ЗА или против кварцова лампа в яслата?

• 11 055
  • 37
  •   1
Отговори
  • София
Мили мами децата ни боледуват непрестанно в яслата и всички майки сме се видяли в чудо. Имам спомен, че като деца в яслата ни имаше такава лампа и нагряваха нас и стаята вечер и рядко сме боледували. Също така в инфекциозна болница има такава и я пускат след като изпишат болните за дезинфекция.
Вие какво мислите за лапмите?
Аз мисля да предложа на нашата ясла(родители и директорка) да закупим една такава и да опитаме да видим дали ще боледуват пак така дечицата.
Четох в интернет, че бактериите си стоят в стаите и така няма оправия колкото да лекуваме ние.
 Peace

# 1
ЗА, но нашето мнение дали ще окаже влияние на останалите родители и директорката?

# 2
  • Стара Загора
Бактерицидни сложиха в яслата, но с тях  не се нагряват децата, включват се  когато няма деца.

За кварцови не знам, не си представям  25 деца едно след друго да застават пред лампата.

# 3
В нашата група в яслата има някаква антибактериална лампа. Не знам много подробности. Само, че е на много години и я пускат от време на време за по десетина минути. Не знам доколко има ефект, но е факт, че групата ни е почти постоянно пълна. Обикновено са болни по 1-2 деца и това ми прави впечатление на фона на другите групи, които винаги през зимата са в силно намален състав. Може пък и децата с най-силна имунна система все в нашата група да се събират, знам ли, но и големият като ходеше на ясла, пак рядко имаше болни деца в групата.

# 4

За кварцови не знам, не си представям  25 деца едно след друго да застават пред лампата.

ООО, спомням си, подреждаха ни на столчетата, слагаха ни очила и седяхме GrinningДаже бяхме по шорти/помните ли ги колко бяха смешни/ Joy

# 5
  • София
ами мисля си, че ако ние я купим лампата директорката ще се съгласи. Другите родители също са горе долу мой набор и със сигурност си спомнят, че няма нищо вредно в цялата работа с нагряването или дори само такава която да дезинфекцира стаята им.

# 6
Бактерицидната и кварцовата лампа са различни.
но и двете са си полезни.

# 7
  • София
Аз скоро се интересувах от пречистватели на въздух - мисля, че са много удачни точно за детски градини. Те са с различни филтри за пречистване - за пречистване на прах, замърсявания и т.н., йонизатор, антибактериална лампа и т.н. пречистват бактерии и вируси. Лошото е, че тези, които са за по-голяма площ са скъпички. Ето това например - http://www.klimafrost.com/index.php?option=com_content&view= … esh&Itemid=54. За съжаление не мисля, че родителите ще са съгласни да съберем пари за нещо подобно.  Tired

# 8
Това изглежда много полезно newsm78

Може за ДГ все пак вносителите да направят някаква отстъпка.А и при 30 деца, се получават по 25лв, което не е толкова много.

# 9
момичета, може и да бъркам ... но мисля, че точно тези лампи от нашето време са забранени вече като радиоактивни и облъчващи..... пак казвам може и да бъркам лампите.. newsm78

# 10
  • София
момичета, може и да бъркам ... но мисля, че точно тези лампи от нашето време са забранени вече като радиоактивни и облъчващи.....

и аз такива спомени имам.

# 11
Вие ме хвърлихте в размисъл........

Не може да са забранени, защото все още се използват активно във физиотерапийте. newsm78

# 12
Вярно е, че се използват. Това лято бяхме на почивка в един санаторим. В стаята за физиотерапия, където ходех, в единия край имаше кабинки с кварцови лампи (всъщност не съм сигурна дали това е точното наименование). В тях се правеха доста процедури. Лекуваха заболявания на дихателната система с нагревки на гърдите и с инхалации.

Иначе и аз си спомням как навремето в детската градина ни правеха някакви процедури, но подробностите ми се губят. Само някакъв смътен спомен ми е останал.

# 13
  • София
Помня ги и аз, но ми се вижда трудно приложимо. Антибактериалните лампи дали не са по- подходящи за детската градина?

# 14
  • София
Така пита "Защо не се ползват?" и се оказа заради UV лъчите.
Сиси, те са като сулариум и той е ползва, но и за него казват, че е вреден.

Общи условия

Активация на акаунт