Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
По отношение на хубавите и грозните котки - аз лично не смятам която и да била котка за грозна, пък и да смятах, не мисля, че като котколюбител имам сърце да огорчавам собствениците на тези животни, които също пишат в темата. Казвам го съвсем добронамерено.

Абсолютно съм съгласна с всяка дума.
***elpida***,
дано да се оправи котето. Дали пък да не пробваш утре да се свържеш по телефона с някой от лекарите в белия списък, просто за мнение, дали вашият лекар е на прав път? Стискам палци утре новините да са добри.

# 301
Добро утро.Таня веднага си копирах снимката на Мъро,какво езиче само.Елпида как е котето тази сутрин?

# 302
Привет,
Въпросче към напредналите:как да обезмирися в рамките на възможното котешката тоалетна.Докато беше малко(спасено от улицата болно)котенце,нямаше проблем,но откакто стана голям котарак с огромен апетит,тоалетната я чистя,сменям пълнежа,мия и дезинфекцирам и пак мирише на гадно.Как борите проблема?

# 303
  • на брега на морето
Кокошинка, дъщеря ми ползваше Дактакорд за някакви обриви по ръцете - добре се повлия и с един курс на лечение оздравя, вече години наред ръцете й са чисти, но при нея проблемът беше напрежение в училище.  

Елпида, в голямо напрежение съм за котето ти. Сутринта със събуждането си помислих как сте изкарали нощта. Дано бързо се оправят нещата, че те миличките не могат да кажат какво им е.

Момичета, размислих се за боледуването на котките ви. Прави ми впечатение, че имат доста проблеми. Някак все се държа за мисълта, че в голяма степен вина има храната им. Храна за бебета, храна за кърмачки, храна за дългокосмести... Глезотии, това са търговски трикове. Аз съм отгледала много котки във времената, когато тук никой не знаеше, че съществуват специални храни. Давала съм попарки с прясно и кисело мляко, супичка, сготвено месо от нашата храна, кюфтенца. Просто нямаше какво друго. Мисля си, че не е зле да преосмислите начина им на хранене. Не ми се сърдете, знаете колко обичам котките, а вас никога не бих искала да засегна Hug

# 304
  • На небето
kokoshinkata и аз мисля, че сребърната вода, ще помогне. Аз дори съм слагала малко във водата на Мърчо, когато не се чувства добре.
***elpida***, дано си попаднала този път на добър ветеринар. Милото коте, много се надявам другия път да прочета хубави новини за него.  Praynig
Аз на лекари и ветеринари не вярвам. В БГ всички са много зле. Имам многократен горчив опит и с двата вида лекари. Но дано поне улучат и да има ефект лечението и писанчо се оправи.

# 305
  • Между гори и планини
Стискам палци котето да се оправи, да му дадат точна диагноза и го лекуват правилно. Искам весела тема.... тъжно е, че в последните 3, за 2 месеца има все болно коте  Sad

Котьо, може и така да е за храната.... ама ето - Кети друго не яде, освен на Роял Канин храната за чуствителни котки. Преди два дена се излуга и изяде 2 парченца шунка (но не искам да я свиквам, че солено ще ми дойде). Другото го помирисва и оставя или близва и заравя  Confused

# 306
  • на брега на морето
Дъждец, сигурно Кетишонка е захранена от бебе с готова храна. Тя някак е по-удобна за котешките родители - нямаш грижата да я приготвяш. А Кетка си ми е умница - шунката ич не е добра - има много сол.

# 307
  • Costa Rica
Привет,
Въпросче към напредналите:как да обезмирися в рамките на възможното котешката тоалетна.Докато беше малко(спасено от улицата болно)котенце,нямаше проблем,но откакто стана голям котарак с огромен апетит,тоалетната я чистя,сменям пълнежа,мия и дезинфекцирам и пак мирише на гадно.Как борите проблема?
Кастрирането на кот намалява драстично вонята. Има и специални добавки, които се слагат към тоалетната и помагат. Едно бурканче е към 2-3 лв, слага се по мъничко. Продават ги по зоомагазините.

# 308
А с луда котка как се справяте  Crazy Само не ми казвайте кастриране - вече е лишен от камбанки и е по-див от преди  Mr. Green Такова диване откачено е, като ракета е из вкъщи, явно му е скучно... Rolling Eyes

# 309
  • Между гори и планини
Трейси, без камбанките , се е върнал в детството  Laughing
И Кети я удари лимката и от заспала котка преди, сега е много игрива. Дори се научи да ходи в детската и да си играе с бакуганите (като топчета) на детето или с малки колички - бута ги с лапа и после си ги гони  Wink Много е смешна. Сега у дома имам 2 деца - син и дъщеря  Mr. Green

# 310
Здравейте, дано болното коте на Елпида да се оправя бързо!

Аз да се отчета със снимка от снощи, на която се вижда как някои персийски котки спят:

# 311
Трейси,с луда котка няма оправяне. Grinning Бекс след кастрацията си е същия дивак,единствено му се повиши малко апетита.
Алекс1,много хубава персийска топчица  си имаш.  love001

# 312
  • На небето
Привет,
Кастрирането на кот намалява драстично вонята. Има и специални добавки, които се слагат към тоалетната и помагат. Едно бурканче е към 2-3 лв, слага се по мъничко. Продават ги по зоомагазините.

Аз пък забелязах, че лятото повече му мирише тоалетната. Зимата почти не се усеща миризма. Но лятото не мога да се преборя с вонята, не знам защо!? Дали от топлото.  newsm78 Ама така или иначе го уча моя Мърчо да ползва нашата тоалетна, така, че се надявам до лято да забравя за миризми, купуване на котешки тоалетни, пръснат пясък навсякъде и т.н.  newsm68

treisy  и при нас се получи същото след кастрацията. Но сега кротна. Не знам от възрастта ли (на 1г. и 8м. е вече) или от как имаше конкуренция у дома. Ама сега след като конкурентния писан си замина е все такова ангелче. Някои от момичетата си спомнят какви проблеми имахме с него и колко пъти бях пред дилемата да се разделим. Радвам се, че не го направих и миряса котака, така, че всичко е наред. Имам идеалното домашно животно. Препоръчвам да пробваш с още едно коте макар и временно. Или ще се оправи или ще стане по зле.  hahaha

Алекс1 оле, че дебела пухкава топчица. Не ти ли се иска да си легнеш на него. Като пухена възглавничка е.

# 313
  • София и Морето от време на време
Малко снимки и от нас.

Така спят дете и маче' - оня ден следобед

А това е от преди час - дебел кот спи

# 314
  • на брега на морето
На мама, на мама котките, да ги изям!

Общи условия

Активация на акаунт