е момче, свеки ще е като полята с ледена вода Laughing.

Аз утре съм на ехография и тонове, вече съм нетърпелива, че от един месец не сме го виждали бебочето, надявам се да си расте, както си му е реда.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 00:23 от Betta

# 184
Много сте писали, момичета, едвам ви изчетох.
Честити рожби Кристина на Кейтии, Кристиян на kiarka и Андреа на *sirma*. Да са ви живи и здрави, а на мамите - бързо възстановяване, нощи, поне с по 4 часа сън и много, много любов и подкрепа от страна на татковците.
Маринелс, аз не знам какво да ти кажа, то с "Какви са тези лекари в България?" нещата няма да се подобрят. Но и аз не бих чакала до вторник, бих се обадила и настояла за час при новата ти лекарка - винаги могат да те вместят. Като обясниш подробно какъв е проблема. Или си взимай чантичката и отивай в Токуда и настоявай за подробен преглед и обяснение какво е състоянието ти. Стискам ти палци и мисля за теб.
За столчетата за кола - аз и преди си казах, много ме учудват изказвания от сорта - ми то не обича да си седи в столчето или нещо подобно. Правилата са ясни - детето е в кошница/столче, което съответства на килограмите му и в зависимост от възрастта/килограмите си е в посока, обратна на движението/или в посока на движението. Аз не искам да си играя на руска рулетка с живота на детето ми - харесва му, не му харесва - ще седи там, където е най-безопасно за него. От друга страна, като детето свикне от малко, няма никакъв проблем с возенето. Моят син се разтреперва от кеф, като видя, че взимам ключовете за колата. Сам си отваря вратата и се мъчи да се качи в столчето си. Докато детето на снаха ми, което почти не е возено изобщо, те все си седят вкъщи, реве като раздрана при всеки опит за слагане в столчето.
За дрешките - мразя розово от дъното на душата си. (Момичета, любителки на розовото - простете ми). Не си представям детото ми облечено изцяло в този свят. Малко розово за акцент - о.к., ама тези барби истории не са за мен. Имам една розова рокля де, но тя е друго розово и толкова не бебешка рокля, че няма как да не я харесам. Имам много дрешки от сина ми - бели и сини, тях ще си ги носим вкъщи, за излизане - купих пак, не мога да се стърпя. Моите всички за новородено са с размер 56, 50 ми изглежда супер малко, синът ми се роди 52 сантиметра, след 2 седмици 56 размер му бяха малки. За сметка на това другият размер - май е 62 (или тук го водят от 3-6 месеца) изкара достатъчно дълго в тях. Освен това знам, че ще ми подарят безброй дрехи - комшийки, приятелки, но съм им казала - нищо розово. Виж - синьо за момче е нещо друго. 
На всички момичета, които си знаят датата за секцио - късмет ви пожелавам, всичко да мине бързо и леко възстановяване.
Исках да пиша още, ма пусти бременен акъл - нищо не е останало от него.
mama_vessy, честити ти придобивки. А за нещата за момичета- не си права, поне при нас, толкова красиви неща има за момчета, то може би аз защото не обичам този принцески стил и тези надиплени момичешки неща ми идват малко в повече.
Лека нощ, момичета

# 185
  • София
Аз за изписването ще приготвя боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризонче и евентуално шапка. Мислех за памучна пелена(от тези с 2 лица по-тънките) и отгоре дебела пелена за пренасянето до колата. Обаче сега, като отворихте темата за кошчетата се сетих, че няма как да го сложа в коша повито  Thinking . Освен да свалят коша, да го сложим в него, да го завием и така да го пренесем до колата.

Моето време наближава, но не забелязвам корема да ми се е смъкнал. Вече тръпна, всяка вечер дълго се оглеждам да видя дали случайно не е отишъл ниско шкембака, докато заспя чакам да видя няма ли да усетя позиви за раждане  Crazy

# 186
  • София
катилиас, искам да ти кажа, че ти личи, че не си гледала момиченце  Simple Smile. Аз също никога не съм искала да купувам розово и все мислех какви са тия майки, дето само в розово си обличат момиченцата, няма ли други цветове за тях. Обаче Яна беше на четири месеца, аз се чудех кое боди да взема и й поднесох две - едно розово и едно друг цвят (не помня кой вече, но вероятно бяло, жълто или зелено, каквито обикновено аз избирам). Е, познай кое си хвана тя  Grinning. Аз имам чувството, че харесването на розовото им е генетично заложено. Та така постепенно с порастването гардеробът й става все по-розов и лилав, защото участва в избора все повече Simple Smile.
Сега си е направила списък с любимите цветове и те са: розов, лилав, бял, жълт и сив и познай защо харесва последните три - защото участват в сребърното и златното  hahaha.

# 187
Betta, като порастне щерката, да си избира каквото иска. Те тук много либерално го карат, често срещано явление е деца по пижами по всяко време на деня и навсякъде - в супера, на летището.Розово, лилаво, златно. Но докато аз избирам, аз такива розови неща няма да купувам.
Прочетох във Фейса, че си имаме ново бебе - Imame si novo bebe! Nat_ly, Momche Dimitar, 3550, 51cm. Rodeno na ,15.02. v 01:30. Това е написано. Да е жив и здрав.
На Били искам да кажа, че водите могат да ти изтекат навсякъде и по всяко време. Моито изтекоха докато се излежавах в леглото неделя сутрин. И бяха толкова много, че мъжът ми имаше време да донесе кошчето за хартийки, и то се напълни до половина (просто това му попадна на човека под ръка). И после още колко ми текоха, след третия път преобличане се отказах. Но всички ще те видят, че си бременна, не се притеснявай от това - където и когато.

# 188
Imame si novo bebe! Nat_ly, Momche Dimitar, 3550, 51cm. Rodeno na ,15.02. v 01:30.
Честито на мама Nat_ly! Да расте щастлив и усмихнат малкият Димитър! Бързо възстановяване на мама и скоро да се гушкат в къщи    newsm32

# 189
  • Русе
Честито и тук на Nat_ly!

# 190
  • София
marinels -може би това е последното което ти трябва в момента,не искам да те плаша,но на твое място нямаше да чакам до вторник...

Подкрепям  Peace Всичко ще бъде наред. Звънни на новата лекарка и право при нея, Не може да не те приеме при такова положение на нещата!

# 191
  • София
Цитат
Напомням за лекцията в ЦУМ. Засега само Bub555 потвърди, че се е записала, какво става с другите желаещи мамчета? Хайде, това е чудесен повод да се видим

И аз и аз се записах,други има ли или сме само трите за сега newsm78

Аз и Жени сме в ЦУМ днес! Май доста сме се събрали. В предната тема имаше списъче. Аз ще "вирна коремче" там надявам се към 10-10.15ч.

# 192
  • София
Честито на мама Nat_ly  bouquet Да е жив и здрав Димитър и много да ги радва с таткото!

Цитат
Напомням за лекцията в ЦУМ. Засега само Bub555 потвърди, че се е записала, какво става с другите желаещи мамчета? Хайде, това е чудесен повод да се видим

И аз и аз се записах,други има ли или сме само трите за сега newsm78

Аз и Жени сме в ЦУМ днес! Май доста сме се събрали. В предната тема имаше списъче. Аз ще "вирна коремче" там надявам се към 10-10.15ч.

Anduli, разкажете после накратко за тези лекции. Така и не мога да се добера до тях. До скоро работих, сега ме налегнаха ремонти вкъщи......И....после бебчо ще дойде Mr. Green А ми е интересно какво разказват на тези лекции. Предполагам има и други, на които ще им бъде интересно Peace

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 08:59 от Stacked

# 193
ДУ, момичета!
Честит Димитър на мама nat_ly!
Ники от вчера сутринта пак вдигна висока температура, появи се и кашлица със спазми и нямам време за форума. Надничам от време навреме. Оправих първа страничка, ако има някакви пропуски, пращайте на ЛС, по-късно ще коригирам.

# 194
Добро утро!
ЧЕСТИТО НОВО БЕБЧЕ!  smile3525 Да е здрав и щастлив малкия Митко и да радва мама и тати.

Общи условия

Активация на акаунт