Отговори
# 465
marys дано оздравее бързо Ники Praynig Hug
Благодаря ви момичета за подкрепата и пожеланията и аз се моля всичко да мине по вода Praynig Praynig Praynig
Да отговоря на redreny2000, че тук така се процедира оформят ти документите(листа за хоспитализация и тям подобни) и бегом към операционна Laughing

# 466
  • София
Здравейте мами!

ЧЕСТИТО ВАЛАРИ. Да е жив и здрав малкият Даниел!   bouquet

Дрехите, които нося са си моите (блузите ми стават) нося тези, които са по дълги и разтегливи. С пуловерите проблем нямам. Имам 2 туники, по-тънка и по-дебела. Купени са за бременността, но не от специализиран магазин.  За бременни са ми само 2 бр. дънки, и бельо (боксерки и бодита) т.к. с това което е около корема не може да се прави компромис - там нищо от старите дрехи не става - логично, а корема трябва да е свободен. И аз имам 3 индийски блузи, те ще стават за носене и след това.  Peace Няма смисъл от излишни средства за бременни дрехи  Peace

Попитах за упойките, но не за да ви шашна. Аз се страхувам от игли, болката не ме стряска толкова.

До скоро!

# 467

... Според нея е излишно да избираш лекар за раждане, след като той не ти е следял бременността от самото начало.
 newsm10

За това че съм с отрицателен резус фактор, ще ми бият инжекция, която е напълно безплатно, тя се поема от касата.
на мен ми казаха, че не се поема от касата. Аз и при първото раждане си я купувах, но тогава беше 280 лв. Добре, че сега има и български по 30лв.

# 468
  • Карлово
ino4kada стискаме палци за утре  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed дано всичко мине ок   Hug
За залъгалките - аз съм си приготвила за родилното от тези на Авент силиконовите защото ми харесват и съм доволна от тях.Изварявах ги често и бях си купила една кутийка за залъгалки въпреки че си имаха капачка и там ги слагах когато се разхождахме,пък и е по сигурно да не се изгубят или да ги търсиш в бебешката чанта
За капките против колики - ще си взема на Саб Симплекс и от тях съм много доволна

# 469

За това че съм с отрицателен резус фактор, ще ми бият инжекция, която е напълно безплатно, тя се поема от касата.
на мен ми казаха, че не се поема от касата. Аз и при първото раждане си я купувах, но тогава беше 280 лв. Добре, че сега има и български по 30лв.
[/quote]
Не се поема от касата, и аз съм с отрицателен първия път излезе 150 лв ,а някой знае ли дали сега на второ раждане я поставят пак? newsm78

# 470
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ВАЛАРИ И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ    ylinfant

Искам да попитам някой използва ли ПОЛИЖИНАКС?
на мен днес ми го изписаха  Thinking

# 471
Честито на Валари, Даниел да е жив и здрав   smile3525

# 472
  • Карлово

Не се поема от касата, и аз съм с отрицателен първия път излезе 150 лв ,а някой знае ли дали сега на второ раждане я поставят пак? newsm78
[/quote]

трябва да ти я сложат само ако искаш да имаш друго дете
странно на мен ми казаха че ваксината струва 180  Thinking но можело да се поеме от здравната каса
аз съм решила да си я сложа въпреки че може и да не раждам пак ... нека си я има

# 473
И аз съм с отрицателен резус фактор. Но точно преди 3 дни бяхме на тъй наречените "отворени врати" в болницата, където смятам да родя и старшата акушерка ни разясни точно това. Инжекцията гамаглобулин се поема от здравната каса, като иначе е с цена около 160-170 лева. Каза също, че преди няколко месеца е имало проблем с доставките в самите болници и тогава е трябвало да си я закупиш ти, но след това здравната каса веднага ти възстановява сумата. Така че мами, не давайте просто така пари, ако ви поискат, а предиете, ако  това говорете, ако трябва не само с лекарите...

# 474
  • Кукуландия
Искам да попитам някой използва ли ПОЛИЖИНАКС?
на мен днес ми го изписаха  Thinking
Аз го използвах и преди няколко дни свърших курса. Поисках си от лекарката нещо за течението и тя ми го изписа. Преди ми е давала други капсули и само това не ми беше предписвала, а по принцип тя гледа да ги редува и не дава едни и същи два последователни пъти.

# 475
  • Пловдив
Здравейте момичета
Първо честити бебенца на нашите мами, да са живи и здрави и бързо  да растат!
За резус фактора - Цитат на: Миш в Пон., 21 Февр. 2011, 13:38

[/quote]
по принцип се поема от касата /предполагам, че бг варианта на ваксината/, вземат пари или в частните болници, или в държавна някой го изписва и си прибира парите, а теб те кара да го плащаш.Е, не че емного важно в този момент.
Иначе се слага всеки път, когато бебето е с различен фактор /+/, ако е минус, не се слага.Целгта е да не останат антитетал, които при евентуална следваща бременност да атакуват бебенцето. Слага се инжекция също и при аборт.
Когато аз раждах първия път, в Пловдив единствената болница ,където не се плащаше Анти Д инжекцията, беше ВМИ. Във всички останали искаха пари.
Сега ,да си кажа и аз за първото раждане ,гледам, че всички сме се ошашкали /включително и аз , де, нищо , че ми е за втори път. Не знам как другите мами помнят болката, помнят дали са викали или не... Аз не помня, някак си природата го е измислила да си извисен над тялото, не мога да го обясня, боли те, всичко знаеш какво става, но след като роодиш вече всичко е сякаш е било сън. Мислех, че така е при всички , не само при мен... А иначе, за успокоение на момичетата, които им е за първи път - родих 2 седмици преди термин, изтекоха ми водите без грам разкритие /не съм имала НИКАКВИ контракции през цялата бременност/, и родих от изтичането на водите до изплакванет она бебето за ...4 часа!!!! Е, бях на система, естествено, но от 1см разкритие до 10, ууж бил по час за всеки сантиметър, но при ме не беше така. Трябва да се има пред вид обаче, че предния ден бях ходила 10 километра като някаква луда, може би и за това си го индцирах раждането , без да се усетя. Ех, че дълго стана. Но, спокойно, и да боли, и да не боли, природата го измислила .
Стискам палци на всички да ни върви по вода раждането и после да се радваме нса СПОКОЙНИ бебешоци.  Heart Eyes

# 476
Здравейте, момичета!!!
Покрай този ремонт нямам време да ви изчитам!  Simple Smile
Гледам,че си имаме много нови бебчета!
Да са живи и здрави, да носят само радости на мама и тати!
На всички мами - бързо възстановяване!

На тези на които им предстои срещата с малките съкровища - стискам палци  Praynig всичко да е наред!
Момичета,незнам при вас как е,но аз колкото повече наближавам термина - толкова по-голям страх и паника ме обземат! Искам вече да си гушна малкото съкровище и с усмивка да си спомням за отминалите притеснения!
Хубав ден на всички ви, аз ще ставам, че ремонта ме зове   Grinning

# 477
Момичета преди малко пратих заявка за добавяне към facebook групата, ако може някоя мама да ме добави.Мерси много  Simple Smile

# 478
Благодаря за посрещането, момичета!   bouquet

Marys, благодаря че ме добави на първа страничка и дано Ники оздравява бързичко!

Честити ни нови бебчета!  Hug  Бързо възстановяване на мамите.

По темите, които обсъждате мога да се включа за дрехите – ами наложи ми се да си взема нови, тъй като преди да забременея бях 38 кг (152 см съм висока), а сега вече съм + 14 кг и естествено нищо не ми става.  Blush Ходя предимно с клинове и туники.

За самото раждане и аз доста съм се ошашкала.  Confused В четвъртък съм на преглед и тогава ще обсъдим с доктора дали ще е нормално или секцио. За секциото освен моите размери и тези на бебо, като показател може да се яви и наличието на вирус, за който обаче силно се надявам да не е рецидивирал по време на бременността.  Praynig

# 479
Честит Даниел на Валари (първото ми адашче от нашите бебоци)  Heart Eyes

Майски, стискам палци  Hug

Буб, относно обезболяването, най-добре се консултирай с лекаря ти.

да ви споделя - през нощта така ми се беше стегнал корема, като камък беше, и леки болки имах, та леко се ошашках. Но дишах дълбоко и ми поотмина, днес пак се стяга доста но поне няма болка. Искам поне началото на март да стане, че тогава да излиза бебуна.

Общи условия

Активация на акаунт