Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 401
  • 720
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, признавам- не прочетох стихотворението.Но като чета отзивите- и по- добре. Достатъчно плача на разказите за секциото и по- специално на моментите, в които някои от вас споделят как са поставилите бебчетата близо до лицата им. Не искам да плача.
След малко ще ходя да видя дали са ми донесли поръчката с бебешките нещица- комплект за изписване, бодита, гащиризончета.
Мирелка- не се страхувай от съвременната българска медицина!Настрой се положително.Знай че никой лекар, сестра или акушерка не иска да ти направи нищо лошо. Та ние ще бъдем в най- хубавото отделение на болницата- Родилното!

# 421

madlene защо е опасно да е под 3см.Има опасност от раждане или нещо за бебето.
не мога да ти обясня точно защо...но лекарката ми ми каза че така с преждевременно разкритие опасността бебето да се роди по рано е по голяма...виж този линк http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/crvx_insuffiency/
но моля ви не се плашете!!!!! при всеки е индивидуално. най добре е човек да се посъветва с гинекологът си.

# 422
Момичета, признавам- не прочетох стихотворението.Но като чета отзивите- и по- добре. Достатъчно плача на разказите за секциото и по- специално на моментите, в които някои от вас споделят как са поставилите бебчетата близо до лицата им. Не искам да плача.
След малко ще ходя да видя дали са ми донесли поръчката с бебешките нещица- комплект за изписване, бодита, гащиризончета.
Мирелка- не се страхувай от съвременната българска медицина!Настрой се положително.Знай че никой лекар, сестра или акушерка не иска да ти направи нищо лошо. Та ние ще бъдем в най- хубавото отделение на болницата- Родилното!
така е но много ме е страх а може би и защото ще ми е за пръв път Praynig

# 423
  • Сопот, Пловдив
Днес не мога да се включа по нито една тема, само ще си чета  Laughing . Пак бях решила да излизам по магазини и задачи, и пак времето е гадно. Другата седмица вече дъжд, сняг или студ, трябва да ходя, че изоставам с графика.

Да попитам - има ли майки, които са безработни, и са подавали или ще подават документи за еднократната помощ при бременност или социална помощ за отглеждане на дете до 1 година? Въпроса ми е - изискава се документ, с който да докажеш дохода си не знам колко месеца назад, в нашия случай, се взима някакво удостоверение от Бюрото по труда, че сме безработни ли? И освен удостоверение за термина за раждане и лична карта, друго искат ли им на безработните? Питам в случай, че знае някой, а аз е крайно време да посетя социалните, ама това гадно време...   umbrella cold

# 424
Днес не мога да се включа по нито една тема, само ще си чета  Laughing . Пак бях решила да излизам по магазини и задачи, и пак времето е гадно. Другата седмица вече дъжд, сняг или студ, трябва да ходя, че изоставам с графика.

Да попитам - има ли майки, които са безработни, и са подавали или ще подават документи за еднократната помощ при бременност или социална помощ за отглеждане на дете до 1 година? Въпроса ми е - изискава се документ, с който да докажеш дохода си не знам колко месеца назад, в нашия случай, се взима някакво удостоверение от Бюрото по труда, че сме безработни ли? И освен удостоверение за термина за раждане и лична карта, друго искат ли им на безработните? Питам в случай, че знае някой, а аз е крайно време да посетя социалните, ама това гадно време...   umbrella cold
ако питаш за социалните аз знам че неизискват само попълваш една декларация за социлно подпомагане която ще заесеш на жк-то ти поне тука е така аз утре-другиден ще ходя и ще кажа със сиг...

# 425
  • Сопот, Пловдив

ако питаш за социалните аз знам че неизискват само попълваш една декларация за социлно подпомагане която ще заесеш на жк-то ти поне тука е така аз утре-другиден ще ходя и ще кажа със сиг...

Не е ли обратното, с документ от ЖК да ходя при социалните, в смисъл лекарката няма да ми плаща помощите, за какво й е на нея документ?  newsm78 Много са ми омотани тея изисквания и навсякъде в интернет пише различно.

# 426

Не е ли обратното, с документ от ЖК да ходя при социалните, в смисъл лекарката няма да ми плаща помощите, за какво й е на нея документ?  newsm78 Много са ми омотани тея изисквания и навсякъде в интернет пише различно.
ами  аз точно тово питах лекарката защото тя си помисли чи съм с доход и ме прати да си заверя амбулаторния картон и аз и казан чи нямам доход от никъде и тя ми каза че като ида в социалните ще попълня само декларация и аз я попитах дали болничния ще ми трябва и тя ми каза не те ти издавали документ които се прикрепя към болничния но други ден като ида ще напиша какво искат точно Simple Smile Simple Smile

# 427
Vadada забравих да кажа че лекарката ми ми забрани да правим секс с ММ и така си перкаме вече месеци наред  Cry  ама да се роди живо здраво бебчето, пък ще наваксаме  Simple Smile

# 428

Един поздрав от мен. Днес съм в особено настроение...

# 429
  • Сопот, Пловдив
 Еееееее , asitta , тук ме уцели тотално и безрезервно!   bouquet Hug Heart Eyes . Това ми е един от най-любимите филми, Виго Мортенсен е най-любимия ми актьор, а Арагорн е един от филмовите образи, в които съм била влюбена с години! Даже в главата ми в началото се въртяха Виго, Мартен, Арагорн и Елесар като евентуални имена за бебо  Joy . И музиката е хубава!  Peace

# 430
Пускам ви още една интересна екстра за бебета- този път да не се смъкват чорапките!!

http://sladurite.com/product.php?ProductID=1404

Grinning

# 431
# 432
Мамчета, малко пояснения за упойките.
Наистина при епидуралната, която се прави за обезболяване на нормално раждане се слага катетър с който се допълва при нужда упойката.
При спиналната обикновено не се слага , но ако се очаква по-дълга операция или се налга по-продължително обезболяване, също може да се сложи катетър.
Ето в Уикепедия малко инфо за четящите на английски - http://en.wikipedia.org/wiki/Spinal_anaesthesia
Петя добре ви е обяснила, от какво боли глава. Аз лично нямах такъв проблем, но и приемането на много течности е много важно, за да не те боли главата. А може да си вземеш и малко парацетамол, примерно.
И ако те боли корема според мен си е най-редно да настояваш за допълнително обезболяване след като мине упойката.

Днес една колежка ми прати SMS, че на 23.02 е родила второто си и многочаквано момченце 48см, 2950гр. Почерпете се , моля!

# 433
asitta ,страхотна песен Peace,имах нужда да чуя нещо такова Hug

# 434
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Alcw33cmJyEqdEdrTTQ0OEF … E&hl=en#gid=0
я да видим вече дали става
Rois Малко по-късно ще се поровя в закона и ще ти кажаq че тотално съм ги забравила нещата, а сега ще укротявам малко Никиq че ни никнат 3 кътника едновременно и е адски крив.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:17 от sosmy

Общи условия

Активация на акаунт