Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 398
  • 720
  •   1
Отговори
# 435
  Ето ме и мен с обещания отчет  Mr. Green
  Първо да кажа, преди да съм забравила  Crazy : стихотворението е супер, и аз се просълзих, а ми се случва много рядко... Песента също, винаги съм обичала Скорпионс, а сега умишлено търся такива по-бавни и релаксиращи песни и се размазваме с бебо  Party
  Та, да разказвам каква Баба Меца съм станала, ужас. За 18 дена от последната консултация съм качила 2 кг и вече съм + 12кг, което горе-долу ме устройва, като се има предвид какъв глад ме гони от 2 седмици... Нооо, коремът ми направо е изхвръкнал за нула време- от 94 см обиколка сега е 98 см   и фундуса от 29 см- на 34 см. И ще се чудя аз, защо ме болят коремните мускули последните дни, направо на моменти много неприятно. Иначе бебо е даже с една седмица назад, но той така си върви, ориентировъчно е вече към 2.100 кг Дано така си върви, че да имам шанс за нормално раждане, че баткото беше 3.700, а вторите били с десет процента по-тежки и ще ми дойде множко за VBAC... Иначе си е главично разположен, с гръбчето надясно. Бях готова да се обзаложа, че е с гръбчето наляво, защото ме рита все горе вдясно, но ме изненада  Grinning Може и да се е врътнал в последния момент, не че е толкова важно.
  Дадоха ми и 45- дневния болничен, как лети времетооо...
  А да знаете каква картинка бях като трябваше да се кача на магарето, за да ми вземат вагинален секрет... Голямо гъзурене падна, не мога да си вдигна краката, че си помагах с ръцете и пуфтя, а докторката се смее  hahaha
  И за мен бяха интересни разказите за секциото, че предния път бях с пълна упойка и не помня нищо... Но пък и проспах излизането на бял свят на сина ми, за което малко ме е яд, та съм се настроила за спинална, ако се наложи пак секцио.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:34 от Mama Ivy

# 436
Привет и от мен

За спирането на магнезия - днес бях на лекцията, организирана от сп. "9 месеца" в ЦУМ и гостуваше лекар от Майчин дом, за име сега не мога да си спомня, изхвърча ми от разсеяната главица  Blush Та всичко протече като дискусия и му задавахме въпроси за всичко около раждането. По повод магнезия аз го питах дали се спира преди това, примерно след 36г.с., а неговия отговор беше, че приема на таблетки примерно 3х1 почти не оказва никакво влияние върху това кога ще започне и как ще протече раждането. Каза, че в Майчин дом повечето от момичетата са включени на системи с магнезий и въпреки това е на лице родова дейност. Та това е според него, аз смятам да питам и доки от ЖК.

За скъсената шийка и друг път съм писала, че моята е около 2.2см от 23 г.с. насам. Бях доста стресирана по този повод, но вече съм по-спокойна, защото все още сме си 2в1, дано и още няколко седмички си остане така  Praynig. Разбрах, от лекарите, че това наистина е опасно и не е нещо нормално, но при условие, че няма родова дейност и едно характерно "вклиняване", което се забелязва при ехографски преглед, няма и разкритие - не бива да се панира човек. Така че консултирайте се с лекарите си, те ще направят всичко възможно, почивайте повече, но не мислете само за това  Hug

# 437
Иви ти второто искаш нормално ли да го родиш?

# 438
Да, много искам даже  Simple Smile Но естествено ще бъде каквото сабя покаже, важен е крайния резултат  Peace

# 439
Мамчета,здравеѝте и от мен.Много се радвам се всички които са били на преглед и  са им казали хубави неща за бебчетата,Нека  и занапред да е все така.Аз да ви питам вие какво усещате когато бебоците хълцат.Аз от онази вечер долу ниско вляво усещам туптене ли да го нарека незнам,но е на интервали.5-6 туптенета и спира,след 2 сек.пак така.Какво ли ще да е ThinkingЩях да забравя-как се преварява зехтин-нещо започна да ми опъва напоследък кожата и викам освен с кремовете да се намажа и с това.
Блазе на мамите,които си правят сбирки и си говорят по женски,направо ви завиждам.Тук в Кипър,тъкмо се наканим на разходка и аѝде завали силен дъжд.След няма и час пекне слънце.Времето е променливо точно като моите настроения Mr. Green.
Целувки и прегръдки   love001

# 440
Да, много искам даже  Simple Smile Но естествено ще бъде каквото сабя покаже, важен е крайния резултат  Peace
Браво на теб, аз обаче реших за себе си, че и вариант за нормално да има ще го раждам и това секцио. Още повече, че моят доки е фен на нормалното, ама като го попитах как е родила жена му миналият месец и той хрън-мрън - секцио. Ще чакаме сабята да покаже :]]]

# 441

Ето нещо леко и приятно - според мен де - за всички, дори и за тези, които си падат по-по-похари музика :]]]

# 442
Ето ме,върнах се! Hug
Но вие не сте спали,сега ще чета и пиша едновремено.
Murry при мен със всяко следващо дете любовта става все по-силна.Не казвам че не обичам децата си еднакво,но че чувствата и емоции стават все по-дълбоки,по-смислени,по-зрели.
А за другото същата съм и аз.Понякога се карам на малкия и даже съм го плескала на два пъти през тази година и по принцип изглеждам като много сурова, обаче ако таткото се кара на детето и не дай боже той да го плесне,иде ми да скоча и да му изям гръкляна. Crossing ArmsИначе се опитвам да не се противопоставям,защото смятам че това е най-вредно за детето,после мога да пиля цяла вечер на главата му,защото все ми се струва че прекалява не и пред детето обаче.И винаги казвам че човек трябва да бъде умерен във всичко.
За ражданията само не ми се смейте,може да ми е четвърто а колко ме е страх само аз си знам.Не искам нито да раждам естественно,нито със секцио,искам някой друг да ражда вместо мен.Да се събудя и бебето да е до мен. hahahaКолкото си по млад толкова си и по издръжлив,преди търпях на болка,сега хич не я понасям.
[quoteАко може пак да попитам - за срещата в The Mall на 9.03. има ли някакъв сайт или имейл където да се запиша?][/quote]
mio_17 ето тук се запиши moeto_dete@sanomabliasak.bg

Стихотворението ще го прочетем с най-малкия батко като се върне от градина.Той е много грижовен още от сега.Говори на бебето,целува го,пуска му песнички,не ми дава да се навеждам а ми помага да се обуя,защото да не затискам бебето,пази ме в градския транспорт да не би да му е тясно на бебето.Обаче незнам като се роди дали ще е така все грижовен.
Seagul Нямам много какво да кажа ,зависи какви са ти критерии.Преди да избера личен лекар в София информирах се по интернет и чрез форуми за педиатри в района.Най-добрите нямаха свободни места,това не важи за новородени.Те са с предимство.Но нашето семейство са 5 човека и всички ни отказаха.Идинственно д.р Якова от "Полимед" ме съжали и ни взе всичките.Много приятна жена,много усмихната,на следващото идване ни помнеше всички имена,услужлива,обяснява подробно,дава съвети и по телефона,не боледуваме често и сериозно за да дам мнение за колко е специалист,не ни изписвала антибиотик до сега.Държи на ваксини,даже с такава уговорка ни взе,обещах ме че ще бъдем редовни.В самата сграда е чисто и приятно.Бебето ще запиша пак при нея
Rois По принцип ако си записана на борсата не носиш такъв документ,социалните имат връзка със системана с бюрото по труда,но това е за нашия град,за вас незнам,най-добре на място да питаш,а за еднократната помощ също побързай,мисля че имаше срок,да не го изпуснеш,не го казвам от личен опит а от чутото от тук от там.
Споменах те за багажа.Днес в Тина Киркова д-р Савова каза че хубаво е да си го приготвим в 34 седмица.
Уморих се  smile3507,ще си почина малко,после мога и да продължа.  bouquet

# 443
  • Варна
Здравейте мамчета, аз не съм се разписвала от няколко теми, но Ви чета постоянно.

Стихотворението много ме развълнува, даже го разпечатах да го прочета довечера на бъдещия батко.

При нас с бебка всичко е в норми, днес бях на ЖК, отговаря си на седмиците, доктора каза да устискам още три седмици и после било позволено да се ражда  Laughing

Приятен уикенд на всички!

# 444
  • Сопот, Пловдив
Rois По принцип ако си записана на борсата не носиш такъв документ,социалните имат връзка със системана с бюрото по труда,но това е за нашия град,за вас незнам,най-добре на място да питаш,а за еднократната помощ също побързай,мисля че имаше срок,да не го изпуснеш,не го казвам от личен опит а от чутото от тук от там.

За еднократна помощ при бременност мога да подам, само след като съм влязла в този период 45-дни преди термина, а аз още не съм. А за помоюите за отглеждане на дете, чак след като се роди. Поне така аз знам, та мисля че още не съм закъсняла, даже още не мога да подам.

# 445
Благодаря на Мъри и Асита за музикалните поздрави.
И днес не си получих поръчката за бебка Sad
Като чета за дължината на шийката на матката и ми е много интересно, защото моята лекарка досега не е споменавала нещо подобно.
Задължително ли се взима вагинален секрет при даването на 45 -дневния болничен? Питам защото за предишния преглед преди 2 седмици не можах да отида на козметик за интимните части и се обръснах- оттогава кожата ми е възпалена, излязоха ми пъпки, боли и сърби и сега ме е страх да отида на козметик, пък не мога да отида и космата на прегледа във вторник.Та направо съм в чуденка. От друга страна вече 2 пъти са ми взимали секрет и беше ОК.Нямам оплаквания. В понеделник ще ми правят обременяване с глюкоза, надявам се всичко да е наред и с това.

# 446
Хе хе и аз днес ходих на ЖК и си взех 45-дн. болничен.
И аз за 2 седмици - +2 кила, явно е нормално... Викам на доки - ще ми расте ли корема още - и тя- ами ще ти расте, как иначе. Беба е 1830 гр, измериха й тоновете, взеха си там секретите дето ги интересуват и така...
Ще ви чета сега, че много сте изписали...

# 447

За еднократна помощ при бременност мога да подам, само след като съм влязла в този период 45-дни преди термина, а аз още не съм. А за помоюите за отглеждане на дете, чак след като се роди. Поне така аз знам, та мисля че още не съм закъсняла, даже още не мога да подам.

Аз не погледнах твоята лентичка и понеже аз влязох в 45-дни си мисля че всички са като мен. hahaha
И да направя реклама.Първата пералня с бебешки дрешки е готова,почвам да гладя.Имам още 3 перални.Купих си ето този омекотител,много съм доволна,ако не сте го пробвали ,направете го.И да питам от коя възръст смятате да ползвате омекотители.?
А дрешки са толкова мънички,не мога да си представя отново, че бебето ще  е толкова малко.Спомням си когато бях бременна с първото си дете появи се една страст у мен,а тя беше плетене на две куки.И колко мъничко съм си го представяла,че всичко което оплетох не можах да го облеча нито веднъж. hahaha

# 448
  • Пловдив
Ами по принцип ми казаха точно на 6 часа (4 приема за 1 денонощие), но след 1 седмица ставане в 6 ч., за да пия първия за деня прием... се отказах от стриктното спазване на часовете, та сега го пия: когато стана (обикновено 7-8 ч. сутринта), после между 12-13 ч. на обяд, след това 18-19 ч. вечерта и окло 12 ч. през нощта или ако видя, че заспивам по-рано и по-рано съм го пила. Но аз спазвам и разлика от 1,5ч. поне с приема на магнезий и поне 20 мин. разлика с приема на хомеопатия. Абе голям график, ама му свикнах...  Rolling Eyes
Леле, аз такава стриктна не съм била от началото на бремеността, ама и АГто не ми каза нищо за почасово пиене- само 3*1/2 и да увелича най-много до 4*1 ако няма ефект върху контракциите по-ниската доза . Май ще звъня за но-шпато и за гинепрала да питам, а като гледам следващия преглед ще разпитвам и за дължината на маточната шийка по-сериозно (живот и здраве обаче не по-рано от 10то число ще отивам пак, та дотогава ще гледам да се щадя колкото е възможно с малкия калпазанин край мен).
megi_s - страхотно е стихчето, много ме разчувства, жалко че баткото ни е малък за да го разбере... Иначе днес гостенското показа бъдещи проблеми, които мога да очаквам с пристигането на бебето вкъщи. Два пъти го удари по ръчичката само защото му се обръщаше повече внимание в момента, а него не го слушахме какво си бръщолевеше. Свикнал е наистина да е цялото внимание за него и това ще е първия препъни камък. Като му се скарах и започна да се тръшка и да бие разни играчки, просто защото стана ясно, че не може да бие нито бебето нито мен, та там където можа да пренасочи без отговор го направи. Не искаше да си дели играчките- каквото давах на бебето от бебешките му играчки , с които вече не играе , отиваше и му ги вземаше от ръката, хвърляше балони по него (добре че не му дойде на ум да хвърли топка, сигурно щяха да си тръгнат много бързо). Общо взето много ме изложи, не се е държал така преди, ама и отдавна не сме го събирали с бебета - преди просто не ги отразяваше, а сега... Почвам да си представям Мони какъв зор вижда с две по-големи дечица, аз днес едно едва удържах да не пребие бебето  ooooh! А да кажеш ,че го бием редовно не е вярно, за една година най-много три шамара да е изял и то все е било в моменти, в които е прекалил много сериозно, а от известно време бие всичко ако не му се угоди нещо , раздава главички , хапе... дано му мине докато дойде бебо, че не знам как ще го усмирявам.  Praynig
Момичетата с предишно секцио - за колко време се излиза от пълна упойка при раждане секцио?! Аз не искам да рискувам с анестезии в гръбнака и ако се наложи спешно секцио сигурно ще се спра на общата анестезия, обаче се чудех колко ли време държи, че да мога да си взема възможно най-скоро после бебо при мен, да не се окаже прекалено дълго и трудно излизането от нея. Моля споделете!!!  Hug

# 449
  • Сопот, Пловдив
big mamma , то аз си говоря на изуст  Grinning , не съм сигурна, че е така, просто така видях на няколко места в нета, ама не е сигурно колко актулано е било.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт