Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 358
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
Събинче аз на тези им казвам ластични гащи,но щом са го нарекли колан ок.Не мисля,че това точно ще ти свърши работа,дори и да беше твоя размер.А и не ги удобрявам като модел,защото притискат и корема.А целта е да се повдигне,за да поеме част от тежестта на кръста!
Наталка от течния препарат за пране се слага 50мл и 75мл за по-силно замърсено.На шишетата Персил има специална чашка,в която се сипва препарата и се слага направо при дрехите,заедно с чашката.На Сано максима дозата е същата и пак ползвам тази чашка!
А сушилника за шишета на Чико е 15-16лв и във Вис Виталис.Аз не съм цедила шишетата.Измивах ги и ги нареждах в стерилизатора за МВ.Като се извадят са само запотени и спокойно могат да се ползват веднага!
Монииии липсваш ми тук!
Диде наистина аватара ти е супер!
Отивам да прегледам майската тема!Да им е живо и здраво талисманчето!

# 616
sosmy,
ами на сайта има ценоразпис, макар че е строго индивидуално. Ама си приготвяш между 150 и 300лв.

karzz,
обременяването с глюкоза е за откриване на (гестационен) диабет.

Аз утре ще ходя да дам кръв и урина, и понеже не ми е правено, а съм и на гинипрал, мисля да си пусна един гликиран хемоглобин, пък после ще видим...

# 617
Момичета,които ще раждате в "Св.София" бившата Тина Крикова,да ви предупредя,че в списъка им за необходими вещи за раждането не пише за нощница,но вече не се ползвали стерилни като преди и трябва да се носят лични!Сега прочетох в  мартенската тема.Момичето не си купило(не по нейна вина) и раждало с еднократна престилка(като тези за посетители)!
По този въпрос някой да знае къде в София се продават подходящи нощници?В смисъл да са от трико или бархет и с дълбоко диколте като за кърмене?.Такова нещо никога не нося и не съм виждала.Обикновено продават само лъскави,имитация на сатен,розови,червени,оранжевки  Joy с дантелки, с каквито циганките ходят по болниците.Е така няма да се изкипря  Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 19:11 от petia47

# 618
Петя,
за миналото раждане си купих нощници от едно магазинче на Плиска - от страната на Киното, но не на Жолио Кюри, а на Атанас Далчев. Като завиеш покрай Глобул и започват магазинчета.
Те са памучни, с копчета, не са нещо качествено, но стават за целта.
Сега и аз търсих на много места и не намерих.
Или ще карам със "старите", или ще се престраша да си поръчам по интернет нощници и пижами за кърмене.
Не съм гледала дали в България има ( примерно при Шаманката)

Към консултантие по кърмене:
Можете ли да препоръчате някои марки шишета за комбиниране с кърмене.
Спомням си, че преди време се коментираха някакви японски.
Аз лично съм ползвала NUK и вероятно тъпо и упорито ще си взема пак... ама гледам тия Tomme Tippie, успешно имитирани и от Nuby... та се  чудя...че предния път до към три месеца додавах вечер от изцедената кърма... А замразената категорично я отказа, дори в кашите и картофеното пюре...

# 619
Петя,пижами и нощници за кърмене има на Илиянци,малко са шарени,но са памучни и стават...

# 620
Здравейте и от мен,вчера ходих на изследвания на хемоглобин и желязо и за 1 месец ми е паднал от 114 на 105,пия желязо,но то ми е в норма,относно шишетата аз съм купила вече 4 бр Tomme Tippie,и мисля и помпата да си я взема, днес една приятелка ми даде 2 стъклени шишета на NUK за всеки случай, но самата биберона е ужасна,тези на Tomme Tippie са много по хубави! Аз още не съм си подготвила багажа за болницата,но вече майка ми ми купи 3 бр нощници,в нашата апретка има чехли за еднократна употреба за 7 лв и мисля да си взема едни такива,сестра ми ми даде нейния халат от нейното раждане,аз изобщо не съм питала доки какво трябва да си взема,но на 2.03 като ходя да си взема другите документи за приемане,защото миналата седмица ми даде само болничния ще я питам какво ще ми трябва!  Peace

# 621
Петя,пижами и нощници за кърмене има на Илиянци,малко са шарени,но са памучни и стават...
Ако ме ориентираш и горе-долу къде?

# 622
Момичета, благодаря за сърдечните и топли пожелания!!! Hug
Дай боже всекиму такава радост!

Петя, благодаря за инфото за Тина Киркова и аз май натам се ориентирам. Докторката, при  която ходя сега на ЖК каза, че работи и там и ми предложи да раждам при нея. Аз и без това бях в чуденка, та тя ме улесни. И аз щях да питам за нощници, че май такава дреха не съм обличала от предишното раждане.
Диди,снимката от аватара е  супер. Като извадена от професонална фотосесия.

# 623
Петя, относно нощниците аз съм намерила този сайт http://arnicagroup.com/pizhami-i-noschnitsi-vienetta-secret/za-krmachki има хубави моделчета.

# 624
  • sofia
bvl , не се притеснявай, че ще останеш гладна при обременяването с глюкоза. Като я изпиеш ще се почустваш така всякаш си преяла и препила. Аз лично започнах да изпитвам глад чак след 3-тия час.

# 625
Попадна ми нещо за хемероиди - някоя мама беше писала че има проблем по напред ...
http://www.ekomakcapi.com/RILSKO-CHUDO_product_229.html

# 626
Добър вечер момичета!
Благодаря за съветите,пропуснала съм темата за хемороидите.Днес нещата са по-зле при мен.Понякога имам чувство че цялата кръв слезе надолу,а понякога чак ми е лошо от болка.Проблем със запек не съм имала.Намалих работата а от там и движения на 50% и останалите 50% съм седнала на стола пред компа и може би за това се получи този проблем.
За Тина Киркова никой не пита иначе щях да пиша.Необходими са 3 бр.нощници и един халат,също така чорапи и джапанки,а не чехли и всички лични хигиенни средства.За бебето споменаха само памперси и мокри кърпички.Забравих да питам за олио,но ще си взема.Д-р-Савова каза всичко за изписване да бъде подготвено и с  лепнати надписи за мъжете ни,защото е виждала как жени тръгват по джапанки на минусови температури. Mr. Green
За забелването.Аз съм за обрязването още при раждане.В щатите е много разпространено.Смятам че е по-хигиенно.Режат пъпната връв режат и пишлето със съгласието на родители ,разбира се.Големите деца съм ги зъбелвала след като навършат един месец.Спомням си големия син на 12 години беше получил замърсяване.Джо не успях ме да го забелим,имаше проблем и се наложи да го срежем.Ако можех да върна времето назад и с батковците щях да постъпя така,обаче понякога си мисля,родителите имат ли право да решават това или избора трябва да е на самото дете?
Нощници съм виждала на женския пазар и в магазинчета наоколо,незнам точно къде,но ги има.

Друго не се сещам,така че лека нощ от мен!  bouquet

# 627
krissie,мерси,аз все още следя за нови илачи за раздвижване на тая област..определено за раждането очаквам проблеми..

иначе моето бебче много странно ме бута ниско долу,сигурно с ръчички нещо си прави,особено като съм седнала.Обърнат е с главата надолу.Върти си дупето и си сменя положението на няколко дни,и в зависимост от това ме рита или в ляво, или в дясно,и вече бая силничък е станал за 30.г.с.Онзи ден за първи път усетих ритмични движения ниско долу, което тук описват като хълцане на бебчо, и много ми стана мило..
Понякога като мърда ниско долу и си прави нещо ми натиска някой орган и особено отдясно незнам какво се намира но бая боли..но за мен е сладка болка, дето се вика, на мама сладкия той!
И понеже съм първескиня, много се вълнувам от всяко движение, все викам таткото да дойде да види как ми подскача стомаха като затанцува рокендрол,и много се смеем Simple Smile
На мен термина ми е към края на април, и още не съм си взела 45 дневния болничен, но като гледам как повечето вече са го взели и са готови я с ремонти, я с дрешки, я с чантата за родилното, хем се радвам, хем ме обзема една паника, че не съм готова,че имам да чакам още 2 месеца, и уж не трябва да бързам, а ми се иска да съм готова и аз..но ме е страх да не предизвиквам съдбата, и засега изчаквам с  голямото пазаруване..А и ремонт ни чака..
Просто исках да споделя вълнението си от ритничетата на бебока и както той ми вдъхва надежда че всичко ще е ок, дано така и вашите бебчета ви успокояват и ви носят радост!
Успешна седмица за всички! newsm51 pregnant

# 628
luiza_chikone много мило ми стана като ти четох поста Simple Smile Hug....
Аз съм като тебе общо взето Simple Smile приготовления само от тук оттам .... от утре съм официално в болничен ... и ще почвам вече че да няма изненади Simple Smile
Не се притеснявай ... но не оставяй и всичко за последния момент - нямаш нужда от излишни притеснения и бързане.

За малките мъжлета и техните атрибути ... миналата седмица седнах да попрочета по въпроса ... и мен много тормози този въпрос ... и още се чудя как да постъпвам ... надявам се педиатъра да не ме обърка още повече ...

big mamma и аз си го мислех това с обрязването, но също така си задавам и Въпроса... имам ли право ... абе ще помисля още малко ... важното е че засега с таткото сме на едно мнение по въпроса ...

Когато реших да видя какво има из нета по въпроса ... повечето мнения са доста крайни... н отова май е нормално... та заради това не захванах темата тук ...

ох олях се Wink

# 629
Аууу момичета, не купувайте бархетни нощници, няма по неудобно нещо! То всичко ти лепне, бебето реве да цока, бархетната нощница ти се увива и се потиш ужасно  Sick Аз направих тази грешка първия път. Съвет - памучна къса нощничка без ръкав със широко деколте и халатче каквото си изберете. Малееее, а като ми свалиха лепенките от епидуралната как хваща лепилото на бархет, не е истина  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт