Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 364
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте момичета, аз воабще не съм от редовните пишещи но не ми и остава много време покрай бъдещия батко Simple Smile
Zakobako и аз ще раждам в Окръжна при д-р Бачуров, за сега сме говорили за нормално раждане както стана и първият път, пък да видим какво ще се случи живот и здраве. Моят термин е към 20 Април така че може да се засечем там Simple Smile
За малкото бебе аз още нищо не съм подготвила, повечето неща ми стоят от баткото, в началото ще ползваме походната кошара защото смятам да не спят в една стая двамата поне първите месеци. Спомням си че за баткото бях готова със всичко още в началото на 9-тия месец и после падна едно голямо чакане един месец, защото си го носих чак до края на деветия, вече нямах тарпение да раждам. Сега съм доста по спокойна не бързам толкова Simple Smile

# 586
Здравейте и от мен мили мамчета,аз също немога да се похваля,че съм от най-активно пишещите но пък за сметка на това ви чета най-редовно.Много ми е интересно и любопитно всичко което обсъждате,но все пак съм за първи път бременна и немога да коментирам това което мамите с втора или трета бременност си обсъждат.Прекланям се пред техният опит и им Благодаря от сърце за това което споделят тук та да можем и ние да понаучим нещо.Мирта и моят тумбак е така нацепен от стрии затова и аз несъм си изтипосала тумбачето на показ  Laughing ама инъче са ни сладки големи тумбачета  Hug Hug Hug така,че не се притеснявай не си сама с голямо тумбаче   bouquet А за апетита няма да пиша  Naughty като за световно е  Joy Joy Joy

# 587
Привет и от нас Simple Smile
Днес направихме една обиколка на София с колата Wink да си посъберем малко "неща".
Леглото/кошара вече е вкъщи и чака да бъде сглобено, за да (пре)подредим и другите мебели (в иначе "огромната" спалня Simple Smile
Имаме си вече и кошче за кола ... и тук идва чуденката ... Thinking абе как се монтира това нещо?
Според картинките на кошчето се слага обратно на посоката на движение, което за мен е безумие... ако го сложим по посока на движение ... тогава седалката се държи само от хоризонталната част на колана, което не ми се струва стабилно ...
  Embarassed само мрънкам ... отивам да ровя в нета дали няма някаква информация Simple Smile

# 588
elil, новородените се возят обратно на движението  Hug

# 589
  • Сопот, Пловдив
Мерси за отговорите за забелването. Така като чета оставам с впечатлението, че преди втория месец нищо не се прави, та дотогава нищо няма да предприемам.
И аз мисля след раждането да купя колан, именно защото не знам какъв ще ми е размера след това. А и сега съм на вълна колан за бременни, вече си поръчах  Grinning .
Днес започнах и да пера дрешките. Гледам, че имам подарени много дрешки от плюшен плат. Да питам опитните майки, такива дрешки от вътрешната страна ли ги гладите?

# 590
Rois, по принцип всички бебешки дрешки ги гладя от вътрешната страна, това е идеята, един вид стерилизация, защото вътрешната страна допира кожата на бебето, а отвън вече е въпрос на прегледност. Ръкавчетата често ходят в устата, така че и те трябва и отвън Wink В началото гладех от двете страни, после само отвътре, после хич Simple Smile

Трябва да уча, а само във форума седя, да се нарицая малко публично...  Wink

# 591
Разпис и от мен.Май само аз не знам що е то контракция и все се чудя когато се появи дали ще разбера,че е това.Нямам оплаквания за сега,даже мисля пак да пътувам през почивните дни.В началото мислех,че няма да устискам до края,а сега си мисля,че може и да пренося-луда работа.Днес си взех от Хиполенд на Чико онази екстра за изцеждане на шишета,че първия път слагах специални кърпи,но това ми се видя много практично и весело-

Виждам,че и в майската тема има едно бързаче,да е живо и здраво и бързо да наддава.
Аз чакам любимия да се върне от път,че цяла седмица бяхме сами и сега приготвям ,но в почивките изчитам писанията ви.Ох май нищо смислено не написах,толкова ми е разсеяно всичко в главата...пууу..Лека вечер на всички и стискайте ..има още месец поне!

# 592
колко струва тази джаджа?

# 593
  • Сопот, Пловдив
Moiraine а могат ли да се гладят отвътре, защото и от тази страна пак стои плата един такъв по-различен, страх ме е да не се залепят нещо, ютията ми е по-стар модел.

# 594
да .... наобратно се возели .... е има логика като цяло ... Simple Smile
А тези, които имат вече опит с това  - новородените добре ли се чувстват в такова кошче? Не е ли сгънато?

Аз не мисля че им неконфортно ... а го намирам за най-сигурния начин за превозване ... но да питам опитните Simple Smile 2 приятелки вече споделиха че не са го ползвали.... защото не било напълно легнало ... Thinking

# 595
за гладенето - ако нещо те притеснява, глади през кърпа - някой бебешки тензух или някаква по-тънка пелена ...

# 596
за гладенето - според мен ютиите гладят на висока температура и независимо откъде се глади, микробите ще бъдат убити.

за столчетата за кола - наобратно се вози бебето, защото при евентуален сблъсък кошчето поема тежестта на главата и гръбчето и е по-сигурно.

# 597
Rois, ако ютията ти има регулатор, пробвай доколко позволява плата да увеличаваш топлината. Ако нямаш регулатор, просто като включиш ютията започваш да гладиш, преди да е много загряла, докато не тръгне да залепва. Не мисля, че ще успееш да съсипеш дрешката, ако внимаваш, пък и е от вътрешната страна  Wink Има си такива капризни дрешки, но не е невъзможно да се изгладят. Тензухът също е много добра идея, пробвала съм.

elil, според мен даже си им е много удобно вътре, но то си зависи и от детето, и от столчето. Ели винаги спеше в нейното (нищо специално, вървеше с количката Кенгуру Виктория). Някои мами (от зор) си приспиват в столчетата за кола бебетата дори вкъщи  Wink

# 598
За коша за кола ние отначало подлагахме малка възглавничка, защото и на нас ни се струваше, че детето е много сгънато вътре - към 3 месец мисля я махнахме вече.

# 599
ей страшни сте Simple Smile ...

и аз си го помислих за възглавничката ... то ще си покаже...

ей таквоз е кошчето Simple Smile
http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2011/Primo+Viaggio+Tri-Fix+ASIP

Общи условия

Активация на акаунт