Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 392
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
Мисля, че vedada трябва да вземе 2400 лв. за близнаците http://www.tita.bg/page/318#zdb_2011_par_11  § 11. (8 ) /а и не само тя де, всички майки с близнаци/

На мен вече ми омръзна този ремонт. На вън грее слънчице и така ми се излиза, но вчера ни станаха готови плоскостите за кухнята, от сутринта чистим и след малко ММ и един негов колега започват за сглобяват. Аз ще мия плочките от фугиращата смес  Sick. Вече толкова съм се смахнала, че снощи сънувах, че правим ремонт на вилата. Сутринта като казах на ММ и той щеше да ме убие. В най-добрия случай след 15 март къщата ще е достатъчно чиста, за да започна приготовления за бебо. Дано не ни изненада преди това.

Относно разкритието - моята кума ходи един месец с разкритие 2 см и преноси 10 дена. Така че спокойно.

Хайде хубав ден от мен  Hug.

# 496
Добро утро!
Петя, аз съм тази с пелените Simple Smile Изпрах ги защото смятам да ги използвам с различни цели. Надявам се, че не сте помислили, че ще повивам бебка.Те са много различни като размер и могат да ползват и като кърпички, и да ги слагам на гърдите ако има течове. Абе с разни такива цели. Тук просто още нямам почти никакви дрешки- всички са при майка и тя ги пере и глади там. Пък много ми се искаше да направя нещо свързано с бебето Simple Smile.

Тук е мрачно, снежно и много студено, но... ви пожелавам усмихнат, топъл и изпълнен с любов ден!

# 497
Murry сега за второто дете ще получиш 600 лв. подава се молба в социалното след като вземеш акта за раждане.
Rois даваш си твоята сметка в молбата отдолу има поле, в което пишеш сметката. Хубаво е да си носиш и един документ от банката за номера на сметката, че да не те разкарват повторно. Аз помня, че за еднократната при раждане с Ники ми искаха и от банката документ(в него е нужно само да пише твоето име и номера на сметката). Абе те в банката са наясно и като им кажеш за какво става въпрос.
vadada Ти ще получиш за близнаците като се родят като еднократна помощ при раждане -  250 лв. + 600 лв., защото едното се води първо, а другото второ дете, ама пак го казвам по памет, че те всеки ден ги менят тия неща. Отделно ако имаш право на детски ще вземаш за всяко дете по отделно.
За прането - суша в празната детска на сушилник, после в нашата стая да ги удари топлото, след това през ютията (още гладя дрехите на Ники, не мога да си представя да го облека с нещо намачкано).

Само една поправка- майките с близнаци получават 1200лв. еднократна помощ при раждане! Peace

# 498
Здравейте на всички......Искам да ви питам за нещо,което малко ме притеснява.Кожата ми по краката(и най вече по бутчетата,отвътре,мекото),е зачервена от няколко дни.На пръв поглед изглежда като много,ама много ситен обрив,но не е.Не ме сърби и не ме боли,като се загледам по сериозно изглежда нещо подобно на претъркано и кожата там ми е много суха.Дали е от това че ме домързява да се мажа,но пък сега като сложа там олио се зачервява още повече и нищо.....Вие има ли ли сте такъв проблем,не мисля че е сериозно,но пък знам ли......

# 499
az sam komandira s termin 2 april i predi sedmica razbrah,4e 4akame momi4ence-za protokola !

# 500
  • Бургас
Аз мисля да използвам само прах за пране на дрешките.С баткото бяхме на Тео бебе,доволна съм. Сега може да пробвам течния.
И аз имам много пелени и ги използвам за какво ли не.Само не и за повиване,че това не го мога  Embarassed

На мен досега не са ми взели нито веднъж ваг.секрет. Споменах на доки,че имам на моменти бяло течение,и тя веднага ми изписа някакво мазило 18 лева. Но аз не го взех.При положение,че не ми е направила изследване да види какво е.
Купих си лайка и мисля да си правя промивки с нея.
На моменти имам и много гаден сърбеж.
И този път ако не ми вземе секрет,ще и кажа да го направи. Ако трябва и ще си го платя.

# 501
  • Бургас
vandadi , да не е от дрехите нещо,като протриване,...  newsm78 ама пък викаш сухо е мястото,...незнам.

komandira   bouquet Добре дошла!

# 502
  • Сопот, Пловдив
karzz , на мене АГ ми каза, че промивките неса препоръчителни при бременност. Иначе имаш право на безплатно взимане на секрет, на мен  ми беше казано, че имам право да откажа да ми го правят това изследване, но си ми се полага не знам си колко пъти по врем на бременност, така че, не е нужно да го плащаш.

Момичета да ви питам, някоя от вас ползва ли колан за бременни ? Последните десетина дни ме боли ужасно кръста и четох, че коланите могат много да помогнат в това отношение. На мене ми бяха купили един, който представлява дълбоки гащи с ластик под корема, нещо такова http://family-bg.com/prX_3317.htm , но вероятно не е моя номер, макар,че го обувам, ластика много ме стяга ниско долу и не го нося. Сега съм се насочила да си купя само колан, нещо от този вид  http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1814  . Та някой има ли опит и наблюдения, струва ли си ползването, да не би пък да вреди нещо?

# 503
Командира, честити розово гащи Simple Smile Как протича бременността при теб? Скоро не си се включвала.

Rois, ако наистина ти тежи, по-добре ползвай колан, едва ли ще навреди, само може да помогне според мен.  Hug Гледа ли ДВ?

# 504
  • Сопот, Пловдив

Mr. Green Не, изтеглих го още вчера епизода, ама вчера гледах разни неща по ТВ, сега май ще излизам да пазарувам, довечера сигурно ще гледам мача... Ама все ще го гледам скоро, не ми го разказвай!  Crazy  Joy  Joy   Heart Eyes

# 505
  • Бургас
Rois,аз мислех лайката да я използвам вместо вода,като се мия. А и външна промивка,не вътрешна. Едва ли ще е вредно,поне така си мисля.
Другите какво ще кажат?

За коланите - немога да кажа нищо. Не съм ползвала.

# 506
Мами да ви се похваля и майската дружинка вече си имаме талисманче- Тони - роден е на 22.02 и 1500гр и 40см на Мама на Ванко.Да ни е жив и здрав и бързо да надава килограмчета да се приберат скоро да се гушкат у дома.

# 507
  • Сопот, Пловдив
karzz , щом е външно предполагам няма проблем.

Да е живо и здраво талисманчето на майските мами!   bouquet  bouquet  bouquet

# 508
  • Plovdiv - Thessaloniki
Момичета, моя юнак май ще пристигне преди април, такова чувство имам, да не предизвиквам съдбата, но.. До вчера бях много добре, рядко ми се втвърдяваше корема, обаче вчера от обяд бебо го чувствам много ниско долу, натиска на изхода, едвам ходя като се изправя и някаква моментна болка. Не бях ходила на преглед почти 3 седмици и това не ми харесва и когато вечерта пак ме заболя така ниско долу при положение, че съм седнала и не съм се уморила нещо, викам на ММ айде да ходим, обадихме се на доктора, който е до късно на работа. Добре че отидохме, да се успокоя и да видя какво става. Бебо над 2 кг, с главата надолу, но това което съм усещала са били контракции. Гледа ме с вагинален ехограф и премери скъсена шийка - 2,3 см, вика, ако бебо продължи да натиска там ще започне родова дейност. Прати ни в клиника (в която май ще раждам, колкото и да е чисто и ново, не ми хареса да съм пациент в болница Sad )за мерене тоновете на бебе и за контракции, 1,5 час лежах с коланите, 2 контракции, 1та по силна за седмицата, в която съм, ако имаше повече щеще да ме оставят в болницата, но засега ми казаха да лежа вкъщи, да пия едно лекарство за спирана на контракциите и 3х2 магнезий. Та така, бебето рита усилно и понякога втъвдява корема. Е, имало е защо да се притеснявам, че не съм приготвила нащата за бебо, но това са бели кахъри, важно е бебо да излезе здрав само, и дано постои още на топло..
Честито на майската мама, силно да е бебчето й! Хубав уикенд и се пазете. Hug

# 509
Здравейте и от мен!Пишете толкова бързо,че човек докато ви прочете,вече е забравил какво е чел и не остава и време да пише....
Аз вече ще се включвам по-често,така или иначе съм "заклещена" в леглото,защото имам отлепване на плацентата...Сутринта бях при моя лекар.Трябваше да остана в болницата,но с доки се уговорихме,че ще ходя всяка сутрин,за да ми поставят систмата и инжекцията,а и да ме преглеждат...Сега стоях на система и ме боцнаха и с инжекция...Утре пак,абе всеки ден....Изрично ми забраниха секс,разходки,натоварване....Само лежане и никакво мърдане от леглото ,поне 1-2 седмици....Ще пия и Утрогестан и Папаверин,но това след като приключат системите и инжекциите...
Честито на майската мама,дано всичко с нейното бебче е наред и скоро да се гушкат вкъщи!  Praynig   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт