Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 332
  • 713
  •   1
Отговори
# 660
джърни,не мия като е в стаята и той,но пак след като съм проветрила мирише на белина...няколко пъти проветрих добре при това...дали е вредно? ами с какво дезинфекциращо да мия? егати....

# 661
Честито на бебетата  ( и майките) с месечинки.

Аз карам народа масово да се събува ( осигурила съм чехли, който пера след всяко обуване). така ами с малко бебе и карпет сме ( с карпет ще е докато Калин се научи да ходи), това е положението, който не иска да стой на двора...

Титина, аз пък все си казвам, че добре, че не сме с карпет, че с повръщанията на нЕкой госпоЙци ... как се пере по сто хиляди пъти, не знам...

Мим,
ще пиша след малко, че ядохме и ще се слагаме в леглото Wink

Джърни, (ама да не се обидиш само)
Леа е след няколко дни месечинкова Wink Лия е днес , ама то на английски да ви кажа и на наша маца и викат Лия (ам и англ приятели)

# 662
Честито на порасналите дечица днес.   bouquet

За обувките и аз не давам да се влиза в къщи с обувки, но явно имаме тактични приятели и преди да влязат питат дали да се събуят.  Mr. Green А и ние навсякъде сме с дебел мокет (дори и в банята) и ако някой ми го нацапа с кални обувки просто ще го ги викна при смяната му.  Mr. Green Laughing

За почистването, почиствам си както и преди бебето, аз по принцип не ползвам много препарати.

Маритка ако при вас има тази марка препарати http://www.google.bg/images?hl=bg&biw=1276&bih=606&q … &ved=0CDgQsAQ. Дезинфекциращи са и са без белина.  Peace

Боби аз си ползвам сварена чешмяна вода, тук препоръчват след 6-тия месец да не се вари водата, ама аз още му я варя.  Confused Решила съм след една годинка да му давам чешмяна. Минералната вода не се препоръчва за бебета тук, а и няма изворна.  Rolling Eyes

# 663
Тук също се препоръчва след 6-тия месец да почне да се дава чешмяна! И да си призная с количествата които младши пие много често му се случва да получи точно чешмянка! Но тък минералната също не е за предпочитане, но при родителит на милото чешмянтака неможе да се пие тъй като идва от техния си ядовир и там пием преварена минералка-тоест Младши я пие така останали си я пием по нормалния начин- непреварена!
Боби аз май съм една от тези английски приятели който непрекъснато четат името по английски!
Маритке ще ме умориш бе жена на 4 крака с белината си те представих! Ама я се замисли колко е вредна а ти кърмиш- ха! Аз на младши съм му казала микробите са най-добрия приятел на детето такаче таф!
За говоренето на много езици при нас е лека лудница! Аз говоря с него на английски адски много и понякога меша бг с английски тъй като забравям по някоя дума! Той чува бг само като говоря с някои от бг по скайп! Баща му говори на английски а брат му и сестра му на френски! Баща ми пък туко се обади с гръцки ,а бащата на моя с италиански! Чудна картинка!
Отивам да храня чудовището, че изяде масата!

# 664
Последния път  точно за обувките изсъсках на свеки. Хем знае, че не може вкъщи с обувки и пак влезе. Всички други се събуват. За тока не, но той е точно до входната врата. А и на първия етаж обувките не са проблем.
 Прахусмукачка и   специални мокри кърпички ( или поне аз такива позлвам)  и сме готови с пода. С паркет и ламинат сме.

Но в консултацията ме разбиват -  всички влизаме с обувки.  Вратата на тоалетната е в същата стая и  всичко живо пуска децата да пълзят по боденца. Rolling Eyes

# 665
На малечка давам чешмяна минала през кана Брита, каквато и ние пием. Нашата чешмянка била от най-чистите в САЩ, идвала от високо в Сиера Невада и прочие хвалебствия се носят за нея  Rolling Eyes

Аз вярвам в полезността на умерената мърсотия както казва една майка в американската  Mr. Green - под на колене посмъртно не мож' ме хвана на търкам. Всъщност, излъгах - чистила съм пода на 4 крака, когато счупихме бутилка вино в кунята и ме беше страх, че прахосмукачката и мопа все пак са пропуснали някое стъкълце, което Лилия непременно ще намери.

# 666
Да де, при нас сигурно са "изворни", тези, които са одобрени за бебета, но по етикетите има хиляда обяснения и знаци за това дали може или не да се ползва за бебета. Аз им викам "минерални" по навик. Ние ползваме различни марки, ще чакам Олди да каже какво ползва в София. Че там Евиан (дето тук ние не я ползваме, въпреки че е сред препоръчителните), едно време беше 3,20 лв, сега имало вода на Хипп по 4 кинта в София! Тия са полудели с цените за бебета. Като видях, че пюретата на Хипп са по-скъпи отколкото във Франция, направо ми дожалява за хората! 'гаси търговията! Тук Евиан е 32 сантима (60 стотинки), в София - по 5!!! Пфу ;-(

# 667
  • T"A
При нас има препоръка да се дава чешмяна преварена вода до 1 год. възраст и аз това давам (филтрираме я също). Минерална не бих давала на бебе, даже на почивка бяхме в град, в който водата е морска, обработена, и всички това пихме. Аз и в България ще давам чешмяна, де, но не знам дали да я варя (той лятото ще е над година)

За чистотата вкъщи съм се притеснявала само в началото, докато Йойо беше новороден. Защо лазенето ви кара да чистите повече? Днес Малчо лази по тревата навън след едно тичащо приятелче на годинка и половина, ако знаете каква радост беше по тази нестерилна повърхност, смях на 4 гласа  Grinning

Иначе при нас има мокет, но ние планираме да се местим и се надявам на теракот...

Клер, Солей, трябва да разкажете как става местенето с бебе  Hug

Олди, супер беше! Пак си почиваш доста добре, все пак отпада ти домакинската работа, готвенето, бебето си го прехвърляхме с таткото и не усещаш как минава времето... А и беше 28о, на Червено море, знаеш каква рахат е  Grinning Какво ли не бих дала за още няколко дни ваканция, но ще чакам до лятото... Аз ще пътувам в средата на юли, какви координати трябва да изпратя (пропуснала съм този момент от дискусията)  Blush

# 668
Тук пюренцата са 10 за 5паунда или 62пенса! Колко ли са в бг?

# 669
Тук пюренцата са 10 за 5паунда или 62пенса! Колко ли са в бг?

От 2 до 3 лева са Хипп

Мимкис,
чета като Леа спи денем (2 пъти по 40 мин), ако нямам нещо спешно, затова бавно ми върви... Чета сега на Жужу двете книги, една на недолюбвания Др Додсън и една на Пиер Пербо, много инфо, но да се "образовам" текущо Wink

# 670
Или аз нямам никакъв останал мозък или това е цена за няколко буркана, а не само за 1! Та те не са дори органика който аз му купувам тук!

# 671
джърни,не мия като е в стаята и той,но пак след като съм проветрила мирише на белина...няколко пъти проветрих добре при това...дали е вредно? ами с какво дезинфекциращо да мия? егати....

Солей беше писала вчера май - сода, оцет, боракс и ароматични масла. Тук французите мият много (не се хилете  Joy  hahaha ) с оцет!

Джени, за 1 бурканче става въпрос, честно!

Олди,
мерси за статията   bouquet

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 21:30 от Боби.

# 672
Това с оцета го знам само за миене на хладилника! Отнема всякакви аромати страхотно действа! Или кафе!

# 673
Ето ме и мен да се включа по темите Simple Smile

Както е казала Боби тук се дава Евиан (аз и Волвик съм давала, че на мен ми е по-вкусна). Те уж са минерални, но са много много слабо минерализирани. Иначе за пиене (тя почна наскоро да пие повече, до преди няколко месеца беше само плакнене на устата) й давам и от Брита.
В БГ давах розов Девин, без да изварявам.
(Боби не се връзвай на някои неща от форума, там изваряват и биберони и шишета до 1 година Simple Smile)

Ние имаме навсякъде паркет и изкарахме така периода на лазене, без килим. По едно време се чудех дали е ОК, но реших, че не е проблем. Мия с някакъв био-препарат. Но гледам да не се престаравам. Според мен прекаленото чистене не е препоръчително. И биберона й не мия доста отдавна като падне вкъщи на земята Simple Smile По принцип хората, които влизат се събуват, но не по моя инициатива. Ако така си решат, аз не съм фен на събуването на гостите Simple Smile

Скъпички са пюретата на Хип в БГ. Аз давах лятото такива и тези от ДМ (немските мами ги познават).
И Карфурски има, но само в техния си магазин.
Тук определено са по-евтини пюретата, но пък ние храним Моника с предимно домашно производство (продукти от местни производители) в Бейбикук-а, който препоръчвам с две ръце. От скоро обаче правя по-големи дози в тенджерата за варене на пара и замразявам. 

Да споделя развитието на заспиването на Моника.
Момичета - има надежда.  Laughing
Точно 3 вечери рева. Първата 10 мин, втората 5 и на третата примрънка и това беше. Сега си се обръща на една страна и заспива.
Но тя е и на възраст, в която разбира, че не я изоставяме. Преди 2 месеца щеше да е доста жестоко да го направим по този начин. Т.е. или трябва преди голямото привързване или след него явно. Но това разбира се е нашият опит.

Поздрави на всички - месечинкови или не Simple Smile   bouquet

# 674
Аз вярвам в полезността на умерената мърсотия както казва една майка в американската  Mr. Green - под на колене посмъртно не мож' ме хвана на търкам.

Но гледам да не се престаравам. Според мен прекаленото чистене не е препоръчително.

Нареждам се и аз във вашите редици.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт