Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 39 202
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • в матрицата
Няма да вземат детето в предучилищна през септември.
Оле затвори очички , това за частно или  държавно у-ще се отнася?ако е за държавно, може и да се правят, но нямат причина да но го вземат, щом ваксините са  Строго препоръчителни . Вярвам, че ако някой реши да се заяжда в държава като Гърция  ( държавата на стачките), ще докаже, че деца без ваксини може да ходят на предучилищна  .

# 406
Дано ти отговори какво можеш да направиш в този слу4ай, Оле затвори очички.  Peace
Защо няма да вземат детето в преду4илищна?
Разтърси се за инфо, защото ако пове4ето ваксинират, не си дават сметка дали наистина е задължително да фигурират ваксините или просто е нужен някакъв статус. Тук е имало такива слу4аи, да откажат място в у4илище заради несложени ваксини. Родителите правят справка със закона и си записват мал4угана. А на мен ми се струва, 4е щом са строго препоръ4ителни, няма да имат основание да откажат място. Посъветвай се.

Днес направих малко проу4ване относно постинга за Испания. Поне при нас тук няма такова нещо. Никаква информация при слагане на ваксини, още по-малко пък документ.

# 407
Защо няма да вземат детето в преду4илищна?
Тук има няколко здравни каси, предстои да ги обединят в една, защото здравната система е на ръба на фалита.
Ние сме здравно застраховани в най-популярната - ИКА. Имаме картон за имунизации на всяко дете. На картона пише "Без този картон не може да стане записване на новороденото в кметството и не може да се запише в училище. Също така ще има проблеми и трудности при различни здравни обезпечения (лекарства, операции и т.н.)
Няма значение дали ще ходи в държавно или частно училище - първият документ е вакс.картон.
Сега говорих и с докторка, която за мен е голям авторитет и тя започна да ми промива мозъка, че такива антиваксин.движения са започнали и в Гърция преди 3 години, в Англия преди 5 години и сега си патим от епидемии...No comment! Само да кажа, че се треса от нерви и съм с дебело яке при 23 градуса у дома...Направо не знам...
Къде да търся страничните реакции на Хаврикс720 и Варилукс? A, и прословутата MMR? (синът ми трябва да прави реимунизация  Tired) Ама не "официалните", дето пише some side effects can be not listed....

# 408
Не знам за Гърция, но в България основното образование е задължително, а право на образование имат всички деца, без изключение. Досега не знам за такъв случай, в който детето е отхвърлено от образователната система заради ваксини, въпреки че у нас са задължителни. Това си е дискриминация.

Проучи добре основния закон (Конституция), закона за правата на пациентите (ако има) и този за образованието, все ще има нещо писано по въпроса. Успех.  Peace

# 409
  • Варна
Въпросът е дали ще се спасяваме поединично, т.е. поединично да бъдем дискриминирани, поединично да си плащаме глобите, поединично да водим съдебни дела... или да се организираме и да противодействаме заедно? България има нужда от сдружение, защитаващо правата на нежелаещите да се ваксинират! Поправете ме, ако вече има такова създадено!
www.svobodenizbor.bg е много добра инициатива, виждам, че от 05/19/2009 са събрали 2224 подписа в подкрепа на ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, но няма посочена дата до кога събират тези подписи и кога ще бъдат пратени до "уважаемите" господа министри, депутати и президент?!

# 410
Аз да си споделя с вас това.
Достойно за новата тема, когато му дойде времето... Ако дотогава не съм пуснал още някой де... Wink
За пръв път се регистрирам в сайт за торенти - успях, но не ми дава да го сваля (може би защото името е на кирилица??? Казва ми да проверя наново дали името на филма е вярно)

Педиатърката, с която говорехме, ме препрати към линк в гръцки сайт и от там към официалния линк  http://www.bmj.com/content/342/bmj.c7452 Жалко, че изкарват доктори, които казват истината в очите на родителите, некадърници и им взимат дипломите...

# 411
  • Варна
Въпросът е дали ще се спасяваме поединично, т.е. поединично да бъдем дискриминирани, поединично да си плащаме глобите, поединично да водим съдебни дела... или да се организираме и да противодействаме заедно? България има нужда от сдружение, защитаващо правата на нежелаещите да се ваксинират! Поправете ме, ако вече има такова създадено!
www.svobodenizbor.bg е много добра инициатива, виждам, че от 05/19/2009 са събрали 2224 подписа в подкрепа на ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, но няма посочена дата до кога събират тези подписи и кога ще бъдат пратени до "уважаемите" господа министри, депутати и президент?!

Сега ми хрумва идеята да събираме подписи и на улицата, защото бройката събрани подписи до сега е плачевно малка!!!

# 412
Оле затвори очички, не си разбивай нервната система сега. Успокой се, защото паниката ще ти навреди.
На нас също ни искат свидетество при записване в у4илище, в което фигурира здравен статус и имунизационен такъв. Липсата на ваксини не е предпоставка за отказ от образование. Моята дъщеря не е отхвърлена, въпреки 4е аз и не давам разрешение за влизане на дъщеря ми в никоя от предлаганите здравни програми в у4илище. Бъди по- уверена и не изглеждай притеснена. Когато си спокойна, те запо4ват да се съобразяват с тебе. Имаш право да вземаш важните решения за детето си, а и имунизациите при вас са препоръ4ителни.
Имам приятелка, родена и у4ила в Гърция, но е с двойно гражданство. Каза ми, 4е между България и Гърция се допуска. Ако трябва, използвай и това.
Тук най- 4есто при проблем като твоя, се допитват до общината и МЗ. Не ти пре4и да им зададеш въпросите си в писма.

В хармония с природата, много е важно при проблеми от това естество да се пишат жалби, а дори и да се подаде иск в съда. Не е спасяване поедини4но, а е реакция. Тук имаше години наред безумно отвратително отношение в държавни болници, у4реждения и т.н. Гадна история, самата аз съм правила немалко жалби. С годините те се натрупват, напрежението ескалира, стигна се до табелки "Не бийте персонала". Е, в края на краищата всяка една жалба и иск свършиха работа, защото нещата се промениха коренно. Сега имат страх и се държат 4овешки. Няма я онази помия, с която заливаха. Има и друг позитив- дъщеря ми гледа и се у4и. За всяка несправедливост, която се слу4ва с нас, ние си защитаваме правата. Виждам, 4е ве4е и тя се защитава добре, но това е благодарение на нас.
Наистина е необходима асоциация на хората, които не желаят да ваксинират. Но тя е по- скоро за правни съвети, информация, разпространяване на документи и т.н. Не можеш да о4акваш да станат да свършат твоята работа, нали?
Освен това подписи по улицата няма как да събереш, тъй като народа иска да е в модата, нови ваксини, като на Запад. Другият проблем е, 4е термина "Препоръ4ителни" се възприема от масата като "Платени". А сама знаеш, 4е на бай Ганьо и Панка Ефросинова им пука какво ще им даде държавата, но не и те да си бръкнат в джоба, пък макар и за детето им.

# 413
Ходихме днес да питаме в инстанциите - НЗОК, РИОКОЗ Варна и се обадихме на телефона на адвокат, който ни дадоха от НЗОК. Резултатът е, че навсякъде ни заплашваха, препращаха към друга инстанция без да дадат никаква информация за отказ от ваксините по желание на родителите!

Ами просто е. Трябва да се попита на кое основание ви задължават да платите клиничната пътека на бебето, след като сте здравно осигурени. Съветвам ви да отправите писмено запитване, защото по този начин са длъжни да ви отговорят също с писмо, както и да посочат, ако има законово основание. Устните отговори е ясно какви са, но за тях никой не може да им държи сметка. Ако отговорът не ви устройва, може да се препрати към по висшестояща инстанция. На ваше място бих изпратила писмено запитване до РИОКОЗ с копие до МЗ.

# 414
  • Варна
Марица, ти подписа ли Петицията? Ако да, значи намираш смисъл в това. Според мен допълнителното събиране на подписи и в градовете ще популяризира инициативата, ще привлече вниманието на много по-голямо количество хора и като цяло ще даде много по-добър резултат! Вторият момент е поставянето на точни срокове и цели!

# 415
Чухте ли в централната емисия на БТВ за новия грип - педофил!?   Rolling Eyes 

# 416
Абсолютна подигравка с хората!  Rage

# 417
  • София
Цитат на: Оле затвори очички Педиатърката, с която говорехме, ме препрати към линк в гръцки сайт и от там към официалния линк  [url=http://www.bmj.com/content/342/bmj.c7452
http://www.bmj.com/content/342/bmj.c7452[/url] Жалко, че изкарват доктори, които казват истината в очите на родителите, некадърници и им взимат дипломите...

И моята ме прати да чета по същия въпрос, ха-ха, да не ги събира СЗО на семинари с Кашпировски?

Момичета и момчета, аз съм "за"да популяризираме идеята за информирания избор. Спомням си, че stelt77 имаше предложение, което тогава така и не дообсъдихме, но там риска според мен беше, че първата пациентка, която е противник на нашата идея или ще изхвърли брошурите или ще вдигне скандал на лекаря (ако той не ги разчисти веднага) и има вероятност да хвърлим само едни пари на вятъра.

какво пак?

# 418
Марица, ти подписа ли Петицията? Ако да, значи намираш смисъл в това. Според мен допълнителното събиране на подписи и в градовете ще популяризира инициативата, ще привлече вниманието на много по-голямо количество хора и като цяло ще даде много по-добър резултат! Вторият момент е поставянето на точни срокове и цели!
Разбира се, подписах. Но и намирам смисъл в нея, както правилно си предположила.
Хора, които не се интересуват, не желаят да се информират и про4ие, няма как да се подпишат.
Нужно е време, през което хората да бъдат информирани за какво всъщност става въпрос.
В момента тези, които не желаят да ваксинират децата си и искат да използват правата си на избор, биват възприемани като заплаха.
Защото няма правилно отношение към тези въпроси. Народа се залива по вси4ки възможни медии със заплахи от епидемии, зловещи картини.
Изнася се откровенно ЛЪЖЛИВА информация как се процедира в 4ужбина. А именно лъжат, 4е ваксините са задължителни и 4е тези, които сега се вклю4ват в бг календара, тук ве4е са.
Сори, ние нямаме варицела, Превенар, Ротарикс.

Да се вярва, 4е дискриминирането на едно неваксинирано дете ще доведе до благополу4ието на ваксинираните по градини и у4илища, е смешно. Но наистина се вярва в това и е най- силния аргумент за отказ.
Тези неща, които ти искаш да станат незабавно, всъщност стават доста бавно. И докато хората се информират ( кои по желание, други по принуда), тези които са взели окон4ателно решение трябва някакси сами да си отстояват. Всъщност вие не сте сами, защото заедно заведохте дело.
4естно казано, засега не виждам на4ин за възбуждане на  интерес у хора, които тази тема им е много дале4на. И са им други интересите. Според мен не е нормално да се мисли "Препоръ4ителни= Платени" и "Задължителни= Безплатни".
Така 4е по- скоро важно е да се акцентира върху изясняването на терминологията. След това да се прави необходимото по разпространяване информацията за съставките на ваксините и какво при4иняват те. И така едно по едно, до крайната цел - свободата родителя да избира за детето си. Защото и отговорноста е негова.
Аз 4естно си го казвам, 4е подписки на улицата не подписвам. Винаги предпо4итам да се "запозная"с проблема, да реша каква е моята позиция, въобще трябва ли да взема отношение.

# 419
  Sick
Не 4ух, защото не гледам новини. Що така са го кръстили- само деца ли хваща?

Общи условия

Активация на акаунт