Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 377
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
delilah_qk - Защо се притесняваш от анестезия в гръбнака? Аз родих така и си е ок. Бебето го вадят до 15-тина минутки след като са започнали да режат и като го извадят веднага ти го доближават до лицето да го видиш. Е, след като малко са го позабърсали предполагам. Аз като го извадиха броих 1, 2, 3 .. изплака и след малко ми го поднесоха под носа разкрачено, че да му видя атрибута. Упойката не помня кога ме е отпуснала. Общо взето никакви гадости не се помнят. Само чакаш момента да станеш и да се добереш до Човека.
Не ме притеснява всъщност какво ще ми остане като спомен от евентуално секцио (по принцип ще опитам всичко възможно за нормално раждане) , но не искам да ме бърникат в гръбнака заради едното обезболяване , а и ще ми го подадат малкия да го видя за не повече от минута (предпочитам да ме упоят и да си го нагушкам после като съм подвижна, ако се наложи тая процедура, знам че си има риск при тези анестезии и ако не съм случила на специалист...не ми се рискува). Пълната ме устройва повече в това отношение, щом и толкова бързо се излиза от нея. Ох, дано се размине ама друго е като имаш инфо поне да не се притеснявам че ще ме държи дълго.  Peace Благодаря на включилите се с инфо- и при кюртажа миналата пролет беше така, ама незнам защо реших, че за раждане ще е по-продължително.  Hug
 Natali - аз ще почвам да пера от утре, но суша на сушилня, навън е абсурд, че ни е остъклена терасата (нищо не съхне, а и така не гладя  Party).

# 466
  • Свиленград
madlene на нас секса ни го забраниха от началото.Вече не си спомням какво е това.
kuester сигурно при мен всичко все още е под контрол, защото както казва мъжа ми доктора ме "обезчести с пръст" и каза че всичко е наред и можем да се прибираме.Сигурно е проверил точно за това което пишеш ти.
Аз до сега си мислех че за помощите трябва да подадем молба след като родим.Сега ще поразпитам да разбера как стоят нещата, че се надявам на едни помощи за близнаци.

# 467
Natali - суша ги в една от стаите, които не ползваме през зимата, а не навън.

# 468
Аз първо простирам на терасата да се напоят със студена свежест а после ги разхвърлям по радиатори и специални просторчета над вратите,купих ги от немския магазин.Те са почти сухи и не им трябва много време да изсъхнат напълно.
Питах за омекотител,никой ли няма мнение? Rolling Eyes

# 469
Аз първо простирам на терасата да се напоят със студена свежест а после ги разхвърлям по радиатори и специални просторчета над вратите,купих ги от немския магазин.Те са почти сухи и не им трябва много време да изсъхнат напълно.
Питах за омекотител,никой ли няма мнение? Rolling Eyes
коколино за бебешки дрешки ние се запасихме с такъв омекотител но вече все по рядко се намират правят дрешките наистина много меки сестра ми го ползва за малкия и до ден днешен нито се е изринал нито нищо мн е доволна

# 470
*Poli* , мерси много за инфото! Значи ще им трябва трудова книжка, нея не се бях сетила, че трябва да нося. А ти регистрирана ли си в бюрото по труда, имат ли такова условие, за да докажеш, че си безработна? А карта задължително те ли трябва да ти издадат, защото аз си имам карта по вече съществуваща сметка и то навремето я ползвах именно, за да ми превеждат на нея болничните като работех. Питам защото, ако ми правят нова сметка и ми избират те банката, в Сопот има цели две банки Grinning , ще ме карат да ходя до Карлово, за да си дръпна парите без такси ли?  Grinning

Регистрирах се в бюрото по труда лятото, след като завърших, даже нямах диплома още, а с уверение. Но от там документ не искат, мисля, че те като ти имат ЕГН-то могат да проверят. За картата-аз имам на ДСК, но тях не ги устройваше това, защото не беше в тази с която те работят, затова ще ми изкарат нова. Най добре ги питай като отидеш...кажи им, че имаш отворена сметка поради едикаква си причина и може да не е необходима нова, а ще трябва да си попълниш номера на сметката. За такси незнам...не питах!

# 471
Здравейте мамчета  Hug .Много пишете и не мога да ви изчета, но минавам да се отчета и после продължавам с четенето. Днес бяхме на доктор, всичко е наред с бебка и е 2500 гр. Аз съм със 2 см. разкритие и докторката каза да съм готова за по рано раждане. Надявам се да издържим поне още 2 седмици за да влезем в 37 седмица. Ами това е от мен и ви пожелавам лека вечер.

# 472
Вие вече перете, гладите... сама на себе си се чудя "КАКВО ЧАКАМ"! Гледам снимки и се радвам на нещата, които сте купили... Да взема да се стегна, че имам една седмица и влизам в 9-ти!

За омекотителя... аз мислех да не използвам, а само прах за пране и то ТЕО бебе..., ама гледам тука и във Фейса говорите за други...
А дали да не взема течен...тогава нали не се ползва омекотител?

# 473
  • Сопот, Пловдив
Поне това си спомням- едната банка е ЦКБ 

Ако е ЦКБ - добре, там ми е сметката  Grinning . Иначе мерси много за инфото!  Hug

*Poli* , много ме учуди, че с ДСК не работят, че нали е държавната банка това, а и познавам няколко момичета на които им превеждат детските там  newsm78 . Може би във всяка община работят с различни банки?

За прането чакам времето да се оправи и започвам да пера, че колкото се насъбра...  #Crazy Но в тази мъгла не искам да простирам, те ще стоят цяла седмица мокри и влажни отвън, а вкъщи нямам къде да ги нареждам да ги суша. Прах мисля точно течен да купувам, вероятно ще карам без омекотител.

# 474
И аз така мислех за банката, даже си попълних сметката и жената ми каза, че ще го поправи с коректор, а от другото бюро една особенна служителка..."аааа, не...да попълни нова, че на нас ще се карат ако направят проверка"...май ЦКБ ми казаха...наистина не я запомних.

И аз започнах да чета ""Смешно" ли е раждането"...добре, че съм сама... като луда се смея(пък какво ме чака Laughing )

# 475
Аз и досега пера дрехите на малкия отделно и не му слагам омекотител- колкото по-малко химия,толкова по-добре.
Сега пера с праха за възрастни, но преди ползвах ТЕО бебе, САНО махима бебе, по-късно Персил сензитив, още някакъв български има...Сега има и нови разни...и течните са много хубави...
Саното доста силно мирише и поизбелва дрешките, но го ползвах най-дълго.

# 476
Здравейте момичета!
Аз пиша рядко, но редовно ви чета. Притеснява ме, че много рядко усещам бебка. Понякога за цял ден усещам само едно или две помръдвания, има дни когато е малко по-активна. Ходя два пъти в седмицата на запис на тонове и веднъж на доплер, всичко уж е наред ,но лекарката не може да ми каже причината ,защо е така. Много съм притеснена. Има ли други момичето с по-слаба активност на бебовците ?

# 477
само да се похваля с първата ни по-смислена продобивка Wink

http://www.pakostnik.com/bg/pics/4859220724.jpg

А сега ... ще трябва да се върна 20 страници назад... че изостанах Simple Smile

А за прането .... мисля да ползвам само течни препарати ... Тео бебе засега ... пък ще му мисля.

# 478
  • София
Леле, изтървах темата тотално. Даже чак сега се "разписвам"!

Big Mamma, не мога да отворя линка с омекотителя, но и не знам от кога нататък се ползва. Добре че ме подсещаш да проверя. А и аз се очудвам на размера на дрешките всеки път и ги намирам направо удивителни!!!

Doliva, ако тоновете са наред, ни виждам място за притеснение. Някои бебета се разполагат така, че не се усещат много. Консултирай се и с други лекари, за да си спокойна! Все пак има още мног време и е добре да си спокойна!!!

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 22:06 от ЕлБиЕн

# 479
Здравейте бременни коремчета,
Аз чак сега стигам до Ви пиша, едва Ви изчетох - опасна работа сте просто.
За стихчето, също ми стана много мило - спомних си как съм чакала раждането на брат ми и се надявам и моя Жорко да чака след някоя годинка сестричето си така - хахах вече твърдо съм решила, че второто ще е момиче  hahaha
Относно праховете съм си взела Тео бебе и напърво пробване - прах дрешките за кръщелничката ми се струва ок, но ще видим понататък.
Иначе мога да ви се похваля, че вече си имаме количка и съответно Жоркото се сдоби с бу Simple Smile))) ММ изобщо не я харесва, но .... какво да се прави  #Crazy Като иска да си купува друга и да си я бута в него. Иначе съм качила снимки тук - http://aprilki2011.snimka.bg/family/elina.568852.22524397. Остава да видим какво ще правим с креватчето, че нещо се оказа голяма драмата там - или това дето ми харесва е с размери дето не ни устройват или пък има размера дето е ок, обаче е само с 2 чекмеджета, пък ние искаме с 4 и сме в голяма чуденка   #Crazy
С почти два дни закъснение, да си кажа и аз отчета от вчерашната среща с доки: Жоркото е станал 2, 200 кг. 43 см, главично разположен и със 133 удара в минутка му тупти сърчицето Simple Smile Иначе съм +13 кг, със 102 см коремче. Все още имам шансове за нормално раждане, та така се настройвам, пък ще видим какво ще дойде. Иначе съм се сдобила с контракцийки и ми изписа Гинипрал - 3x1 и Диаспорал 2x1, както и Феро - фолагама, както и повече почивка естествено. В понеделник трябва да си взема и 45 дневния болиничен.
Говорихме и за самото раждане - ако искам моят доки да ме изражда ще трябва да си платя 250, 00 лв. - друг начин няма. Много се чудя дали да си платя или да карам на късмет - те всички АГ уж са с добра слава, пък и може да извадя късмет и да случа моят доки да е на работа  newsm78 Каза ми, че за Вип стаите не се плаща допълнително, там се настаняват тези с избор на екип или т.н. протежета  Sick Това е цитат - хахахах! Вие как смятате - дали да ги давам тези парички или с оглед ситуацията не е наложително?
Момичета, това което ме притесни леко е че каза на следвашия преглед на 17.03 ще ми направи обстоен преглед, вкл. вагинален на шиийката на матката и т.н. - това нормално ли е и някоя ще правят ли такъв преглед?
Е това е от мен за сега - прегръдки на коремчетата  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт