Възвратен клапан на бойлер - страхотен капчук!

• 60 127
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Пример:Все едно ТВ да "изтрещи" при токов удар /300 V/ !  #Cussing out
/Aми да си си сложил UPS!  Rolling Eyes /
...
Съжалявам,че на  мъж(откъм ник) пиша такова резюме! Simple Smile
/нищо лично/
Не трябва да има ТЕЧ!  Mr. Green

ПП. Е ли възможно на "кьорав" кон да не му тече окото?
PAV1 не занам каква жена си , но си много агресивна , а на всичкото отгоре - не си права .
Примера за телевизора ти е много добър .
... при повишено напрежение изключва предпазителя , а при повишено налягане капе вентила .
Никой производител няма да признае гаранцията при повреда на уред работил в условия различни от определените от него .
Т.е за да спре да изключва ел. предпазителя се слага UPS , а за да спре да капе вентила се слага редуциращ вентил на налягането .
Какви манометри те гонят и какви други вентили ако този е здрав . Виждам , че си писала и други постове по тази тема и все си знаеш едно .
БориславМ  e абсолютно прав и прочети хубаво какво е написал !!!
В резюме: КАПЕНЕТО Е ЗАЩИТНАТА ФУНКЦИЯ НА ВЕНТИЛА , АКО ТОЙ Е ИЗПРАВЕН .

# 16
PAV1 не занам каква жена си , но си много агресивна , а на всичкото отгоре - не си права .
Примера за телевизора ти е много добър .
... при повишено напрежение изключва предпазителя , а при повишено налягане капе вентила .
Никой производител няма да признае гаранцията при повреда на уред работил в условия различни от определените от него .
Т.е за да спре да изключва ел. предпазителя се слага UPS , а за да спре да капе вентила се слага редуциращ вентил на налягането .
БориславМ  e абсолютно прав и прочети хубаво какво е написал !!!
В резюме: КАПЕНЕТО Е ЗАЩИТНАТА ФУНКЦИЯ НА ВЕНТИЛА , АКО ТОЙ Е ИЗПРАВЕН .
bobyl,
Едно и също нещо пишем !  Peace
Т.н. предпазител е 1А.В практиката си (21г) съм виждала ОВЪГЛЕНИ уреди
и компоненти от гръмотевици и високи напрежения (LNB,коаксялен фидер,сат.ресивър).
Съжалявам,че имам и ползвам  мултицеди,осцилоскопи,манометри и др.измервателни уреди.
Не съм искала да бъда агресивна, Sad за което съжалявам и се ИЗВИНЯВАМ!  Embarassed

# 17
  • София
Благодаря на всички, които се включиха   bouquet
Да си призная, малко се обърках от това трябва да капе - не трябва да капе  Embarassed Ще се обадя утре в сервиза, само дано не ме сиктирдосат, като ги знам колко са любезни по принцип...
Иначе аз също съм чувала, че бойлера трябва да капе докато загрява, но този го прави много, ама много интензивно, а също така капе (по слабо) и от друг - стар клапан останал от предишен бойлер, който се пада след него и понеже вкъщи непрекъснато се ползва топла вода си капе по цял ден и съсипва банята. Самият възвратен клапан си беше в комплект с бойлера и предполагам, че е сметнат като налягане за конкретния модел бойлери.
Когато загрее спира да капе, а също и ако пусна водата докато загрява.
Налягането на водата не е особено високо вкъщи, защото сме на доста висок етаж и въпреки, че има някакви хидрофорни помпи, няма някакво много голямо налягане.

# 18
  • Варна
На нашия пък пише, че може да капе, не че трябва. Никога не съм виждала да капе, но и при нас налягането е ужасно слабо, може затова да е.

# 19
Таря,

Ако няма повреда и капе нормално, за да не ти мокри банята, слагаш един маркуч /от система става/ на клапана и го извеждаш където може да не пречи. Така го направих у нас и е в една бутилка, която периодично изпразвам. Банята е суха.

# 20
от бойлера ми връща  топла вода по входа за студена вода.смених няколко възвратни клапана-без ефект .ПОМОГНЕТЕ

# 21
Този клапан "отваря" и започва да капе , когато налягането в бойлера е по-високо от заложеното .
Това се получава при високо налягане във водопровода и висока температура на водата в бойлера , което допълнително качва налягането .
Решението е следното - смяна на самия клапан с такъв за по-високо налягане - само ако се побира в работното налягане на бойлера .
Втория вариант - поставяне на редуциращ клапан на налягането на водопровода . монтира се веднага след водомера и служи за защита от прекомерно налягане , като поддържа постоянно такова след него .

С други думи , това че клапана капе не означава непременно , че е развален !
Аз се присъединявам към това мнение. Имам същия случай с бойлера, който е в сутерена, аз също си мислех, че налягането ни не е високо и се обаждах в сервиза, но отговора беше, че е нормално да капе и ако не капе, вече било проблем и може да доведе до авария. Решението ми беше с отвеждане на водата с тръбичка, но в случая естетиката не ми беше водеща, тъй като е в сутерена. мислех и за втория вариант с редуцил винтил, но къщата ни е на два етажа и ще се почувства осезаемо  намаленото налягане.

# 22
  • София
И аз сложих в крайна сметка тръбичка, която да отвежда капчука и установих, че на ден се пълнеха по 3 бутилки от 1,5 л.
Към днешна дата проблема е окончателно решен, като се изнесохме от тази квартира в наш си дом  Grinning

# 23
Здравейте,

имам хоризонтален 50 л бойлер Теси на около 3 години. Бойлера е чисто нов и почти не е ползван поради това че се нанесох в новото жилище едва сега. Започна да капе от клапана. В началото помислих, че е от него и го смених само че и с новия клапан си капе.
Когато бойлера загрее или градусите са паднали тогава капе, в момента в който отворя крана за топлата/студената вода спира. Много е неприятно, това тръбичките не е опция знам че трябва да капе но поне да капе по 2-3 капки а не да тече. Някой да знае от какво може да е и как да го лекувам? Simple Smile

# 24
  • София
Има едни клапани по 4 лева без палче. От тях не капе. С такъв съм
от 4 години и нямам никакви проблеми.

# 25
Преди бях с точно такъв и с него си капеше

Общи условия

Активация на акаунт