Мартенички бели и червени закичени на ЯНУАРЧЕТА засмени (3)

• 31 658
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
аз му давам биогая,незнам дали има връзка с капките,но човека си ака поне 4-5пъти на ден. не му давах 3-4 дена капки и пак толкова мръсни памперси имаше

Как да разбера дали имам хиперлактация?

# 541
  • В две тъмни очички
Дейзи, можеш да обръщаш бебето и в двете посоки. С лице към теб и с гъб към теб  Peace

За еспумизан-а , той е от малкото капки за колики, които НЕ запичат. Друг е въпросът на кой колко помага. И друг път съм казвала,че малката много пръцкаше от него, но много плачеше и се свиваше, което значи , че й дества на газовете, но не и на спазмите. Върнахме се на Саб Симплекс и сега пръцка по рядко,но пък почти не плаче от корем и не се свива,а това ме навежда на мисълта,че то ни действа на спазмите! За него обаче педи ми каза,че ако се дава на всяко хранене - запича  Tired. Аз давам не повече от 3 пъти на ден ,според храненето - пример -5,8,11ч вечерта

# 542
  • Пазарджик
Най накрая след цял ден борба успях да изрежа ноктите на Нелката newsm44/до сега и се чупеха сами/
за Ентерокинд ние го ползваме и съм доволна,не ни запича /Инфакола ни запече/Може да се дава и при нужда.Аз го давам 3 пъти на ден ,като това става 30мин, преди ядене ако е будна или след ядене не по рано от 30мин.
Бебеш благодаря за сайта,в Продавалника не можах да харесам-много скъпи от 50лв.нагоре,повечето са с халки.Днес към обяд го разгледах.

# 543
  • София
Здравейте  Hug
Ние даваме Биогайа, много съм доволна, преди това бяхме на Лефакс, но май от тях Никол се запичаше. Сега ака по 1 път на ден или на 2 дни. Бих пробвала и Еспумизан. Има спазми от време на време, не редовно, но пък изхвърля газовете.
Нашата ваксина е като пъпчица и аз знам, че не се пипат.
На месец и 6 дни, нашата госпожица е 3390гр и 51 см  Mr. Green Направихме и втората ваксина за хепатит. А днес ходихме да ни четат чиста молитва. Вдруги ден ще правим погачата.  Flutter
Ноктите и ги режа аз, НО докато спи  Joy иначе е невъзможно.

Връщам се назад да чета  Crazy

# 544
Да пиша за рязането на ноктите. Режа ги когато Кали е будна, ако е заспала се събужда. На мен ми препоръчаха ножичката на Чико, остра е и не "надъвква" ноктите, те нали са много мекички. За първи път изрязах ноктите когато се прибрахме в къщи от болницата. Режа ги всяка седмица.

# 545
Здрвейте.
Честит 3 март!
...............................
След 10 часова борба Виктор най-накрая сепредаде и заспа.Не мога да разбера защо не спи това дете?!Колики няма,яде стабилно,гладен не е,има настроение,гука,смее се ,но не спи бебето му с бебе,само някакви бързи дрямки 10 минуткови и това е.Вече  се чудя къде греша.Ще взема да пусна тема:"Как да приспя ококорен караконджул?"
.....
Пепи,сподели къде в Бургас има магазин за платове подходящи за слинг?Че мисля и аз да си напртавя сама.Имам с халки но ми е мерак и шал.
.......
И още едно терзание имам.Вико наддав с 2 кила на веки месец,започвам да се плаша.Вече гони 7 кила.Всъщност изобщо не е дебел защото е висок.Но все пак?Дали трябва да се отиде на ортопед по-рано?
.......
и нещо за кърмачките:по мои наблюдения кърмата се увличава от ядене на крумид лук-суров.
.......
Нокти режа и в будно и заспало състояние,но по-често ги режа в будно щото рядко спим.Тази вечер му ги отрязах с ножичка.

# 546
  • Варна
Много интересни теми сте захванали.

Аз давах на Боби Инфакол, но започна да се запича, спрях го и установих, че със и без него, абсолютно еднакво си реве Simple Smile Сега нищо не давам,той и не реве много де.

Ноктите ги режа докато спи, най-удобно ми е когато заспи в мен.

Изцяло е на АМ, правя му по 150мл. 5 пъти на ден. Последното му хранене е около 22:30, после в 6:30. Лошото е, че след като се нахрани не заспива веднага, а чак след час и половина. Нощна птица.

Сега се сетих и за гнойната пъпчица на рамото. Диана имаше, но сега Боби май няма, не може да не съм видяла си мисля  newsm78 Утре ще го проверя.

Ще слагате ли Ротарикс? Много се чудя за тази ваксина. И как я вмествате измежду всички други?
На Боби вчера му биха Хепатит Б иСинфлорикс едновременно. Ако трябва и Ротарикс да му дам щеше да е прекалено  newsm78

# 547
  • В две тъмни очички
elenia - сега му е тамън времето за ортопед!!!  Peace
Ние бяхме вчера!

# 548
  • София
Бубе къде ходихте на ортопед и доволна ли си? Ние скоро трябва да ходим.

Нашата госпожица я кърмя, колкото иска, понякога откарва и 1 час на гърдата ми, след това дохранвам с АМ, като изяжда мвжду 30 и 110 мл, зависи колко е гладничка.

елениа и на мен ми казаха за кромид лука, но много не ми понася за съжаление. От два дни ми тече свободно кърма от едната гърда  Laughing  а Никол започна да яде много на често (дали не си увеличава дажбата  newsm78 ) и може би от това ми се увеличи и кърмата  newsm44

# 549
elenia и ние гоним 7кг...И аз се чудя за ортопеда  newsm78 Марио се роди 53см , сега е към 62-3 и е около 6600-700..уж по тази таблица сме ок , ама...знам ли http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=601

тони , за Ротарикс-а моята педиатърка ми каза ,че намло смисъл ,защото била за няколко рота вируса ,а те били много.Имали сме достатъчно задължителни ваксини...И все пак въпрос на личен избор. Аз много се чудих и се консултирах с 2ма док.И двамата ми казаха да нея слагам и ще се доверя Peace

за коликите ние сме на Енерокинд и съм довола!  Преди това пробвах Еспумизан (много се напъваше и плачеше след него) Инфакол и Саб Симплекс...

ноктите ги режа с нокторезачка мъъъъничка, когато малкият спи Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 00:14 от rossy-pm

# 550
Здравейте мацки,

Гледам, че си говорите за ортопеди, аз се чудя дали трябва да водя Изи. В Токуда преди да я изпишат я е гледал ортопед и сега като питах ми казаха, че няма нужда от нов преглед, ама виждам, че вие ги водите като са по-големи и незнам дали трябва да я водя пак. Тя е била 2400 като я е гледал ортопеда, много мъничка.
Инфакола и аз го спях, че много се запича от него, сега е по-добре, ака на ден-два, но сменихме и млякото, вече не е за недоносени, а единица и пише, че в млякото има лактобацилис и помага срещу запек.
Ноктите ги режа като спи, незнам при вас как растат, но при нея много бързо, за 3-4 дни и трябва пак да ги режа.
Да ви се оплача от нашия откачен баща. Дойде за 5 дни в БГ и поиска да седи у нас. Аз му казах, че може да седи само ако спи при нея през нощта и я храни. Вчера седя при нея и на сутринта взе да се оплаква, че не е спал, много било трудно, много се изморил и днес заяви, че няма спи у нас тази вечер, защото искал да се наспи, че да си почине. Много трудно се гледала, само мрънкала, ами да види какво е, аз не спя вече колко време, а той само за една нощ и се отказа. С това приключи огромният му ентусиазъм да се прави на баща.

# 551
Здравейте. Аз чета от телефона, ще се опитам и да пиша. Давах Еспумизан на всяко ядене, но пак се свиваше и плачеше. Откакто сме на Ентерокинд си имам чисто ново бебе. Иначе не знам Еспумизана дали запича, но откакто го пиеше започна да ака по веднъж на 4-5 дни и още си е така. Според педи добре усвоява кърмата, но това не ме успокоява много. Имам чувството че се мъчи. За секса - от 20 дни съм с жестока дископатия и ми е толкова далечно това желание... Embarassed

# 552
Еления, ако въобще не си го водила Вико на ортопед, трябва да го заведеш. За плата когато купя ще ти обясня от къде съм го взела.
Чери, съжалявам мила  Hug , но само той губи.

# 553
Интересна тема за Ротарикс: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565738.0 Прочетете я цялата Wink

cherry* не зависи от теглото кога се прави прегледа, ако са ви гледали на ехограф - пак на 7 месеца пак. А за таткото , голяма част са така  Wink

Като стана дума за ортопед, казаха ли ви кога да слагате в проходилка?
Нашия ортопед съветва това да стане когато детето може да се хване само за опора (докато стои право).

За коликите не давам нищо.

# 554
  • Пловдив
С Виолета съм ходила при двама ортопеда, а от курса за И тримата отричат , даже забранаяват ползването на проходилка. Но въпреки то аз я слагах по 30 мин. на ден ( да мога да си свърша нещо).
Стаси ще го водя в понеделник на ортопед - пак ще питам.

Давам еспумизан, ако не забрява  ooooh! преди хранене. Но с него и без него пак си се свива милото и като се изака му олеква.

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт