Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 379
  • 720
  •   1
Отговори
# 480
само да се похваля с първата ни по-смислена продобивка Wink

http://www.pakostnik.com/bg/pics/4859220724.jpg

А сега ... ще трябва да се върна 20 страници назад... че изостанах Simple Smile

А за прането .... мисля да ползвам само течни препарати ... Тео бебе засега ... пък ще му мисля.

Здравей,elil и ние харесахме такава само че розова,но тук в Бургас никъде я няма,още не били я пуснали от Bertoni.Искам да те попитам вие от къде си я взехте,че и ние ако трябва да я поръчаме....Иначе със здраве да си я ползвате...... Hug Hug Hug

# 481
Doliva, твоето бебче си спомням, че още на срещата когато се видяхме го обвини, че е много мързеливо  Laughing Или просто си с предна плацента и затова не усещаш толкова. Ако ти трябва успокоение най-добре отиди и на друг доктор.
А омекотител аз не ползвам и не смятам да ползвам и за бебешкото пране. Достатъчно "отрови" има в праха за пране.  Peace
Хайде аз ви оставям - почивайте повече през уикенда и се радвайте на половинките и на децата Simple Smile така ще имам по-малко за четене в понеделник  Mr. Green
Приятен уикенд!

# 482

Момичета, това което ме притесни леко е че каза на следвашия преглед на 17.03 ще ми направи обстоен преглед, вкл. вагинален на шиийката на матката и т.н. - това нормално ли е и някоя ще правят ли такъв преглед?

На мен също ще ми правят такъв преглед но на 28.02 и се притеснявам тъй като знам, че е доста гадно Shocked, но какво да се прави...

# 483
  • Пловдив
i_ana81 - направо ме шашна с тая новина за разкритие вече 2см?! Аз като се замисля в болницата бях отишла предния път с 3,5см и сериозни контракции!  Crazy Ти контракции имаш ли, или налице е само разкритието? Сега виждам, че си вече в 35та седмица, дано и аз устискам поне до там благодарение на хаповете  Whistling Стискам палци да удържите още две седмици както ти искаш  Praynig  Hug .
Момичета, това което ме притесни леко е че каза на следвашия преглед на 17.03 ще ми направи обстоен преглед, вкл. вагинален на шиийката на матката и т.н. - това нормално ли е и някоя ще правят ли такъв преглед?
На мен също ще ми правят такъв преглед но на 28.02 и се притеснявам тъй като знам, че е доста гадно Shocked, но какво да се прави...
На мен ми направиха вече такъв, когато имах съмнение , че воднистото течение е изтичане на водите - не беше чак неприятно, по-скоро стандартен вагинален преглед (предполагам зависи дали е специалист преглеждащия или пипа грубо). Не го мислете толкова, още по-малко пък се притеснявайте за него.  Hug
Сглобихме бъгипода тази вечер най-накрая- оказа се, че няма да можем да спим в него на падащата облегалка (за целта трябваше да сме спряли да растем още към 5-6я месец май), но иначе седалката е удобна и коланчетата държат здраво, като намерим начин да го закрепим достатъчно стабилно мисля ще можем да го ползваме с успех ЖЗ.  Rolling Eyes http://aprilki2011.snimka.bg/maternity/delilah-qk.534558
За омекотителя - не ползвам от 6я месец на баткото , няма и да ползвам за бебето изобщо. Аз също съм на мнение, че ако е възможно е най-добре досега с химия да се минимизира.  Naughty
Хубав уикенд от мен - чака ме чистене , подреждане, пране и какво ли още не домашно и досадно, та няма да се вясвам до понеделник.
Никакви новини за разкрития и и засилващи се контракции!!!  Wink Да не ме сюрпризирате в понеделник, почивайте кой колкото може докато татковците са вкъщи!  Whistling

# 484
delilah_qk ,аз родих с пълна упойка Кристиян и честно да ти кажа имам много лоши спомени от излизането.Над главата ми имаша поне 5-6 доктори всички ми викаха "дишай,дишай"аз не можех да си поема дъх.Имах чувство че ще умра.Виждах ги в някаква мъгла.След това така и никой нем ми каза какъв е бил проблема и какво е станало.Не че не питах.За това сега искам да родя със спинална,за да съм в съзнание.Тук при нас АГ-Варна даже и не ми показаха детето тогава.Видях го чак на третия ден като ме качиха горе.Абе много съжалявам че родих с пълна упойка.Сега се надявам всичко да е наред и да видя бебчо веднага.
за омекотителя-аз няма да ползвам,ще пера със Тео бебе само.
за вагиналния секрет-с първата бременност ми взеха 2 пъти,и един път цитонамазка.Сега все още не са ми взимали изобщо вагинален секрет,не знам това нормално лие,кога ще ми вземат?
Аз на 07.03 отивам за болничен 45 дни преди раждане.
elil,мого е хубава кошарката,и ние смятаме да вземем подобна но още не съм избрала нищо.
Момичета аз нямам нищо приготвено за бебето,като гледам вие направо сте готови за малките човечета.На мен все ми се струва рано и мисля към средата на март да започна с подготовката.
Лек ден на всички и почешете коремчетата Hug

# 485
Здравейте, момичета!
Вчера ви четях мълчаливо - беше ми малко смотано настроението...нямаше реална причина, но...сещате се...  Crazy
Честити придобивки на пазарувалите мами! Да си ги ползвате със здраве като се родят бебчетата! Simple Smile
Аз съм се заела да правя списък. На 8-ми март ще ходя да ми издадат болничния 45 дни, а на 7-ми ще ходя на запис и да го видим пак бебо. Simple Smile
delilah_qk, замисли ме за количката Cangaroo Dayana и в крайна сметка реших да купим направо лятна като му дойде времето, а за начало ще си ползваме старата. Благодаря за съвета!  Hug
Приятен и спокоен уикенд на всички! Бебчетата да си стоят на топличко!  Praynig  bouquet

# 486
  • Бургас
Добро утро!
Наспахте ли се?
Хайде на кафе!

Ох сега с кеф ще си пийна едно кафе,да се разсъня и съвзема,че ми се спи.
Големи екшъни имах в сънищата си тази вечер.

Аз още нищо не съм започнала да приготвям за мен и бебока. Какво ли чакам,незнам.
А и като незнам кога ще родя,нали немогат да ме определят,трябва да се задействам.
Все си мисля,че има още много време,ама не е така.
На 1март съм при доки за консултация,ще си вземам и болничния.
Да видим какво ще каже този път. Само да не ми определи друг термин  #Crazy

# 487
Добро утро и от мен,аз на 28 ще ходя за болничния и за секрет,че днес е събота,но вчера ми беше толкова тежко,че имах чувството,че още тая нощ ще тръгне да излиза...Относно покупките,размотавам си се още...не знам защо,но половината неща не са купени и най важното-креватчето...още не мога да реша дали да е дървено или кошара,иначе количката е избрана-триколката на Zooper,скрина е сглобен,а купените и дадени дрешки чакат ако се намери друг кандидат да простира и виси с часове на масата за гладене,естествено такъв няма и ще трябва да почвам аз...Първоначално няма да слагам омекотител,но съм купила на Сано,ползвам го за нашите дрехи,като се роди малкия ще видя.

# 488
привет... Simple Smile

За кошарката - поръчана е през някакъв интернет сайт, подозирам Пакостник, но ще проверя. (подарък ми е от колегите, но аз им "подсказах" де ...)

Ако искаш им удари една слушалка и ги питай имат ли... иначе в сайта на Бертони тези десени ги няма ... странно но ...

За покупките - аз досега съм купила едно гащеризонче, защото ми останаха очите в него Simple Smile а леглото/кошарка ми е подарък ...
Имам няколко торби "неща" но всичко е дадено Simple Smile
И кошчето за колата ще е от приятелка....
Остава само количка да си харесам, но няма да я купувам сега (освен ако цената не е зашеметяващо ниска Simple Smile )
а и комплект за изписване ... да си има и нещо новичко милото Wink

после каквото не ми достига ... ще пращам майка и мъжо... магазина е на 10 мин от нас Wink

# 489
Добро утро и от мен коремчета  Grinning гледам повечето се оплакват че е лошо времето и за това ви изпращам една ударна доза слънце  Hug тук така грее че едвам трая ММ да се събуди и да излизаме на разходка   Laughing
Биг Мама аз съм решила да НЕ ползвам омекотител, така ме посъветва и акушерката която водеше курса за бременни, взела съм си само течен прах за бебчета  Simple Smile
за вагиналният секрет на мен ми взимат всяка втора седмица, така че мисля че е нормално а и е добре да се следи да няма инфекции.
да се похваля и аз вече имаме количка за бебка  Hug Hug Hug Hug Hug и толкова съм щастлива че е точно тази която исках http://www.sitzenundwohnen.com/images/products/gross/blau.jpeg
добър татко си има бебка  Joy
от мен приятен ден на всички и спокойни бебчета  Hug
исках само да питам как точно усещате хълцането newsm78 аз някак не съм сигурна дали бебка хълца или просто ритмично ме сритва  Joy

# 490

Big Mamma, не мога да отворя линка с омекотителя, но и не знам от кога нататък се ползва. Добре че ме подсещаш да проверя. А и аз се очудвам на размера на дрешките всеки път и ги намирам направо удивителни!!!

Добро утро от мен!   bouquet Това е към кафенцето.
ЕлБиЕн може би проблема е в твоя телевизор Mr. Green.Защото на мен ми се отваря.А омекотителя и на Medix специално за бебета.Не говоря за други омекотители.Гледам всички сте против.Освен една мама.
Хубав ден от мен, ние цялото семейство отиваме на екскурзия до Jumbo.  smile3533

И да добавя,вчера докторката на срещата каза,че много важно да се следи секрета при бремените,защото инфекциите могат да се появят по всяко време а това води до загуба на еластичността и до разкъсвания ,а после може и до усложнения на влагалището или родовия канал Rolling Eyes.Това мисля е за тези, които ще раждат вагинално.А освен това съм чула преди че от такива инфекции и детето може да прихване,изразено като конюнктивит ,но нека да кажат мами,които просветени в тази област.Разбрах че те са Петя 74 и Ленито.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 10:53 от big mamma

# 491

i_ana81 - направо ме шашна с тая новина за разкритие вече 2см?! Аз като се замисля в болницата бях отишла предния път с 3,5см и сериозни контракции!  Crazy Ти контракции имаш ли, или налице е само разкритието? Сега виждам, че си вече в 35та седмица, дано и аз устискам поне до там благодарение на хаповете  Whistling Стискам палци да удържите още две седмици както ти искаш  Praynig  Hug .

Понякога вечер имам контракции и доки каза да пия но шпа, но тъй като ми е първа бременност още не мога да разбера какво е контракции. Дано да устискам. Лекарката каза, че няма проблем да се роди в 37 ма седмица и сега ще полежим малко тези дни!

# 492
Спокойно момичета, вагинален секрет се взима 2-3 пъти за бременността стандартно. Ако нямате оплаквания, вероятно няма да излезне нищо особено от микробиологията.
За майчетата, които ще раждат чрез секцио не е чак толкова съществено, но понеже не се знае дали бебето няма да ни изненада някак...

# 493
Murry сега за второто дете ще получиш 600 лв. подава се молба в социалното след като вземеш акта за раждане.
Rois даваш си твоята сметка в молбата отдолу има поле, в което пишеш сметката. Хубаво е да си носиш и един документ от банката за номера на сметката, че да не те разкарват повторно. Аз помня, че за еднократната при раждане с Ники ми искаха и от банката документ(в него е нужно само да пише твоето име и номера на сметката). Абе те в банката са наясно и като им кажеш за какво става въпрос.
vadada Ти ще получиш за близнаците като се родят като еднократна помощ при раждане -  250 лв. + 600 лв., защото едното се води първо, а другото второ дете, ама пак го казвам по памет, че те всеки ден ги менят тия неща. Отделно ако имаш право на детски ще вземаш за всяко дете по отделно.
За прането - суша в празната детска на сушилник, после в нашата стая да ги удари топлото, след това през ютията (още гладя дрехите на Ники, не мога да си представя да го облека с нещо намачкано).

# 494
Добро утро и от мен!
Биг мамма наистина секрет се взима 2-3пъти по време на бременността,както е казала Ленито.Но ако жената чувства някакъв дизкомфорт е наложително и по-често.Последната задължителна микробиология се взима на вагиналния преглед при издаването на 45дневния болничен.Ако там се открие някакъв патологичен разтеж се прибягва до лечение,дори последните дни преди термина се правят дълбоки намазвания на влагалището и шийката(гинеколога го прави) с подходящ препарат.

Омекотител няма да ползвам поне 1г.Купила съм Сано максима(течен)-по-мек е от прахта и изпира много добре.вече съм го тествала-всички дрешки и други текстилни принадлежности на Калина са изпрани и подредени.Суша в къщи първо на сушилник,а като дръпне леко влагата ги слагам по радиаторите.Ще гладя чак като вляза в 9м(дори може в началото на април).
 Някой спомена,че е изпрал цяла пералня пелени-това е сууупер много.Повече от 2 комплекта не ви трябват!!!Все пак ще се ползват памперси!

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 11:11 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт