Кюретаж и забременяване след това - 16

• 25 125
  • 705
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря на всички за топлотата и разбирането!   bouquet Тедд,мила-май сме наборки-86 съм:)но съм, сигурна,че и двете ще успеем,както и всички тука,които просто ни е споходил лошия късмет.На мен ми каза доки 3 цикъла да чакаме и през това време ми изписа противозачатъчни-3 опаковки и пак почваме опитите:)Нямам търпение,но като си помисля пък после колко ще му треперя...иначе получихме резултата от хистологията и лекаря каза че нищо конкретно не пишело-на всички пишело едно и също.пишеше "92-възпалена децидуа и липса на хорионни въси",но както ви писах и по-горе аз си вадя заключения ,че е имало хромозомни грешки и така.Много сте мили момичета,благодаря ви за подкрепата,това значи много за мен,и съм сигурна от дъното на душата си,че всички ще бъдем споходени от Господин Щъркела:)))

# 46
Здравей, Ралина! Много Hug и скоро да не се похвалиш с положително новина. Ще видиш колко бързо ще мине времето и ще поновите опитите. И аз съм с вас - 86.

Шуши, мила за Селена страшно горещо препоръчвам д-р Камен Кръшков. Преди година и половина той ми прави кюртажа и сега той си ме следи и при него ще се и раждаме Grinning. Толкова лекари обиколих и да ти кажа в Пловдив за мен няма такъв доктор, не говори много, но казва каквото трябва и страшно ме успокоява и винаги е на линия когато го потърся.

Тедд, аз не разбрах - излезна ли отрицателен тест?

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 08:19 от PEMY

# 47
  • София
Ralina, прегръщам те силно, ще ти помогнем времето да мине бързо, а после и ще се радваме заедно с теб  Hug.
Тони, бързо да оздравява Алекс, дано не е нещо сериозно.
Хорозе,  Hug.
И аз искам снимки на тумбачетата. Пепи и ти също да се включиш.
tedd, успех утре.
Благодаря ви за поздравленията за сестра ми  Hug.
Няма да ви изреждам по отделно , защото всички сте ми много симпатични и ме е страх да не пропусна някого.  Wink

# 48
Шуши Hug Hug-аз лично ти препоръчвам др Даскалов-ражданията ги води в Селена иначе посещения в Медикус Алфа-не налагам мнение Hug Hug
Съжалявам за новите попълнения Confused Confused Hug Hug Hug
Деска -страхотна новина за сестра ти---ей,много се радвам на такива вести Wink Wink

# 49
  • София
Бейби, мерси за темата  bouquet Незнам какво бихме правили без теб Heart Eyes Честито за бъдещото лелинство.
За мацките с нисък хемоглобин - аз бях с 90, с хапчета го вдигнах до 111, влязох да раждам със 100. Та 118 според мен си е екстра, стига да не пада още. От спанак може да си правите супичка, пюренце /задушен спанак със сирене, кисело мляко и яйце/, салатки. Аз сума ти спанак изядох докато бях  бременна. Ето ви една салатка: около 300гр. спанак, 100гр. бекон, чесън , мед, зехтин, балсамов оцет, шепа натрошени орехи, 100гр. козе сирене, чубрица. Мариновате сиренцето с чубрицата и зехтина, отгоре нарязвате спанака, орехите, заливате с дресинг от меда, балсамов и обикновен оцет и счукан чесън и гарнирате с лентички препечен бекон.
Като гледам бебенцата са ни станали доста Simple Smile А списъчето с бременни намалява - май е време за нова серия двучертичкови новини - пожелавам ви го от цялото си сърце!

# 50
Милички,я си кажете мнението:дали да  потърся и второ мнение на специалист относно възтановяването след кюртажа изабременяването след това?Просто нямам доверие на мнението на личния ми гинеколог,мисля си че ще съм по-спокойна ако и друг ми го каже...при вас как беше,потърсихте ли второ мнение?

# 51
  • Ловеч
Здравейте момичета,аз не съм писала отдавна тук, дано и да не ми се налага да пиша отновоно,но и аз имах същите проблеми като вас.
2008 ми направиха кюретаж в Авис Мдика-Плевен,при доктор Славов.
След 3 месеца пак забременях и както първия път още от самото начало имах проблеми,но този път за щастие отидох навреме отново при доктор Славов.Сега благодарение на него се радваме на  малкото ни моменце което е вече на 1 годинка.
Много доволна бях от клиниката и персонала който ме обслужваше.
Въпреки проблемната бременност която изкарах аз вярвах че накрая всичко ще завърши с успех и че аз и бебето ще сме добре,така и стана.
За тези две години по болници ме научиха на едно,да вярвам че нещата ще се получат и да мисля позитивно.

Искам да ви вдъхна кураж,не го мислете нещата просто ще се случат. Мислите и вие позитивно и дано много скоро и вие  гушкате малките си Слънчица.  Hug   bouquet
Успех! newsm51

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 12:55 от Svetlencetoo

# 52
Милички,я си кажете мнението:дали да  потърся и второ мнение на специалист относно възтановяването след кюртажа изабременяването след това?Просто нямам доверие на мнението на личния ми гинеколог,мисля си че ще съм по-спокойна ако и друг ми го каже...при вас как беше,потърсихте ли второ мнение?

смятам че дори е необходимо да си направиш изследвания за това защо се е стигнало до там, при мен например отговора беше лесен- мола, но при теб след като плода не е показал нищо най- малкото за да не повтори е по добре да потърсиш специалисти в тези области...но пък аз мога само да ти дам съвет, мен колкото и да ме шашка моята докторка от време на време си й вярвам на 100% защото по моя въпрос е най- компетентния възможен човек във Варна...

немога да разбера защо всички доктори казват "мисед не повтаря", а то и потретя даже ooooh! нещо аз не разбирам...

по моя въпрос- не съм пускала ЧХГ, правих си тест от аптеката- беше отрицателен, ама тази сутрин го повторих и се появи гадната втора бледа черта Close довечера съм на кръвен и утре на обяд ще докладвам ooooh!

# 53
Леле, кога стана 16 тема.  Confused
Бейби, благодаря за темичката, както винаги е страхотна!   bouquet Как е малката буба?
Дано бъде запълнена с много положителни тестчета и тупкащи сърчица.  fingerscrossed
Деси, честито лелинство, дано скоро и ти ни зарадваш с такава новина!  Hug  Praynig
Ralina86, съжалявам!  Hug  Ако нямаш никакво доверие на твоя док. го смени, но аз си мисля че ще има смисъл само ако посетиш специализирана клиника. А и докторите рядко ти обръщат внимание при положение че имаш само един аборт. Sad А какво ти е казал твоя док.? Ако имаш финансовата възможност си пусни изследвания, но не знам дали биха показали защо се е случило така.
Аз потърсих второ мнение една година след аборта, просто не ми се ходеше пак при същия док., а и той не е много сговорчив, но се оказа безсмислено, очакваше се де.  Embarassed
Тедд, стискам палци за отрицателен резултат от ЧХГ теста.  Praynig

Svetlencetoo, честит ти юнак, да расте жив и здрав!  Hug

Отчетох се в албумчето.  Embarassed

Hug Hug Hug
 babydust7 babydust7 babydust7

П.П. Исках да кажа за хемоглобина, моя е 113 при минимум 120, док каза да ям повече месце и ядки. И да питам Вачето и Магнет какви са тез "отворени врати", дето  се гласите да ходите?  Blush

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 18:09 от pepito21

# 54
  • София

..... ме научиха на едно,да вярвам че нещата ще се получат и да мисля позитивно.

Е това  е истината  Peace Peace Peace

pepito21 Отворени врати- Майчин дом,Тина Киркова: родили зали, стаи, условия и т.н...

# 55
немога да разбера защо всички доктори казват "мисед не повтаря", а то и потретя даже ooooh! нещо аз не разбирам...

По-скоро казват, че "кухо яйце" не се повтаря!  Peace Въпреки, че и това не е истина.  Confused

# 56
 pepito И аз преди да родя бях с хемоглубин 112  WinkТогава ми казаха да ям сусам от този смления спомням си че беше много вкусен Wink

# 57
  • София
Излязаха ми резултатите за тромбофилия, всичко е в норма. Отхвърлих и това.
pepito, много си сладка, а последната снимка на бебчо е страхотна  Hug.
Svetlencetoo  Hug.

# 58
  • София

Защото в повечето случаи не повтаря! Обикновено миседа в ранна бременност се дължи на тежки хромозомни аномалии, несъвместими с живота.
Може да прозвуча сега малко остро, обаче ми се струва, че момичетата с по един мисед нямат нужда да бъдат подтискани със съвети да тичат да си изследват всичко възможно, вкл. тромбофилии, генетични маркери и пр. Това по цял свят не се прави след 1 мисед. Всичко това го казвам като една от вас. С един мисед. Хукнах веднага да си проверявам щитовидната жлеза например без изобщо да имам оплаквания, просто се чудех за какво да се хвана. Разбира се всичко си беше ОК  Wink Четох, слушах съвети и общо взето се оказа, че "трябва" да ида и направя всичко. Взех си хистологията... и бях предупредена, че няма да видя нищо от нея. При разговор със специалист разбрах, че от хистологията се очаква да се потвърди бременност и да се отхвърли моларна бременност, нищо повече. Това в ранните седмици. И аз просто приех, че това, което ми се случи е лош шанс, просто природата е задействала механизмите си. Спрях да си задавам въпроса "Защо".
През цялото време после избягвах да чета какви точно изследвания "съм пропуснала' да направя и си ходех само на рутинните прегледи след кюртажа.

Това, което пиша не значи, хората да не търсят причините за това, което се случва, защото наистина е ужасно да минеш пред 2-3 миседа. Но реално вероятността това да се случи е много по-малка, отколкото една нормална бременност.

Надявам се да не се сърдите на постинга ми, но смятам, че новите момичета имат нужда някой да им даде кураж, че ще успеят. А ако се случи втори път, има си теми, има си информация какво да правят.

# 59
Благодаря за отговорите милички!Тедд,надявам се изследванията да покажат една черта на теста за бременност...стискам ти палци всичко да е ок,не се и съмнявам че ще е наред:) Между другото,мислех си да ходя на преглед за второ мнение точно в "Авис медика" в Плевен,моя роднина си прави там операция на киста и е мн доволна, освен това дочух и от др места че е на ниво клиниката и персонала.Мислих си за някакви изследвания,но ще изчакам-да видя какво ще кажат в Плевен.Целувки и горе главата на всички-цялата работа е в позитивното мислене;) Peace

Общи условия

Активация на акаунт