Отговори
# 300
 Ще чакаме хубавата новина, Bub555 , стискаме палци! Най-накрая някой да тръгне да ражда около термина си! Дано и останалите устискаме така, 4-5 дена преди термин. При мен първия път тапата падна 4 дена преди самото раждане, но едва ли има правило.
 Да се отчета и аз, вчера влязох официално в 9ти месец, бях на жк, където ми се стори , че вече започват да ме претупват. Може би защото споделих че се срещам вече и с израждащия лекар, та просто ме премериха, претеглиха, питаха ме как съм и ..айде. Кръвното ми е пушка, накарах ги и хемоглобин да ми пуснат, за пръв път от бременността съм го вдигнала до 120!!!, а когато си направих устата за микробиология, акушерката каза:" Ами то нали е седалищно, изобщо не ти трябва на теб". Значи са ме отписали от шансовете да се обърне беба... Както и да е , де, зорлян ги накарах да ми дадат следващ час- на 11ти. Твърдо вярвам , че няма да съм родила дотогава.Никак не ми се снася в подобно гадно време...

# 301
Bub555, стискам ти палци Praynig Hug Всичко ще е наред Hug

Честити бебенца на Викичка и Алекса Hug
Да са много здрави и усмихнати, а на мамите бързо възстановяване Hug

Биберон-залъгалка му бях взела още в родилното, но така и не свикна с тях и като беше на 4м ги отказа категорично.

Относно шоколада, аз не мога без него и си хапвам доста големи количества.
Ето и една статия Simple Smile: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3471

# 302
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!! МНОГО СЕ РАДВАМ НА ТЕЗИ ХУБАВИ НОВИНИ!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Буб555, мисля, че това е т.н. тапа. Ще чакаме с нетърпение хубави новини и от теб  Hug Много стиснати палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
После ще се включа пак, че сега нямам време  Hug Hug Hug

# 303
Буб555 , всичко ще е наред  bouquet Скоро ще гушкаш твоето бебче....

# 304
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА ЕМАНУЕЛА НА МАМА ВИКИЧКА И КРИСТИЯН НА МАМА АЛЕКСА!!!
Bub555, ще ти стискаме палци всичко да мине ОК - изобщо не е толкова страшно, ще видиш. newsm10

# 305
Буб, стискам ти палци и няма страшно, всичко ще е наред. Целувки от мен, с теб съм  Heart Eyes

Честито и на всички нови мами   bouquet

# 306
Цитат
Г-жа Стихийно бедствие, много ми хареса изказването ти за каляване на децата. Чувала съм го и от други жени, които са живели в Украйна. Въпроса ми е като приспиваш детето на минусови температури в количката, слагаш ли му някакво покривало, да не диша директно студения въздух или не. И на колко дни трябва да е детето, за да почне да се калява. Аз съм много зиморничава, и знам какво е постоянно да ти е студено. Определено в това отношение не искам да прилича на мен.
Никога нищо не съм слагала, обличам добре, като се старая дрехите да са топли а не 100 ката.
Една приятелка беше ми подарила старата си количка, направи го с такова чисто сърце че ме беше срам да не я взема въпреки че беше доста старичка и избеляла, интересното че това се оказа най добрия ни подарък защото в студените дни за да не мръзна на вън Емил го слагах да спи на терасата в тази количка, бях му постлала върху матрачето една агнешка кожа, слагах го в спален чувал или в дебело одеяло (зависи от температурата на въздуха) слагах го в количката, 3 мин го повозя и заспал, сядам до него и си пия кафето. После като заспи добре се прибирах в апартамента, следях го с бейбифон да не се разреве да се нагълта със студен въздух. Иначе ни то шал на устата съм връзвала ни то съм го покривала с нещо, когато времето беше слънчево вадих му ръчичките да може да поема витамин Д.

# 307
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ БЕБЕНЦА.ЖЕЛАЯ ИМ МНОГО ЗДРАВЕ И ЖАСТИЕ.

# 308
Здравейте момичета да ви споделя , че  СИ ИМАМ МОМЧЕНЦЕ -НА 21,02,
3,450 КГ И 49 СМ.

Честото от мен на всички мамита който вече си имат бебчовци ,да са ви живи и здрави   bouquet  ,а на останалите всичко да мине леко до  финала и да се радвате на сладки бебенца Simple Smile  Hug

# 309
ЧЕСТИТО НА МАМА ВИКИЧКА И МАМА АЛЕКСА- ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МЪНИЦИТЕ!   bouquet  bouquet
bub555, стиснати палци!
Стефи,честито- да ви в жив и здрав!  bouquet

# 310
  • до моите любими хора
Стефи 791 да ти  е жив и здрав сина   bouquet
Момичетата, които вече родиха защо не разказвате за ражданията или пък може и да не ви е останало време още за това  newsm78
Стефи 791 ти къде роди? Доволна ли си от отношение и така нататък? Сподели ако ти остане време питам защото гледам, че си от Пловдив. Интересува ме от мамите, които родиха вече от Пловдив дали някоя е родила във ВМИ и доволна ли е от там? Въпреки, че до колкото си спомням май само комелина имаше намерение да ражда там пък тя все още си е 2 в 1  newsm78

# 311
 Леле, колко бебета си имаме. Да не ги изреждам всички-Да са Ви живи и здрави бебоците  smile3504  ylinfant ,  а на мамите бързо възстановяване!  newsm51 newsm51 newsm51 bouquet  bouquet  bouquet
От днес съм в 9 месец newsm44. Много ми тежи коремчето.Вчера бях на ЖК Бебка е около 2700-2800кг.Дано всичко да е наред до края!Колебая се къде да раждам дали тук в нашия малък град или в МД София.Проблема ми е, че съм с инсулинова резистентност, резус фактор - отрицателен, а е втора бременност и откачам. smile3511

# 312
Има ли  preggo ????  Laughing  Здравейте на всички 2 в 1 и 1+1, които имат време да ни навестяват  Hug хихи
Честити нови бебчета: cvetka_koketka, Викичка, Алекса 22, stefi791   !!!! Много да ви слушкат бебчетата и бързо да се възстановявате!!!!   bouquet
Буб555, стискаме палциииии  Hug Всичко ще е наред, спокойно само!!!
Аз да ви се оплача - отивам днеска в Джъмбо да си купя спален комплект с олекотена завивка, то се оказа, че няма, има поотделно  Shocked  както и да е - купих си само чаршафчета - горен,долен + калъфка. идвам в къщи, разопаковам ги да ги пера и какво да видя - два долни чаршафа, единият по-малък (както си пишеше), но на ластик, другият нормален - няма торба  Shocked много ме е яд, идеше ми да ги върна. Ама поне са от хубава памучна материя и са с много весели картинки и ярки хубави цветове, та им се размина на тея шматковци   #2gunfire
аааамммм  Embarassed може ли да помоля някой да ми прати на ЛС парола от албумчето, за да разгледам и аз снимките и добавям?! ако може де  Blush
Всичко това изписах за да кажа че температурата в стаята и температурата на водата няма нищо общо със здраво дете и кален организм........ За мен лично голямо значение за каляването и здравето на детето има време и място на разходките,  Тук в БГ в моловете и кафетата е пълно с майки с колички, които вярват че са извели децата на разходка.
  smile3501

# 313
Момичета, много се извинявам, някой може ли да ми помогне: ровя и не намирам къде из форумите тук се намира темата за майките-студентки и еднократната помощ за тях???? Знам, че трябва да пише някъде нещо по въпроса..  newsm78 Благодаря предварително!

# 314
Момичета, много се извинявам, някой може ли да ми помогне: ровя и не намирам къде из форумите тук се намира темата за майките-студентки и еднократната помощ за тях???? Знам, че трябва да пише някъде нещо по въпроса..  newsm78 Благодаря предварително!
Еднократна помощ за отглеждане на дете до една година от майка студентка, учеща в редовна форма на обучение:
Молба-декларация за получаване на еднократни парични помощи за отглеждане на деца по чл. 6а, 8в от Закона за семейни помощи за деца се подава в Дирекция Социално подпомагане по постоянен адрес.

Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;

2. копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;

3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;

4. лична карта (за справка).

Еднократните помощи могат да бъдат поискани в срок до навършване на една година на децата.

Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. Също така тази помощ е различна от майчинството от НОИ и от майчинството и детските от соц. осигуряване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с тях-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.

Общи условия

Активация на акаунт