Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 213
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Летисия, така бяха оценките от изпитите за елитните гимназии и по мое време, а съм почти убедена, че съм по-стара Simple Smile))
И един съвет - баловете от предишни години са нещо приблизително. Миналата година например минималните се вдигнаха с около 2 единици за езиковите и с около 3 за СМГ.
Естествено ако имаш 2 шестици в дипломата и оценки над 5.50 може сравнително да си спокоен. За другите е важна статистиката на оценките......

# 91
Dincho, може и така да е било. Тогава това е било грижа на родителите ми и не ме е вълнувало, затова и нямам идея как се е оценявало  Simple Smile Само помня, че въобще не се тресяха от притеснения, както ние сега и не търсеха информация и не ми говореха за това нещо всеки ден. А Бети един ден, след години, ще има да си спомня как в продължение на месеци, само за това съм и говорила Simple Smile

# 92
Летисия, това му е хубавото да си дете - не се тресеш от притеснения за разни незначителни неща като това къде ще учиш средно.... Или поне не се тресеш много, затова и не забелязваш от какво точно се тресат родителите ти.
Почти съм сигурна, че Бети след години ще мисли нещо подобно на това което мислиш ти в момента  Simple Smile
Майка ми колко беше спокойна, пък аз сега..........................

# 93
О, аз бях спокойна. Но колкото повече информация почнах да търся, толкова повече взех да откачам Simple Smile Имам чувството, че преди години, когато нямах достъп до нет, бях много по-спокоен човек. Сега като чета, за балове от минали години, скали за изчисление, кой на какви курсове и пробни изпити ходи, как се представя и още и още, направо се стресирам все повече и повече. А стресирам ли се нямам равна просто Simple Smile За разлика от майка ми, на която слава Богу Бети се е метнала. Майка ми едно, че нито имаше от къде да намери информация, нито имаше време за нещо. А и си е такъв тип човек. И света да се срути, все тая. Бети е като нея. Почти съм сигурна, че един ден, живот и здраве, аз ще се треса с внуците, които ако са като мен, ще е просто шоу Simple Smile А майка ми и Бети ще ни се смеят, както сега ми се смеят Simple Smile

# 94
  • Sofia
Поздравления на всички деца , преминали първите кръгова на състезания и олимпиади  Hug. Сега да напълним темата с отлични резултати и на вторите  Laughing.
 Успех на всички , които утре ще борят химията. Дано всички набори се класират за национален кръг, пък тогава може и повече хора да пием кафе  Wink.

# 95
  • София
Успех на всички , които утре ще борят химията. Дано всички набори се класират за национален кръг, пък тогава може и повече хора да пием кафе  Wink.
Peace
Успех и от мен на всички!  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Мойто магаре, нали е мъж голям вече, категорически отказа да бъде придружен. Пък, дай Боже да се срещнем във Варна, черпнята е от мен! Wink

# 96
  • София
Успех и от мен на всички олимпийци, които ще се състезават този уикенд!  Peace
Само че по химия не видях да има национален кръг за 7-ми клас.  newsm78

# 97
  • София
Успех и от мен на всички олимпийци, които ще се състезават този уикенд!  Peace
Само че по химия не видях да има национален кръг за 7-ми клас.  newsm78

Май наистина няма. Съдя по това, че миналата година НПМГ сформира по своя си  скала оценки за кандидатстване с химия, освобождаващи кандидата от изпита в гимназията , на база получените точки на втория кръг. Peace Дано не ви подвеждам.

# 98
  • Sofia
Добро утро  Laughing.
 От т.г. национален кръг за 7 клас има по всички разказвателни предмети. На стр.7 от долният линк в таблицата са описани състезателните групи.
 http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … 09-1507_olimpiadi.
 Още по-надолу има друга таблица , с датите на всички побщински и национални кръгове!
 Хубав ден и успех на децата отново  Hug

# 99
  • дълбоката провинция
миналата година НПМГ сформира по своя си  скала оценки за кандидатстване с химия, освобождаващи кандидата от изпита в гимназията , на база получените точки на втория кръг.

already detective, сигурна ли си в това?

иначе, до колкото виждам, национален кръг си има по химия

# 100
миналата година НПМГ сформира по своя си  скала оценки за кандидатстване с химия, освобождаващи кандидата от изпита в гимназията , на база получените точки на втория кръг.

already detective, сигурна ли си в това?

иначе, до колкото виждам, национален кръг си има по химия

В сайта на НПМГ в раздела "Прием" все още стои файлът с условията за прием миналата година - http://www.npmg.org/uploads///priem2010-2011.doc

Вътре пише:

"В комисията, приемаща документи, ще има списъци на първенците от последните за 7. клас кръгове на олимпиадите за София – град и София - област, от състезанието на вестник „Рики – кандидат-гимназист”, от състезанието към Съюза на математиците в България „Еврика” – за 107 ОУ „Хан Крум”, от състезанието към Съюза на химиците в България „Талантлив химик”. Първенците от последните за 7. клас кръгове на олимпиадите от други населени места трябва да представят документ от съответния Регионален инспекторат по образование, в който да бъдат отразени получените точки, а не оценки. Предварително ще бъде обявена таблица за приравняване на точките в оценки по шестобалната система;"

От това указание не е ясно дали става дума за втори кръг или национален, а за последен. Ако тази година националният кръг е последният, вероятно ще се признават резултатите от него. Но между "вероятно" и какво ще бъде има разлика и вместо да гадаем, forttuna, пиши имейл на гимназията, за да ти кажат кое как предвиждат. Така ще получиш и информация кога смятат да публикуват файла за приема за предстоящата учебна година.

# 101
  • дълбоката провинция
Белмекенска, сигурно имам причина да питам във форума... Да речем, че не съм очарована от скоростта, с която НПМГ отговаря на мейлите, както и начина...

# 102
Имам много важно питане за знаещите и информирани мами: newsm78
Някой има ли представа, може ли с резултатите от изпитите след 7 клас да се кандидатства и в друга област, освен в областта в която са положени изпитите?
Какво трябва да направя, ако например сега ми е известно, че от септември месец няма да живеем в същия град, в който сина ми ще завърши 7 клас? Дали трябва да кандидатства в града, в който живеем в момента и в зависимост от това, къде ще бъде приет(дай боже в желаното от него училище) да го преместим в сходното училище в новия град от септември или ще трябва да мине известно време от началото на годината? Дали може да кандидатства едновременно и в двата областни града, след като си получи резултатите от изпитите или само в един има право?
Дано някой има представа от къде да се информирам по тези въпроси. Thinking

# 103
  • дълбоката провинция
Независимо къде е положен изпита, с оценките от външното оценяване може да се кандидатства и в други области (ако не се лъжа, няма ограничения за броя). За всяка област се подават отделен комплект документи в съответното РИО.

Дори да е влязло с прием след VІІ клас, възможност за преместване на детето от град А в град Б, ако съответната специалност я има в град Б. Но, щом знаете, че от есента ще сте в град Б, моя съвет е (ако ми позволите), за да нямате излишни главоболия, детето да си кандидатства в град Б и да го запишете там.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 15:36 от forttuna

# 104
Дори да е влязло с прием след VІІ клас, възможност за преместване на детето от град А в град Б, ако съответната специалност я има в град Б.

Подобно положение не съм срещала никъде в нормативните документи, особено ако градът Б е София. Не мога да си представя как дете, прието в английска гимназия в Бургас, ще може да се премести в която и да е софийска гимназия от подобно ниво, при положение, че местата, определени от план-приема за тази гимназия, са вече заети.

Иначе миналата година нямаше проблем да се кандидаства в няколко области. Според информация в един сайт над 500 (или 600 не помня точно) деца от страната бяха подали заявления за първо класиране в София. Друг е въпросът, че подобна възможност доста изкривява класацията както в София, така и на други места - тъй като едно дете може да заеме две и повече желани и от други деца места, да ги задържи и за второ класиране и чак след това да ги освободи, като реши къде да се запише.

Моля майките от страната да не ме разбират погрешно - смятам, че правото да се кандидатства навсякъде е едно и то не трябва да бъде отнемано, но правото да се кандидатства едновременно на няколко места не е удачно, при положение, че не съществува общо национално класиране.

Белмекенска, сигурно имам причина да питам във форума... Да речем, че не съм очарована от скоростта, с която НПМГ отговаря на мейлите, както и начина...

Разбирам те, но ако миналата година не е имало национален кръг на олимпиадата за седмокласници, а тази година има - това променя обстоятелствата...

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 16:07 от Белмекенска

Общи условия

Активация на акаунт