ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 262
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Можете ли да ми кажете дали зрънцата на ХЛ съдържат помощни вещества като нишесте, лактоза и т.н. Малко тъпо ще ви прозвучи, но се подлагам на една безвъглехидратна диета и не е желателно да се приемат подобни. Пия противоалергични всяка пролет и в ринитала/ХЛ/ има нишесте, в стандартния кларитин- също.

# 676
До колкото съм запозната зрънцата съдържат млечна захар и вода.
Друг е въпросът, че според хомеопатичните принципи приемът на "зрънцата" може да бъде само еднократен.След това с всеки прием потенцията трябва да се покачва, което може да се осъществи само с течните форми.

# 677
Можете ли да ми кажете дали зрънцата на ХЛ съдържат помощни вещества като нишесте, лактоза и т.н. Малко тъпо ще ви прозвучи, но се подлагам на една безвъглехидратна диета и не е желателно да се приемат подобни. Пия противоалергични всяка пролет и в ринитала/ХЛ/ има нишесте, в стандартния кларитин- също.

За безвъглехидратната диете не би трябвало да те притеснява съдържаните на помощни вещества в лекарствата. То е впъти по-малко от това, което поемаш с храната. Само при алегргия към някои вещества може да се притесняваш от съдържанието им в лекарствата.

# 678
  • Пловдив
Сега се връщаме от ДГ и...малкия ми казва,че едното от децата го е почерпило с "лют" бонбон  Tired И какво следва сега,как да разбера дали се е антодотирало ХЛ.Сега сме на 5 дневен прием.

# 679
Сега следва да идете да се измиете на Марица, но задължително под моста на герджика  Grinning Grinning Grinning Споко, защо трябва да разбираш дали се е антидотирало? Няма тестове, които се правят Grinning просто продължаваш да живееш, както си живяла и преди бонбона  Grinning Grinning Grinning.
Ако лекарството е антидотирано, то ще се появят отново симптоми, които са изчезнали в резултат на приема му. Пък и да се е антидотирало, нали след 5 дни ще го пие пак. Светът не е свършил, 21 декември 2012 е далеч още  Grinning Grinning Grinning

# 680
  • Пловдив
Сега следва да идете да се измиете на Марица, но задължително под моста на герджика  Grinning Grinning Grinning Споко, защо трябва да разбираш дали се е антидотирало? Няма тестове, които се правят Grinning просто продължаваш да живееш, както си живяла и преди бонбона  Grinning Grinning Grinning.
Ако лекарството е антидотирано, то ще се появят отново симптоми, които са изчезнали в резултат на приема му. Пък и да се е антидотирало, нали след 5 дни ще го пие пак. Светът не е свършил, 21 декември 2012 е далеч още  Grinning Grinning Grinning

Айде тогава...който иска плаж да тръгва с нас  Laughing...

Благодаря ти за отговора,но няма да го пием след 5 дни,а сега е днес е 4-я ден(пием от петък).

п.п. и като заговорихме за люти бонбони...почна се едно тръшкане,искам та искам  Naughty обяснявам,че се нега не мога да му дам такъв специален бонбон,но...сърди се,аха да заплаче и въобще ей такива работи...и то за един бонбон,а  Wink Laughing

май не сме антидотирали или сме засилили само ината на детето с тоя бонбон Joy

# 681
здравейте, пиша тук не защото вярвам в хомеопатията, моля не ми се нахвърляйте, ами защото мисля, че има проблем с рекламите на хомеопатични продукти.

както ви казах, не вярвам в хомеопатията; попитах няколко души следните въпроси и получих различни отговори, затова искам да попитам специалист тук.

приемам, че хомеопатията работи според принципите, описани от вас в информативната тема
(http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0)

там е обяснено (вадя от текста):

1. Вторият гласи, че винаги се дава САМО ЕДНО ЛЕКАРСТВО на принципа на подобието според тоталността от характерни симптоми

2. В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми

3. За една и съща диагноза на трима души може да бъде предписано различно лекарство и то да свърши работа.

По телевизията дават реклама на осцилококцинум - препарат, който казват, че действа против грип: но доколкото разбирам (2,3), според хомеопатията няма универсално лекарство срещу дадена болест. "истински" хомеопатичен продукт ли е това осцилококцинума, или измама на големия концерн БОАРОН?

Друият ми въпрос касае продуктите Инфлуцид: там има повече от една съставка; не ми стана ясно съвкупостта на съставките част от "едно лекарство ли са", или са "отделни" лекарства, насочени към различни групи пациенти, тъй като на различните хора действат различни неща, и инфлуцид се старае да "улучи"? Ако са едно лекарство, не важи ли отново принципа, че то не може да действа на всички? Ако са много лекарства, те не пречат ли едно на друго?

Извинявам се предварително ако темата е обсъждана вече.

# 682
Джоджен може и да се ползва, когато се лекуваме с хомеоптаия? На опаковката пише, че е някакъв вид мента,  а аз слагам джоджен в почти всички манджи.

# 683
soleil - да може да се ползва джоджен..
begem0t съвсем основателни са ти въпросите.. многократно е обсъждано - осцилококцинум е хом лекарство съобразено с принципите на хомеопатията, но се рекламира некоректно.. инфлуцид не е хл, а хомеопатична боза.. класически хомеопати не изписват по този начин.. в хомеопатията се екува индивидуално и не се препоръчва самолечение..

# 684
  • ул. "Мечтание"
begem0t, ние също имаме проблем с некоректни реклами не само на хомеопатични, но и на алопатични лекарства. За сега обаче май парите на фарма компаниите са по-силни от хорските жалби.

Иначе на въпросите ти:
Осцилококцинума е монопрепарат, който си има картина свързана с някои грипни симптоми, но не е лекарство, което се предписва на всички с грип, още по-малко за предпазване от грип. Хомеопатията не лекува несъстояли се болести.

Инфлуцид съдържа няколко хомеопатични препарата, както ти си се изразил(а) което "улучи". Има още няколко такива "бози", едно от които е Коризалия. Имаше и някакво за "добър сън", ако не се лъжа, разни за гърло и кашлица, май се казваха Хомеожен и Хомеовокс. Има и други такива, които съдържат няколко хомеопатични лекарства в едно.

Важно е обаче да се уточни, че предписването на хомеопатично лекарство, не значи, че се прилага хомеопатично лечение!!! Успеха на хомеопатичното лечение не се дължи само на използването на хомеопатични препарати, но и на спазването на принципине на хомеопатия, част от които ти цитираш.

# 685
По телевизията дават реклама на осцилококцинум - препарат, който казват, че действа против грип: но доколкото разбирам (2,3), според хомеопатията няма универсално лекарство срещу дадена болест. "истински" хомеопатичен продукт ли е това осцилококцинума, или измама на големия концерн БОАРОН?

Това е монопрепарат, тоест отговаря на класическите принципи на хомеопатията. Проблемът е в това, че от БОАРОН се препоръчва един продукт за всички които имат първи симптоми на грип. От гледна точка на класическата хомеопатия, всички тези хора с първи симптоми на грип са твърде различни помежду си, ето защо имат нужда от индивидуално предписание за техния конкретен случай.

Друият ми въпрос касае продуктите Инфлуцид: там има повече от една съставка; не ми стана ясно съвкупостта на съставките част от "едно лекарство ли са", или са "отделни" лекарства, насочени към различни групи пациенти, тъй като на различните хора действат различни неща, и инфлуцид се старае да "улучи"? Ако са едно лекарство, не важи ли отново принципа, че то не може да действа на всички? Ако са много лекарства, те не пречат ли едно на друго.

Това е полипрепарат, т.е в състава му влизат няколко различни хомеопатични лекарства. На класическата хомеопатия са известни симптомите които покрива всяко едно от тези лекарства поотделно, но какво се получава при тяхното комбиниране - никой не знае. Фирмата производител залага на това, че характеристиките на отделните лекарства, ще се "комбинират" и чрез полипрепарата ще се покрие "по-широк" спектър симптоми. Такъв подход показва дълбоко неразбиране на класическите принципи на хомеопатията. Погрешно е да се смята, че е възможно да се получи механичен сбор на симптоми, само като съберем на едно място няколко различни хомеопатични лекарства. Този подход е характерен за алопатията (масово практикуваната медицина), а хомеопатията изхожда от съвсем различна философска парадигма. Много често хомеопатичните лекарства в състава на един полипрепарат са антагонистични едно на друго.

Истинското хомеопатично лечение се състои в това да се предпише хомеопатично лекарство на база на принципите на хомеопатията. Тези принципи произтичат от философската парадигма на хомеопатията. Назначаването и приемането на хомеопатични лекарства НЕ на база на принципите на хомеопатията - НЕ представлява хомеопатично лечение.  

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 20:22 от Nial

# 686
Привет на Бегемот. (Надявам се тук да срещне отговор на всичките си въпроси, така както Ниал, Скай и Нощни очи я посрещнаха добре с коректни отговори)

Солей, аз също готвя много с джоджен. Не сме имали проблеми.

(относно рекламите, скоро обсъждахме хапчето ВКУСЕН ефизол ooooh! ooooh! #Crazy)

# 687
  • Пловдив

Айде тогава...който иска плаж да тръгва с нас  Laughing...

Благодаря ти за отговора,но няма да го пием след 5 дни,а сега е днес е 4-я ден(пием от петък).

п.п. и като заговорихме за люти бонбони...почна се едно тръшкане,искам та искам  Naughty обяснявам,че се нега не мога да му дам такъв специален бонбон,но...сърди се,аха да заплаче и въобще ей такива работи...и то за един бонбон,а  Wink Laughing

май не сме антидотирали или сме засилили само ината на детето с тоя бонбон Joy
Тандонова, не бих се притеснявала Peace. Ментата се избягва защото е местен анестетик, разбирай може да направи рецепторите по-малко чуствителни за известно време и така да "попречи" при приема на ХЛ. НО това би станало само в случай, че ХЛ е прието непосредствено преди приема. Поне аз така знам.
Аз на тввое място след като детето толкова иска ментов бонбон (че чак да се сърди...и разстройва) бих му дала Peace.
То това с ментата е като с шоколада, кафето и ред други. При едни може и да антидотира...но чак при всички newsm78. Аз например обичам мента, обожавам аромата и...може и на твоето дете да му е харесало, и за това да иска пак...

пп Обожавам и аромата на прясно сварено кафе, ...повече от самото кафе Mr. Green

# 688
Ми и аз си мисля, че дори хомеопатията да е вярна, специално тези препарати са някаква пък тотална измама вече, която и хомеопатия не е по дефиниция.
Добре, а защо тогава пък толкова хора твърдят, че осцилококцинума им е помогнал, или тонзилотрена, или други от тези общите? "Улучи" ли са просто с индивидуални характеристики, пасващи на тези лекарства. И за инфлуцида съм чувала доволни хора?

И другото, значи има един British homeopathic journal, и там има разни статии за изпитания на хомеопатични лекарства. В тези статии има например как се тестват хомеопатични лекарства на клетъчни култури (!) и на базата на тези експерименти твърдят, че хомеопатията действа. Нали тя е холистичен подход, и действа на цялото тяло, и то има разлика според индивидуалните характеристики, как на някакви отделни клетки само ще действа тогава не мога да разбера?

# 689
  • Пловдив
Mamaden,благодаря ти!
Снощи се размина и не дадох бонбон.От начало мислех,че иска лукче/даже купих/,но после се сетих и като прочетох какво съдържа се спрях.А е ял нещо от сорта на ментос,кръгли и бели...така ми обясни. Peace

Общи условия

Активация на акаунт