Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 025
  • 363
  •   1
Отговори
# 330
  • Far away from here...
RealTrue,така и не разбрах какво е твоето семейно положение и от къде черпиш мъдрите проникновения за живота и отношенията между разведени родители от гледна точка на децата им? Благодаря предварително за отговора.

# 331
няма да защитавам повече риъл тру-то,само ще кажа ,че вчера /вече за 2-ри път/ дадох ,сега и двете деца на БНД-то ,без БМВ-то.
толкова се освободих като време и задължения,свикнала съм да жужат около мен,че чак изтрщявам от скука.
по въпроса дали дете на разведени родители може да бъде щастливо-дълбоко се съмнявам.
доколкото си спомням от беглите ми спомени по психология имаше една фигура на триъгълник .върхът е детето ,а основата са двамата родители,или настойници -съответно левия и десния ъгъл.та концепцията  е ясна -за психич. здраве на детето трябва да общува с двамата родители/не е задължително да са биологични/ ,за да може да наблюдава и да изгради както ,,женски ,, , така и ,,мъжки,, качества .
едно време етикетът ,,дете на разведени родители,,беше страшен!и аз, като такова съм изживяла ужасни травми ,че и до късна възраст-като се събирахме да живеем с моичкия,майка му/мамка й!/ и баща му се  изразиха доста негативно,като разбраха ,че съм отглеждана само от майка ми.
и когато многократно се разделяхме с БНД-то неговите родители -,,тя го гони,щото е дете на разведени родители и видите ли ,тъй е научена.,,

в първи клас още забраниха на съседките деца да играят с мен,щот съм ,,шкарто,, разбирате ли?
заради това ,че нашите са се разделили.
тъй ,че за травмите на децата от произлезлия факт-раздяла на родителите,просто не ми говорете!
 Naughty
чувстото на вина,многократно насаждано ми от 6 годишна се изрази в неправилния избор на съпруг,съответно и многократното търпение и унижение към БНД,само и само да опровергая клеймото... беше безрезултатно.

# 332
Цитат
по въпроса дали дете на разведени родители може да бъде щастливо-дълбоко се съмнявам
Хм,защо?Защо трявба да е нещастно?Моето например ,абсолютно отговорно казвам,че е споконо и щастливо!
Относно твоите травми,те по-скоро са дошли от простотията хорска и това,че е допуснато да ти се насади чувство на вина,а не защото родиелите ти са били разделени. Peace

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:55 от MALVINA

# 333
desi, ако вашите не бяха се разделили, задавала ли си си въпроса, как щеше да ти се отрази.
Не от страна на външни наблюдатели и такива, които да извисят себе си, винаги гледат да принизят друг.
Уверявам те, че днес щеше да бъдеш руйна. Ако не беше дете на разведени родители или нямаше да го изгониш и ще го търпиш цял живот или щеше да мупосочиш вратата много одавна.
чувстото на вина,многократно насаждано ми от 6 годишна се изрази в неправилния избор на съпруг,съответно и многократното търпение и унижение към БНД,само и само да опровергая клеймото... беше безрезултатно.
Това е отговора, насаждането на чувство за вина.
При това, което предлага RealTrue , не променя факта на развода, то просто прави детето "без дом" и опора.
Аз бих предложила, друго изменение.
Всеки, който се разделя с половинката си по негова вина в затвора и принудителен труд. Също така при психическо или физическо насилие. Следва отнемане на имуществото му.

# 334
Аз бих предложила, друго изменение.
Всеки, който се разделя с половинката си по негова вина в затвора и принудителен труд. Също така при психическо или физическо насилие. Следва отнемане на имуществото му.
Малко крайно ми се струва,защото вината не е само в единия.В крайна сметка всеки доброволно си избира с кого да създаде семейство и деца.Ами.. да е мислил в крайна сметка.За съжаление много често не познаваме хората с които се обвързваме или просто се заблуждаваме ,че ще се променят..И когато лъсне истината ние се чудим как може.Ами за съжаление просто човекът си е бил такъв...Един отговорен човек няма как изведнъж да спре да е такъв,например.То или си ,или не си...Но пък за физическото и психическо насилие и аз съм ЗА строги наказания! Peace

# 335
MALVINA , това отгоре беше шега.
Прилагането на закони задължително, особено на този закон, ще бъде със страшни последицеи за голама част от децата.
Остава да се върнем и в средновековието за отношението към жената, но сега сме съвременни и 50/50. Защо не е 100% издръжка от страна на бащата и отглеждане от страна на майката, но и тово в 21 век, не може да се приложи.
Не може да се приложи "либерален" закон за родителите, без в центъра да е интереса на децата.

# 336
Съгласна съм,че последиците за децата никак ,ама никак няма да са хубави.И мина ми тази мисъл,че може би постът ти е просто на шега. Peace
Проблемът е,че според нашите закони интересът на децата изобщо не е от значение.Както ти си написала..за издръжката и т.н.И колкото и да се пеним тук не виждам скоро да се промени нещо в тази посока Confused

# 337
  • Far away from here...
Аз съм напълно съгласна, че децата трябва да имат пълноценен контакт и с двамата родители и това при всички положения оказва влияние върху изграждането им като личности. Когато, обаче, въпросният контакт е "натрапен" от закона или други обстоятелства и нежелан от съответния родител, мисля, че е основно в ущърб на децата и дори им вреди. Защото усещат. И тогава няма начин да са щастливи.

# 338
затова повтарям ,че подобен закон трябва да е нещо от рода на силно препоръчителен.задължителността може да доведе до друго,знам ли.,,натрапени деца,,?

# 339
Абе каквото и колкото да говорим,ако един човек иска да направи нещо не му трябват закони...Ама да го иска,не просто да се бие в гърдите и да имитира желание Confused

# 340
desi,аз нямам нищо напротив в закона да има такова допълнение, но по-добре да не в закона или да се решава от трета страна. Дори и да бъде решено 50/50, условията могат да се променят и този режим след време да не отговаря на интересите на детето.
Също се страхувам, че ако това стане закон, много родители ще се възползват и накрая пак детето ще се гледа от единия/в повечето случай майката/. Изкъсани нерви и разбит окончателно един детски живот.

# 341
Народът ни има една сентенция "Без баща сирак, без майка 2 пъти сирак", но вече сме европейци.
Въпреки това и мойте впечатления са, че бащите по-добре гледат децата си/тези които, обаче искат/ от възпитателна гледна точка.
Мъжете са по-спокойни и по-уравновесени.
Такива, обаче не изоставят децата си и са били такива и по време на брака.

Радвам се, че повечето жени разсъждават трезво и преценяват нещата правилно.
И все пак, справедливостта си е справедливост и е важно да има 2-ма родители.
Бивщите съпрузи свикват доста бързо с положението 50:50 и децата поне не са толкова нещастни, колкото биха били ако само само с единият, който и да е той.

# 342
затова повтарям ,че подобен закон трябва да е нещо от рода на силно препоръчителен.задължителността може да доведе до друго,знам ли.,,натрапени деца,,?

Ето един човек, който успешно прилага 50:50 - нека той сподели БГ практиката си Simple Smile

Стискам палци   bouquet

# 343
RealTrue , учудвам се, че не разбра, че всеки случай е твърде индивидуален и този закон трябва да се прилага също така спрямо случая и отчитайки и индивидуалните качества на родителите и децата.
Най-малкото, обиждане на хора, който не познаваш и който са далеч от твойте възгледи за живот е недопустимо.
За съжаление, живота е доста "шарен" и желанието да го вкараш в рамки "родителите са еднакви, еднакво се грижат за децата, еднакво отговорни и въобще хора, които малко са имали различия е няй-малкото по детски наивно, или може да доведе до страшни последствия.
Преди това попитах, да не би да пишеш дипломна работа и си решил или си решил, че всички са перфектни или още по-лошо закона ще ги направи.
Законът не може да направи нищо. Законите трябва да са в защита на невинните.

# 344
  • София
RealTrue се е объркал със заглавието.
Предвид написаното от него би трябвало заглавието на темата да бъде:
"Кога най-сетне родителите ще имат еднакви задължения".

По закон родителите имат еднакви права върху децата си.
Бащата на дъщеря ми, ако реши, утре може да отиде да й смени адреса на своя, да вземе детето и да си го гледа.  Дори може да подаде искова молба в съда за издръжка. Аз по никакъв начин не мога да го спра.
Никъде в закона не се казва, че само майките имат права.
При едно дело съдът се води от интересите на детето и, ако бащата докаже, че той се грижи за детето, а майката - не, тогава съдът присъжда детето да се отглежда от баща му.

Обикновено децата се оставят на отглеждане при майките им, защото бащите рядко изявяват желание да се грижат за тях.

Общи условия

Активация на акаунт