Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 043
  • 363
  •   1
Отговори
# 15
Не искам да ви обиждам, но... явно нещо не схващате.
Децата да бъдат по равно с двамата родители. Така няма да се чудите как да накарате другият (бил той баща или майка) да плаща и да си гледа детето.
Просто ще му се наложи да го направи.
Не искам да ви обиждам, но сигурно разбирам далеч по-добре от вас. Това ми е работата. Към настоящият момент такъв един закон не би могъл да проработи. Дори да вкараме в затвора родител, който не желае да полага преки и непосредствени грижи за детето си, пак няма да го принудим да го прави адекватно. След години - може би. Но не и в днешната реалност.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 20:46 от Хърмаяни

# 16
  • София
И ако другият родител не иска да гледа детето през половината време?! Насила ще бъде накаран - със закон и глоба?! И детето ще е адски щастливо при такова размятане насам-натам?
Тази фитка я правят х`американците - гледали сме ги тези филми...и щото там няма дрога, няма насилие..всичко им е на 6 понеже родителите имали права 50/50.....Не ставай смешен, защото си направо жалък! Та БНД смята, че 3 пъти седмично по 1 час е прекалено много и редовно съкръщава едното виждане...и аз трябва да му налагам глоба ли?! Shocked Shocked newsm78

# 17
Та нали затова е нужен този закон, така както е в цяла Европа.
Децата да бъдат по равно с двамата родители. Така няма да се чудите как да накарате другият (бил той баща или майка) да плаща и да си гледа детето.

Надявам се този закон да се приеме час по скоро, защото дори самото ви не разбиране на въпроса навежда на мисълта за тежко родителско отчуждение... със всичките му последствия, като наркотици, убийства и т.н.

Виждам, че си изключително заслепен, какъвто и да е проблема ти, за да не видиш, че 50:50 не е решение за детето.
Нали все пак неговото право и интереси трябва да се защитават. Не тези на родителите. Родителите имали били права на това и онова, а какви права има детето? Да си мести торбичката от къща в къща?
що не помислите за следният вариант: детето си живее в една къща, а родителите, всеки според реда му, се нанасят и изнасят от нея, да речем на 2 седмици. Или на половин година?
Не ти харесва нали? Я сега се постави на мястото на детето си и ЗАБРАВИ за секунда твоите измислени права. Права има детето, ти нямаш.

# 18
Та нали затова е нужен този закон, така както е в цяла Европа.

Надявам се този закон да се приеме час по скоро, защото дори самото ви не разбиране на въпроса навежда на мисълта за тежко родителско отчуждение... със всичките му последствия, като наркотици, убийства и т.н.

И щото ще му се НАЛОЖИ, "мисълта за тежко родителско отчуждение... със всичките му последствия, като наркотици, убийства и т.н." е изключена, това ли се опитваш да ни убедиш?
Първо, връзката между тежкото... и последствията, които изброяваш, е откровена обида към родителите, отглеждащи, по една или друга причина, сами децата си. Според теб, те, априори, престъпници отглеждат, ммм?
Второ, никакви закони не могат да те сближат с детето ти, ако го ползваш като оръжие за възмездие. Както и никакви разстояния не могат да те отдалечат от него, ако усеща любовта ти. Фактът, че си готов да разкъсаш душата му на две половини,  важното е да са РАВНИ, говори какъв възпитател би бил.
Допускам, че разсъждаваш така под влияние на емоциите. Явно обичаш и страдаш за детенцето си, забрави ожесточението и омразата, постарай се през времето, което прекарвате заедно то да има идеалния пример за подражание и тежкото родителско отчуждение просто няма да има шанс.

# 19
Ами да наистина не схващам ,но това че бащата на моето дете например ,изобщо не се интересува от него.Не го е виждал 9 години!Сега нещо да имаш да ми обясниш?!Или може би ще ми кажеш,че аз не съм разрешила да го види?! Определено изобщо не си наясно с много неща и аз също не искам да те обиждам,но този който не схваща и едва ли ще схване си ти!

# 20
  • София
RealTrue, защо ли ми намирисва, че си търсиш начин да се оттървеш от издръжка и си мислиш, че като режима е 50/50 няма да трябва да плащаш и някак си си въобразяваш, че ще е по-лесно за теб, без значение кое е по-добре за детето?
Ако искаш дискусията да има смисъл, отговори на въпросите, които ти бях задала, иначе дрънчат на кухо постовете ти.
ПП. Ти разведен с дете ли си? Какъв ви е режима на виждане? А ти какъв би искал да бъде?

# 21
Как така родителите ще имат еднакви права върху детето? Не трябва ли да имат еднакви задължения, а правото да е на детето?
Как ще се възпитава това дете? То няма ли да изгражда среда около себе си?
За варианта на Lucky.me съм съгласна! Ще бъде интересно. Задължително трябва да му осигурят и двамата общо жилище.
Бърди , и аз мисля така.
Не зная защо другия родител мисли, че като дава издръжка те покрива разходите за детето пък и остава и за родителя при който е детето.

# 22
До Малвина: Бащата не го виждал 9 години, най-вероятно, защото съда с лека ръка го е "подарил" на вас. Е, тогава защо да го вижда? За да го тормозите, да не му го давате и т.н.? Естествено, че няма да иска да го вижда. Нито детето нито вас. Това е ЕСТЕСТВЕНА реакция. А когато детето порасне и разбере истината тогава то само ще избере. Но не се учудвайте, че може да избере бащата. Това също е ЕСТЕСТВЕНА реакция.

Да внеса едно уточнение: режимат 50:50 е отдавна въведен в ред европейски държави. Това, че на някого не му се вярва или не иска да вярва, че детето ще живее 1 ден с единият и 1 с другият си е негов проблем (още не е, но се надявам скоро да стане в името на децата!). За съжаление БГ правото е доста поизостанало, но рано или късно и това ще се случи. Ето това е отговора на вашите непрекъснати плачливи оплаквания в този форум!

1. Оплаквате се, че издържката е 80 лева  и бащата не плаща нищо отгоре.
2. Бащата не приема унизителните ви предложения (в общия случай, не касае всички) за свиждане един път по 7 секунди на 29-ти февруари и съответно ... повече не чувате нищо за него, като най-страдащия в слуая е детето. (Това отмъщение е безотговорно от страна на майките, но те го правят или поне 90% от тях, защото са наранени, че са зарязани).
3. Оплаквате се, че "бащата не търсил сина си 9 години". А вие колкото от времето му предоставихте при развода? Половината? Ако не е половината, тогава какво очавате? Някой да се унижава, само защото на вас ви е болно, че сте зарязана и искате са отмъщавате? Нали се сещате, че при мъжете (в повечето случаи) тези номера не вървят и той ще предпочете да не види детето си пред това да го унижавате или да го крънкате повече пари.

Ето затова, в законодателството на много държави е въведен този принцип. Разбира се, не очаквам много хора да го "вдянат" това нещо (в този феминиски форум), но това е бъдещето.
САМО това ще защити ДЕТЕТО (на първо място), ВАС и другият родител.

П.С. За недоразбралите: При гледане 50:50 издръжката се поема в същата пропорция, т.е. ВСЕКИ родител заплаща РЕАЛНАТА издръжка, а не по 40 евро или там колкото се пада.

# 23
  • София
RealTrue, все пак не ми отговаряш на въпросите за положението ти, от какво се притесняваш?

# 24
Значи права е Бърди ! Peace

Каквото и да си говорим винаги става дума за пари .
50:50, за да не се плаща издръжка .

# 25
Колко много закъсняват законите?
За децата родени извън брак, как стой закона?

# 26
  • София
50:50, за да не се плаща издръжка .

Без да си дава сметка, че ако детето е при него половината време, разходите ще са му повече (ама отде да го знае това  Laughing).
Да не говорим за вредата за спокойствието на детето, което прави и губи приятелства със скоростта на размяната.

Все пак, бих продължила да дискутирам темата, ако автора й ми отговори за неговото положение, другото е ала-бала, колко сте лоши жените. Знаем, знаем, по-зли от нас няма, споко, наясно сме.

# 27
Цитат
До Малвина: Бащата не го виждал 9 години, най-вероятно, защото съда с лека ръка го е "подарил" на вас. Е, тогава защо да го вижда? За да го тормозите, да не му го давате и т.н.? Естествено, че няма да иска да го вижда. Нито детето нито вас. Това е ЕСТЕСТВЕНА реакция. А когато детето порасне и разбере истината тогава то само ще избере. Но не се учудвайте, че може да избере бащата. Това също е ЕСТЕСТВЕНА реакция
.

Joy JoyМда,ясно.Няма нужда да ми обясняваш повече,беше ми ясен като бял ден още преди да ми отговориш.Класика в жанра просто! Mr. GreenМа верно що пък тряба да вижда собстевното си дете?!Не стига ,че трябва да плаща издръжка,ами и да го вижда!Направо ми се гади от такива като теб и като си помисля,че сте масово явление Sick

# 28
Ето затова, в законодателството на много държави е въведен този принцип. Разбира се, не очаквам много хора да го "вдянат" това нещо (в този феминиски форум), но това е бъдещето.
САМО това ще защити ДЕТЕТО (на първо място), ВАС и другият родител.
Това не го разбрах. Може ли пояснение.

# 29
  • София
Пояснения не ни се полагат, понеже сме глупави феминистки, сори Simple Smile
Само обяснения как вредим на децата си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт