Вашият мъж

• 25 386
  • 397
  •   1
Отговори
# 225

Струва ми се,че на мъжете ни така `им изнася`. Като има някой друг, който може да го свърши даденото нещо перфектно, те защо да полагат усилия. Както ги свикнем.  Peace

# 226

Струва ми се,че на мъжете ни така `им изнася`. Като има някой друг, който може да го свърши даденото нещо перфектно, те защо да полагат усилия. Както ги свикнем.  Peace

Ееее, мислиш че на него му е важно - домакинската работа да е перфектно изпълнена hahaha Според мен въобще не му дреме. Не съм казала, че моя не полага усилия, ама не е домакин от класа.

# 227
Моето усещане е именно такова. Като се появеше жена в предните теми и каже - ми моя еди какво си не прави, все аз и тн - веднага се втурвахте да обяснявате, как семейството е за споделяне на всичко по равно. И тия жени преставаха да пишат. Ето ти например - кажи кое у него те дразни? Кое му е минус, който не можеш да преглътнеш? Винаги казваш - ма не е идеален, ма аз съм повече не-идеална, ма аз подминавам, ма ние сме различни - ама се сработваме и тн...То ясно, всеки се търпи - щом сте семейство, но просто звучи преувеличено някак...

Ами какво да отговориш на жена, която влиза и пише колко е уморена и как всичко нея чака? Освен - да питаш сама ли живее, че е подложена на такова натоварване. Като й кажеш, че има и др. начин, това не значи, че сочиш с пръст даден мъж и му викаш, ето го идеалния.

Няма такова, което да не мога да преглътна. Но:
- разхвърлян е, мръсните дрехи ги мята от единия край на коридора до пералнята (това е и мой навик)
- обича вечер да си сипе едно малко или чаша вино (това е пак и мой навик)
- критикува, критичен е до мозъка на костите си, малко неща намира за идеални (и към нещата, които той самият прави също е критичен), но и аз съм такава
- предпочита вместо да шетам 1 час, двамата да хванем и да свършим нещата за половин, а после да гледаме филм/излезем на разходка/да правим нещо др. или направо да гледаме филма, пък другото може и утре - съгласна. Но не всяка жена ще остави нещата, които чуства за нейни задължения за друго време или ще се съгласи да припари мъж в кухнята й
- не излиза на кръчма/гости или др. подобно сам, аз също не съм се замисляла засега да тръгна на някъде сама
- единственото, което в един момент ме подразни е, че с времето видях първосигналност, когато стане проблем, например някой ни удари с кола или да се разправя с някой за нещо др., което лично мен ме плаши, аз съм човек, който подхожда по др. начин и ако беше продължил, не знам какво щеше да излезе, но това беше инцидентно в младините му, поговорихме, осъзна си грешката и смени подхода.

Тук съм чела, че жените се дразнели и викали за чорапи и др. дрехи, че мъжът им пиел по една бира всяка вечер, че имат нужда от лично пространстов и т.н., е, моят е точно такъв, какъвто не харесват жените от форума, как ще е идеален? Обаче и аз съм такава, затова казвам, че др. тип мъж едва ли би ме търпял, както и по него ще вика нон стоп жена, която обича да си лъсне на спокойствие дома, да вечерят на сокче, половинката й да си сгъва дрехите в коша за пране...

# 228
Затвърди мнението ми   Wink

# 229
Ако пуснеш анкета с изброеното, ще видиш, че 90% ще кажат, че ще бягат като дявол от тамян от такъв мъж  Peace

# 230
Напротив - чисти наравно и по свое желание, пиете си за едно, не излизате самостоятелно, а сте си лепнати все заедно - какво повече да иска жената Sunglasses

# 231
Жените тук искат друго, поне от темите съм останала с такова впечатление:
Разхвърлян е, хвърля си дрехите, ужас, помощ!
Мъжът ми пие всяка вечер - писна ми, ужас, помощ!
Нямам лично пространство, изпитвам нужда да излизам сама, ужас, помощ!
Видях мъжът ми да готви - отвратих се от него, как да го преодолея, ужас, помощ!

Ако това беше идеалният мъж, нямаше да пишат това по темите Peace

# 232
Е, дали се замисляш - че те просто са искрени? И още не са се научили да преглъщат - така - както ти? И да превръщат дефектите - в ефекти?
Също даваш ли си сметка - че сама го оправдаваш - след всеки евентуален минус - ти слагаш и себе си, че и ти си такава.

# 233
Хм, аз си бях такава преди да го срещна, ако тези неща ме дразнеха, щях да ги променя поне за мен още тогава. Напълно искрена съм, не се оправдавам, нито опрадавам него  Peace а най-големият ми недостатък е, че не преглъщам и не прощавам, затова дано не се появи нещо, което да ми е трън в очите...

# 234
Не се сърди - промяна има, ама само до известна степен. Не си мисли, че хората са пластелини, поне не и след определена възраст, когато поведенческите модели са вече оформени. Именно за това аз не вярвам за разлюбя човека до мен, само защото не е мое огледало или не е такъв, за какъвто съм мечтала. Харесала съм го, обикнала съм го, свикнала съм с него, без оглед на особени качества или в търсене на определени такива.

# 235
Отклонихме се, последно...

Не се сърди - промяна има, ама само до известна степен. Не си мисли, че хората са пластелини, поне не и след определена възраст, когато поведенческите модели са вече оформени ...

Така е, по себе си съдя. Обаче като градите нещо заедно и единият неще да участва, а само нарежда, в един момент писва и някой трябва да му напомни, че има и др., освен да чака на масата. Ако твоят мъж чака всичко на теб и не е по-различен от един гост, какво ще направиш? Ще му напомниш, че не е сакат и това са и негов дом и дете все пак (не с тия думи, разбира се) или ще се прибереш, ще завариш всичко нагоре с краката и ще запретнеш ръкави без да кажеш нищо? И така всеки ден.
Иначе си права, че такъв мъж трудно се променя - от хубавото никой не бяга. Що да върши нещо, като може да го качи на гърба на жена си?

# 236
Не се сърди - промяна има, ама само до известна степен. Не си мисли, че хората са пластелини, поне не и след определена възраст, когато поведенческите модели са вече оформени.

И аз съм съгласна с това Peace
И пак казвам, че за един или друг модел на възпитание на мъжете са виновни свекървите Peace
Ето ви пример: баща ми: не готвеше често като бяхме деца, защото майка ми не обичаше много да се мотка из кухнята, но пък готвеше в пъти по-вкусно от нея; чиниите си миеше сам, дрехите му винаги бяха подредени и т.н. Да ама баба ми, Бог да я прости, беше детска учителка и явно това е дало отражение върху възпитанието му. И въпреки това, майка ми не беше много доволна от него, защото той е по-интровертен тип, а тя екстроверт и там някъде в изразяването на чувствата се разминаваха Rolling Eyes
Друг пример: мъжа ми Mr. Green: както бях писала по-напред. Свекърва ми по цял ден вкъщи, не работи, понеже е перфекционистка не дава на никой да припари в кухнята й. Резултатът тримата мъже вкъщи не научени на най-елементарен ред. Нормално е такава разлика в модела на поведение да прави впечатление Blush
И понеже превъзпитание е трудно в зряла възраст, е необходим от време на време коректив на поведението, било с разговори, било с действие/бездействие от страна на другия.
И всичко това, въобще не означава, че обичам или не обичам съпруга си, заради това му поведение. Разбира се, че чувството е постоянно, иначе нямаше вече 6 години да сме заедно, но то се засилва или отслабва от дребни жестове, думи, действия Heart Eyes
Мисля, че е пресилено да кажа, че всеки ден го обичам еднакво. Показвам обичта си, ако и на мен ми я показват Blush Такава съм и той го знае. Хубавото е, че хората се опознават с времето и се нагаждат един към друг Heart Eyes
Има и такава любов разбира се, където единият започва изречението, а другият го довършва, като в приказките, но колко е устойчива не знам. Май наистина противоположностите се привличат Wink

# 237
  • ул. "Мечтание"
Моят мъж е толкова идеален:

Като се замисля... нещата поради които го залюбих ама въобще не ги понасям вече. Или поне 90% от тях!  Joy Но пък в съвместния ни живот се проявиха много други черти, които го правят идеалния тип мъж за мен.  Wink И най-важното... когато се запознахме незнайно защо си мислех, че от него ще излезе перфектен баща. И се оказах права, най-достатъчните 10% за мен!  Wink Харесваше ми и това, че има доста потенциал в него.

Със сигурност и по-идеални мъже бих могла да си намеря, ама не ми се занимава с глупости.  Whistling Mr. Green

# 238

Едно време се лютявах за домакинстването, сега малко съм над тези неща. КАто си запазвам правото да фуча по този въпрос, ако стане много нагло.
Да има разбирателство..............
Ей тая представа за разбирателство е различна при различните семейства...
Ако аз трябва ден през ден...или всяка седмица/месец да напомням,да  вдигам скандали и да се лютя ,че мъжа ми е калпазанин и не се сеща да си прибира нещата,или още по-зле,да реши,че може да се скатава,за моя сметка,моята идея за разбирателство и любов биха отишли по дяволите.
Няма начин да живея така с години...
За мен не е важно да прави нещата точно като мен,то няма и как,различни хора сме.
А желанието да помага,да върши нещата по своя инициатива,защото ме обича и го е грижа за мен,а не защото аз го карам или защото ще му трия сол на главата....
Той не е дете ,че да му намилам всеки ден ....
То децата докъм 5-6 годишна възраст се научават,какво остава за възрастен мъж...

# 239
И защо трябва грижата и любовта мъжът да разбира като помощ в домакинството, ей това не мога и не мога да разбера  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт