Отговори
# 90
Къдрокоске, от твоите колички съм за Чикото или Инглесината. А от предложенията на Теди - за Пег Перего. Моята количка е Чико и съм много доволна от нея. И миналия път точно между тези три марки избирах. Сега си мислех да вземем Инглесина, но ми предложиха Бигъбу на цената на Иглезина примерно и затова сега съм решила да го видя на живо. Ако някой знае магазин във Варна в който предлагат Бигъбу, моля да ми пише къде е, че до Пловдив или до София скоро няма да стигна!  Grinning

Теди, твоята свеки разбива отвсякъде с коментари. Няма да ти е лесно, щом се почва от сега.  Peace

Чин, пелената е много оригинална. Наистина от плетено до плетено има разлика и майка ти явно си е доста добра в тази област. Щом и за магазина плете някои неща.

# 91
Добър ден Simple Smile

Един ден да ви пропусне човек и хоп-нова тема ...

Chin уникална както винаги Simple Smile   bouquet Имаш стиснати палци за утре Simple Smile Колко ли голямо е станало човечето... Simple Smile

Аз изкарах два ужасни дни...хвана ме пак една диария,направо ми разказа играта.За щастие мина бързо,ама...само притеснения,ужас.

Имам един въпрос относно захранването.Говорих си вчера с моята приятелка за това,че сега масово захранват рано-на 3м.Но аз лично смятам,че по-добрият вариант е захранване след 6м.И ми е интересно какво мислят мамите с опит в това.И особено Eldra-как захранвате в Гърция.

Хубав ден Simple Smile

# 92
Миличка, за захранването на първо място си зависи от детето.Правило няма.Тук, в Гърция, казват от 4 м. започват с плодова кашичка и плодово сокче.6 м. зеленчуково пюре, местно към 7, 8 м.
Да, ама не.Големият ми син на три месеца вече пиеше сокчета и ядеше пюрета.На 9 месеца дъвчеше нормално и му пасирах всичко, което ние ядяхме.Малкият ми син до 6 м. не искаше и да последне друго освен мляко, а щерката започна да дъвче нормално към 3-тата година...То, бебето само ще си покаже, но според мен трябва да опиташ към 4 месец да му предложиш сокче, малко по малко плодово пюре и т.н. Всяко дете е различно, с различно стомахче и поносимост към храните. Grinning

# 93
Оп да не ви изпусне човек.Момичета от четвъртък до вчера бях в Сф и съм ви чела 2 часа и половина  Shocked снощи,но накрая нямах сили да ви пиша.Имах абсолвентски бал в петък и с малчо потанцувахме и се забавлявахме много,някой ден живот и здраве ще му разказвам как е бил с мен на завършването  Party  Laughing
Много сте писали през тези дни,сега ще го карам на спомени оъ снощи :  ooooh!  Grinning
Чин влюбих се в пелените,моята баба изплете вече шапки и блузки и жилетки,сега ще си поръчам и аз пелена,въобще не се бях сетила  newsm78
Добре дошли на новите мамчета,Иси и аз съм те виждала горе  Wink.Много се радвам че във всяка нова тема и нови мамчета  Hug
А темата е чудна   bouquet И наистина дано с края на нашия триместър да дойде и края на зимата.Много ми омръзна вече,писна ми да се навличам,не ми се носят ботушиииииии пффф и да не можеш да се разходи човек  Crossing Arms ужасна ми е вече.
Теди,Елдра радвам се че вече сте по-добре.Теди сигурно голям ужас си изживяла в главата си  Sad . . Но всичко с детенце ще е наред,не се притеснявай,а и щом ти е дало знак ...  Hug
Момичета аз с тези колички вече се побърквам,и аз държа дръжката да е цяла и да е с големи колела,но и с цената се съобразявам,а и искам да ми харесва и става доста сложно.Естествено най-скъпите ми харесват най-много на външен вид ,ама съм решила да реша на място  Laughing в магазина,имам много впечетления и от вас и от други форуми,така че ще знам какво да търся за да е удобна.
Днес и аз ще си мързелувам в къщи,мъжо още спи  Shocked  ooooh! след толкова години още не мога да му свикна ,ама ако бебче се метне на него ще ми е добре   Joy
Айде момичета,хубав семеен неделен ден   bouquet
П.П. Сетих и се за нещо друго.На ФМ правиха ли ви доплер май се казваше и ако не ще ходите лиу отделно за него?  newsm78

# 94
Рао, Доплер ще правя отделно, но не съм сигурна точно в коя седм.След около 2 седм.(в началото на 7 месец)са ми написали някъква захар.Взимат ми кръв, след което изпивам нещо и след половин час пак ми взимат кръв и мерят нивото на захарта.Луда работа.Гърците са луди на тема изследвания и деца.Всеки месец давам кръв и урина+хиляди други щуротии. #Crazy

# 95
РаО, на мен ми правиха доплер на ФМ, не съм ходила отделно.

# 96
  • Добрич
Пак аз.  Blush
Чин, имаш стиснати палци и от мен за утре!   bouquet
Вещичка, както и Елдра е казала, всяко дете е индивидуално и само по него е моят съвет да се водиш.  Peace При Борис как беше: Той се роди голямо бебе и така си и вървеше по-натам. Захраних го със зеленчуково пюре когато беше на 4 мес., защото започна да проявява много от признаците, че е готов за това. Мляскаше, облизваше се, следеше ние какво ядем и т.н., аз пробвах и той наистина си беше готов. До тогава обаче беше на АМ, не на кърма. Доколкото знам и това оказва влияние. Кърмените деца по-късно били готови за захранване, така съм чувала. Против захранването със сокове съм, затова и предпочетох да захраня със зеленчуково пюре. След това постепенно включих и плодово пюре, каши, сокове и т.н.
Рао, честито завършване!   bouquet
Ани, мерси за включването!   bouquet

# 97
Темата за захранването и мен живо ме вълнува, но по нататък ще се запознава в подробности. Аз сина си го захраних на 6м, до тогава кърмих само. И все още си мисля че не беше готов. Но тогава натиска беше огромен. Още от 2ри месец педиатърката ми пишеше в тетрадката по дни и по часове по колко лъжички и какво да му давам. Накрая всичко което ми е писала го почнах от 6ти месец. Стъпка по стъпка. Тогава се започваше първо със сокче, после пюре и т.н. А сега като слушам от по скорошни мами май се започва с някаква каша. Има някакви нови тенденции и сега поне и педиатрите са в час и го няма този натиск за ранно захранване. Но като му дойде времето ще проучвам по подробно въпроса.

# 98
  • София
darka, за какво ти е да раждаш тук, в Кипър ще ти е 100 пъти добре.

Теди, Малибуто на Хаук са едни от най - чупещите се колички. Гледах ги и в магазина на живо и са страшно раздрънкани и нестабилни.

# 99
  • Cyprus, Пловдив
Ана2,не искам в Кипър,защото им нямам доверие там,а и няма да се чувствам спокойна,тук до мама и сестра ми,на които мога да разчитам някак си ще се чуствам по-сигурна,отделно относно кърмене сестра ми е единствения човек,който може да ми помогне.

# 100
Благодаря ви за критиката, момичета, имах нужда от това  Wink Мъжът ми повече харесва Пег Перего, Хаука ми е алтернатива от гледна точка на повечето кошове, пък и по магазините ми я наложиха, преди това не ги бях заглеждала в нета.

# 101
  • София
Ана2,не искам в Кипър,защото им нямам доверие там,а и няма да се чувствам спокойна,тук до мама и сестра ми,на които мога да разчитам някак си ще се чуствам по-сигурна,отделно относно кърмене сестра ми е единствения човек,който може да ми помогне.

На мен сестра ми ще ражда след месец там и е много доволна и е 100 пъти по - добре от тук. Всеки ден коментираме и съпоставяме нещата и няма място за сравнение. Защо не повикаш сестра ти или майка ти в Кипър да ти помогне?

# 102
Вещичке, захранването е от най-щекотливите теми  Wink Сигурна съм, че тук ще има привърженици на различни варианти. За щастие темата ще ни е  актуална след време. Аз самата съм привърженик на по-късното захранване, световните препоръки са децата да са на поне навършени 4 м., като кърмените бебета спокойно могат да се захранят след 6-ия месец. Има различни признаци за готовността на бебето да приема различна храна, в Библиотеката на Кърмаческия подфорум
има доста по темата.
Дарка, явно си имаш основанията! За Кипър иначе нямам представа, но имам много приятелки, родили из Западна Европа с много добри отзиви за отношението и помощта там...
На мен Доплер ми пускат всеки път...

# 103
Ана2,не искам в Кипър,защото им нямам доверие там,а и няма да се чувствам спокойна,тук до мама и сестра ми,на които мога да разчитам някак си ще се чувствам по-сигурна,отделно относно кърмене сестра ми е единствения човек,който може да ми помогне.

На мен сестра ми ще ражда след месец там и е много доволна и е 100 пъти по - добре от тук. Всеки ден коментираме и съпоставяме нещата и няма място за сравнение. Защо не повикаш сестра ти или майка ти в Кипър да ти помогне?

Ами да! Пък и там няма ли опцията със избора на екип или акушерка. Ако си доволна от тази която сега те наблюдава, защо не и тя да ти изроди бебето? Поне аз мисля така  Peace

# 104
За захранването- привърженик съм на късното захранване- след 6месец. Ако до тогава може да е само на кърма, ще съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт