Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 39 159
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Това е от Испания- връчиха ми го. То върви комплект към ваксините и с много ситен шрифт. Даваха ми и други материали, но не ги намирам. Тогава не съм обърнала внимание че ми бяха др болести на главата.

# 346
В България повечето документи са само някаква хартия... Като има документ как е съхранявана тази ваксина, то не означава, че тя реално е съхранявана така... Нали показаха и в репортаж по ТВ-то как се валят кашоните с ваксините в РИОКОЗ, щото нямали достатъчно хладилници... Как ЛЛ-тата ходят да си ги прибират без хладилни чанти и т.н. Една майка сподели, че е работила в аптека и новата стока понякога стои с дни в кашони, докато я опишат и подредят, а някои неща изискват съхранение в хладилник... И какво ако имат документ, че е съхранена правилно??

*Ваксината ли Ви е виновна за това че, в Бг все още не знаят че морбили и рубеола е едно и също нешо?
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles
"...Measles, also known as rubeola or morbilli".

Ставам разногледа с тия морбили, рубеола, рубела и масълс...  За кой ли път вече...  ooooh!

# 347
И аз сега четох при Бърди. Писал, че морбили и рубеола са едно и също нещо....Аз ли не разбрах? Rolling Eyes Рубеола минава така, че можеш и да не разбереш, че я караш - някоя-друга по-едра пъпка - поне в болшинството случаи. Доколкото знам, при морбили не е така. Може ли някой да ме светне Rolling Eyes

# 348
Мечка, темата за морбили, рубеола, рубела е просто страшна... Според Бърди, ваксината MMR (МПР) е морбили (рубеола)-паротит-рубелла... Различията явно се явяват в наименованията в различните държави... За нас, понятията морбили и рубеола не са едно и също... Рубелла на БГ няма... Но като се започнат едни спорове в онази тема за наименованията и край няма...

# 349
Мече, в тая ваксина би трябвало морбилито да си е морбили, паротита си е паротит.. и явно превода на български на рубеллата е рубеола.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 18:23 от multimodal

# 350
Сега ще ме карате да ходя да чета що е то рубелла ли? newsm78

# 351
Това е от Испания- връчиха ми го. То върви комплект към ваксините и с много ситен шрифт. Даваха ми и други материали, но не ги намирам. Тогава не съм обърнала внимание че ми бяха др болести на главата.
Аз като споделих с лекарката, че имаме човек с автоимунно заболяване, което се предизвиква / обостря от съответната ваксина, та какво? Каза - не се освобождава, ако друг е болният..

# 352
*Ваксината ли Ви е виновна за това че, в Бг все още не знаят че морбили и рубеола е едно и също нешо?
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles
"...Measles, also known as rubeola or morbilli".

Ставам разногледа с тия морбили, рубеола, рубела и масълс...  За кой ли път вече...  ooooh!

Мисълс не е ли "шарка", каквато може да е наистина и рубеолата и морбилито ? Simple Smile)))))), от което не следва, че рубеолата е морбили де Simple Smile
Винаги ми е странно, когато специалисти дават за доказателство блогове, викита и др. .., дори и в случая инфото да е вярно.

# 353
Ставам разногледа с тия морбили, рубеола, рубела и масълс...  За кой ли път вече...  ooooh!

Мисълс не е ли "шарка", каквато може да е наистина и рубеолата и морбилито ? Simple Smile)))))), от което не следва, че рубеолата е морбили де Simple Smile

Наистина има голямо объркване, защото се оказва, че навремето са бъркани болестите, понеже не са правили разлика между обривите, т.е. диагностиката е била много неточна.  Но сега с ваксината всичко си идва на мястото - няма значение коя болест коя е, щото всичко е накуп. Mr. Green

# 354
Е то и в двата случая лечението е симптоматично доколкото знам, така че, май и няма голямо значение, доколкото разбирам, какво точно те е хванало. Аз съм писала, според моята педиатърка, (тя е за ваксините, понеже такива са правилата), можеш наистина да си ги изкараш и двете, а в много редки случаи и трите шарки наведнъж, като странична реакция.

# 355
....и трите шарки наведнъж, като странична реакция.

За пореден път чета/чувам "трите шарки"... Нали паротит не е шарка?  Rolling Eyes  Защо наричат ваксината "за трите шарки" или "за шарките"!?  newsm78

# 356
Е то и в двата случая лечението е симптоматично доколкото знам, така че, май и няма голямо значение, доколкото разбирам, какво точно те е хванало.

Абе аз не съм съгласна, защото онази прословута епидемия от морбили, която цитират непрекъснато в подкрепа на задължителните ваксини, всъщност може да няма нищо общо с морбили. Но никъде не срещах как са диагностицирани заболелите и колко от тях са ваксинирани. Какво като повечето са роми и поради това се приема по подразбиране, че не са имунизирани, това доказва ли нещо? Изследвания някакви правени ли са изобщо, или се разчита на клиничната картина..? Не ми се вярва, иначе непременно щяха да отразят събитието как НЗОК е отпуснала пари за изследвания. И като знам нашите лекари колко са добри в поставянето на диагнози, .. много се съмнявам, че всички опъпчени са били дори с някоя от шарките...   Whistling

stelt77, и аз това съм се чудила, защото много често самите лекари се изразяват така.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 15:08 от multimodal

# 357
  • Пловдив
Паротита е заушка, не е шарка...

# 358
Морбили е известно още като smallpox или English mesles  ,или рубеола . Причинява се от парамиксовирус и има твърде характерни симптоми , за да бъде неразпозната или объркана - единият е силното зачервяване на очите с характер на остър конюнктивит и петната на Коплик в мукозата на устната кухина . Това съчетано с обрива насочва към тази диагноза .

Рубелла има и се причинява от рубелла-вирус .Нарича се още German measles . Именно тя може да протече без характерни симптоми и да остане дори незабелязана . Позната е и като three-day measles , "тридневна шарка" , тъй като обрива , който е предимно по лицето и ръцете преминава горе-долу за толкова време. За нея е характерно , че причинява подуване на лимфните възли и ставни болки .

Розеола е т. нар. Шеста болест, предизвиква се от херпесни вируси . Започва с внезапно покачване на температурата до 39-40 градуса . Тя остава така няколко дни и в момента , в който започне понижението , обривът избива предимно по тялото .

Така , че  реалното име на ваксината е МРубеллаП , но за сведение на Любимец 13 в Испания и Португалия наричат морбили също и рубеола ,без това да им създава неудобства или да ги кара да се чувстват неимоверно изостанали от цивилизацията , в която е накиснат той . Mr. Green

# 359
Интересно.  Mr. Green
Ако морбили всъщност е рубеола, то рубеолата, която е изписана в листовката на Priorix би трябвало да е рубелла?  newsm78 Няма латински имена на вирусите, но по описанието на заболяванията има начин човек да се ориентира, само че вижте какво е описанието в листовката. Simple Smile А познайте кое кое е.  Как пък не се напънаха да оправят тия дублирания в имента и огромната каша. Whistling А като прочета върху какво са прозиведени..  Sick

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 17:28 от multimodal

Общи условия

Активация на акаунт