Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 363
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Rois аз съм гладила дрешките само от външната страна преди,  сега смятам също само от външната да гладя. Това, че са плюшени да не те притеснява, аз също имах преди предимно плюшени дрешки тъй като ми беше зимно бебето. Ако е по-финна материята или ти е изключително силна ютията, както казват другите мами тензуха е много добро решение
elil за кошчето за кола - наобратно се вози бебето, защото при евентуален сблъсък кошчето поема тежестта на главата и гръбчето и е по-сигурно.
 Peace  Напълно съм съгласна с Natali,
А кошчето за кола не е неудобно за бебето, самото кошче би трябвало да има няколко положения на коша. Аз съм го използвала след 5м и за хранене на бебето, тъй като в най-изправено положение бебето е почти седнало и ми беше много удобно да седи там бебето и да не шава много, за да хо нахраня на спокойствие. След 5-ти месец сложихме столче за кола в колата, където вече бебето не лежи, ами седи и тогава е ориентирано положението му по-посока на движението.

# 601
колко струва тази джаджа?
Платих 15 и нещо.

Аз дрехите от вътре не съм ги гладила .Те ютиите са достатъчно силни и дезинфекцират.От външната е достатъчно.А също ползвах стола за кола доста време в къщи.Когато бебето се опитва да се изправи,но още не може да сяда е много удобно.Така си е около мен,вижда всичко наоколо и е голямо удобство.

# 602
Elil, и аз в началото слагах малка възглавничка в столчето за кола и отгоре пеленка, за да се изравни и да изчезне чупката, която се получава в кръстчето.

Mwpo, предишната бременност още от 6-тия и аз имах един участък на десния хълбок, който ми беше като изтръпнал непрекъснато и нямах никаква чувствителност. Беше много неприятно, но явно нещо се пристискаше. Надявах се, че ще се оправи след раждането, но чак след 6-7 месеца нещата постепенно се нормализираха. Може би не стана веднага, защото бях качила много килограми (30+) и след това много бавно ги свалих.

# 603
  • Бургас
А аз от няколко дена получавам едно изтръпване встрани на крака,външната страна на бедрото.
Много ми е странно.  newsm78

# 604
Момичета, мисля че вече си набавих важните неща за болницата. Дотук имам готови 3 нощници, кърпи за баня, халат. Днес си купих един пакет стерилни гащи за еднократна употреба, два чаршафа за еднократна употреба, лигнин- 1 пакет, два пакета нощни превръзки Либрес- препоръча ми ги аптекарката, защото били памучни, един пакет мокри кърпи за почистване на гърдите, протектори за зърната, едно малко шише за бебка.
По прицип в болницата не искат нищо, но аз предпочитам да си имам каквото трябва, за да ми е по - хигиеничен и по- приятен престоят там.
Вдругиден, когато ми е консултацията ще попитам все пак за бебка нещо не трябва ли да нося.
Взех си и Арника и дори приех първите 5 зрънца.

# 605
bvl за какво се пие Арника?

# 606
за изтръпването  - момичета работите ли с лаптоп на коленете?

На мен ни се случи преди време .... но не помня ... бях ли бременна ... не бях ли .... Simple Smile
е мина от самосебе си ... тъкмо бях почнала да се чудя от кой доктор да почна ...

# 607
Мегито,това е линк, който по принцип го има и на първа страница в секция Бременност : http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034

# 608
 Здравейте!Вчера имаше затишие в темата,а днес сте изписали света!
Ройс колана не е този,който си описала ти.Този като гащи е за след раждането.А има специално за бременни-пак е от еластична материя,но минава под корема и върху кръста отзад.Гледах ги във Вис Виталис.
Арниката се взима за по-безболезнено раждане.На пръва страница има линк към темата,в която е описано подробно!
Биг мамма Петя 47 съм(това не ми е годината на раждане,просто цифрички Mr. Green).Бебето на лентичката наистина е момче,но това си е снимка от сайта за всички в тази седмица!
Сосми е права за сумата при близнаци!Имам колежка,която миналата година роди близнаци и получи еднократна помощ около 4000лв.
За зачервената,загрубяла и/или белеща се кожа-не трябва да е така.на мястото могат да се образуват стрии!Друга възможност е самия крем или олио да предизвиква това!Сменяйте,докато е време!

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 18:10 от petia47

# 609
  • Бургас
Моя компютър е на бюрото.Седнала съм на стол. А изтръпването го получавам,най-вече к огато съм на мивката да мия чинии или готвя нещо  Joy
За арниката нищо не съм чела,ще погледна.

bvl , браво за покупките. Необходими неща.  Peace

# 610
# 611
Момичета имам въпрос: Утре ще ми правят обременяването с глюкоза, сега прочетох информацията по темата качена на 1 страница и у мен се породиха куп въпроси. Таям пише, че 2 часа след приема на глюкозата не се става, не се яде и не се пие. Лекарката пък ми каза, че след като ми вземат първата кръв и изпия глукозата мога да хапна. Знам, че утре ще ми обяснят, но тъй като за мен закуската е много важна, просто незнам как ще издържа без хранене от 6 ч., когато ще стана, до 10-10.30, когато ще са минали 2 часа. Моля онези от вас които минаха през това да споделят как е минало при тях. Може и на лични, за да не товарим другите.

# 612
  • Бургас
 newsm78 За какво е това обременяване с глюкоза?
Стана ми интересно  Embarassed

# 613
  • Червено знаме 11:)
Това за сушенето на шишетата ми хареса,ще гледам да си го намеря и аз!И колан за корема искам,но ще изчакам да видя кой размер ще ми трябва newsm78

# 614
  • Сопот, Пловдив
Пете , два типа са коланите за бременни, едните са си като гащи точно, вероятно и те са удобни, ако си уцелиш размера, на мен би бяха подарили, но просто ми е малък и ми стяга ластиката, иначе на корема си ми е съвсем добре. Точно като много дълбоки гащи си е и има една ластика, която минава на кръста и под корема. Ето го какъв  е точно моя http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2524&cat=93 , поръчали са ми го размер 5, но за мен явно е трябвало 6  Laughing . Но аз сега си поръчах от другите, които са само колан, те доколкото виждам дават възможност да си регулираш дължината, при другия тип няма такава опция.

Общи условия

Активация на акаунт