Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 373
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
Честито на вашия батко, megi_s! Да ви е жив и здрав, и много успехи в живота!   bouquet
Също така честити придобивки! Много сладки дрешки си имате! Simple Smile
Днес с мъжо май най-накрая измислихме име! Но има време...Simple Smile

# 541
megi_s Да ви е жив и здрав баткото и да ви радва много.  bdbaloni  newsm38 И честити ви придобивки.Много ми харесва люлката.   bouquet Нещо в последно време много наблягам на лимоните,незнам защо?Преди не ми правеха такова впечатление.А сега имам чувството че ако не изям някой друг лимон ще полудея.На някоя мама случвало ли и се нещо такова? Приятна вечер мамчета и тумбачета.  Hug Hug Hug   newsm51

# 542
  • Варна
megi_s,да Ви е жив и здрав, много послушен.
Темата за изцепките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339551.720

# 543
Здравейте и от мен  Hug наистина много бързо пишете, което много ме радва, толкова полезни неща намирам и научавам благодарение на вас. Аз все повече си вълнувам от това, че наближава времето когато живи, здрави ще гушна бебчо и все пак малко ме е шубе от самото раждане как ще мине.
Да ви питам един малко може би глупав въпрос - Преди няколко вечери ми се обади леля да ме пита как съм, и ми каза като съм се обръщала вечер първо да седна в леглото, да постоя малко и чак тогава да заема каквато искам позиция. Питах я защо, а тя ми каза, че така бебето няма да се увие около пъпната връв  Shocked . Незнам това дали наистина е вярно, някой от вас знае ли за такова нещо.
Също така да питам нещо ефикасно за мазане против стрии, защото корема ми яко започна да расте и май накрая ще се нацъфкам. В момента ползвам на Нивеа олиото, на Babylove масажния крем, на Лавена също масажен крем, от време на време се цапотя и с преварен зехтин, общо взето се омазнявам подобаващо  Crazy
Исках нещо още да пиша, но сега ми изчезна от мозъчето.
Хубав и спокоен уикенд ви пожелавам  Heart Eyes

# 544
  • Свиленград
Джулия легълцата си ги поръчах в магазина до аптека Язанова, както и другите неща на първо време.Другия магазин е малко по - скъпичък поне за мен, въпреки че там има голям избор.Аз като се пооправи времето ще отида да говоря с шефката на социални грижи и ще попитам как стоят нещата.

# 545
Еднократната помощ за близнаци е общо 3600лв. 2400+600+600 , една моя позната роди близнаци на 6 декември и към края на януари и ги бяха изплатили вече и аз много се учудих на сумата ,но наистина е толкова.

# 546
Mwpo.Lady Didi  мерси

# 547
sosmy, много ти благодаря  Hug Поуспокоих се малко.. а Ники кога се роди (като г.с.), колко голям и изглеждаше ли преносен? Странно ми е защото с Ели по това време бях нулева към първа степен на зрялост, а сега изведнъж втора...

Толкова е помощта за близнаци. 2 пъти по 600 е еднократната помощ за раждане на второ дете (смятат се и двете като втори; за първо дете е 250лв. иначе), а 2400 е 2 х 1200лв. на близнак еднократна помощ за отглеждане на близнаци до една година - всичко е точно като сметки, тези помощи не са обвързани с доходите, така че всички майки на близнаци могат да си ги вземат  Wink

megi_s, честит празник и на теб. Да ти е жив и здрав и доколкото е възможно на тези години кротък  Hug

# 548
Добър вечер момичета!
Кажете някой лек за хемороиди.Много боли и много неприятно.Някой от вас има ли същия проблем и да се появил сега по време на бременост?При раждане знам че се случва често.
Лека нощ ,нека да е спокойна!  bouquet

# 549
  • София
Привет. Момичета, аз търся линк към онзи списък, в който описвахме колко тежат бебетата ни и дали са се обърнали.

# 550
"Ами трябваше да си измия прозорците" . Обаче най-смешно беше когато ме караха да напъвам-нали ми е за първи път и идея си нямам какво правя,слушам акушерките- "напъвай силно,главата към гърдите,напъвай,напъвай...сега отпусни" и аз отпускам с всичка сила  и "бам" главата отзад в магарето,и така 5-6 пъти.По едно време им казвам"Чакайте,малко,стана ми лошо-виждам звездички  А акушерката ми се смее- "Ами тогава спри да си блъскаш главата!"

# 551
  big mamma, обсъждали сме го и преди, но в основни линии най-препоръчвани бяха- Долопрокт крем, Антифлегмин маз от ветеринарна аптека, налагане на мястото с лед (било доста неприятно, но ефикасно), бани с отвара от смрадлика. Дано съм помогнала  Peace

# 552
big mamma
в някоя от предните теми много подробно обсъдихме проблема с хемороидите.
Аз да споделя и моя скромен опит - миналата бременност не съм имала и намек за запек и пак след раждането ( със секцио) пак се оказа,че имам хемороиди. Никога не са ми се възпалявали, дори и сега.
Мисля, че е много важно да се ходи редовно по голяма нужда, добре да се измива с вода (най-добре студена) след  изхождане. Може да се обтрива и малко лед (боли), да се маже с проктогливенол, анален и други подобни.
Лично аз ще отида да ми ги махнат в МЦ"д-р Желязков", че уж щях да го направя още след първата бременност, ама нали не ми пречат (освен като гънки, които искат по-подробна хигиена), та се замотах. А в този център съм работила (макар и далече от тази област) и имам 100% доверие в доктора.

# 553
  • Пловдив
Не можах да се сдържа - пиша набързо, после повече!  Crazy
И да добавя,вчера докторката на срещата каза,че много важно да се следи секрета при бремените,защото инфекциите могат да се появят по всяко време а това води до загуба на еластичността и до разкъсвания ,а после може и до усложнения на влагалището или родовия канал Rolling Eyes.Това мисля е за тези, които ще раждат вагинално.А освен това съм чула преди че от такива инфекции и детето може да прихване,изразено като конюнктивит ,но нека да кажат мами,които просветени в тази област.
Не съм от специалистите, но от опит мога да кажа, че с предишната бременост при нас се получи точно това- имах разкъсвания (на какво се дължаха незнам, може и на това да е, защото уж баткото не беше голямо бебе и не съм имала моменти на неправилно напъване според лекаря), а имаше и конюктивит през първите дни- казаха, че е от влагалищното възпаление. Роди се две седмици по-рано и не бях успяла да отида за преглед, въпреки че имах лек дискомфорт.  Blush За щастие други проблеми сме нямали.  Whistling
delilah_qk, замисли ме за количката Cangaroo Dayana и в крайна сметка реших да купим направо лятна като му дойде времето, а за начало ще си ползваме старата. Благодаря за съвета!  
 Hug
,

# 554
  • sofia
Днес се престраших да си снимам тумбака:

Не обръщайте внимание на стриите ми, ужасни са. За сега нямам нови, всички са от предната ми бременност. Не, че сега, ако се яви нова ще има някакво значение при толкова много стари.

Честит рожденик, megi_s! Нека много да те слуша, че на тази възраст послушанието не е приоритет.

На всички момичета с проблеми - дръжте се, още малко остана. Няма да се излагаме на финалната права!

Вчера водих синчето на преглед в детската урология в Пирогов и както и подозирах има вторична фимоза и ще трябва да има хирургическа намеса, под пълна упойка. Доста се разстроих, но тъй като не е спешно състоянието с ММ решихме да я направим по-късно, след края на учебната година. Пък и да вземе да се роди бебо, че иначе от притеснение ще взема да го пръкна по-рано.
Най-смешното от всичкото, е че доктора уролог като ме видя с големия тумбак и разбра, че съм в края на осмия месец каза, че не ме иска в отделението си. Каза - с таткото ще го приемем.

Знам, че вече коментирахме фимозата и забелването при момчетата, но аз да кажа: майчета, не насилвайте нещата. Физиологичната фимоза е нещо нормално и обикновено се оправя до 6-7 годишната възраст на детето. А не като мен, забелвай, чак го цепиха, само , че в хирургията на Пирогов като беше на годинка и нещо. И най-накрая сега на 8 годишна възраст стигнахме до операция с нашето невежество!

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 22:18 от мирта

Общи условия

Активация на акаунт