На море в Турция - тема 13

• 75 982
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
В Турция съм била много пъти.
Мармарис,Бодрум ,Анталия и Кемер,Кушадасъ.Ако мога да ви бъда с нещо полезна ,ще се радвам.

# 721
Най-хубавите хотели са в района на Анталия,но там е горещо и влажно.Препоръчвам почивка тем септември и октомври.Тогава цените са и доста по -изгодни.Лара плаж на Анталия никак не ви го препоръчвам -особено юли и август ,освен ако не искате да се чувствате във фурна.
Плажа в Анталия е превъзходен с много широка плажна ивица и чудесен пясък.
Обаче лично аз предпочитам климата и природата на Мармарис,въпреки ,че плажа не е като в Анталия.Гледката е невероятна,а морето кристално чисто.
Хотелите са различни и има голяма разлика в петзвездните.Няма как да очаквате еднакво обслужване при различни цени.

# 722
Ние се завърнахме току що от Кемер, Ориндж Каунти (от 14 до 21 Май). Имах известни опасения, защото прогнозата за времето, която гледах преди да заминем беше за разпокъсана облачност и дъжд, за хотела съшо имаше и не кой знае колко добри отзиви. За щастие времето беше хубаво, само един ден прикапа малко за около 10-15 мин. През останалото време беше слънчево и топло, без да са непоносими жеги. Хотела също много ми хареса.

# 723
Пътуване с личен автомобил е по-изгоден вариант,но много внимавайте с ограниченията на скоростта.Там няма шест -пет и глобите са високи.Ако не внимавате може да ви излезе и по-скъпо от самолетни билети.Глобите се плащат на място или на границата при напускане на страната.

# 724
Слънчеви поздрави! На всички пожелавам един прекрасен ден, изпълнен с много усмивки.
Писах и в другата тема, ама да попитам и тук Simple Smile
Искам да попитам - можете ли да ми препоръчате вариант за евтина почивка в Турция (Кушадасъ, Айвалък?) през септември?
За Кушадасъ - кой от 3-звездните хотели например е добър? Преки впечатления? Някой да е посещавал например Атлантик, или Флора сюит?
Чудя се дали с бюджет от около 1000-1100 лв. бих могла да си доставя удоволствието да повторя посещението на Кушадасъ (за трима възрастни обаче).
Или пък някъде другаде? 

Ще съм благодарна за всеки отговор и насока (или препратка към някакъв друг вариант).

Хубав ден!

Мога да ти препоръчам в Айвалък един хотел, който се казва Айвалък бийч. Разположен е в хубав залив с пясъчен плаж. Състои се от двуетажни  постройки, но стаите са много различни, затова трябва да имате много точна информация, за да не се окаже, че сте в стая на първи етаж, без тераса и покрай врата ви минава пътека за някъде. Този хотел от скоро е ол инклузив. Има си всичко необходимо и най вече много зелениена - целият хотел е една огромна градина. Била съм в този хотел веднъж  за междинно преспиване, но много ми хареса.
Не правете грешка да ходите в Айвалък хотел Халик парк. На снимките изглежда много добре, а в сэщност стаите са отвратилни - стари и мръсни.

# 725
Общо взето всеки получава това за което е платил.С 1000лв бюджет не вярмам да се намери нещо на ниво.
Опцията Ол инклузив в Турция се прави наистина на ниво и ако може да си го позволите е препоръчително.
Миналата година бяхме на Ултра Ол инклуцзив и останахме с отллични впечатлания.Имаше възможност да се обядва освен нормалния ресторант със шведска маса ,а и такъв със сервитьори.Всякакви коктейли и вносни напитки бяха безплатни.Освен вечерната аниматорска програма имаше всяка вечер различни зрелища-акробати,тацови състави,жива музика.
Всичко е различно и зависи от парите ,които плащаш.

# 726
Благодаря за всички отговори!
Относно парите - разбира се, че е така. Аз и не очаквам, че срещу 1000 лв. ще получа същото, което ще получа срещу 1500 лв. например.
Но понеже се заех да намеря нещо, което да ми хареса за нашето море, и не успях...
От там ми хрумна дали пък да не посетя още веднъж Турция. Затова съм и склонна на известен компромис.
Айвалък - не познавам никой, който е ходил там. И нямам някакви впечатления. Разглеждах тук-там оферти за тази дестинация, но нещо не мога да се спра на нито един хотел.

# 727
На Айвалък не е зле -ходят предимно местни туристи.Плажа е хубав -но потърси нещо с ол инклузив.Ще ти излезе по-евтино.
Най-хубавите хотели се запълват най-бързо.Ако имате малък бюджет и деца ,които не са в училищна възраст може септемри на Бодрум ,Мармарис или Кушадасъ.Там цените доста падат в това време.
В България скоро не съм ходила на море и нямам намерение.Дори да съм с малък бюджет пак ще предпочета Турция.Тук обслужването е под всякаква критика,морето мръсно и излиза по-скъпо в крайна сметка.

# 728
  • между морето и небето
Пътуване с личен автомобил е по-изгоден вариант,но много внимавайте с ограниченията на скоростта.Там няма шест -пет и глобите са високи.Ако не внимавате може да ви излезе и по-скъпо от самолетни билети.Глобите се плащат на място или на границата при напускане на страната.

asya asya, блогадаря ти за информацията. Мислех да задавам въпроси по пътуването с личен автомобил. Спазването на ограниченията не ме притесняват, отдавна шофираме
според правилата.
 Искам да те попитам, но може да ти прозвочи и глупаво. Интересуваме зачитат ли се и останалите простички правила като спиране на пешеходна пътека, ограничения в изправарването, зачитане на предимство? Има ли синя зона?

# 729
За изпреварването- също внимавайте .Имат едни камери като нашите-само че са по-добре скрити- и те снимат.Снимката излиза веднага.Просто -няма мърдане.Трява да платиш глобата.Подобни камери слагат къде ли не-даже и на пръв поглед в изоставени коли-щракват те и след няколко километра полицията ти показва .
Около 250 лв ни бяха праснали на път за Мармарис за изпреварване.
За пешеходните зони е като при нас.

# 730
Май е време за нова тема  newsm03

# 731
  • между морето и небето

Спират или не когато има приближаващи пешеходци? Доколкото разбирам, спазването на правилата е по-близко до Европейското  newsm78?

# 732

Спират или не когато има приближаващи пешеходци? Доколкото разбирам, спазването на правилата е по-близко до Европейското  newsm78?
В градовете май е по-скоро като в България.

# 733
Никога не сме се снабдявали с глоба в някой град така че там- спокойно и в Истанбул си отваряйте очите на четири.
За това пък по пътищата редовно ни натрисат някоя глоба защото мъжа ми си пада по високите скорости.

# 734
asya asya много се извинявам, но само искам да ти напомня че има един бутон с който можеш да редактираш мнението си. На последната страница има 10 твои поста.

Общи условия

Активация на акаунт