Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 024
  • 363
  •   1
Отговори
# 315
  • София
За мен е важно, че съм моралният победител.
И че скоро ще се въведе тази система и у нас.

Е, ако в спор като този се считаш за победител, ниски са ти критерийте, приятелю  Laughing
Лошо няма де, така се живее дълги и спокойни години Wink

# 316
За мен е важно, че съм моралният победител.
И че скоро ще се въведе тази система и у нас.
Мда, не са прави момичетата. Наистина си победител, RealTrue! Wink Морален! Че нали днешния морал се основава само на финансови възможности?  Laughing

А колкото до близкото въвеждане, ще стане, как няма да стане. Но не в понеделник, нито във вторник, ни в сряда, четвъртък, петък, събота, нито неделя ... а някой друг ден bowuu ще бъде въведен този задължителен режим. Поне в близките пет години години. 

# 317
Слава Богу , че детето ми порасна , та няма да се тревожа как БНД ще я гледа в неговите 50 процента . Peace

Той пък ако чуе за такъв вариант , ще емигрира през 9 държави в десета ...

# 318
Не прочетох дискусията, само въпроса, но в момента тази тема доста лично ме вълнува. Не разбирам, Real True, как така 50:50 е добре за децата. Че е добре за родителите, това е ясно. Никой не се чувства прецакан, всичко много честно и готино. На теория.

За децата, обаче, това означава да нямат постоянно чувство за дом, а това не виждам как може им се отрази добре. Дори и за големи хора би било сложно. Ако ти имаш 2 жилища и се местиш всяка седмица, как ще ти се отрази това на работата, постиженията, ефективността, свободното време? Няма ли да се поумориш да се "пренастройваш"? Аз понеже съм екстремист, съм се поставяла в такова положение, макар и за кратко, дори между две държави. Добре е само за известно време. Натрупва се умора, човек се върти в кръг и в крайна сметка концепцията "дом" или "установяване" му става много нужна. Дори е да е зрял човек "в разцвета на силите си", а не малко дете.  На децата им трябва спокойствие и предвидимост в къщи, за да могат смело да изследват света и да се развиват; не познавам педагог психолог или разумен човек, който би препоръчал детето да живее "неустановено".

Не съм съгласна и че така било в другите държави. По мои наблюдения, в онези, циволизованите, при раздяла децата остават в къщата, близо до училището и приятелите си и с родителя, който е по-близък и повече се грижи за тях. Този или тази с "порива" за нов живот, според мен, трябва да се изнесе, без значение мъж или жена. Мисля, че би трябвало правото да се грижи преди всичко за интересите на децата.

# 319
Слава Богу , че детето ми порасна , та няма да се тревожа как БНД ще я гледа в неговите 50 процента . Peace
Той пък ако чуе за такъв вариант , ще емигрира през 9 държави в десета ...
Joy JoyМоят явно още преди 8 години е надушил тази заплаха и  още тогава избегА през девет държави в десета ,та са не видя Joy Joy

# 320
  • София
Еми като съдиите са ви подарили децата, те какво са виновни, да идват да ви се унижават ли искате. Яяяяя!

# 321
Не прочетох дискусията, само въпроса, но в момента тази тема доста лично ме вълнува. Не разбирам, Real True, как така 50:50 е добре за децата. Че е добре за родителите, това е ясно. Никой не се чувства прецакан, всичко много честно и готино. На теория.

За децата, обаче, това означава да нямат постоянно чувство за дом, а това не виждам как може им се отрази добре. Дори и за големи хора би било сложно. Ако ти имаш 2 жилища и се местиш всяка седмица, как ще ти се отрази това на работата, постиженията, ефективността, свободното време? Няма ли да се поумориш да се "пренастройваш"? Аз понеже съм екстремист, съм се поставяла в такова положение, макар и за кратко, дори между две държави. Добре е само за известно време. Натрупва се умора, човек се върти в кръг и в крайна сметка концепцията "дом" или "установяване" му става много нужна. Дори е да е зрял човек "в разцвета на силите си", а не малко дете.  На децата им трябва спокойствие и предвидимост в къщи, за да могат смело да изследват света и да се развиват; не познавам педагог психолог или разумен човек, който би препоръчал детето да живее "неустановено".

Не съм съгласна и че така било в другите държави. По мои наблюдения, в онези, циволизованите, при раздяла децата остават в къщата, близо до училището и приятелите си и с родителя, който е по-близък и повече се грижи за тях. Този или тази с "порива" за нов живот, според мен, трябва да се изнесе, без значение мъж или жена. Мисля, че би трябвало правото да се грижи преди всичко за интересите на децата.

Ако съдът НАИСТИНА се интересуваше от интересите на детето то в почти 100% от случаите децата ще бъдат отсъждани на бащите си. Те са с по-големи възможности, обикновено възпитават доста по-добре децата и обикновено такива деца са доста по-щастливи (ако дете на разведени въобще може да бъде счетено за щастливо).

Но очевидно в Западна Европа считат, че колкото и малко да може да допринесе за децата си майката (когато вече са над 4-5 годинки) все пак и това е нещо. И без това цял живот ще тяглят и страдат, че са с разведени родители, по-добре да го понесат с поне виждащи се от време на време такива.

Така са решили в Европа, явно са изследвали с години нещата и са взели това решение.

Аз лично ги подкрепям и не считам, че децата трябва да бъдат давани изцяло на бащите, като обичайно родителите с много по-големи възможности за отглеждане на деца (пари, време, ерудиция, мъжество и т.н.).

# 322
  • София
пари, време, ерудиция, мъжество ...
Ееехх, какви мъже, какви мъже  newsm03   Kissing Heart

Да се чуди човек за чий са ни сложили на нас атрибутите за раждане, то просто от жени нужда нямате omm

smile3502

# 323
  • София
Реалният, ама моля те кажи ми ти човек със интелектуални затруднения ли си  (както е политически коректно, за да не кажа малоумен Wink) или те кефи да се правиш на такъв? Joy Joy Joy Ако вземеш да прочетеш словоблудствата си ще видиш, че сам си противоречиш....Ама няма да ти кажа къде, за да ти е лИБИДОпитно цяла вечер....После кака може да те светне....И за твое сведение - в БГ има доста самотни майки с по-големи финансови възможности от съответните БНД/БМВ и прочее трибуквенки....Но идеята е в ангажираността - финансова и времева и на двамата родители....
И само да ти кажа - прочети малко тая пуста биология, бе кака!!!! Ама прочети главата за половото размножаване и поведението при отглеждане на потомство при приматите - специално!!!!! Аз лично не знам мъжко животно да ражда и да се грижи за поколението...ако намериш - ела, ме светни или си потенциален носител на Нобелова награда....за глупости! Joy

# 324

Ако съдът НАИСТИНА се интересуваше от интересите на детето то в почти 100% от случаите децата ще бъдат отсъждани на бащите си. Те са с по-големи възможности, обикновено възпитават доста по-добре децата и обикновено такива деца са доста по-щастливи (ако дете на разведени въобще може да бъде счетено за щастливо).

Заплатата ми е двойно по-голяма от тази на съпруга ми.

И вече като заключение мога да го кажа- МНОГО СИ ПРОСТ!
Ако ще и БАН да получа за лична нападка. Дрънчиш от простотия.

# 325
Момичета, не му се връзвайте на г-н Реал, моля ви.
Скучно му на човека, забавлява се. Човещина с една дума......
Иначе няма лошо режим 50:50 да е предвиден от закона, но само предвиден, а не задължителен.

# 326
(ако дете на разведени въобще може да бъде счетено за щастливо).

Ти се опитваш да кажеш, че моето дете не е щастливо, защото аз и биологичния му родител от мъжки пол сме разведени???

Толкова бъркаш в това, че чак целият ти светоглед се е изкривил на чомпинг! Както се казва"ако не ти хахерсва вида на света, почни да го гледаш от друг ъгъл"... Ама много си изкривил ъгъла, момче!

# 327
Народът ни има една сентенция "Без баща сирак, без майка 2 пъти сирак", но вече сме европейци.
Въпреки това и мойте впечатления са, че бащите по-добре гледат децата си/тези които, обаче искат/ от възпитателна гледна точка.
Мъжете са по-спокойни и по-уравновесени.
Такива, обаче не изоставят децата си и са били такива и по време на брака.

# 328
Иначе няма лошо режим 50:50 да е предвиден от закона, но само предвиден, а не задължителен.
Аз точно това не разбирам.
Защо не е съгласен на раширение на закона за родители, отговарящи на точно определени условия.
 Другото е, да се забавляваш на чужд гръб/малко гадно, но тук се намират различни потребители/.

# 329
   Уф, за кой ли път да цитирам Кестнер. Живял е доста по-рано от нас, и тогава също е имало разводи. И разделени деца. Ама като си знам, че Истинският просто иска провокира отново ... реших! Няма да цитирам.
   Истински, ако искаш да ми разбере интимната мислА и цитата, прочети "Двойната Лотхен" и по-специално - размишленията на автора.

Общи условия

Активация на акаунт