ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 443
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • Монреал
като гледам рецептите от тук, не са никак сложни. http://www.zonediet.com/0/zonediet/plans/zonefast-recipes/zd-zon … 2011-09-25-Recipe

# 661
В Зоната съм си, не се отказвам  Wink , само че съм разочарована   Confused Да, наистина са 1.5 кг от 1 полу-зонов ден и не падат вече трети ден  ooooh!
Не знам колко точно блока ям , но са същите както и преди случката с РД . Днес съм си опекла филенце - 200гр., за гарнитура имам сварен карфиол(разделено за обяд и вечеря), а закуските са ябълка с извара. Вчера бях на карфиол на фурна- запечен с белтъци, извара и сирене, а закуските ми бяха круша с извара и бадеми и диня със сирене. С нищо по-различно не ми е менюто от досега, ама нещо явно организма ми свикна и не му действа режима  newsm78

The Baroness От дълго време ли спазваш режима? Не знам може ли да има свикване, по-скоро е забавяне. Да не би да ти предстои МЦ? Просто продължавай, не се отказвай!! Може изведнъж да спаднеш поне с половин кило.  Peace

# 662
  • Chicago/Varna
В Зоната съм си, не се отказвам  Wink , само че съм разочарована   Confused Да, наистина са 1.5 кг от 1 полу-зонов ден и не падат вече трети ден  ooooh!
Не знам колко точно блока ям , но са същите както и преди случката с РД . Днес съм си опекла филенце - 200гр., за гарнитура имам сварен карфиол(разделено за обяд и вечеря), а закуските са ябълка с извара. Вчера бях на карфиол на фурна- запечен с белтъци, извара и сирене, а закуските ми бяха круша с извара и бадеми и диня със сирене. С нищо по-различно не ми е менюто от досега, ама нещо явно организма ми свикна и не му действа режима  newsm78
The Baroness,как може да не знаеш по колко блока ядеш на ден,не си ли теглиш протеините. То ако не знаеш колко ядеш,как да си в зоната newsm78

# 663
  • София
Тегля ги, гледам да са по 8 на ден или 9- поне толкова сметнах в началото, че ми трябват  Peace
Ама има дни, когато карам на око, с дланта...та за това  Peace
От 1 месец и 3 дена я спазвам и вървеше добре. Явно привиквам, така ми се случва от 9 месеца вече с всички режими, които започвам  Confused Свалям 1-2 кила и при първа нережимност ги връщам и няма мърдане повече надолу  Crazy Зоната беше доста различна от всичко останало и затова  даде резултат в началото и бях доволна. Лошото е, че не е траен  Cry

# 664
  • Chicago/Varna
Тегля ги, гледам да са по 8 на ден или 9- поне толкова сметнах в началото, че ми трябват  Peace
Ама има дни, когато карам на око, с дланта...та за това  Peace
От 1 месец и 3 дена я спазвам и вървеше добре. Явно привиквам, така ми се случва от 9 месеца вече с всички режими, които започвам  Confused Свалям 1-2 кила и при първа нережимност ги връщам и няма мърдане повече надолу  Crazy Зоната беше доста различна от всичко останало и затова  даде резултат в началото и бях доволна. Лошото е, че не е траен  Cry
Ами по твоите думи:"гледам да са по 8 на ден или 9".... звучи ми като "аз съм около зоната"Яж винаги по 9 блока,разпредели си ги по 2 на закуска,2 на обед,3 на вечеря,и по 1 блок следобедна закуска,и 1 преди лягане.Организма ти да свикне на режим,(както казва доктора"да можеш да си настроиш хормоналния карбуратор"опитай така един месец без да променяш нищо,и после ще докладваш.А метода на око е горе долу ок,но ако си от хората с кръвната група която реагира много бурно на въглехидратите,трябва да си малко по стриктна.И пий двойно повече вода,и не забравяй едното блокче преди лягане,много е важно 10 мин преди да си легнеш да изядеш по 1 блок от всичко.След като заспиш,организма минава през различни фази на сън,и в една от фазите организма ти подготвя тялото за следващия ден,като използва това което си изяла преди лягане.И сутрин се опитай да закусваш до един час от както си станала,и се опитвай да ядеш когато не си гладна,започнеш ли да огладняваш,излизаш от зоната,и нищо не става. Hug Опитай да си спазваш режима както трябва,не на око   bouquet

# 665
  • София
Emigrantка, много благодаря за подкрепата   bouquet
Преди лягане ям 1 блок, но другите не винаги ги нагласям добре  Rolling Eyes Закуската ми куца, най-често е от 1 блок прясно мляко ... А друг път пропускам вечерята- ям си следобедния блок към 17-18ч и после направо този преди лягане. Ама като съм по време на вечерята на спорт не може иначе. Ще го нагласям по-внимателно  Hug

# 666
  • Chicago/Varna
Emigrantка, много благодаря за подкрепата   bouquet
Преди лягане ям 1 блок, но другите не винаги ги нагласям добре  Rolling Eyes Закуската ми куца, най-често е от 1 блок прясно мляко ... А друг път пропускам вечерята- ям си следобедния блок към 17-18ч и после направо този преди лягане. Ама като съм по време на вечерята на спорт не може иначе. Ще го нагласям по-внимателно  Hug
Ами опитай се да хапваш редовно,максимум през 4-5 часа,не повече. Знаеш ли с как ми изглежда твоята работа Simple Smile Представи си една електрическа крушка,по която върви ток с постоянно напрежение,и в един момент инсталацията дава на късо,и крушката почва да премигва,ту да свети слабо,изведнъж много силно,после мъждука,мига,премигва,и накрая изгаря Simple Smile) Представи си че ти си крушката,а храната е електричеството Simple Smile Доста образно казано Simple Smile ама си е самата истина Simple Smile) На крушката и трябва постоянно напрежение за да има дълъг живот Simple Smile))

# 667
Момичета,някой знае ли бозата с какво може да се приема:)Много ви благодаря:)

# 668
И аз влизам с въпрос Simple Smile
Някой да знае, колко грама кълнове са един блок?
Благодаря ви предварително  Hug

# 669
  • София
Аз лично не съм срещала бозата да се споменава в режима- високовъглехидратна е Peace Да не говорим за купената  Sick за съжаление тя се приготвя най-вече от остатъци на сладкараската индустрия - вафли и такива глупости.
Домашна :
вода - 5 л.
брашно - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
закваска (боза) - 1 ч.ч.
За закваската:
брашно - 1-2 с.л.
вода (хладка) - 1 ч.ч.
захар - 1 с.л.

Брашното се препича до бледорозово, като се внимава се да не прегори ( бърка се по време на печенето). Разтваря се в малко хладка вода. Така получената смес се изсипва в съда с останалото количество вода и се поставя на огъня. Добавят се двете чаши захар и се бърка, докато заври. След завирането продължамва да се бърка в продължение на 5-6 минути. Оттегля се от огъня, охлажда се и след това се досипва или 1 чаша боза, или 1 чаша от предварително приготвената закваска. Съдът се държи 2-3 дена на топло да ферментира, след което се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.

# 670
Има една боза ,която  с подсладител и не  е много калорична...Аз питам ,защото една билкарка ми препоръча да пия вечер по една чаша,заради проблемите които си имам с червата и ми помага,но не знам как да я вкарам в зоната:(

# 671
  • Chicago/Varna
Има една боза ,която  с подсладител и не  е много калорична...Аз питам ,защото една билкарка ми препоръча да пия вечер по една чаша,заради проблемите които си имам с червата и ми помага,но не знам как да я вкарам в зоната:(

Според мен бозата няма никакво място в зоната.Това си е истинска вългехидратна ужасна бомба,виж на Baroness  поста от какво се приготвя.И много се съмнявам,че бозата ще ти помогне за проблем с червата ти.Знам само,че със сигурност ще ти вдигне инсулина,и от там се почва верижната реакция за всички следващи неприятни последици... Аз си умирам за боза,много ми е вкусна,но... здравето ми е по важно Hug

# 672
  • София
Mishelcheto, опитай с билки да работиш върху проблема или ензими или домашно кисело мляко...странно, че билкар препоръчва боза, а не билка  newsm78 Мисля, че ако нещо в нея действа, то това е закваската- от ферментацията се влияе чревната флора. Но брашното...а и подсладителите не са безвредни- помисли за алтернатива Peace

# 673
Хора, кажете някакви рецепти... омръзна ми да ям само салата и месо Sad

# 674

Общи условия

Активация на акаунт