Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • на брега на морето
Елпида, присъединявам се към пожеланията за оздравяване на твоето котенце.

tasia, Хорейшио е добре след изваждането на сачмата, нали? Много се смяха у дома с името му.

Алекс, прати ми, моля те, снимки на белия пух за албума.

# 331
  • София и Морето от време на време
Новините са добри, значи. Много се радвам, че сте взели всички необходими мерки.

Тина, гушни млакия глезан, както и всичките трима батковци, от мен.

Изпълнено.  Hug

Елпида, носиш надеждата в ника си,  Wink така че се надявам да имаш и силната вяра в сърцето си. Всичко ще е наред с Таря - важното е, че реагирахте адекватно. От тук натам тя е в ръцете на загрижени хора, които са и професионалисти при това, така че съм сигурна, че днес ще има добри новини за нея.

Котьо, можеш и наши снимки да ползваш за албума. Сега се сещам, че не съм ти писала.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 09:28 от TINA.K

# 332
  • на брега на морето
Тина, нямаш проблем, ровя в профилите ви за снимки и заради това още се бавя. А и бях болна повече от две седмици. Решила съм да кача някои снимки, а после да добавям, защото нещата се проточиха. Мисля да сложа по 5 снимки на дИте с мустаци и името на котето. А името на майка му да слагам ли, да посочвам ли и източник на снимките? За БГ снимка става дума.
Няма да пропусна ни едно коте още повече от "старите пушки", нъл са ми мили...
Какво удоволствие е да си отворя папките със снимките да знаете, кеф, кеф!

# 333

Трейси, вируса, който се проявява с лезии по органите е котешката левкемия. Предвид историята на Дара, много е вероятно да е била заразена още в коремчето на мама, вируса се предава през плацентата. Смъртността при този вирус е много висока. Кастрацията не е повлияла по никакъв начин на заболяването и реално не е имало мнгоо какво да се направи в случая. Извинявай, че ти припомням неприятни моменти и сигурно те натъжавам, но искам да знаеш, че направи всичко, което можеше за Дара и не бива въобше да се обвиняваш за съдбата й  или да си мислиш какво е можело да се направи различно. Hug

Hug Първо ти благодаря за информативния пост, лично аз го изчетох от-до   bouquet
Аутопсията на Дара това показа - налепи по органите, сраснали органи, знаете, че нямаше и пол, беше доста мъничка... Вероятно от стреса на операцията нещата са се ускорили, но тя явно имаше проблеми, за наше огромно съжаление, защото я обожавахме Cry
Вече ви споделих, че може би ще взимаме друго коте, което ще е подарък. И затова предполагам, че ще е женско, тя иначе май ги продава (не съм сигурна обаче в това). До сега винаги съм гледала котараци, когато взимах Зак се влюбих в сестра му, но нали той си ни избра, а и реших че с мъжки е по-лесно. Дара обаче ни накара да погледнем по друг начин на женските и нямам нищо против (дори предпочитам) да е женска. Обаче майка ми примира като чуе кастрация на женска  ooooh! И все ми повтаря "Видя ли какво стана с Дара!"  Rolling Eyes

# 334
  • Между гори и планини
Котьо, ще вмъкнеш ли и мойто детенце сред другите красотички?  Flutter

# 335
Здравейте всички ! Благодаря ви още един път ! Благодарение на този сайт успях да намеря добра клиника и лекари за моята Таря !  СНощи в 20 ч  са й направили лапаротомия и са изкарали някаква гумичка от стомахчето й . ПОжелах да ми я запазят , за да знам от какво да я предпазвам . Тов ами е петата котка ( имам една на 7 години и една на 19 , които живеят съответно  при баба ми и майка ми ) , но за първи път ми се случва някоя да погълне чуждо тяло . Д-р Златинов ,  ме увери , че Таря е добре , свалила е температурата , вероятно провокирана от стреса от пътуването  и днес към 14 ч ще се чуем , за да знам как е . МОже би ще я задържат още ден два в хосписа , докато се стабилизира и да можем да си я приберем  Simple Smile

TINA.K , наистина не се предавам до последно и вярвам , че всичко ще е наред , защото даваме всичко от себе си , за да я спасим . ДОбре , че сме близо и до София , а и с медицинските познания които имам успях да разбера , че във Враца не я лекуват адекватно . И тук можеха да й пуснат изследванията , които направиха в Сф , но някак си не бързаха , все едно котето има много време и не е толкова зле . Наблъскаха я с лекарства и въпреки , че нямаше ефект искаха да продължат да лекуват по същия начин .  Жизнена била , реагирала на дразнители , но аз я виждах , че е като парцал и много я боли при напъните за повръщане . Не можех да не взема по - сериозни мерки !  За съжаление и с хората се постъпва по този начин , когато имат нужда от лечение .

Като се включа следващия път се надявам Таря да е при нас .

Много са сладки котенцата ви  Hug Гледайте ги  и им се радвайте , да са ви живи и здрави и много игриви  Hug

treisy  , съжалявам за Дара , но наистина когато се взема коте , трябва да се пуснат изследвания за това коварно котешко заболяване . Вчера това беше една от работните диагнози на Таря и до последно се потих да не се потвърди . Но след като теста е отрицателен и левкоцитите - нормални можем да кажем , че на 95 % няма това заболяване . Като всеки тест може да се получат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни резултати , затова се пуска биохимия , с която се установява как функционират органите и се прави ехография , за да се огледат за евентуални патологични промени . Все още съм притеснена за силно повишеният АЛАТ на Таря и се чудя откъде може да е . Дано да не е нещо сериозно .

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 10:09 от ***elpida***

# 336
Елпида благодаря ,че ни информираш най-после добра новина.Бързо оздравяване на Таря.

# 337
 Как няма да ви информирам ! Нали благодарение на вас и на този сайт взех необгходимите мерки за мацоранка ! И като усещам подкрепата ви , ставам още по - силна и непримирима , за да се боря за нейното оцеляване  Hug  Другите хора , които нямат животно в къщи , реагират с насмешка , защото не знаят какъв ангажимент е да имаш живо същество в къщи , да не говорим , че дори да имат , някои остават животните си на произвола . Житвотното си е като дете , като член на семейството и след като съм поела ангажимент към него , трябва да съм адекватна към неговите проблеми !

# 338
  • на брега на морето
Котьо, ще вмъкнеш ли и мойто детенце сред другите красотички?  Flutter

Мила, твоето котенце си има цяла папчица със снимки за албума.

Елпида, още с прочитането на първия ти пост нещо ми подсказа, че  Таря може да е глътнала нещо. Ама си рекох, че все пак не е куче ooooh! Защото познавам един 13- годишен ретривър, който има 13 операции заради погълнати гумени играчки. Когато се запознах с него му бяха облекли една тениска, за да скрият пресните разрези от операцията ooooh!

# 339
Олеле  Sad горкичкото

# 340
  • Варна
Наистина как пък е глътнала тази гума, милата Shocked Добре че са я открили, леле ще си замине животинчето за едното нищо ooooh!
***elpida*** Hug
Котьо,
моето мустакато дЕти има ли го в албума ти, че скоро хич не съм качвала снимки Embarassed

# 341
  • София

Много е неприятно, особено за котето, но все пак то ще е все толкова сладко и обичливо. Скоро ли е станало? Ако все още има рана може би е добре да я погледне ветеринар, за да не стане някоя инфекция.

Елпида, радвам се, че причината е отстранена и Таря се подобрява!  Hug

# 342
  • на брега на морето
Месечко, има го твойто дети, цела папка има дори! Дори Богданка пред духалката  съм сложила в нея по невнимание Grinning

Питам се какво прави Бекс в този момент.

# 343

Много е неприятно, особено за котето, но все пак то ще е все толкова сладко и обичливо. Скоро ли е станало? Ако все още има рана може би е добре да я погледне ветеринар, за да не стане някоя инфекция.

Елпида, радвам се, че причината е отстранена и Таря се подобрява!  Hug
За моето коте ли питаш ? ако е така то му я превързаха пак си го обичкам въпреки това той си е гальовен и игрив но не съм свикнала да го гледам така мъчно ми е може би вече не го боли нз много плаках като го видях в това състояние  Weary

# 344
Радвам се че Таря е вече по-добре и че е получила адекватна грижа от свестни доктори.
  bouquet
И аз чакам албумчетата с косматковци с нетърпение. Толкова много красоти на едно място ще има, радост за окото и душата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт