Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 391
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Честито майско талисманче! Да е здраво и скоро да се гушкат с мама и тати у дома!   bouquet

Екатерина* пази леглото и слушай доки!  Hug

# 511
Честито да им е на майските мами талисманчето и скоро да се гушкат в къщи.  bouquet   bouquet  bouquet Момичета наистена ви се възхищавам на писането направо сте несравними.Бравоо  Hug Връщам се да чета.

# 512
Здравейте момичета,

И аз да се включа тук най-сетне, че нещо време не остава..

Честито на майската мама -нека бъдат много силни и тя и бебока.

Моичета, като гледам май при повечето положението е еднакво-и мен почти постоянно ме свива колема ниско долу...и аз все си мисля,че ще е март месец-а съм на консултация на 8 март чак-да видим до тогава как ще съм.Много киселини имам..а напоследък пък нямам никакъв апетит,чак се плаша...ям насила...
Работих отвкъщи две седмици, като едната си бях с малката ,че беше настинала нещо- и беше страхотна лудница-едвам смогвах и сега се чувствам адси изморена психически, а и физически....

И така-стига съм се оплаквала-все пак ни чака най-хубавото време и нещо на света.

Следващата седмица и аз мисбля, да си оправя багажа за болницата ,а и за бебока да понапазарувам най-важните неща .

Оставям Ви засега, ще полегна при куклата ми  малко.
Целувки по коремчетата!

# 513
Здравейте момичета и от мен! не успях да ви изчета че доста странички сте изписали, но това което успях да видя е за колана на Rois.

Rois,   искам да споделя, че подобен колан видях на продавачката в Хиполенд-Варна. Носи се под или върху дрехите и струваше към 65-70 лв. Отпред се стяга пак така с лепка, но отзад на кръста е толкова широк, колкото и отпред\доста по -тесен е на широчина\ Продавачката беше в осми месец и сподели, че и облекчава болката в кръста. Колана, за който си пратила линк, мисля че е по- добър, заради по-голямата си част в кръста и че по- добре ще придържа, само да си улучиш размера. Успех!

# 514
  Честито талисманче на майските мами!
  Нелинка, Екатерина, пазете леглото, нека бебоците да постоят на топло колкото се може по-дълго  Hug Ще стискаме палци за вас  Praynig

# 515
Аз вече честитих в майската тема (нали съм на два фронта  Laughing), но и тук ще пожелая скорошно изписване на малкото талисманче на майската мама и скоро да са си вкъщи!

# 516
Здравейте, момичета  Hug

vania_svet, радвам се, че си се сетила за мен  Heart Eyes Веднага минавам на отчет. Много бързо пишете и бях изостанала с около 2 дена и съответно 20 страници... но успях да ви догоня Wink Ели не ме оставя през седмицата да седна на компютъра, докато е будна, и за секунда.

В понеделник ходих да си взема 45-дневния болничен, всичко е наред, калпазанинът ми върви по-малък от кака си, което засега само ме радва (че Ели се роди 3600 две седмици преди термин), измериха го 2100гр., главично си стои, но се притесних, тъй като вече съм с втора степен зрялост на плацентата Sad Лекарят каза, че въпреки това ще може да изхранва бебето до една седмица преди термина някъде, което му е достатъчно, за да наддаде, но ще ходя във вторник и при друг лекар да чуя второ мнение, а и там е по-добър ехографа, надявам се да ме успокои... Който има повече инфо, да сподели, моля  Hug Иначе разкритие за момента нямам, каналът си е запазен, сигурно затова го раздавам толкова спокойно. От ударните дози магнезий, които пих преди време заради контракции, не съм имала повече болезнени, а пък съм спряла всички медикаменти още от началото на 8мия месец някъде. Дори да е малък шансът за преносване поради предозиране на магнезий, не ми се рискува, и при липса на проблеми, реших, че мога и да не го пия.

Майското бебе много мъничко ми се струва за тази седмица, но пък сигурно бързо ще навакса, стискам палци бързо да си е вкъщи  Heart Eyes

За праха за пране - и аз ползвам течния на Тео бебе и съм доволна. Багажът за болницата не съм го стегнала, ослушвам се нещо... сега ще си събера поне нощниците да са ми изпрани и ще гледам да поприбера някоя и друга вещ в раницата.

Видях, че се обсъждаше Майчин дом - аз също ще раждам там без избор на екип, за втори път, доволна съм като цяло, нормално родих и нямам никакви фрапиращи спомени. Но пък и аз си отидох с изтекли води, контракции през 3-4 минути и 3 см. разкритие. Мисля си, че за по-лошите разкази за нормалното раждане е виновно бързането. Миналият път някъде 3-4 дни преди да ми изтекат водите една нощ в продължение на 4 часа имах болезнени контракции на около 10 минути и знам, че много други мами биха тръгнали към болницата, но пък аз реших да изчакам да станат по-чести и те взеха, че спряха  Grinning А ако бях отишла, сигурно щяха да ме приемат, че аз една седмица преди това имах 2 см. разкритие, да ми сложат система като видят, че контракциите започват да изчезват и т.н. по познатата схема от страшните разкази Simple Smile
Но като разказах и се сетих да питам какво се прави, когато контракциите са силни и ефективни, но не много продължителни?! Аз не можех да направя 3 напъна за една контракция, както те инструктират в болницата, третият все ми беше "на сухо", т.е. без контракция, и според мен без никакъв смисъл от него. Та по този повод ми включиха система с окситоцин накрая, уж за да се удължат контракциите, но аз след 15 минути бях родила и се съмнявам, че е оказал някакво влияние.

Хубави почивни дни ви пожелавам, тук времето е примамливо слънчево  Hug

# 517
Петя 74,каката се казва Вероника,споменаваш името Калина,демек чакате момиче,но долу на лентичката виждам момче,така ли е?Или вече ми се привиждат момчета?

# 518
  • Свиленград
Здравейте и от мен.
Да е здраво майското юначе.Бързо да расте и скоро в къщи да се прибере.
Аз днес съм много щастлива, защото вече имам някои основни неща за бебетата.Вече си имам легълца, както и всичко необходимо за изписването.Сега остава още малко да постоят на топло.Бебчетата вече не ритат толкова често,обаче когато го направят е с такава сила че корема ми става твърд като камък.

# 519
  • Червено знаме 11:)
Здравейте и от мен!Времето взе да се оправя май....айде,че не ме свърта в къщи вече,а в заледеното неможе да се ходи.Офф,аз в сряда ще ходя сама в Пловдив...т.е. ММ няма да може да дойде,и ще трябва аз да карам до там 300 км натам и обратно,малко ме е шубе толкова голямо разстояние сама,иначе тук си джъткам с колята няма проблем... newsm78
blv браво на майка ти,героиня Hug
Вадада да кажеш като разбереш къде кога се ходи за тия помощо или кавото ги водят.А за близнаци дават 2800лв,поразрови се из форумите за майчинство и счетоводство...Ти от кой точно магазин си купи легълцата,от бившето Бистро или до аптека Язанова,че тия дни и ние ще купуваме newsm78
i_ana81 как така си с 2 см разкритие #Crazy newsm78 #Crazy,усещаш ли нещо различно или при прегледа ти го установиха...ох,да идва тази 37 седмица...
Относно прането,оставила съм го на майка ми,ЖЗ като родя,аз ще съм най малко 4-5 дни в болницата,тя през това време да пере,да глади,да слагат легълцата...
Честито бебче на майчетата,да еживо и здраво!

# 520
  • Варна
Зачервената кожа и при нас я има.И е твърдо отгоре. А аз мажа редовно. Появи се отстрани на колената и си стои. Корема почна да се бели-въпреки мазането.  А от началото на бременеенето си имам едно място на бедрото, което е като замръзнало и няма усет. И си стои. Доки каза,че тези неща ще минат- след април Mr. Green

# 521
  • София
Здравейте момичета,
Хубав слънчев ден се уцели днес, но не съм мърдала навън, само през прозореца гледах слънчо.
Megi_s, много е хубаво стихотворението, а вицовете ме развеселиха заедно с темата за смешното раждане... хубави бисерчета има  Joy
Музикалните поздрави от темата си ги изслушах всичките с кеф докато си пих кафенцето, че през седмицата нямаше кога, мерси за тях   bouquet
bvl до сега са ми взимали от ЖК по здравната каса 2 пъти вагинален секрет и следващия път каза доки като отида да си взема 45-дневния болничен да ходя гладна и жадна и ще ми взима кръв, урина и ваг. секрет за 3-ти път. Браво на майка ти   bouquet това е жена героиня! Мисля, че е важо да се следи влагалището за наличие на гъбични инфекции, тъй като наистина могат да създадат проблеми както по време на бременността, така и при нормалното раждане на бебока.
Момичета Честити ви придобивки много хубави неща сте напазарували и да си ги ползвате със здраве като се родят бебчетата! Май вече всички сме почи готови с покупките  Laughing madlene  количката ви е страшна  Peace, с кеф да се вози бебка в нея, на живо не съм виждала такива .
Багажът за болницата не съм го стегнала още, тъй като на 16.03 ще ходя на отворени врати в болницата и ще разбера тогава какво да си приготвя.
Още не съм изпрала нито една дрешка за бебка, тъй като първо трябва да сменим тапетите в стаята и тогава ще   се заема с тази задача. Преди не съм използвала омекотител, докато ми беше малко бебе каката, сега също няма да използвам такъв, а само вероятно течен прах за пране, но още не знам каква марка.
Контракции и на мен ми се появяват от време на време...нормално е вече, но в 30-та седмица ми измериха шийката 4,3см при прегледа, за сега ми е спокойно.
Да е живо и здраво талисманчето на майските мами, бързо да се възстановяват мама и бебе и скоро да се гушкат заедно в къщи!

# 522
  • Бургас/Пз
Хайде и аз днес да се отчета, макар че то няма нищо за отчитане- каката все още вдига температура, но пък прави големи прозорци, та се надявам, че върви към подобрение. Малчо за сега не го пускаме в неяната стая, ще видим дали ще удържим фронта!!

И да напомня на БУРГАЗЛИИЙКИ ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЗА УТРЕШНАТА СРЕЩИЧКА!! 15Ч КАФЕ ЛУКСОРИ / СРЕЩУ АВТОТО/

Диди, от няколко дни все ще те питам - на аватара твоето коремче ли е??? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Вече и аз официално съм в 8-мия месец, леле как върви времето, а ми се иска поне още 8месеца да съм бременна, че като знам какво ме чака като се роди малчо, по-добре да е по-късничко, та поне да се е постоплило! Mr. Green Mr. Green

Гларусчето нещо ми се губи??? Мони, май и нея я няма, ама тя пък е супер заета сега с три деца, така че на нея й е простено! Дано всички да са добре!

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 17:16 от ani_d

# 523
vania_svet Да права си май за близнаците само дето това май е отделно от еднократната при раждане. Значи парите трябва да са  600лв. + 600лв. + 2400лв. Чл. 6а. (1) (Нов - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) Майката (осиновителката) има право на еднократна парична помощ за отглеждане на близнаци до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато децата не са настанени за отглеждане в специализирана институция за деца.
IRA2 Точно така е явно, но те така са променили всичко от 2006 когата завърших, че тотално може човек да се омота.
Moiraine Аз с моя Ники в 37седмица бях с трета степен на плацинтата и не мисля че твоята втора степен трябва да те притеснява.
Djulia За всички помощи се подава молба-декларация след като ти издадат акт за раждане на детето с изключение на Еднократната при бременност - тя се подава когато ти бъде издаден документ за 45-дни преди термин. А за близнаците вече го уточних по-горе.  Hug
А на майското талисманче стискам палци бързо бързо да наддава и всичко да е наред.

# 524
ani_d благодаря ти а поканата за срещата ,но уви ще я пропусна Embarassed
Не съм на работа в болничен съм,но понеже имам изпити и гледам да ги избутам преди появата на бебчо .А и прявим ремонт на детската и ...............
Надявам се другият път да имам възможност да се запознаем с бургаските майчета. Весело изкарване утре   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт