Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 438
  • 704
  •   1
Отговори
# 510
евче благодаря ти мила Hug
а за каквото и да е твоята операция ти стискам много палчета всичко да мине по най-добрия начин и бързо да се възстановиш.дано и малките палчовци свикнат бързо.

ние още плачем Confused   днес даже още не бяхме влезли и той се разплака.сутрин обаче бързо свиква,после се заиграва.ноооо на обяд само веднъж се излъга да спи и вече неиска.реве за мама и всеки ден на обяд ми се обаждат да си го взимам че много плаче и събужда децата.а като си го взема е потдут от рев Cry     незнам,аз си мислех,че като е общителен и по-бързо ще свикне,но неиска.и те го гушкат,люлеят на ръце,обаче той си иска мама......

алексчо засега е добре,лошото е че аз сам настинала и сега много се притеснявам че ще го заразя....а незнам и какво мога да пия като кърмя.ще правя чайчета и ще пия прополки,пък друго незнам и дано бързо ми размине.

времето сутрин е ужасно студено и вече незнам как да обличам краско за ясла....имам чувството че ще го разболея,а пък после става топло и на лелите много много не им се занимава да ги преобличат Crossing Arms

хайде бягам по задачки,че на обяд като ми стоварят и баткото нищо немога да свърша Hug
хайде мамита активизирайте се малко

# 511
Ох, и аз се разсейвам и имам отсъствия  Embarassed Ние изглеждаме добре, бузките, които направихме в бг още си ги имаме, хапваме по-добре от преди, дишаме морски въздух. Веднъж в седмицата ходим в един център да се виждаме с ... други майки на подобно дередже  Sunglasses Laughing Там малките играят вътре и навън, има библиотека от играчки под наем и други хубавини. Кандидатствахме в една Монтесори ясла до нас за от септември догодина и ни дадоха място. Засега е така, а ако реша, ще го пусна и по-рано.

И аз знам за зелената енергия и коластрата. Самата аз ползвам зелена енергия, но не забелязвам видими резултати. Всъщност никой не може да каже дали трябва да има някакви и какви точно са те. Коластра не му давах досега заради алергия към млякото, която мисля, че в голяма степен е преодоляна вече. Отдавна яде всички млечни продукти и рискови зеленчуци, не съм му давала само мед и цитрусови плодове. А от лятното слънце в Бг и последните следи от зачервявания по кожата му изчезнаха  Simple Smile Не знам за коластрата, мисля първо да пробвам с други неща, може би билков сироп някакъв. Има един с ехинацея, но не му помня точното име.

Пожелавам на всички мами и дечица да са здрави! Леле колко бързо пораснаха...!!  #Crazy

# 512
 Hug  HugHug хубав ден и от нас- и ние сме на ясла от 7 септември, рева, дра се , пищя, удря- всички екстри, после хвана вирус и си стояхме седмица у дома с разстройство- от днес е пак та ясла и чакам позвъняване Peace- иначе свикна да спи там , ама и аз настоях да го оставят да спи, защото ще свикне че ще го взимам на обяд и лошо- за имунитета давам Апетон има и пчелно млечице Евче, как си, че ме притесни с тази операция
хаиде отивам да свърша нещо поне

# 513
здравейте мами,не сам писала тук от много отдавна.Моят Крис постоянно боледува,някой от вас дава ли нещо на детето си за подсилване на имунната система?Мисля че някъде имаше подобна тема но не мога да я открия.

# 514
Здравейте! Влизам е един въпрос - някоя от Вас давала ли е на детето - зелена енергия или водорасли? Една съседка дава и е много доволна. Мен ме притеснява, че се поръчва от дистрибутор и не знам кой контролира качеството и съставките. Благодаря ви

# 515
Здравейте! Влизам е един въпрос - някоя от Вас давала ли е на детето - зелена енергия или водорасли? Една съседка дава и е много доволна. Мен ме притеснява, че се поръчва от дистрибутор и не знам кой контролира качеството и съставките. Благодаря ви

Твоята съседка каза ли точно защо е доволна? Има ли някакъв видим ефект от зелената енергия върху детето и какъв?
Аз лично не харесвам МЛМ-тата, но след години упорстване взех зелена енергия да я пробвам върху себе си. Не виждам никакъв ефект, абсолютно никакъв. Познавам дистрибутор, който не може да ми даде точно обяснение защо е хубаво да се взима. Винаги дава уклончиви отговори на въпросите ми. Не бих давала на детето нищо, което ми е неизвестно как действа и, както казваш, как се контролира.

schani Има информация по твоя въпрос 1-2 страници назад.

Ние всеки ден правим по нещо ново -  от вчера Вини вече умее да повтаря азбуката и числата на английски Simple Smile Уча го и на българската азбука, но още не е започнал да я повтаря, докато английските букви ги произнася много добре, даже W успява да каже. По-лесна му е английската защото е по-звучна. Иначе много бърбори, но казва само няколко отделни смислени думички.

Пожелавам на всички дечица, които тръгнаха на ясла, да свикнат бързо, да не плачкат, и да им е все по-интересно да играят с другите дечица   bouquet

# 516
шани аз давам сироп герисан и капки умкалор.

ние иначе сме болнички,дано ни се размине АБ въпреки че като го слушам как кашля като магаре едва ли ooooh!

малкия и той с някаква задна хрема,много му хърка нослето и му се запушва най вече нощем,а как се събужда понякога с писъци че неможе да диша Crazy Rolling Eyes сега давам от тези черните капки коларгол и виброцил ми изписа,обаче педиатърката се притеснява че е малък за тях и каза да му давам по-малко,но аз се чудя изобщо дали да му давам,какво ще кажете мамчета?

иначе за тези водорасли,аз поне не бих дала,предпочитам коластра да давам въпреки че незнам колко е надеждно и това.но някак изобщо не ми звучи хубаво да давам на детето си водорасли,даже и аз не бих го пила.никога не съм пила разни зелени чайове и такива работи,знам ли още повече както казвате,че не се знае качеството и т.н.-мое мнение разбира се Peace

преместихме краско в нова ясла,където се чувства много по-добре и най-важното не плаче(поне не така както плачеше в предишната ясла и си го взимах целия потдут от рев.)сега плаче или по-точно промрънква като чуе звънеца за взимането,но иначе е много спокоен,даже вече 3 ден остава да спи и заспива.малко трудно но заспива и не плаче.незнам мамита но много зависи от това как ще поемат детето и как ще се държат с него....

това е от нас засега Hug

# 517
Здравейте!

По въпроса за имуностимулаторите, аз започнах да давам ADLiquid for kids. Препоръча ми го Maricca, прочетох много положителни мнения в нета за този сироп. Още не мога да споделя нищо за ефекта, защото Ева го приема от около седмица. Разболяхме се миналата седмица и тя кара вируса значително по-леко, отколкото аз, може и да се дължи до известна степен на това, че го пие, не знам...
Иначе трябваше да стартираме с яслата миналата седмица, но с тези болести се отлага.

Зелена енергия приемах известно време миналата зима още докато кърмя, но също не мога да определя видим ефект.

Всички болнички да оздравяват!

Поздрави на всички с пожелание да сме здрави най-вече!  Hug

# 518
Привет!
 Аз на Миша и давам коластра. Пие я от 2 седмици, все още не мога да кажа категорично мнение, но миналата седмица, след тръгването на ясла, беше с хрема и после почна малко да кашля. Само с коластра и фоз. разтвор се оправи за 2 дни. Не знам дали е от нея, но друго не давах. И други майка около мен са доволни от нея. А относно качеството, то за много неща можем да се замислим кой ги контролира. Преди няколко месеца четох статия, че във витамини за бременни- Центрума имало ГМО. Но пак дали е така или не, кой знае...
Ени, дано бързо оздравявате и да не се налага да взимате АБ  Hug
А, относно ясла, да , много си права, според мен зависи от персонала най-вече и отношението им. Миша цяла седмица спа там. Вече стои по цял ден. Сутрин малко проплаква, но не много. Хвалят я, че всичко си изяжда и била много послушна. Но понякога не спи много, около час. Явно все още не е свикнала съвсем, но и това ще стане. Досега бяха сборни групи, но от понеделник ги разделят, а Миша много си е харесала едната лелка от другата група и дано това не е проблем. Все ходела при нея, дори, когато излезела и тя почвала да плаче за нея. Всичко е отношение към децата, а за жалост има такива хора там, който го правят с такова нежелание, а децата усещат това и затова се стига до такива моменти да реват, да са стресирани и какво ли не...
Кармен, браво на Вини, а и браво и на мама, че го е научила. И Миша я уча да брои до 10, но е доста трудно да разбереш коя цифра коя е, като ги казва  Simple Smile Иначе с всеки изминал ден говори повече и повече. Повтаря почти всяка нова дума, която чуе. Доста думички вече казва и то много добре.
Аз си взех първия държавен изпит, остават още два и от утре пак започвам с четенето, че няма време за почивка.
Приятен ден  Hug Hug Hug

# 519
zdravejte,maminki. izvinete,che na latinski.
operaciata mina, oshte sam v sofia. praviha mi plastika na korema. mnogo mi e gadno, oshte sam s drenove, niama takav diskomfort. nadiavam se na dobri rezultati-plosko koremche. zasega e poduto. molete se za men za barzo vazstanoviavane, za da si vidia dechicata. te sa pri svekarva mi. hodiat na iasla po 2 chasa, no bashta im vliza s tiah, che plachat. svekarva mi e direktorka tam, znam, che niama nesviknali deca, no zasega sa mnogo stresirani bez men. mnogo mi e machno, no ....tova e, triabva da sme tarpelivi.
za imuniteta vzeh kolastra i zelena energia. ne sme zapochnali da piem oshte.
zdrave jelaia na vsicki i mnogo vi pregrashtam.

# 520
4elsy Peace ne moga da prevklycha na kiriliza no ti pojelavam barzo vazstahovjavane

# 521
Здравейте и от нас:))
4elsy бързо възстановяване. И после искам еснимки с плоското коремче:))Но да знаеш ще трябва и да поспортуваш малко:))
Знам , че ти е мъчно за малките и на тях им е мъчно, но бъди по-корава.Ще свикнат. И ние поплаквахме в началото, но сега мога да кажа ,че свикнахме.Не се дърпаме сутрин  като отиваме и не плачем вечер като се взимаме.
За имунопосдсилващи-давам умкалор  по малко и нищо друго. Но съм се разтърсила и разчела. Да попитам коя коластра давате-на аквасорс,аво фарм или неква немска имало? newsm78 има няколко вида Thinkingи се чудя коя се ползва най-много и коя е най-добра?
Svetlichka оздравяхте ли? тръгнахте ли на ясла и как и понася на Ева?
Целувки от нас за всички и много ни липсвате.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 522
Здравейте, аз съм Натали Иванова, нещо съм си забравила паролата и разбираемо не мога да си вляза в акаунта....

Не съм чела назад, просто реших да надникна и ми стана ..... липсвате ми.... Ще се върна назад ако намеря временце.... Ени, вече мама на двама мъже, браво, честито! Евче, операцията ти ще мине и замине, и децата ще свикнат и ти.... Карменче  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug, на всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Моята Деляна е болничка и аз съм в къщи.... Милото ми мишле, но ще и мине... Инумостимулатори - аз давам коластра немска, поръчах я на една приятелка фармацефтка немска е, струва 80 лв. Сега ми е поръчала нещо друго имуностимулиращо, било много хубаво, пак такива пари.... Не зная, според мен и с имуностимулатори, и без пак ще се разболяват, нали така ще си изградят имунитета.... Деляна я дадох на ясла - за 3 седмици е ходила 3 дни.... по 1 час и голям рев, голямо нещо..... Но сега като оздравее продулжаваме да се мъчим, трябва да свикне, не може така....
Ще се опитвам да намирам време за форума, защото .... липсвате и изпитвам нужда да общувам с вас. Имам и нов скайп, че естествено стария не си помня паролата - natalia drumeva, моля някой да ме намери и да ме добави.....
Целувки на всички Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Няма да изброявам по имена, че да не пропусна и много много гушки на малките принцеси и принцове  Hug Hug Hug Hug Hug

# 523
Ау, Друмева, всичко забрави ти, чатове, пароли-мароли... Това, което си дала тук, не е уникалното скайп име. С това излизат две Наталии Друмеви без град, една от Варна (тази я имам), и една от Русе. Май всичките са се губили през определен период от време  Wink Целувки на теб и на Делянка и да оздравява бързо, че зимата тепърва иде. Ако си спомниш паролата за фейсбук, може и там да се обадиш, hahaha забраванке    Hug  

Евче Радвам се, че пишеш, и че вече си на етап възстановяване  Heart Eyes Радвам се и че всичко е минало добре. Пожелавам ти скоро да си вече при малките момченца и животът да потече нормално.  Hug

# 524
Zdraveite, mamcheta. Hug
Eto me i men. Vazstanoviavam se ot operaciata, o6te sam  v Sofia. Decata sa na iasla, pla4at, no posvikvat.
Radvam se da vi 4eta. Badete jivi i zdravi.
Pregra6tam vi mnogo. Hug

Общи условия

Активация на акаунт