Монодиета 2 част

• 50 093
  • 731
  •   2
Отговори
# 315
Здравейте момичета   bouquet

За днес не знам дали имам минусче, че нямах кантар сутринта, но бях стриктна вчера и днес ми е някак много лекичко, сутринта хапнах две кюфтенца и мисля да обядвам чак към 13 - 14.
За прегрешенията .... утре вечер ми предстой официална вечеря с родителите ми  Confused и ще има много кулинарни изкушения ... дано да успея да устоя  Praynig
viki73 Hug Браво за минусчето   bouquet
Snow4eva, NoraM  Hug Hug вие сте толкова постоянни, че няма начин след ден два да имате минусчета въпреки прегрешенията  Simple Smile

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 316
petiapetiapetia,ако си свалила тези 4.8 кг с диета,изключваща напълно въглехидратите,като вкараш картофи,жито и фасул /въглехидрати/,толкова на често ,според мен или ще качиш или ще имаш застой. Останали са ти малко кг за сваляне и затова се пънат.
Организирай си повечето дни да са протеинови-месо,яйца,риба,извара,мляко.А други да са зеленчукови или плодови.Така сигурно ще свалиш .

# 317
  • София
petiapetiapetia  Hug добре дошла! Хубаво е, че се престраши! Тук сме се събрали с еднакви цели и смятам, че си помагаме като споделяме. Това, което пишеш ми звучи много познато. И аз бях така преди. Резултатът ти е забележителен, обаче!   bouquet Притеснява ме само, че количеството ти храна очевидно не е много. Иначе е нормално да намалиш темповете на отслабване. В началото пада най-много вода и килцата хвърчат надолу. Гледам диетата и ти пожелавам да издържиш, въпреки, че 16 дни е дълъг период за монодиета, която е доста ограничителна. Тази не съм я правила. Няколко пъти съм правила 7-дневната, при която свалях около 5 кг. Напоследък /за 3-ти път от тази година/ правя 24-дневната и съм много доволна, защото храненето е почти нормално и като порции и като състав, а резултатът е 4-5 кг. Помисли пак дали да не направиш нещо по-разнообразно, което няма толкова да те изтощи. Не знам колко ще свалиш, но е драстична. Разбира се, важно е и количеството, което ще ядеш от тези продукти, но при нормални порции, няма причина да качваш.
fleury  Hug Браво! Със сигурност ще имаш минусче! Утре пак ли си на кюфтета? Ако вечерята е толкова специална, замени ги с някакво друго месце и салата, също става. Не трябва да се формализираме и да пропускаме живота и събитията в него заради диетата. Тя трябва да ни помага и да се придържаме към нея, но понякога се случват изключения и едно хубаво прекарване, премислено, е отлично събитие!
Ти беше споменала, че ще изчакаш 2-3 дни преди да се качиш на кантара. На мен все ми се иска, но от години... пусти навик! Всяка сутрин започва с мерене! Laughing
sissleyy Hug супата не е нищо, така че не го таксувай като нарушение. Напълно вероятно е и при теб МЦ да се оказва фактор за задържане. Мисля си, като чета насам-натам, че навярно при 98 % от жените това оказва влияние. Права си, че е важно "да сме на линия". Самото "отчитане" сутрин, да прочетеш, да споделиш... те държи в кондиция и знаеш, че си на режим! Това е най-важното! А като продължи достатъчно дълго време и не си се отказал, това е предпоставка за изграждане на навици!

# 318
Да ви кажа честно, с удоволствие бих направила "по-белтъчна" диета, обаче съм вегетарианка  Cry
От 20 дни ям само белтък и салата и си помислих, че като забавих свалянето, трябва да направя нещо усилващо метаболизма, различно от досега правеното. Затова мисля да опитам с тази диетка. Във въглехидратните дни ще ям едно картофче вечер само или една чашка жито. Нищо друго.
Четох , че метаболизма се усилва от 150 гр червено вино вечер , дали е вярно?
Също пише най-разлечни работи за мед и канела, за люти чушки и др. обаче ми се струват малко легенда.
Обаче може би сте прави - дали няма да работи по-добре нещо от сорта - един ден яйца, после домати, после извара, после краставица, после пак яйце, после плодов ден и така. Може и по-бързо да се сваля.
Дали обаче ще се задържат после?!!

# 319
Snow4eva, утре пак трябва да съм на кюфтенца. Сега обсъждах менюто с майка ми и се разбрахме да бъде или пиле или риба, така че се чудя дали да не разменя малко дните, примерно утре пиле и в другиден пак кюфтенца или просто да са само два дни кюфтенца и да продължа с останалите по график.
Телешкото също ще го заменя с пиле, когато стигна дотам, просто не обичам телешко, ако не е в някаква манджа  Rolling Eyes
Пък и именния ми ден идва на 17 и тогава пак ще трябва да правя някакви промени, тогава се пада само салата.
Мислех си за суши, дали ще се впише в оризовия ден ?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
petiapetiapetia  Hug добре дошла в монодиетичните ни редици  Simple Smile

# 320
  • София
petiapetiapetia, мисля си, че ти наистина трябва да ускориш метаболизма.
Моят съвет е да хапваш по-разнообразна храна, с повече плодове и зеленчуци и храненията да са поне 5 на брой /3 нормални - сутрин, обяд и вечеря и 2 междинни закуски/, като наблягаш на закуската задължително. Липсата й кара метаболизма да "заспива". Повече движение /ако нямаш възможност - ходене пеша, изкачване на стълби/. Повече активност. Когато я увеличиш, ще раздвижиш изгарянето. Като междинна закуска - плод или ядки. То не е точно ядене, а подхапване.
Ето тук има още нещо по въпроса:
http://www.kozmetikata.com/show.php?storyid=17690
А относно виното - всяка вечер пия по 1-2 чаши вино. Може и да го ускорява. Просто то си ми е неизменно.

fleury  Hug пилето ще е супер. Ако ще си на него - бъди и утре на обяд също на пиле. Ако избереш реба - по същия начин - утре на обяд и продължапаш след това 3 дни.
За сушито се замислям и аз... Има време дотогава. Аз също ще празнувам на 17-ти, но салатата няма да ми попречи.

# 321
Ето и моята линийка....  Grinning

# 322
Ходя на спорт почти всеки ден без неделя - от две години съм така - аеробика , пилатес, отскоро и зумба. В неделя минавам по 5-10 км.  И въпреки това отслабвам трудно.
За закуска ям плод - предимно грейпфрут.
Дано се получи от монодиетата....
Пожелавам ви успех и на всички вас - борци във войната с дебелината  Grinning

# 323
petiapetiapetia,някакви събития ли има на датите от лентичката  Grinning Дано постигнеш целта!Така е,трудна е борбата с килцата :)1 картоф за целия ден на вечеря ли имаш в предвид ?Така няма да станат нещата,хапвай повече както ти е казала Snow4eva.На колко години си?
Мляко,извара,яйца са добро решение,щом си вегетарианка!
И не на последно място,ВОДА- 2-3 литра!
Пфууу и дъждовни дни следват,а моето единствено движение е когато съм навън на разходка.Голям застой се очаква Twisted Evil

# 324
Оф писах писах и то замина  smile3515

Исках да кажа добре дошла на petiapetiapetia и да пожелая успех  Hug

Та забравих да ви споделя една клюка,за моя приятелка, чиято позната отслабнала с 20 кг за няколко месеца, след като си е направила вега тест. Доколкото разбрах тествали се 240 храни и други добавки, също така алкохол и цигари върху организма на човека и от там се определя кои храни се отразяват добре на организма и помагат при отслабване. Въпросното момиче се е придържала към списъка от позволени храни и отслабнала. Някой имал ли е подобен опит с този тест, разбрах че струва 75 лв тука във Варна? И много ми прилича на диета тип кръвна група,но вега теста бил по-индивидуален. smile3506

# 325
  • София
petiapetiapetia  Hug честита лентичка! Пожелавам ти да достигнеш стойностите, които искаш дори по-рано!  bouquet
Спортната ти активност е... направо завидна! Praynig Как бих искала да мога да кажа същото за себе си!  bouquet Остава храненето - повечко храна и както е посъветвала Nora, включи ги и тези продукти. Стискам палци, пожелавам успех и идвай често да споделяш! Hug
sissleyy Hug Браво за твоята позната! Оказва се, че този метод при някои хора действа! При мен обаче, не се получи. Ето тук съм писала преживяванията си малко по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372952.45
Сега като чета... май съм се пробвала за 2 седмици и явно резултатът не е бил хич задоволителен!

NoraM  Hug Няма нищо по-хубаво от лошото време, както се казва! Аз ще започна коремни преси и някои други упражнения, като стане дъждовно и няма къде да ходя. Решила съм го вече! Трябва и активност!  Sunglasses

# 326
Мила NoraM,
Направила съм си план-програма за отслабване - ултра песимистична, с цел да не се разочаровам, ако не става бързо. Пиша в една екселска таблица всеки ден - какво съм яла, колко тежа, колко е минуса, колко е минуса прямо прогнозата на план -програмата и т.н. Според тази програма на 15.06 трябва да съм 62, а на 15.08 - 57 кг. Аз съм от хората, които обичат за забиват флагче в бъдещето, че  да обозначат целта и да маркират пътя. Малко е и професионално изкривяване  Wink
Аз съм на 35г. , висока съм 164 -165 см....
Цял живот съм на зверски ограничения, никога истински не съм се отпускала, само че от годините глад бях започнала да получавам жестоки нощни хипогликемични пристъпи, поради които и похапвах въглехидрати през нощта и като резултат - получих килцата в повече. Сега нощният глад е овладян, макар че се будя по няколко пъти и съм гладна...  НО! Аз съм стоик и ще се справя.  Simple Smile Ето, вече 20 дни успявам! Стискайте палци.
 Мили  Snow4eva  и sissleyy ,
Благодаря за подкрепата, пожелавам ви бързо и напоително отслабване и тотално задържане след достигане на целта!!!!

# 327
  • София
petiapetiapetia  Hug  bouquet успех! Имаш невероятна воля!!! newsm20

# 328
Ооо, колко много сте писали аз цял ден бях навън с малката(така не мисля за ядене Grinning)petiapetiapetiaдобре дошла много трудно и сложно при теб това не е за  мен вече съм много изморена и имам много ангажименти 3 деца,мъж пътувам непрекъснато София-В.Търново,три къщи и нямам сили за нищо.sissleyy когато съм на пиле ям пилешки пържоли без кожа по една уникално вкусна рецепта ако се интересуваш яе я напиша.Snow4eva, аз като бях МЦ единият ден бях + и после 4 дни не помръднах на кг.и сега всичко е ок като съм и стриктна като теб така,че ще тръгнеш и ти надолу.Днес си купих елда и продавачката ме пита каква искам бланширана или обикновенна не знаех,че има бланширана,но аз си взех обикновенна 500гр.за 4.50лв доста скъпо ми се видя.fleuryкак издържаш да не се мериш не знам аз като стана първо минавам през кантара.

# 329
здравейте,сладурки! Hug
чета ви,но не ми стига времето да пиша,а и аз съм на моно-питка със салата..
браво на всички с минусите!поздравления! Hug  bouquet Hug
petiapetiapetia,добре дошла и от мен! Hugха,много ми допада екселската ти таблица.ще ти я взема,но само да се престраша да се кача на кантара..
апропо,аз също се интерисувам от такъв моновариант по 90-дневната,като белтъчният ми ден е със соеви продукти..
пожелавам ви на всички утре много минуси! Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт