Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 393
  • 720
  •   1
Отговори
# 450

Момичетата с предишно секцио - за колко време се излиза от пълна упойка при раждане секцио?! Аз не искам да рискувам с анестезии в гръбнака и ако се наложи спешно секцио сигурно ще се спра на общата анестезия, обаче се чудех колко ли време държи, че да мога да си взема възможно най-скоро после бебо при мен, да не се окаже прекалено дълго и трудно излизането от нея. Моля споделете!!!  Hug

Ами веднага те събуждат след операцията, буден си, ама не можеш да мръднеш - малко по малко размърдваш краката, дупето, носят ти бебо да го видиш, но не можеш да станеш...

# 451
delilah_qk Ники се води роден в 10.32 часа, доколкото знам изваждането на плода трябва да стане до 5 минути след започване действиет на упойката. Затова приемам, че към 10.25-10.30 съм "заспала" в 12.30 вече бях в пълно съзнание и звънях по телефоните за съобщавам за събитието. Тогава ми донесоха да си видя и съкровището за първи път.

# 452
  • Бургас
Rois По принцип ако си записана на борсата не носиш такъв документ,социалните имат връзка със системана с бюрото по труда,но това е за нашия град,за вас незнам,най-добре на място да питаш,а за еднократната помощ също побързай,мисля че имаше срок,да не го изпуснеш,не го казвам от личен опит а от чутото от тук от там.

За еднократна помощ при бременност мога да подам, само след като съм влязла в този период 45-дни преди термина, а аз още не съм. А за помоюите за отглеждане на дете, чак след като се роди. Поне така аз знам, та мисля че още не съм закъсняла, даже още не мога да подам.

Каква е тази еднократна помощ  при бременност?  newsm78

# 453
Rois По принцип ако си записана на борсата не носиш такъв документ,социалните имат връзка със системана с бюрото по труда,но това е за нашия град,за вас незнам,най-добре на място да питаш,а за еднократната помощ също побързай,мисля че имаше срок,да не го изпуснеш,не го казвам от личен опит а от чутото от тук от там.

За еднократна помощ при бременност мога да подам, само след като съм влязла в този период 45-дни преди термина, а аз още не съм. А за помоюите за отглеждане на дете, чак след като се роди. Поне така аз знам, та мисля че още не съм закъсняла, даже още не мога да подам.

Каква е тази еднократна помощ  при бременност?  newsm78
100 лева ако си безработна и ще получаваш социално майчинство.

# 454
Здравейте, мамчета! Незнаех, че за тази еднократна помощ при бременност трябва да се подадат някакви документи при влизане в 45-дневния болничен, ще трябва да поразпитам. Втора бременност ми е , а се чувствам страшно невежа за почти всичко, все едно никога не ми се е случвало, а сина ми е на   осем години.
И колкото повече чета, толкова повече ме е страх, всеки ден все нещо ме боли, а живеем само с детето  и ако беба реши да избърза ще бъде голям цирк. ММ трябва да си  дойде малко преди раждането, в чужбина е. Опитвам се да мисля само за хубави неща    bouquet 
Хубав ден!

# 455
  • Сопот, Пловдив
Всъщност мисля, че сега е 150 лева еднократна помощ при бременност и после 100 лева на месец за отглеждане на детето, ако не се лъжа докат остане на една годинка. Но това са помощи за социално слаби, то ест трябва или да не работиш или дохода на член от семейството да е под 350 лева на човек месечно, или май по-скоро и двете. А иначе има една еднократна помощ при раждане, която за първо дете е 250 лева и се полага на всички майки, независимо от социалния им статус, но  Naughty това го знам от четенето на статии в интернет, не съм говорила още със социалните ,за да съм сигурна, че е точно така, както казвам. lady1 , и аз така се чувствам на моменти, нищо не ми е ясно, но се убеждавам, че за повечето неща, ако ти сама не се сетиш да си провериш и да си подадеш документи, няма кой да ти каже.

# 456
Rois , аз днес си подадах документите! Заявлението го попълваш там + една декларация, че данните които даваш са достоверни. Тъй като аз не съм работила (на трудов договор) не давах никаква справка за доходите ми, но им дадах за тези на мъжа ми(защото имаме сключен брак). Става въпрос за една година назад-от февруари 2010 до януари 2011г. Другото което ми искаха е документ от АГ, който ми води бремеността с дата на термина(издава се когато влезеш в тези оставащи 45 дена). Питаха ме за трудова книжка(но нали нямам), взеха ми личната карта само за справка и тази на ММ(защото попълваш и неговите данни, само ако има сключен брак, разбира се) и накрая се разписахме и двамата.
Това беше, казаха ми след 2 седмици да отида да си взема заповедта и ще ми издадът карта където ще получа парите(забравих на коя банка беше).

# 457
Всъщност мисля, че сега е 150 лева еднократна помощ при бременност и после 100 лева на месец за отглеждане на детето, ако не се лъжа докат остане на една годинка. Но това са помощи за социално слаби, то ест трябва или да не работиш или дохода на член от семейството да е под 350 лева на човек месечно, или май по-скоро и двете. А иначе има една еднократна помощ при раждане, която за първо дете е 250 лева и се полага на всички майки, независимо от социалния им статус, но  Naughty това го знам от четенето на статии в интернет, не съм говорила още със социалните ,за да съм сигурна, че е точно така, както казвам. lady1 , и аз така се чувствам на моменти, нищо не ми е ясно, но се убеждавам, че за повечето неща, ако ти сама не се сетиш да си провериш и да си подадеш документи, няма кой да ти каже.

Точно така е, както си го написала и +35 лв детски!

# 458
Ето тук аз намерих всичката нужна информация относно майчинствата,помощите и всичко останало, даже отговарят и на индивидуални въпроси .Дано информацията е полезна  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562260.0

# 459
Ей, верно че имаше някакви еднократни пари за раждане на дете. Но аз взех 200лв тогава. Не си спомням, какви документи трябват и къде се подават?
bvl - Аз съм всеки път така. Или часа ще ми отменят за след две седмици и вече плитки мога да плета, или точно подкожни гадости ще са се завъртяли, или цял ден съм била на работа и вечерта съм на преглед без възможност за тоалет, абе.. да не ти пука пък в крайна сметка.
delilah_qk - Защо се притесняваш от анестезия в гръбнака? Аз родих така и си е ок. Бебето го вадят до 15-тина минутки след като са започнали да режат и като го извадят веднага ти го доближават до лицето да го видиш. Е, след като малко са го позабърсали предполагам. Аз като го извадиха броих 1, 2, 3 .. изплака и след малко ми го поднесоха под носа разкрачено, че да му видя атрибута. Упойката не помня кога ме е отпуснала. Общо взето никакви гадости не се помнят. Само чакаш момента да станеш и да се добереш до Човека.

# 460
  • Сопот, Пловдив
*Poli* , мерси много за инфото! Значи ще им трябва трудова книжка, нея не се бях сетила, че трябва да нося. А ти регистрирана ли си в бюрото по труда, имат ли такова условие, за да докажеш, че си безработна? А карта задължително те ли трябва да ти издадат, защото аз си имам карта по вече съществуваща сметка и то навремето я ползвах именно, за да ми превеждат на нея болничните като работех. Питам защото, ако ми правят нова сметка и ми избират те банката, в Сопот има цели две банки Grinning , ще ме карат да ходя до Карлово, за да си дръпна парите без такси ли?  Grinning

# 461
  • Plovdiv - Thessaloniki
E, то човек не може да смогне да ви прочете, незнм как четете и други теми!
Стихотворението е много хубаво, и мен ме просълзи!
meleean - и аз съм като теб с неяденето, не толкова киселини, въпреки че и мен често вечер ме мъчат и не мога да спя спокойно, но и това че не ми се яде, все едно не съм бременна, не качвам кила, но се надявам бебчо поне да наддава. Храня се сутрин, на обяд и вечеря, но съм далеч от нормална порция. Докторът каза, че е нормално, понеже стомаха е малък сега и притиснат, не мога да приемем много храна, затова по малко и на често, ама бисквита и мандарина храна ли са, незнам  Sad А на твое място, ако съм още с корема, бих отишла на китайската сватба, такова събитие не е за изпускане, дори и с риск да се запомни с друго  Grinning

# 462
Току що изпрах първата пералня с неща за бебка Simple Smile Основно бархетни и тензухени пелени. Докато ги простирах си спомних колко много пелени переше майка ми, когато брат ми се роди. Замислих се и за моето раждане.Тогава майка ми е била в невъзможност да се грижи за мен, защото и забравили тампон, който загнил, оттам температури, гадости. Баща ми ме е къпал, перял, простирал( бабите и дядовците са починали много преди да се родя). Имала е и 35 вътрешни и външни шева, защото тогава не са видели, че за нейната дребна фигурта аз съм едно твърде голямо бебе. Въпреки преживения кошмар, липсата на каквато и да е помощ, тя направи всичко възможно да роди още едно дете. Незнам защо го разказвам това, но просто го усетих докато протирах пеленките. Може би още веднъж да уверя себе си и другите първескини, че даряването на живот е нещо велико и нищо не може да порвали това тайнство.

# 463
Как ви съхнат дрехите на това време. Аз не смея да пера дрешките все още, за да не се застояват влажни. Дано да се оправи времето другата седмица, че не ми остана много време за тези неща.

# 464
*Poli* , мерси много за инфото! Значи ще им трябва трудова книжка, нея не се бях сетила, че трябва да нося. А ти регистрирана ли си в бюрото по труда, имат ли такова условие, за да докажеш, че си безработна? А карта задължително те ли трябва да ти издадат, защото аз си имам карта по вече съществуваща сметка и то навремето я ползвах именно, за да ми превеждат на нея болничните като работех. Питам защото, ако ми правят нова сметка и ми избират те банката, в Сопот има цели две банки Grinning , ще ме карат да ходя до Карлово, за да си дръпна парите без такси ли?  Grinning
  Rois няма да ти дам много точна информация, но все пак... Когато подавах документи за първия ми син си правех планове да ми превеждат парите в картата, на която ми превеждат заплатата. Даже бях записала данните на сметката в декларацията, която се попълва. И там на място ни сюрпризираха, че социалните работят само с три банки- ей тука няма да съм точна, защото не си спомням кои са  newsm78 и за да може да превеждат детските в друга, избрана от теб банка трябваше да вадим някакъв документ от съответната банка. Ние нямахме време и така ми извадиха нова карта само за детските... Поне това си спомням- едната банка е ЦКБ  Grinning Та най-добре отиди в социалното и попитай конкретно за банковите сметки, за да имаш време сега, когато си по-свободна да си уредиш нещата, ако се налага де.

Общи условия

Активация на акаунт