Интернет Маркетинг

• 5 839
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Много хубава тема! Благодаря ти Burmichka!   bouquet

Искам и аз да попитам нещичко:
Ако имаш интернет страница и често променяш съдържанието и външния вид на началната си страница - това как се отразява на "популярността" ти сред търсещите машини като Гугъл - по-добре или по-зле???

И въобще има ли нещо полезно, което трябва да се знае в тази посока?

Много благодарности още веднъж за страхотната тема... Ще я следя с интерес!

# 61
Здравейте, аз отдавна не съм влизала, но да ви попитам може би малко глупав въпрос: Интернет Маркетинг и SEO едно и също ли е?

# 62
Здравей, ами не е едно и също Simple Smile СЕО-то може да се счита за част от него Simple Smile
СЕО-то помага на сайта да си повиши позициите за дадена ключова дума, домкато самия маркетинг спомага за много различни фактори, като генериране на таргетиран трафик, разпознаваемост на марката, привличане на нови клиенти ит т.н.  Simple Smile Аз съм писала за СЕО-то в началото, защото все от някъде тр да се почне Simple Smile

# 63
Здравейте!
Радвам се, че попаднах на тази интересна тема!
И аз се вълнувам много от SEO и Интернет Маркетинг напоследък. Имам няколко сайта като първи опити...
Промяната на дизайна не се отразява на SEO, но на текста - да. Съдържанието на един сайт според мен е много, много по-важно. Ако говорим за търсещите машини. Решението по кои ключови думи (изрази) искаш сайтът ти да излиза на по-предна страница трябва да се направи след анализ на търсенето и конкуренцията за съответната държава и език. Влияят и много други фактори, разбира се Simple Smile
Как популяризирате сайтовете си в социалните мрежи? Ще чакам с интерес отговорите ви!
А само на българския пазар ли?

# 64
Всъщност дизайна и програмния код при направата на сайта, също влияят на СЕО-то, но в негативен план може да повлияе предимно програмист, който наистина не знае какво прави, или някой, който много добре знае  Simple Smile
Има директории и каталози в Бг, които биха били полезни, но най-известните обикновено вземат телефона за връзка, който си оставил за клиентите и започват да ти завънят постоянно, за да предлагат какво ли не. Също така, имам съмнения, че много от тези каталози продават данни на фирми, които после ви изпращат спам или ви се обаждат да ви предложат услугите си, ако можете да го изтърпите - всичко е ок, защото регистрациите са полезни.

Социалните мрежи са много важни - в БГ основно се набляна на Фейсбук и малко по-малко на Туитър (който между другото никак не е лош). Вече има и много българи в социалната мрежа за професионални контакти ЛинкдИн. Доста добра платформа, препоръчвам я.

Друг трик, често ползван от много хора са сайтовете за обяви, обикновено електронните магазини си пускат продуктите и там, тъй като това е още един канал за генериране на клиенти.

# 65
  • Далече, далече...
Интересна и много полезна тема! Ще я следя с интерес. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт