Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 028
  • 363
  •   1
Отговори
# 60
До Хърмаяни (въпреки, че актрисата стана секс символ в Европа, но нека предположим, че харесвате това име):

Вие малко бъркате своя интерес с този на детето ви.
Ако то може да живее в къща, а вие предлагате гарсониера?
Ако с ОНД (или както там беше) то ще ходи в частно училище, а вие предлагате кварталното...
Е тогава е съвсем в реда на нещата съда да даде детето на другият родител?

Защо ще искате детето да е с вас, при условие, че то ще е по-добре другаде?!!!
Някак не мога да ви разбра... Вие за КОГО МИСЛИТЕ? За детето или за ВАС?

# 61
Това по-долу, изглежда не беше за мен. Аз не съм обсъждала въпроса за гарсониерата и къщата.
А колкото до "закачката" с името - нали не бъркате героиня от роман, с актриса? Все пак никът ми не е Ема Уотсън.

До Хърмаяни (въпреки, че актрисата стана секс символ в Европа, но нека предположим, че харесвате това име):
Вие малко бъркате своя интерес с този на детето ви.
Ако то може да живее в къща, а вие предлагате гарсониера?
Ако с ОНД (или както там беше) то ще ходи в частно училище, а вие предлагате кварталното...
Е тогава е съвсем в реда на нещата съда да даде детето на другият родител?
Защо ще искате детето да е с вас, при условие, че то ще е по-добре другаде?!!!
Някак не мога да ви разбра... Вие за КОГО МИСЛИТЕ? За детето или за ВАС?

ПП Благодаря за комплимента все пак, не се случва всеки ден да ме наричат секс-символ на Европа. А трябва  Joy Joy Joy

# 62
  RealTrue изглежда добре си запознат с европейските закони,"нормалните държави",може би имаш опит,живял си в такава страна,както и да е.Аз няма да пиша високопарни думи и термини. Да речем,че това което искаш стане.Детето е при теб за периода,в който ТИ! поемаш отговорност за него.Не знам на каква възраст е детето/децата ти,но така изглежда един горе долу нормален ден на родител грижещ се за детето си сам- Ставаш доста рано за да можеш го  приготвиш за детското заведение,правиш  закуска,будиш го,то не иска да става,плаче,обличаш го,не иска да закусва,закъснявате,трябва и себе си да приготвиш обаче.Излизате,бързате,тичате,държиш го за ръка а то. едвам върви.Вечер се повтаря същото.Да не забравяме,че трябва да имаш подходящо работно време за да можеш да го вземеш на време.Какво се случва когато детето е болно.Знаеш ли какво трябва да направиш ако вдигне 40 градуса температура или ако повръща непрекъснато?Трябва ТИ да се справяш със всичко,не някой друг.Това е една мнооого мъничка частичка от огромната отговорност на родителя с която ти си прекрасно запознат и готов да се справиш.Успех
 В страната, в която живея това за което говориш  - Coparenting  така се казва e нещо нормално,да Обаче вземи прочети доста повече от това което си чел до сега какво представлява.

В началото реших да подходя професионално към темата, въпреки леко обидната нотка. Можеше и да съм се излъгала, и наистина някой да предложи креативна идея. Нищо ново, чист мъжки шовинизъм е тая тема.

уфффф, точно

# 63
simon9, вие сте се разбрали цивизовано.  bouquet
Колко от хората тук се разбират така. Това са еденици.
Аз също имам такъв пример, като твоя, но за съжаление имам много повече примери от противоположен тип и за майки и за бащи. Последните са болшинство.
Просто манталитета на българина е такъв. Имаме си и много положителни неща, но просто копиране на едни закони , защото сме в Европа, води до това, което написа Хърмаяни.
Има закони на които само измененията и допълненията са 2 страници и стават на по-малко и от 3 месеца.
Не казвайте, че се развиваме.

# 64
... И въпреки, че единият може (и най-вероятно ще е по-богат) детето трябва да е с двамата по закон.

Как не разбирате, че това всъщност защитава вас! Ако знаете какъв вой се надига в ".... ХХХХ държава" когато баща не си взима детето в часовете за гледане...
Как се гледа на такъв татко...
Не си знаете интереса, но най-лошото е, че НЕ ЗНАЕТЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕТЕТО ВИ!

# 65
 hahaha  hahaha ОНД !!! абе това е много добро! наиш какво означава??
 Организация На Дръвниците

# 66
   Joy Joy Joy
 По добре да ги прекръстим на ОЧЗ /за малките, дето не помнят - справка в анимацията/.

# 67
Хърмаяни, механизма за реализация е известен/доколкото разбрах се твърди, че е въведен/.
Колко е да го препишем, както при много закони и наредби.
Как ще действа на практика?
Както живеем.
Кой разумен родител ще си даде детето при повечето от условията за които се пише.
Аз не! Тогава какво? По закон идва полиция и го взема и го води при другия? Звучи трагикомично!
Мисля, че няма смисъл от нов закон. Просто към сегашният е необходимо да се допълнят някой неща, и всеки казус да се разглежда отделно при подаден сигнал до Службите (Закрила на детето). Практически именно те са инстанцията която е необходимо да си влезе изцяло в правомощията и да обърне внимание, както и да предприеме мерки поведението на родителя спрямо детето. А не да ми се измъкват по бели терлички, и само да се оправдават.
Сега не ми се мисли точно как, но би могло да изглежда по следният начин:
сигнал до социалните -> проверка по случая->становище на соц. работник до директора на дадената служба включващо какво в конкретният случай е необходимо да се направи-> в правомощията си директора да издаде заповед за конкретният случай->заповедта се връчва на родителя. При отказ на родителя да я изпълни, Закрила на детето да искат съдействие от съда, които да наложи на родителя исканите мерки от страна на социалните. При неизпълнение да му се наложи солидна санкция и така на татък.............
Между другото се подготвя нов закон "Мисля че беше от рода на ДЕЦА иСЕМЕЙСТВО" или нещо подобно. Мисля, че там ще има някакви подобни нормативни уредби.

# 68
сигнал до социалните -> проверка по случая->становище на соц. работник до директора на дадената служба включващо какво в конкретният случай е необходимо да се направи-> в правомощията си директора да издаде заповед за конкретният случай->заповедта се връчва на родителя. При отказ на родителя да я изпълни, Закрила на детето да искат съдействие от съда, които да наложи на родителя исканите мерки от страна на социалните. При неизпълнение да му се наложи солидна санкция и така на татък.............
знаеш ли доклада на социалните колко е достоверен ?
много често не отговаря на реалното положение ,но те го пишат както намерят за добре.
да не говорим че в повечето случай е в полза на ОНД -  д=дръвничка

# 69
  • София
Симон, искаш да кажеш, че ако оня от организацията на дръвниците не иска да си вземе детето с полиция му го дават?! Joy Joy Joy Joy Е, това вече ме докарва до луд смях.....Коя майка точно ще подаде такъв сигнал?!

# 70
Симон, искаш да кажеш, че ако оня от организацията на дръвниците не иска да си вземе детето с полиция му го дават?! Joy Joy Joy Joy Е, това вече ме докарва до луд смях.....Коя майка точно ще подаде такъв сигнал?!
Не, не искам да кажа това. Тук е ролята на тези служби да свърши РЕАЛНАТА си работа. Дали, щ е бъде чрез някакви програми, дали ще е чрез метод на медиация, това е тяхно задължение.

# 71
      Симон, не се връзвай толкова на явни провокации. У нас социалните, колкото и да ги плюят, реално не разполагат нито с права, нито с възможности да изпълняват задълженията си по ЗЗД.  И предложението ти пак не дава отговор как заповедите ще се връчват на "изчезналите" родители.

Пък и смятам, че за едно дете е огромно мъчение да живее с някой, който не го иска. Каквито и глоби да му налагат, и в затвора да го пратят - все тая. Усети ли детето,че е нежелано, травмата е нанесена. И какво като накажем такъв "родител"? Нима мислиш, че детето ще е щастливо?
    В твоята тема ти зададох същия въпрос, ти така и не ми отговори. Но и не държа вече.

# 72
Не е за смях, трагично е. Представяш ли си това да стане реалност и някой „член на организацията на дръвниците“ да бъде принуден със закон да гледа детето си за определено време. Горките деца.

# 73
знаеш ли доклада на социалните колко е достоверен ?
много често не отговаря на реалното положение ,но те го пишат както намерят за добре.
да не говорим че в повечето случай е в полза на ОНД -  д=дръвничка

Оставо доклада, то ясно че не е реален, просто тябва да се засили действието на тези служби

# 74
     Ако си мислиш, че в социалните работят много психолози, грешиш. Има и такива, но са малко. И работата им не е да показват верния път на "неразбиращи" родители. Няма и да бъде. Навсякъде по света тази услуга е по желание, и скъпо платена.

Общи условия

Активация на акаунт