Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 33 417
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Поздравявам всички класирали се на националните кръгове   bouquet Това е наистина впечатляващ резултат и си заслужава адмирации  Peace
Аз все още чакам резултати от РИО-Хасково за олимпиадата по биология. И аз  като Lady_A
По отношение на олимпиадите аз още не съм преглътнала факта, че ги направиха в един ден - биология, физика и география
... Само, че моята се беше класирала за биологията и физиката и беше разочарована, че трябва да избира...

Утре ще ходят целия клас на кино - ще гледат "Тилт" А аз ако имам късмет ще го гледам в неделя  Mr. Green

# 541

имаш ли резултатите примерно като файл запазен някъде, защото в момента са блокирани и не ми излизат а искам да разбера дали съм се класирала...

Моля ако някой друг ги има също да каже... Мерси предварително Simple Smile)

# 542
Да кажа и аз браво на децата (и на мамите)   Peace

Моя седмокласник само ме ядосва, побеля ми косата от хайкане, мърморене и т.н. С бебе в кенгурото обикалям из стаята и учим.. ooooh!
Ако започна да се отпускам минавам през темичката да се нахъсам.
Драго ми е да ви чета.  Hug

# 543
Милааа, на мен пък ми е драго да ви зърна  Hug Hug Hug
Знам какво ти е на главата, но наминавай по-често - много ме радваш  Hug
Как е № 3  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Видяхте ли това от новата концепция за образованието:

"Учениците вече ще могат да завършват две гимназии едновременно. Това е за онези тийнейджъри, които са избрали да учат определен профил, но искат да завършат допълнително чужд език, информационни технологии, спорт, а в тяхното училище не се преподават. Те ще могат да се записват в друга гимназия и да учат избрания предмет в самостоятелна форма на обучение."

Перископ, благодаря за линка!
Има и по-интересни пасажи
"Учителите ще получат нова роля - на модератори в часовете. Те ще задават задачите, ще казват откъде да се намери информация, ще поръчват проекти и ще правят дискусии в часовете по съответния предмет. А учениците сами ще учат и ще събират информация.

Педагогът вече не е монополист на знанията, децата доста често намират повече информация от него, категорични са експертите на министър Игнатов. При тази промяна на ролите учениците ще имат по-голям стимул да стоят в часовете."
Има нещо рационално в тази идея - защото папагализма в момента е влудяващ за децата, но със сегашните учители не си го представям - трябва коренно да им се промени манталитета, а да речем от стотиците учители, които познавам бих могла да се сетя за 20-тина които да го направят наистина.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 20:59 от Lennyh

# 544

имаш ли резултатите примерно като файл запазен някъде, защото в момента са блокирани и не ми излизат а искам да разбера дали съм се класирала...

Моля ако някой друг ги има също да каже... Мерси предварително Simple Smile)

Ето ги пак - резултати - олимпиада по математика - областен кръг, София

И от мен - поздравления за всички с добри постижения по математика, химия, история, физика и т.н. Simple Smile

# 545
  • София
Честито на класираните олимпийци!Все така да покоряват върховете...  bouquet

# 546
ПМГ Враца са качили отговорите и критериите за оценяване на олимпиадата по биология: това са за 7 кл. http://pmg-vratsa.org/files/2010-2011/re6eniqBiology/OTGOVORI_7KL-2011.pdf

ето и за др.класове: http://pmg-vratsa.org/index.php/2010-02-22-07-39-39/2010-02-22-08-07-42  Wink

# 547
Благодаря, Лени, добре е малката, расте (усмихната и пухкава), днес става на 4мес.

Да си призная, допада ми новата концепция.
Далеч не е всичко, което трябва да се направи, но звучи обнадеждаващо, че въобще се мисли в тази насока.
Естествено подготвени кадри няма (изключая онези, които са приели ролята на модератор още в началото на преподавателската си кариера..и не са избягали от системата) .
Естествено също промени трябва да се направят и във ВУЗовете. . Да се увеличи хорариума по Психология и Педагогика, а Методиките пък направо трябва да се пренапишат.

# 548
  • my own world....
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/03/25/res.xls Резултати от олимпиадата по Биология - София

Ура! В първата десятка сме!

Сега и някой ако каже какво се случва с първите десет и кандидатстването в НПМГ... newsm78.......

# 549
Ура! В първата десятка сме!

Сега и някой ако каже какво се случва с първите десет и кандидатстването в НПМГ... newsm78.......
Браво! Доколкото знам в НПМГ преизчисляват точките в оценки, но някъде по-напред в темата се обсъждаше дали от областен или от национален кръг. Ще има ли национален кръг за седми клас?

# 550
Ейййй Лейди! Честито!
Браво на детето!
Пожелавам ти да се класирате в НПМГ, ако това ви е целта!  Peace

# 551
  • my own world....
 bowuu Мерси Лени!

Хубавото е, че резулатът е постигнат без посещение на курсове и допълнителни уроци, т.е. има  и добри преподаватели в училищата все още. Нашата учителка е наистина страхотна!

Да видим как ще се представи на МАТ и БЕЛ изпитите и тогава ще решаваме къде да учим Wink

# 552
  • Sofia
Lady_A , честито  Hug. Това си е голям успех   bouquet.
 Колкото до твоя въпрос , относно оценките от олимпиадите , мисля , че имам актуално инфо  Wink.
 Понеже синчето е в 10-тката по химия , а на национален от София заминава само 1 дете, в училище са му казали , че оценки за НПМГ ще има въз основа на областния кръг. Щял да получи документ / предполагам служебна бележка/ с оценката, на която отговаря резултатът му , и с това може да кандидатства в НПМГ!
 Да , и аз споделям мнението ти относно добрите преподаватели!
 Дано има повече такива!

# 553
  • Банкя
Здравейте.Може ли да ми кажете горе долу как да подреждам желаните училища.Синът ми Свилен не е ориентираннакъде в живота .Ние също.Търсим училища който по скоро да са добри като атмосфера и ред и да дават възможност за по-голям избор след това.Най-вероятно нещо с компютри ще е , но не се знае .Може и писател да стане Rolling EyesВ момента учи в 18-то , нонисе вижда голяма лудница(въпреки че се натискат хората).

# 554
tarlio , и аз очаквам, че подреждането на желанията ще е по-трудно от самите тестове, но не ми се мисли отсега. Да видим първо резултатите, пък после  Peace

Общи условия

Активация на акаунт