Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 192 105
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте!Много препарати се използват за премахване на белези,но до колко са ефективни не мога да ви отговоря.Най-добре отговор бихте получили от хора които са ги ползвали.Принципно е хубаво когато се правят тези операции да са с козметичен шев,но това не винаги е възможно предполагам,затова така се получава.Иначе с годините съм забелязал,че белези изчезват или стават едва забележими,аз имам няколко такива вследствие на травми в детските си години.
Хубаво е с препаратите за премахване на белези да се започне по-рано,а не да се чака да мине дълго време преди да се използват.Но по-важното е,че сте здрави и сте добре,а който държи на вас ще ви приеме такива каквито сте дори и с белези които имате.
Оперативните интервенции за премахване на белези не мога да кажа на каква цена са,бихте могли да се обърнете към пластичен хирург.  bouquet

# 586
  • Карлово/ Пловдив
Нещо ефикасно което е премахнало белези при жени и по информация и на мои познати мога да ви предложа следните:Не си мислете,че правя реклама,просто искам да ви помогна с мнение и да го споделя.
Дерматикс Си - в България го няма,тук има Дерматикс - казват,че и двете премахвали белезите на цяло - може и при вас да помогне,знам ли.Но не пречи да пробвате.Като цяло в Южната ни съседка Турция - има доста медикаменти с тази цел,като там цените им са значително по-ниски отколкото на Българския пазар.
Желая ви успех,дано ви помогнат!

# 587
Здравейте момичета!Искам да попитам дали някоя от вас е оперирана от ФА при Д-р Гърбев в 1МБАЛ?

# 588
  • София
Fifelota,дано не е късно за отговора ми  Simple Smile
аз съм оперирана от Гърбев  ПЪРвия ПЪТ  #Cussing out Да #2gunfire заради неговата работа ми се наложи втора операция .Не знам дали той не е компетентен или цялата болница си работят не по протокол,но зарадя тях доста си изпатих.Иначе е мн симпатичен и отзивчив
Моят съвет - дори за доброкачествени тумори се оперирайте в Онкологията.Там правят изследване на бучката още по време на операцията и преценяват дали да разширяват операцията.Може да е депресиращо там ,но за 3 дни ще го понесете

# 589
Fifelota,дано не е късно за отговора ми  Simple Smile
аз съм оперирана от Гърбев  ПЪРвия ПЪТ  #Cussing out Да #2gunfire заради неговата работа ми се наложи втора операция .Не знам дали той не е компетентен или цялата болница си работят не по протокол,но зарадя тях доста си изпатих.Иначе е мн симпатичен и отзивчив
Моят съвет - дори за доброкачествени тумори се оперирайте в Онкологията.Там правят изследване на бучката още по време на операцията и преценяват дали да разширяват операцията.Може да е депресиращо там ,но за 3 дни ще го понесете
KokoJ,Д-р Гърбев ме оперира в понеделник!Надявам се всичко да е наред,защото като чета през какво ти се е наложило да преминеш се плаша. Praynig

# 590
Здравейте на всички!Искам и аз да споделя и да потърся съвет от вас.През август след силен стрес си напипах бучка,която не беше установена при последният ми преглед през май месец 2012.От години имам фибро-кистозна мастопатия.Ходя редовно на прегледи и за това се изплаших,когато си напипах бучката през август.Отидох на лекар в Бургас в онкологията.На ехографията пишеше хетерогенна формация.Направиха ми пункция и биопсията показа киста без наличие на туморни клетки.През август съм забременяла.На консултацията след 1 месец пак Бургас лекарят каза,че препоръчва операция,тъй като не се е разнесло образуванието.Увери ме,че с местна упойка няма да се навреди на бебето,както и няма да имам проблем с кърменето след това.Прибрах се в София и направих втора консултация с доц.Байчев от военна болница.Той каза,че на този етап не може да се реже и да отида след като родя и поприключа с кърменето.Сега си мисля ами ако стане късно...?!Бременността провокирала растежа на кисти и образувания,но докато си бременна не се предприемала операция.Моля ви ако има някой с подобен случай дайте ми съвет или препоръчайте ми специалист,с когото да направя трета консултация.Много съм притеснена.Гърдите ми са болезнени и въпросната бучка се опипва ясно.Доц.Байчев ми изписа само прогестрогел,тъй като друго не е възможно на този етап/в момента съм 10 гестационна седмица/.Каза също,че според него /след ехограф/образуванието не е злокачественно,но се налага да бъде отсранено.

# 591
Не се притеснявай, отиди в Онкологията в София за още едно мнение, или при д-р Стоименов в Първа градска. Аз имам фиброаденом и съм чувала, че една евентуална бременност може да подейства благоприятно, или да увеличи размерите му. Щом и биопсия си правила, не се тревожи. Вземи си третото мнение за лично успокоение. Пожелавам ти една прекрасна бременност и дано бучката се разсее след кърменето.  Hug

# 592
И аз съм съгласна с Теичка. След като е доброкачествено, изобщо не го мисли, а си карай една спокойна бременност. Детето е най-големият дар, който можеш да имаш. След като родиш, ако все още е там и искаш да го махаш (ако все пак е станал по-голям), тогава го махай.
Разбира се, това е само мнение, ти сама трябва да решиш.

# 593
здр.,оперирах се -фиброаденом,преди 6 месеца,сега пак напипах бучка ,възможно ли е отново да се появило в същата гърда!

# 594
здр.,оперирах се -фиброаденом,преди 6 месеца,сега пак напипах бучка ,възможно ли е отново да се появило в същата гърда!

И на мен втората ми бучка излезе горе долу след толкова, но на другата гърда. Пиеш ли някакви хормони?

# 595
само neoxid пия

# 596
Ами най- добре отиди на лекар, на мен ми излезе след продължителен прием на противозачатъчни...  Rolling Eyes

# 597
Честно казано не знам каква е причината за появата на тези фиброаденоми. Моят го открих преди 6 месеца и искрено се надявам, че е фиброаденом. Преди години бях пила противозачатъчни, а няколко месеца преди да ми го открият се беше наложило заради една киста да пия пак за 6 месеца. Но когато попитах гинеколожката си дали е от тях, тя отрече. Но в листовката си го пише това нещо така, че не знам на кого да вярвам.
Утре ще си записвам час за д-р Василев да видим как вървят нещата с моя фиброаденом, стискайте палци всичко да е наред! Praynig

# 598
Честно казано не знам каква е причината за появата на тези фиброаденоми. Моят го открих преди 6 месеца и искрено се надявам, че е фиброаденом. Преди години бях пила противозачатъчни, а няколко месеца преди да ми го открият се беше наложило заради една киста да пия пак за 6 месеца. Но когато попитах гинеколожката си дали е от тях, тя отрече. Но в листовката си го пише това нещо така, че не знам на кого да вярвам.
Утре ще си записвам час за д-р Василев да видим как вървят нещата с моя фиброаденом, стискайте палци всичко да е наред! Praynig

Стискам палци мила besty Аз знам, че от противозачатъчни може да излезе фиброаденом само ако се прекали с тях... Иначе на мен ми бяха излязли още 2 за трети път, а не бях пила никакви хормони, така че...  ooooh!

# 599
Сладка пеперудка мерси  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт